ΗΠΑ Βοήθεια για Δυτικές ακτές και Grand Canyon και τζούρα Νέα Υόρκη

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Καλησπέρα, επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και επειδή καλοκαίρι έχουμε 2 χρόνια να πάμε εξωτερικό προγραμματίζουμε από τώρα ταξίδι του μέλιτος για τον Αύγουστο του 2016. Το ταξίδι είναι φιλόδοξο αλλά θέλω βοήθεια για το Γκραντ Κανυον.
Η διαδρομή που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε είναι Αθήνα - Σαν Φρανσίσκο - Λας Βέγκας - Λος Άντζελες - Φοίνιξ για Φλαγγσταφ και από κει Πέιτζ και μετά Νέα Υόρκη. Θα έχουμε στη διάθεσή μας 20-21 μέρες. Οι εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνο.
Αυτό που μας προβληματίζει είναι το ότι θέλουμε να δούμε το South Rim και το East Rim. Δεν σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αμάξι μιας και όλο το πρόγραμμα θα είναι φορτωμένο και δεν θέλουμε να προστεθεί η κούραση της οδήγησης (ακόμα και στις ατέλειωτες ευθείες των ΗΠΑ).
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα..... Πως να τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο; Λέμε να μείνουμε μια μέρα Λας Βέγκας και την επόμενη με το Bus tour (το βρήκαμε στη σελίδα του Grand Canyon) να πάμε αυθημερόν στο South Rim. Μετά αεροπορικός Φοίνιξ και οδικώς Φλάγγσταφ και έπειτα Πέιτζ (με συγκοινωνία) για το East Rim. Μας ενδιαφέρει να δούμε το horseshoe bend και το Antelope Canyon.
Υπάρχει κάποιος άλλος πιο φτηνός ή πιο απλός τρόπος να τα συνδυάσουμε;
Ενδεικτικά το πρόγραμμα είναι το εξής :

ATH-SFO 3/8

SFO-LAS VEGAS 8/8

LAS VEGAS-LAX 11/8 (+south rim)

LAX-PHX 15/8 (+ flagstaff/east rim)

PHX-NYC 17/8 (απόγευμα)

NYC-ATH 23/8

Θέλω τη γνώμη σας ακόμη και για κάτι που δεν έχουμε προβλέψει ή για τυχόν αντιρρήσεις αλλά και για το Grand Canyon (που αξίζει να πάμε, πως, κλπ), πχ μπορεί να μην αξίζει να πάμε στο South Rim και να μείνουμε 2 μέρες στο Λας Βέγκας.
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Νομίζω οτι ο φοβος για οδηγηση στην Αμερικη ειναξ αδικαιολογητος. Η Αμερικη ειναι φτιαγμενη για να τη διασχιζεις με αυτοκινητο.

Σιγουρα η καλυτερη επιλογή για αυτα που γραφεις ειναι το αυτοκινητο και να εχεις αυτονομια στη κινηση σου. Απο las vegas το grand canyon δεν ειναι και τοσο διπλα... Απο την αλλη αμα πας μονος σου στο Grand Canyon δεν εχεις κανενα προβλημα, βρισκεις παντου οδηγους, πληροφοριες, καλα μαρκαρισμενα μονοπατια (στα οποια παρεπιπτοντως περπατανε συνεχεια rangers για βοηθεια ή οτι χρειαστει).

Εγω ειχα κανει κατι παρομοιο με το ταξιδι που περιγραφεις αλλα με αυτοκινητο. Σαν Φρανσισκο, Yosemite, Death Valley, Zion, Antelope, Grand Canyon, αναχωρηση απο las vegas. Μεναμε γενικα σε σκηνη και σε motels. Μετα απο καμια 12αρια μερες φυση, το las vegas μας φανηκε εκτρωμα. Αλλα νομιζω οτι δε μπορει κανεις να σου περιγραψει τι ειναι, ισως πρεπει οντως να το δεις μονος σου. Το Yosemite ειναι εκπληκτικο. Εκπληκτικο. Φυσικα χρειαζεται να μεινεις και να κανεις μονοπατια μεσα στο παρκο, οποτε θελει λιγο να γουσταρεις φυση και να εισαι διατεθιμενος να κουραστεις. Το Antelope επισης ειναι πολυ εντυπωσιακό.

Καλη εκδρομη ευχομαι και μη φοβηθεις το αυτοκινητο!!! Ειναι και ευκολο να κινηθεις με αυτο και επισης πολύ οικονομικο. Δε νομιζω οτι εχω πληρωσει λιγοτερο για ενοικιαση αυτοκινητου πουθενα στο εξωτερικο.
 

Varg83

Member
Μηνύματα
133
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια-Νεα Ζηλανδια
Από φύση θέλουμε μόνο Grand Canyon. Από Λας Βέγκας με οργανωμένη εκδρομή στο South Rim είναι 12-14 ώρες, δηλ μια μέρα και νομίζω είναι μια καλή τζούρα. Το θέμα είναι το East Rim, οι μέρες στις πόλεις, και αν ''κολλάει'' η Νέα Υόρκη για 5 μέρες δεδομένου και το ότι είναι πανάκριβη η διαμονή. Ακόμα οι διαδρομές σε L.Α. για Μπέβερλυ Χίλς πχ ή Χολλυγουντ είναι απαγορευτικές με τη συγκοινωνία; Όποιος άλλος έχει κάτι στο μυαλό του ας βοηθήσει..... Και βέβαια προτάσεις για αξιοθέατα!!
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Ας το θέσουμε έτσι... συγκοινωνίες και δυτική ακτή δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός. Ίσως αν κινηθείτε με οργανωμένες εκδρομές και tours, όπως αυτό που λες για το Grand Canyon
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.500
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom