Βοηθεια σε επιλογη ''φθηνου'' προορισμου απο Θεσ/νικη με Ryanair - Details

Μηνύματα
151
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Ταιβαν!
Ταξίδι-Όνειρο
Las Vegas
Σκεφτομαι να κανω στην κοπελα μου δωρο ενα τριημερο σε καποιο προορισμο με εταιρεια χαμηλου κοστους. Επειδη το καλοκαρι θα ειμαι Μετσοβο (εξοχικο) και εκεινη σε ενα χωριο κοντα στο Μετσοβο, μας συμφαιρει το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης.

Απο οτι βλεπω οι τιμες της Ryanair ειναι ξεφτιλα.
Ειναι κοπελα η οποια δεν την νοιαζει να ειναι σε τοπ ξενοδοχειο, αρκει να εχουμε καπου να κοιμηθουμε.

Μπορειτε να προτεινετε εναν προορισμο με Ryanair απο SKG στον οποιο να περιλαμβανεται φθηνη-αξιοπρεπης?

Διαθεσιμα ολα τα Σαββατοκυριακα του Ιουλιου (εκτος 23-24) και ολα του Αυγουστου.

Για Ιουνιο δεν το συζηταμε γιατι εχουμε και οι δυο εξεταστικη.
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Λοιπόν, για να δούμε:
Οι Βρυξέλλες και το Όσλο αποκλείονται, καθώς η διαμονή είναι ακριβή. Η Φρανκφούρτη αποκλείεται, γιατί τι να κάνεις 3 μέρες στη Φρανκφούρτη;
Η Στοκχόλμη θα είχε ενδιαφέρον για 3 μέρες ίσως, αλλά δεν είμαι σίγουρος για τη διαμονή.
Το Λονδίνο είναι τέλεια επιλογή για 3 μέρες, όμως, η διαμονή θα αποτελέσει θέμα οπωσδήποτε, εκτός και αν δέχεστε να μείνετε και σε χόστελ, οπότε τότε αλλάζει. Διαφορετικά, μπορείς να κοιτάξεις τα Travelodge που δίνουν ενίοτε χαμηλές τιμές.
Κοινώς, ψηφίζω δαγκωτό Λονδίνο.
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Σου πρότεινα ήδη να κοιτάξεις τα Travelodge. Ορίστε και το λινκ:
Travelodge

Το καλύτερο απ'όλα είναι, σαφώς, το Travelodge Covent Garden. Θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο site για ξενοδοχεία, παίζοντας με τις ημερομηνίες και να κλείσεις τα αεροπορικά σου με άξονα τη φθηνή διαμονή. Διαφορετικά, υπάρχουν πολλά καλά χόστελ, εφόσον σας ενδιαφέρουν. Κοίτα στο hotelscombined.com .

Τη Ρώμη την είχα ξεχάσει, η αλήθεια είναι. Η Ρώμη είναι κι αυτή ακριβή, αλλά τη βρίσκω φθηνότερη από το Λονδίνο στη διαμονή. Καλά, όμως, ας είμαστε ειλικρινείς: το Λονδίνο είναι ανώτερο. Αν δεν έχετε ξαναπάει, πρέπει να πάτε οπωσδήποτε: θα περάσετε ανεπανάληπτα.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Οι Βρυξέλλες τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού δεν έχει καθόλου ακριβή διαμονή. Τα περισσότερα 4-5αστέρων έχουν τιμές γύρω στα 100ευρώ με πρωινό.
Η Στοκχόλμη και το Όσλο έχουν πάρα πολύ ακριβή διαμονή.
Συμφωνώ για Λονδίνο και Ρώμη, είναι 2 προορισμόι με προτεραιότητα, ειδικά αν δεν έχεις ξαναπάει σε κανέναν από τους 2.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Youth Hostel Vincent Van Gogh (CHAB) | Brussels | Belgium | Europe

στις Βρυξέλλες έμεινα σε αυτό το hostel
νταξ δε είναι κι ξενοδοχιαρα, αλλά είναι καθάρο, στο κέντρο κι με ωραίο κόσμο

για όσλο αν σε ενδιαφέρει κι δε έχετε προβλήμα, με την κοπέλα μου πήγαμε το μάρτιο weekend εκεί κι μείναμε σε couch surfing, κι πληρώσαμε μόνο το λέοφορειο, φαγήτο κι σουβενιρς
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.042
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Φτηνά θες? Ε, Γερμανία, τι άλλο.

Πετάς για Hahn, και από κει καρφί στο Trier που είναι υπέροχο και δίπλα (σε σχέση με τη Φρανκφούρτη...). Αν το budget σας το σηκώνει, νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και κινηθείτε κατά μήκος της κοιλάδας του Mosele μέχρι Koblenz....
 
Μηνύματα
151
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
Ταιβαν!
Ταξίδι-Όνειρο
Las Vegas
Nα σαι καλα taver για τη απαντηση σου, αλλα δεν ξερω κλεινω πιο πολυ προς Ρωμη. Μου φαινεται φθηνη και στην διαμονη. Τι εννοω? Βρηκα δικλινο με πρωινο για 2 διανυχτερευσεις στα 95?
 

erminathess

Member
Μηνύματα
566
Likes
321
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Nα σαι καλα taver για τη απαντηση σου, αλλα δεν ξερω κλεινω πιο πολυ προς Ρωμη. Μου φαινεται φθηνη και στην διαμονη. Τι εννοω? Βρηκα δικλινο με πρωινο για 2 διανυχτερευσεις στα 95?
Αφου σου κανει πιο πολυ κλικ η Ρωμη, Ρωμη να πας.. Νομιζω ειναι η ιδανικοτερη επιλογη απο Θεσσαλονικη σε σχεση με τους προορισμους της Ryan, πολυ κοντινος και "ευκολος" προορισμος.. η πολη ειναι ενα υπαιθριο μουσειο και δεν χρειαζεται να ξοδεψεις πολλα χρηματα ουτε σε εξοδους ουτε σε φαγητο, ακομη και τα φαγητα του δρομου οπως τα panini η η pizza al metro ειναι πεντανοστιμα..
Απεφυγε ομως αν μπορεις το πρωτο 20ημερο του Αυγουστου.. Πολυ ζεστη και η πολη αδεια..
Το ξενοδοχειο που βρηκες ειναι πραγματι σε πολυ καλη τιμη, εχεις τσεκαρει ομως σε ποια περιοχη βρισκεται και ποσο απεχει απο το κεντρο της πολης?
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Απέφυγε ξενοδοχείο στην EUR, είναι μια τεχνητή περιοχή οικοδομημένη επί Μουσολίνι σχετικά μακριά από την καρδιά της Ρώμης. Εφόσον έχετε 2 μέρες καλύτερα να μείνετε κάπου πιο κεντρικά, ακόμη κι αν είναι λίγο ακριβότερα. Επίσης έχετε υπόψη ότι το μετρό της Ρώμης δεν καλύπτει αρκετές από τις περιοχές του ιστορικού κέντρου, παρά μόνο ορισμένες από αυτές.
 

hangov3r

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ρώμη να πάτε..!! Ειδικά για ζευγάρι είναι υπέροχα...

1. Όλα με τα πόδια (0? στις μετακινήσεις εντός πόλης +10?/άτομα από/προς αεροδρόμια), όμορφες πλατείες, όμορφες γωνιές. Κατ'εμέ πολύ πιο ρομαντική πόλη από το Παρίσι πχ...
2. Σε τρεις μέρες τη γυρίζεις εύκολα.
3. Φτηνό φαγητό (pizza) που είναι και νόστιμο, είναι και χορταστικό, είναι και το χαρακτηριστικό φαγητό της Ιταλίας.
4. ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ) αν είσαι κάτω από 26 μπαίνεις ΔΩΡΕΑΝ. Είναι μου φαίνεται μια καινούρια απόφαση της ΕΕ για τους νέους. Στο Παρίσι που πήγα τώρα το Πάσχα το αξιοποιήσαμε ΠΑΝΤΟΥ (εκτός Αιφελ που μάλλον δεν ανήκει στο κράτος...) Πολύ πιθανό να ισχύει και στη Ρώμη και αν όχι καλό θα είναι να το διεκδικήσετε..
5. Τα βραδάκια μπυρίτσα και αράξτε σε καμιά πλατεία. Απλά και όμορφα...
6. Μην ξεχάσετε να πάτε στο Τραστέβερε κανα απογευματάκι. Είναι η γειτονιά στο κέντρο με τον πιο ιταλικό χαρακτήρα κατά τη γνώμη μου.
7. Για διαμονή προτίμησε το ιστορικό κέντρο (εντός των τειχών ή λίγο έξω απο αυτά). Γλυτώνεις τις μετακινήσεις και με το καλημέρα είσαι δίπλα στα αξιοθέατα. EUR με την καμία, είναι πολύ μακριά. Φτηνά ξενοδοχεία έχει κοντά στο Τερμινι, τον κεντρικό σταθμό των τρένων. Για ποιότητα σε αυτά δεν ξέρω να σου πω γιατί έμεινα αλλού (βρήκαμε απίστευτο ξενοδοχείο σε πολύ καλή τιμή μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου κοντά στην Piaza di Popolo, πολύ καλή περιοχή για διαμονή και βόλτα). Επίσης έχε κατα νου ότι η περιοχή του Τέρμινι ΙΣΩΣ είναι και λίγο επικίνδυνα το βράδυ.
8. Με τη RyanAir θέλει προσοχή γιατί έχω ακούσει ότι χρεώνουν μέρχρι και το Check in... Δεν έχω πετάξει με αυτήν και δε ξέρω. Διάβασε το σχετικό thread και πιστέυω θα σε βοηθήσουν και άλλα μέλη..!


Καλό ταξίδι και πολύ καλό δώρο...
(Αν δεν κάτσει ταξίδι στο εξωτερικό έχει και κάτι ξενοδοχειάρες σε "ψιλοάκυρα" μέρη της Ελλάδας όπου παίρνεις υπερπολυτελές δωμάτιο με ~80?, πχ δες εδώ: Kazarma Lake Resort & Spa - Λίμνη Πλαστήρα... Το επόμενο δικό μου δώρο θα είναι μάλλον κάτι τέτοιο...;))

edit: Αυτό που πρέπει να φοβάσαι στους ευρωπαϊκούς (μη παραθαλάσσιους) προορισμούς το καλοκαίρι είναι η ΖΕΣΤΗ. Μπορεί να τύχει να έχει γλυκό καιρό ή ακόμα και κρύο Αύγουστο μήνα. ΑΛΛΑ αν έχει ζέστη.... έχει αφόρητη ζέστη. Και δυστυχώς τα ξενοδοχεία δεν είναι όπως στην Ελλάδα που μέχρι και το πιο φτηνό (σχεδόν) δωμάτιο έχει air condition. Το a/c είναι σπάνιο ακόμα και σε καλά ξενοδοχεία! Και ούτε θα πας διακοπές για μπανάκια στην παραλία όπως κάενις στην Ελλάδα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.053
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom