Βιετνάμ Βιετναμ και ανοιγμα συνορων

poised

Member
Μηνύματα
877
Likes
6.516
Είδα αυτό σήμερα, απότι καταλαβαίνω ειναι επίσημο, έχω επικοινωνήσει και με αρκετά πρακτορεία στο Vietnam και όλοι μου λένε ότι βγάζεις evisa κανονικά και απλά θες ένα PCR/rapid
Το μόνο που λέει αυτό το άρθρο είναι αυτό που είπα και χτες, δηλαδή ότι επανήλθε το καθεστώς των visa exception για τις 13 χώρες, συν την χτεσινή πρόταση του υπουργείου υγείας που φαίνεται να έγινε πράξη (?) σήμερα (PCR 72h ή Rapid 24h ή αν με κάποιο τρόπο φτάσεις χωρίς τεστ ή με ληγμένο τεστ καραντίνα μίας μέρας ως τα αποτελέσματα του νέου τεστ).
The country had announced to fully reopen on March 15, but only on that day that the government announced to resume visa policies, and only the next day that the Health Ministry issued new entry rules.
Σήμερα επέτρεψαν στις πρεσβείες να δέχονται αιτήσεις και δικαιολογητικά για visa και ξεκλείδωσαν το site για την e-visa αλλά οι αιτήσεις μένουν σε αναμονή χωρίς να τις εγκρίνουν μιας που ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Υπάρχει μια κινητικότητα και εύχομαι επιτέλους σύντομα να έχουμε εξελίξεις.
 
Last edited:
Μηνύματα
29
Likes
10
Χτες το βραδυ καναμε αιτηση για εμενα και την κοπελα μου για βιζα, εμενα ηρθε η εκγριση σημερα το πρωι, περιεργος στην κοπελα μου καμια απαντηση ακομα. Το θετικο παντως ειναι οτι αρχισαν να τις εκγρινουν.
 

poised

Member
Μηνύματα
877
Likes
6.516
Χτες το βραδυ καναμε αιτηση για εμενα και την κοπελα μου για βιζα, εμενα ηρθε η εκγριση σημερα το πρωι, περιεργος στην κοπελα μου καμια απαντηση ακομα. Το θετικο παντως ειναι οτι αρχισαν να τις εκγρινουν.
Και δε χαίρεσαι που θα πας μόνος; :icon_cheesygrin:
 

poised

Member
Μηνύματα
877
Likes
6.516
Η δική μου εμπειρία πριν ένα μήνα που υποτίθεται ήταν και πιο αυστηρά τα πράγματα ήταν ότι απλά κοίταξαν για ένα δευτερόλεπτο ότι είχες κάτι μαζί σου (3 αεροδρόμια και 3 ελέγχους στο Βιετνάμ), δεν σκάναραν πουθενά τίποτα. Μάλιστα την ταξιδιωτική ασφάλεια που ήταν και προαπαιτούμενο εισόδου ούτε που την ζήτησαν.

Υποθέτω ότι τον Απρίλη που θες να πας το ίδιο τυπικά θα τα κοιτάξουν. Χτες είχε 410χλδ κρούσματα (με πτωτική τάση 7 ημερών) και 40 νεκρούς, πια δεν ασχολείται κανείς.
 
Μηνύματα
29
Likes
10
Καλησπέρα και πάλι,
εχω αεροπορικό για το Βιετνάμ στις 16/04 και έχοντας δει οτι υπάρχει μια αναστάτωση σε διάφορα facebook groups σχετικα με τα entry requirements (Regulations for international visitors to Vietnam from 15th March 2022 - Vietnam National Administration of Tourism), για παράδειγμα είδα μια που ταξιδευε από Bali για Vietnam και έφαγε άκυρο στην επιβίβαση διότι το rapid ήταν >24hours από την άφιξη στο Βιετναμ κάτι το οποίο δεν φαίνεται στα requirements του υπουργείου τουρισμού, όλοι λένε για rapid 24hours πριν το departure.

Λέω κάτσε να επικοινωνήσω με τις πρεσβείες του Vietnam στην Αθήνα και με της Αθήνας στο Vietnam, και από τις 2 πρεσβείες μου είπαν ότι το Vietnam θέλει πιστοποιητικό εμβολιασμού και να είναι εντός 6μήνου και ότι δεν θέλει rapid, μου ανέφεραν οτι τα rapid τα ζητάνε οι αεροπορικές!!!! και μου είπαν επίσης να κάνω και PCR και rapid!!! Τους λέω αυτά δεν φαίνονται πουθενά επίσημα, μπορώ να έχω κάποια γραπτή ενημέρωση για αυτά που μου λέτε? Η απάντηση ήταν ότι αυτή την οδηγία έχουν και δεν μπορούν να μου στείλουν κάτι παραπάνω!!!

Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο γίνεται αυτό?! Ρωτάω γιατί πραγματικά κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα να μπει στην χώρα, εμείς είμαστε εμβολιασμένοι και έχουν ισχύ τα πιστοποιητικά εντός 6μήνου, επίσης είπαμε να κάνουμε και τα 2 test για να είμαστε σίγουροι! αν κάποιος όμως πάει να μπει στην χώρα με ότι αναφέρει η επίσημη σελίδα του Υπουργείου και φάει άκυρο ποιος παίρνει την ευθύνη μετά?

Ευχαριστώ!
 

poised

Member
Μηνύματα
877
Likes
6.516
Πιο επίσημα δεν έχω βρει στα αγγλικά, εδώ από τον αντίστοιχο ΕΟΤ.

1649156071766.png


Δεν υπάρχει πια πουθενά υποχρέωση για πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσο κουφό και αν ακούγεται, πάντως καλό είναι να το έχεις μαζί.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Βιετνάμ (αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα) δεν έχει καμία αρμοδιότητα να απαντήσει επίσημα για το τι χρειάζεται για να μπεις στην χώρα. Στην καλύτερη συμβουλευτικές πληροφορίες θα σου δώσουν που τις εποχές που τα πράγματα δεν αλλάζουν πολύ μπορεί και να είναι κυρίως σωστές.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα θα μπορούσε να σου απαντήσει επίσημα αν κάνεις επίσημο αίτημα. Στο τηλέφωνο θα σου πουν προφορικά ότι τους έχουν πει τελευταία φορά ή ότι έχουν καταλάβει, αλλά μην νομίζεις ότι είναι πάντα έγκυρο ή πρόσφατο, κυρίως γιατί και πάλι δεν είναι ακριβώς δουλειά τους να ξέρουν. Αν τους ρωτήσεις τι χρειάζεται για να βγάλεις βίζα από εκεί θα σου πουν υπεύθυνα γιατί αυτό είναι δουλειά τους.

Τέλος, υπάρχει και η ατραπός των αεροπορικών, που οι δικές τους πληροφορίες όπως ξαναέγραψα έρχοναι από άλλες πηγές και μερικές φέρονται σαν κράτος εν κράτη. Οι τοπικοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο για να μη μπλέξουν θα κάνουν ότι λέει το σύστημα ή ότι τους πει ο υπεύθυνος της αεροπορικής, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξουσιοδοτημένος να πάρει την πιο ασφαλή απόφαση για την αεροπορική, δηλαδή να μην σε αφήσει να πετάξεις, ακόμα και αν αυτό είναι λάθος.

Δική μου άποψη, πλήρωσε τα κερατιάτικα και κάνε ένα PCR που όλοι το θεωρούν έγκυρο να μην έχεις προβλήματα, ή εξασφάλισε (ιδανικά γραπτώς) τι ζητεί η αεροπορική έγκαιρα πριν την πτήση.
 
Last edited:
Μηνύματα
29
Likes
10
Καλησπερα και παλι,
εχω μια απορια σχετικα με το declaration form και τα παρακατω πεδια

Transportation No. -> αποτι καταλαβαινω θελει τον κωδικο της πτησης απο το transit και μετα, δηλαδη το Singapore -> Hanoi
Place of departure -> επισης το departure θα βαλω Ελλαδα και οχι Σιγκαπουρη

σωστα?
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.100
Καλησπέρα σε όλους.. ταξιδεύω για βιετναμ 10/8..πήρα στην πρεσβεία τηλ κ μου είπαν δεν θέλει ταξιδιωτική ασφάλεια για κοβιντ..σε όλα τα σαιτ όμως το έχει ως προαπαιτουμενο..έχει ταξιδέψει κάνεις πρόσφατα? Κ αν έχει κάνει ασφάλεια,από που?η πιο φτηνή που βρίσκω είναι στα 60ε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.811
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom