Αυστρία Ουγγαρία Βουδαπέστη - Βιέννη

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19

Βουδαπέστη – Βιέννη (2.5 και 1.5 μέρες)


Διάρκεια ταξιδιού 5 μέρες – 4 νύχτες. Φύγαμε από Θεσσαλονίκη με Wizzair Δευτέρα 17.55 και 18.30 ήμασταν εκεί. (Διάρκεια πτήσης 90’ όμως υπάρχει 1 ώρα διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας) Επιστροφή Παρασκευή στις 17.30 με άφιξη στις 20.00


Θα προτιμήσω να βάλω shorten links από Google Images για κάθε τι που αξίζει φωτογραφία ώστε να πάρετε μια γεύση από διαφορετικές οπτικές λήψεις σε μέρα και νύχτα και έτσι να αποφασίσετε πώς να τα βάλετε στο πρόγραμμα σας.


Πριν απ΄το ταξίδι είχαμε κλείσει:

1) Τα εισιτήρια για τις μεταφορές στη Βιέννη. Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία για 48 ώρες. Το κόστος τους ήταν 13.30 (Φοιτητικό) και το κάναμε εύκολα μέσω του σάιτ της εταιρίας μεταφορών τους.

Για τα μεταφορικά της Βουδαπέστης δε βρήκα αγορά online. Για τα μουσεία επέλεξα να μην αγοράσω από πριν γιατί δεν ήταν 100% σίγουρο ότι θα πηγαίναμε σε όλα –όπως και έγινε-, ούτε ήταν σίγουρες οι μέρες που τελικά θα πηγαίναμε.


2) Διαμονή με airbnb τεσσάρων βραδιών στη Βουδαπέστη και μιας βραδιάς στη Βιέννη. Στην ουσία πληρώσαμε μία παραπάνω διαμονή στη Βουδαπέστη γιατί με τις υπηρεσίες καθαρισμού και τους φόρους νέας κράτησης που θα είχαμε στο airbnb, θα μας έβγαινε μια η άλλη. Το σπίτι μας στη Βουδαπέστη ήταν 60 τμ με τσακούζι και αρκετά μοντέρνο και ασφαλές. Οι τέσσερις βραδιές μας βγήκαν 130€ και στη Βιέννη 40€ αφού μέσω προσκλήσεων που έστειλα σε 2ο email μου, γλυτώσαμε 60€. Στη Βιέννη σε ένα επίσης μοντέρνο σπίτι χωρίς τσακούζι αυτή τη φορά.


3) Αεροπορικά με Wizzair. Πάνε 9,99 / Έλα 54,99 + Βαλίτσα 20,00 (Τιμές ανά άτομο)


4) Λεωφορείο από Βουδαπέστη για Βιέννη και με το ίδιο μέσο η επιστροφή. Κόστος 38€ πάνε/έλα το άτομο. Θα μπορούσε να μας βγει φθηνότερα με τραίνο όμως δε βόλευαν οι ώρες. Θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν νωρίτερα στη Βιέννη και να φύγουμε απογευματάκι.


5) Sightseeing στον Δούναβη με τα καραβάκια Legenda! Κόστος 15€ φοιτητικό.


Δυο λόγια για κάθε πόλη:

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:

Όσον αφορά τη Βουδαπέστη, οργανώστε το ταξίδι σας και τα μέρη που θα θέλατε να δείτε με βάση τις γέφυρες. Βλέποντας τον χάρτη στο Google Maps και έχοντας στο νου σας τις γέφυρες θα μπορέσετε εύκολα να κατευθυνθείτε. Οι αποστάσεις είναι αρκετά κοντινές, μικρότερες από όσο μπορεί να φαντάζουν στο Google Maps.


Σε μια πρόταση θεωρώ πως τα σημαντικότερα πράγματα στη Βουδαπέστη είναι: Κάστρο της Βούδας, Αποβάθρα των Ψαράδων, Βασιλική Αγ. Στεφάνου, Κοινοβούλιο, Παπούτσια στον Δούναβη, Sightseeing στον Δούναβη, Όπερα, Λόφος Γκέλερτ (Citadella), Λουτρά, Νησί της Μαργαρίτας, Πλατεία των Ηρώων, New York Café, Ζωολογικός Κήπος, House of Terror, Εβραϊκή Συναγωγή, Πινακοθήκη. Θεωρώ πως αν κάποιος επισκεφθεί όλα αυτά τότε έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη Βουδαπέστη. Και πως επίσης αν βάλει πρόγραμμα και ξέρει πώς να μετακινηθεί τότε μέσα σε τρεις μέρες μπορεί να τα προλάβει όλα.


Γενικά οι τιμές είναι αρκετά καλές και σίγουρα φθηνότερες απ΄την Ελλάδα. Περίπου στο 65% σε σχέση με εδώ.


ΒΙΕΝΝΗ:

Οργανώστε το ταξίδι σας με βάση τη Stephanplatz, κεντρική στάση του Μετρό απ΄την οποία περνάνε οι περισσότερες γραμμές και στην οποία είναι ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου, ο σημαντικότερος προορισμός του κέντρου. Το κέντρο είναι ψιλοχάος με πολλά στενάκια αλλά αν βρείτε τους βασικούς δρόμους και τις σωστές κατευθύνσεις τότε όλα θα πάνε καλά.


Σε μια πρόταση θεωρώ πως τα σημαντικότερα είναι: Stephanplatz, Mozart&Beethoven Houses, Opera, Schonbrunn Palace, Belvedere Palace, Ζωολογικός, HofBurg Palace, Κοινοβούλιο, Δημαρχείο, Καφέ Central/Mozard, κάποια ταβέρνα για σνίτσελ, Hoher Markt Clock, Madame Tussauds, Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, Φυσικής Ιστορίας, Donauturm. Με το σωστό πρόγραμμα σε δύο γεμάτες μέρες τα έχετε δει όλα.


Οι τιμές είναι λίγο ακριβότερες σε σχέση με εδώ αν όχι ίδιες.
 
Last edited:

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
1η μέρα

Φτάσαμε στο αεροδρόμιο ακριβώς 6.30. Μέχρι να αλλάξουμε συνάλλαγμα (όσα ακριβώς χρειαζόντουσαν για τη κάρτα μεταφορών), να πάρουμε το λεωφορείο (200Ε) και στη συνέχεια το Metro πήγε 8 όπου ήταν το ραντεβού μας με τον οικοδεσπότη.

Κανονικά η κάρτα μεταφορών –τη βγάλαμε από γραφείο που έχει η εταιρία μεταφορών τους στο αεροδρόμιο- θα μας κόστιζε 14€/άτομο (Φοιτητικό με διάρκεια 1 μήνα. Δεν έχει μικρότερη διάρκεια και το κανονικό εβδομαδιαίο είναι ακριβότερο)

Με την ισοτιμία του Exchange του αεροδρομίου όμως μας βγήκε 20€.

Αφήσαμε τα πράγματα στο σπίτι, ψωνίσαμε κάτι από το Super (τα οποία είναι ανοιχτά μέχρι τις 9 και οι τιμές είναι περίπου στο 65% σε σχέση με τις δικές μας) και πήγαμε με τα πόδια μέχρι τη Citadella περπατώντας τη Liberty Bridge. Η Liberty είναι η τέταρτη κατά σειρά ξεκινώντας απ΄το νησί της Μαργαρίτας και κατά τη γνώμη μου η ομορφότερη από τις γέφυρες.


EIKONA LIBERTY BRIDGE: https://goo.gl/0dpYJx


Για να ανέβεις στη Citadella χρειάζεται περπάτημα ανηφόρας/σκαλιών ενός δεκαπεντάλεπτου μέσα από ερημιές οι οποίες ψιλοφωτίζονται. Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη μας πάντως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Έχεις μέτρια προς καλή θέα γιατί από τη μία φαίνεται και το κάστρο της Βούδας/Αποβάθρα των ψαράδων και το κοινοβούλιο απέναντι στην Πέστη αλλά από την άλλη είναι αρκετά μακριά. Σίγουρα χρειάζεστε ψηφιακή κάμερα για να βγάλετε καλά το τοπίο σε συνδυασμό με εσάς. Ίσως και να μην αξίζει τόσο όμως δεν είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Στο κάστρο της Βούδας που έχει καλύτερη θέα θα πηγαίναμε την επόμενη μέρα. Αφού βγάλαμε μερικές φωτογραφίες κατευθυνθήκαμε προς τα κάτω και πίσω στο σπίτι αφού τσιμπήσαμε κάτι στα γρήγορα.


EIKONA CITADELLA: https://goo.gl/7oQlcH


2η μέρα

Την επόμενη μέρα το πρωί φάγαμε πρωινό στο σπίτι από αυτά που είχαμε ψωνίσει απ΄το Super και κατευθυνθήκαμε προς τα λουτρά Szechenyi που είναι στο πάρκο Varosliget. Το κόστος είναι 15€ και σου δίνουν ένα Locker για τα πράγματα σου. Έχει εσωτερικά και εξωτερικά. Στα εσωτερικά η μπόχα είναι αδιανόητη, τα εξωτερικά είναι αρκετά καλά. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα λουτρά και μου φάνηκαν μια χαρά. Η γνώμη όσων έχουν κάνει και στην Ελλάδα ήταν πως τα Ελληνικά δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τα Szechenyi. Από κόσμο δεν είχε ούτε λίγο ούτε πάρα πολύ.


ΕΙΚΟΝΑ ΛΟΥΤΡΑ: https://goo.gl/7mUbLE


Στη συνέχεια πήγαμε στη πλατεία των Ηρώων δίπλα ακριβώς απ΄τα Λουτρά. Εκεί εκτός απ΄τα μνημεία προς τιμή των ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας είναι το Vajdahunyad Castle και το Μουσείο Καλών Τεχνών. Δεν μπήκαμε σε κανένα παρά μόνο τα είδαμε απ΄ έξω.


ΕΙΚΟΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ: https://goo.gl/PcBjHu


Μετά κατεβήκαμε την Andrassy Avenue, κεντρική οδό με Πρεσβείες, διάφορα ακριβά μαγαζιά και το House of Terror μουσείο για τον Β’ Παγκ στο οποίο όμως σκιάχτηκα να μπω. Πάνω στο δρόμο είναι και η Όπερα όπου έχει ξεναγήσεις καθημερινά στις 3 και 4 η ώρα. Το κόστος μαζί με ένα 5λεπτο κονσέρτο στο τέλος της ξενάγησης είναι 10€ και νομίζω πως δεν έχει φοιτητική έκπτωση. Αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα ξενάγηση, σε βάζει στο κλίμα. Και το κονσέρτο στο τέλος πολύ ωραίο. Στη συνέχεια πήραμε γλυκά απ΄το «Sugar!» που είναι σε ένα στενάκι κάθετο της Andrassy. Είναι γνωστό ζαχαροπλαστείο αν κρίνω απ΄τον κόσμο που είχε μέσα! Αρκετά καλά όλα αλλά καλύτερα προτιμήστε αυτά με σκέτη σοκολάτα παρά με φρούτα. Μας άρεσαν πολύ περισσότερο.


ΕΙΚΟΝΕΣ

HOUSE OF TERROR: https://goo.gl/jk3r3r

OPERA: https://goo.gl/gcbmu3

SUGAR: https://goo.gl/HUu6XG


Τσιμπήσαμε κάτι από Fast Food και αφού η ώρα είχε περάσει και είχε σκοτινιάσει ώστε να είναι φωτισμένα, κατευθυνθήκαμε προς το κάστρο της Βούδας. Περάσαμε μέσα από τη Chain Bridge (2η κατά σειρά) και ανεβήκαμε με τα πόδια προς τα πάνω στο κάστρο. Υπάρχει και τελεφερικ το οποίο όμως κοστίζει 6€. Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το πάρει κανείς μιας που το ανέβασμα είναι 10 φορές ευκολότερο από αυτό προς τη Citadella. Σε 5’ ήμασταν πάνω. Εξαιρετική θέα προς το κοινοβούλιο και τον Δούναβη. Στη συνέχεια περπατήσαμε προς την αποβάθρα των ψαράδων/εκκλησία του Ματθαίου που είναι σχεδόν δίπλα και υπάρχει εξίσου καλή θέα. Κατεβήκαμε με τα πόδια προς το Batthyany ter σημείο πάνω στο ύψος του δρόμου που είναι ακριβώς απέναντι απ΄το κοινοβούλιο ώστε να βγάλουμε και από κει φωτογραφία.


ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΣ: https://goo.gl/G8YfnW

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΒΑΘΡΑ: https://goo.gl/0482WF

ΕΙΚΟΝΑ BATTHYANY TER: https://goo.gl/25UWRg


Πήραμε το τραμ και πήγαμε στο Νησί της Μαργαρίτας για να δούμε το συντριβάνι το οποίο όμως δε δούλευε! Αφού φάγαμε τη ξενέρα με το συντριβάνι γυρίσαμε σπίτι. Την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί πηγαίναμε με λεωφορείο προς Βιέννη.


ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ: https://goo.gl/AaoWDr


3η μέρα:

Ξυπνήσαμε πολύ πρωί και 6.30 ώρα ήμασταν στο σταθμό των λεωφορείων (Nepliget) λίγο έξω απ΄το κέντρο. Όπως σχεδόν πάντα η μετακίνηση έγινε με μετρό. Είχαμε κλείσει από το site Goeuro (αν δεν κάνω λάθος) τα εισιτήρια, τα είχαμε εκτυπώσει και με το που φτάσαμε επιβιβαστήκαμε. Ακριβώς 7.00 ώρα ξεκίνησε το λεωφορείο και ακριβώς 10 φτάσαμε Βιέννη. Το λεωφορείο δεν ήταν Flixbus –την οποία είχαμε πλρώσει- αλλά μιας εταιρίας που συνεργάζονται (ή μπορεί να είναι και σχεδόν το ίδιο απλά με άλλο όνομα)


50 μέτρα απ΄τον σταθμό των Λεωφορείων ήταν η στάση του μετρό. Το πήραμε και πήγαμε στο σπίτι όπου βρήκαμε την οικοδεσπότρια. Αφήσαμε πράγματα και ξεκινήσαμε το δρόμο προς το Madame Tussauds. Είναι έξω απ΄το κέντρο της Βιέννης όμως η πρόσβαση με το Μετρό είναι εύκολη. Είσοδος 25€ στην οποία περιλαμβάνεται και η Ρόδα στο Λούνα Παρκ δίπλα απ΄το Μουσείο. Αρκετά χαβαλετζίδικο το Μουσείο, θεωρώ πως αξίζει αν θες να σπάσεις πλάκα. Εκτός απ΄τα κεριά έχει και ένα προτζέκτορα που βαράς πεναλτάκια, ένα ποδοσφαιράκι που παίζεις δωρεάν και το δωμάτιο της πριγκίπισσας Sissy που έχει διάφορες μυρωδιές και μία 5D προβολή σε ένα καθρέφτη. Στο τέλος σου προσφέρουν και ένα σοκολατάκι! :D Η ρόδα “Prater” δεν ήταν κάτι το τρομερό. (Αν θες εισιτήριο για το Μουσείο χωρίς ρόδα, κοστίζει 16€) Μπαίνεις σε ένα βαγόνι 2x5 με άλλα 5-10 άτομα και χαζεύεις για 10-15 λεπτά τη Βιέννη από ψηλά. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε για το κέντρο με μετρό. Το κέντρο της Βιέννης φυσικά αρκετά εντυπωσιακό με ψηλά κτήρια. Αρχικά ψιλοχάνεσαι όμως ένας χάρτης στο χέρι και μια εφαρμογή με κατεβασμένους χάρτες στο κινητό βοηθάει αρκετά. Πρώτος προορισμός στο κέντρο η Καθολική του Αγίου Στεφάνου. Εντυπωσιακότατη! Στη συνέχεια πήγαμε 100 μέτρα πιο πίσω όπου βρίσκεται το σπίτι του Μότσαρτ. Είσοδος 9€ (Under 26) με Audioguide στα Αγγλικά. Δεν ξετρελαθήκαμε αλλά δεν είναι και στα ενδιαφέροντα μας να σας πω την αλήθεια… Ίσως για αυτό. Μετά κατευθυνθήκαμε με τα πόδια μέσα απ΄το κέντρο της πόλης προς τα ανάκτορα HofBurg όπου και εκεί έχει μια ακόμη εκκλησία που μπορείτε να μπείτε. Όχι κάτι το τρομερό πάντως. Μετά απ΄τα ανάκτορα πήγαμε με τα πόδια στο Δημαρχείο και στο κοινοβούλιο. Για λίγες εβδομάδες έχουν μπροστά απ΄το Δημαρχείο παγοδρόμιο κάτι που το κάνει αρκετά εντυπωσιακό. Όλοι ήξεραν πολύ καλό πατινάζ εκτός απ΄το 2-3 που ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες το γάλα οπότε προτιμήσαμε αυτοί οι 3 να μη γίνουν 5 και απλά καθίσαμε να κοιτάμε απ΄έξω. Τέλος με το μετρό πίσω στο σπίτι αφού τσιμπήσαμε από ένα φαλάφελ σε μια απ΄τις πολλές καντίνες εκεί κοντά.


ΕΙΚΟΝΕΣ:

MADAME TUSSAUDS: https://goo.gl/gwUfAi

PRATER: https://goo.gl/mFopr1

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: https://goo.gl/O279X1

MOZARTHAUS: https://goo.gl/4Iee2v
 

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
4η μέρα:

Αργήσαμε να βρεθούμε με την οικοδεσπότρια οπότε χάσαμε λίγο χρόνο απ΄το προκαθορισμένο πρόγραμμα μας! Ως αποτέλεσμα δεν προλάβαμε να πάμε στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης :/ Αρχικά –και αφού κάναμε ένα πέρασμα από SuperMarket για σοκολάτες- επισκεφθήκαμε το Belvedere Palace που είναι αρκετά ωραίο. Στη συνέχεια το Αυτοκρατορικό Μουσείο με τη Holy Lance και κορώνες ακόμη και απ΄το 900 μ.Χ! (Είσοδος 9€/φοιτητικό) Έτυχε έξω απ΄το Αυτοκρατορικό Θησαυροφυλάκιο να βγαίνει και ο Πρέσβης της Ινδίας οπότε είχε κάτι σαν τελετή με στρατιώτες. Ήμασταν τόσο τυχεροί που τους είδαμε έτοιμους πριν μπούμε στο Μουσείο και τελικά ο Πρέσβης βγήκε μόλις ακριβώς τελειώσαμε τη περιήγηση μας. Οπότε απολαύσαμε και όλη την κατά κάποιο τρόπο «τελετή». Αμέσως μετά πήγαμε να φάμε στη γνωστή τους ταβέρνα “Figlmuller” το παραδοσιακό Σνίτσελ! Είχα κάνει κράτηση πριν 3 μέρες και βρήκα με δυσκολία ένα διαθέσιμο μισάωρο απ΄τη μία μέχρι τις μιάμιση. Δε σε διώχνουν αν κάτσεις λίγο παραπάνω βέβαια, απλά είδα απ΄το site ότι οι κρατήσεις είναι κάθε μισή ώρα οπότε για να είμαστε σωστοί στις 1.40 είχαμε ήδη φύγει. Τα φαγητά έρχονται σε 10 λεπτά άλλωστε και είναι εξαιρετικά. Στα 40 λεπτά που ήμασταν εκεί μπορεί να μπήκαν χωρίς υπερβολή πάνω από 30 παρέες να ρωτήσουν για τραπέζι αλλά όλες έφαγαν άκυρο ή στάλθηκαν στο κοντινό Figlmuller #2 που είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά και εκεί χρειάζεται οπωσδήποτε κράτηση. Εν ολίγοις τους έστελναν «μπας και». Το σνίτσελ ήταν γαμάτο και τα συνοδευτικά (ρύζι και πατάτες) αξιοπρεπέστατα. Πήραμε 1 σνίτσελ και οι 2 μαζί (ήταν τεράστιο και το βλέπαμε στα δίπλα τραπέζια), 2 ορεκτικά (ρύζι/πατάτες), 1 μικρή σαλάτα και 2 ποτήρια κρασί. Σύνολο 43€! Αρκετά καλά! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το Figlmuller βρίσκεται στη 57η θέση στο TripAdvisor για τα εστιατόρια στη Βιέννη. Δηλαδή στα πρώτα 56 τι γίνεται;;; Το πρόγραμμα για τη συνέχεια είχε σπίτι του Beethoven και Ζάκχερ Τόρτε σε ένα γνωστό καφέ με όνομα Central. Δυστυχώς όμως δε μας έφτανε ο χρόνος και έτσι πήγαμε για σοκολάτα και Ζάκχερ Τόρτε σε ένα SkyBar μέσα στο κέντρο της πόλης. Η Ζάκχερ δεν μας άρεσε καθόλου και απογοητευτήκαμε. Πολύ περίεργη γεύση. Όσον αφορά τη σοκολάτα, αυτή τη στιγμή πίνω μια καλύτερη σε σκόνη αγορασμένη από Μασούτη. Επίσης πληρώσαμε τα 0.25l Mineral Water 4.50€. Τέλος πάντων ο χώρος στο μαγαζί ήταν καλός, όπως και η θέα οπότε χαλάλι τα 20€ που δώσαμε… Μετρό και πίσω για τον σταθμό των λεωφορείων. 5 η ώρα η αναχώρηση, 4.59 είχαμε ήδη ξεκινήσει! Να το έχετε στο νου σας ότι είναι πολύ τυπικοί σε αυτά. 8.00 ήμασταν στη Βουδαπέστη όπου πήγαμε αμέσως στη Dock 7 του Δούναβη για να κάνουμε Sightseeing με τα καραβάκια Legenda. Τα επέλεξα γιατί διάβασα στο Tripadvisor ότι διαθέτουν Ελληνική Γλώσσα στο Audioguide. Αρκετά χρήσιμο θα έλεγα εν τέλει αν και γενικά η εξυπηρέτηση ήταν ψιλομούφα και το λέω γιατί αργήσαμε ένα τέταρτο να ξεκινήσουμε κάτι που μέσα στην ακρίβεια και τυπικότητα που είχαμε συνηθίσει τόσες μέρες μας κακοφάνηκε! Το tour ήταν καλό, το auidioguide μια χαρά και μπορούσες ανεβαίνοντας σκάλες να πας στο «κατάστρωμα» (ένα μικρό διάδρομο) και να βγεις φωτογραφίες. Προτιμήστε να ανέβετε προς το τέλος όταν περνάει μπροστά απ΄το κοινοβούλιο/Κάστρο της Βούδας. Μετά το tour γυρίσαμε σπίτι για λίγο τσακούζι. Εν τω μεταξύ τακτοποιώντας τα πράγματα διαπιστώνω πως έχω χάσει την αδιάβροχη βιντεοκάμερα μου! Θα μου πείτε τόσες μέρες δεν τη χρειαζόσουν; Όχι! Διαθέτουμε Samsung S7 και Huawei P9 που έχουν από τις καλύτερες κάμερες σε κινητά οπότε χρησιμοποιούσαμε αυτά τα 2. Στεναχωριέμαι για τη κάμερα αν και δίνω ένα 20% να τη βρω την επόμενη μέρα όπου θα πήγαινα να ρωτήσω στα λουτρά μπας και!


ΕΙΚΟΝΕΣ:

BELVEDERE PALACE: https://goo.gl/RYMYMs

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ: https://goo.gl/NaC60n

FIGLMULLER: https://goo.gl/jplRyS

BEETHOVEN HOUSE: https://goo.gl/f5xDxm (Πατήστε ”Gallery”)

CAFÉ CENTRAL: https://goo.gl/AOh0qj

LEGENDA SIGHTSEEING: https://goo.gl/6Lbg0H


5η μέρα

Κάνουμε μια γρήγορη τελευταία βόλτα στη πόλη. Περνάμε από το σημείο με τα παπούτσια των νεκρών πεσμένων από Ναζί στις όχθες του Δούναβη και πηγαίνουμε στο Liberty Park λίγο πιο δίπλα! Στο σημείο υπάρχουν διάφορα αγάλματα και μνημεία. Δύο από αυτά α) Ένα κομμουνιστικό και β) Άγαλμα του Ronald Reagan. Διαλέγετε και παίρνετε! :D Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου όπου είναι αρκετά ωραία, με τη πλατεία της από μπροστά. Με 2€ υπάρχει δυνατότητα να ανεβείτε κάπου ψηλά για να δείτε τη θέα. Δεν το κάναμε όμως γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο! Δίπλα ακριβώς απ΄την εκκλησία είναι το γνωστό παγωτατζίδικο Gelarto Rosa. Πήραμε δυο παγωτά και μια εκπληκτική ζεστή σοκολάτα. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και από τα δύο. (Μεταξύ μας η σοκολάτα μας άρεσε περισσότερο! Τιμές ~2€ για το παγωτό με τρεις γεύσεις και ~1€ η σοκολάτα.) Βγαίνουμε με τα πόδια στην Andrassy και παίρνουμε το μετρό για τα Λουτρά. Κανονικά το πρόγραμμα είχε επίσκεψη στο γνωστό/ιστορικό τους Café “New York” ή στο “Gerbaud”. Είχα όμως ξεχάσει τη κάμερα και έπρεπε να διεκδικήσω τις πιθανότητες μου! Φτάνω στο σταθμό και τρέχω προς τα λουτρά γιατί ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει. Λέω το θέμα μου σε μία θείτσα υπάλληλο η οποία το μεταφέρει σε μια άλλη νεότερη. Η δεύτερη πηγαίνει να ψάξει στα αποδυτήρια ενώ της εξηγώ πως δε θέλω να ψάξουν στα αποδυτήρια γιατί έχουν περάσει 3 μέρες απ΄την επίσκεψη μου και πολύ δύσκολα θα είναι εκεί. Δεν λέει να με καταλάβει και έτσι ρωτάω απεγνωσμένα για κάποιον υπεύθυνο. Ρωτάω όλους όσους βρίσκονται στο χώρο και αυτός που ήταν στην υποδοχή με συμβουλεύει να βγω απ΄το κτήριο, να κάνω τον κύκλο και να πάω στα κεντρικά να βρω κάποιον απ΄τους Managers. Με τα χίλια ζόρια βρίσκω τα κεντρικά και συγκεκριμένα το γραφείο κάποιου υπευθύνου. Του λέω το πρόβλημα μου, πηγαίνει σε ένα διπλανό γραφείο και φέρνει ένα κουτί… Το ανοίγει και ιδού! Η θήκη από τη κάμερα μου! Ευτυχώς ήταν μέσα και το μηχάνημα. Τεράστια ανακούφιση για μένα και αφού υπέγραψα κάτι χαρτιά που μου έδωσε ήμουν έτοιμος να φύγω. Φυσικά όλα τρέχοντας μιας που είχε πάει σχεδόν τρεις και 5.30 πετούσα για Θεσσαλονίκη. Να μην τα πολυλέω, μετρό, λεωφορείο και αεροδρόμιο. Όλα πήγαν καλά!


ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ: https://goo.gl/q6dN1l

ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: https://goo.gl/DbUVgU

GELARTO ROSA: https://goo.gl/XpYpbI

NEW YORK CAFÉ: https://goo.gl/He3tMe

GERBAUD: https://goo.gl/0HtAYt


Συνολικά έξοδα για 2 άτομα μαζί με διαμονές/μεταφορικά/αεροπορικά σχεδόν 950€.
 

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
Σημειώσεις:

1) Το 90% όσων θα συναντήσετε καταλαβαίνουν και μπορούν να συνεννοηθούν στα Αγγλικά. Κάποιες φορές θα σας απαντήσουν ασυναίσθητα στη γλώσσα τους αλλά αν τους πείτε πως δεν καταλαβαίνετε θα γελάσουν, θα ζητήσουν συγγνώμη και θα τα ξαναπούν στα Αγγλικά. Μη διστάσετε να ρωτάτε για τα πάντα. Οι περισσότεροι θα χαρούν να βοηθήσουν και αν δείτε κάποιον που δεν είναι βέβαιος για την απάντηση, μη χάνετε χρόνο, πείτε του πως Ιτς Οκευ και ρωτήστε τον επόμενο που θα συναντήσετε.


2) Μας έκανε εντύπωση που όλοι είναι υπερευγενικοί και τυπικότατοι σε σχέση με τους Ελληνες. Από τους υπαλλήλους στα μαγαζιά, τους οικοδεσπότες, τους περαστικούς που ρωτούσαμε στο δρόμο.


3) Πάρτε τα φυλλάδια που θα βρείτε σε διάφορα μέρη με τους χάρτες της πόλης. Καλά τα GPS και οι εφαρμογές αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι χρησιμότεροι και πιο εύχρηστοι οι χάρτες. Παρ΄όλα αυτά είναι αναγκαίο να έχετε από πριν στο κινητό σας κάποια εφαρμογή (π.χ. “Here maps.me”) με κατεβασμένους τους χάρτες της κάθε πόλης. Μάλιστα στη Βουδαπέστη έπαιρνε και σήμα απ΄τον δορυφόρο και μου έδειχνε που είμαι χωρίς να με χρεώνει.


4) Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε κανονίσει, να έχει ψάξει αναλυτικά από πριν το πώς θα μετακινηθείτε. Αφιερώστε 1-2 μέρες για να βρείτε τις διαδρομές των μετρό και των τραμ. Θα γλυτώσετε πάρα πολύ χρόνο. Το είχα κάνει και εγώ αλλά τελικά ίσως ήθελε να αφιερώσω περισσότερο χρόνο ρίχνοντας μια ματιά και σε Google Street ώστε να ξέρω πως ακριβώς οι δρόμοι γύρω απ΄τα κτήρια που θέλω να επισκεφθώ. Γιατί ωραία σου βγάζει η εφαρμογή πως ο ένας προορισμός απέχει απ΄τον άλλον εκατό μέτρα αλλά μη πέφτεις στη παγίδα να λες ότι «Ντάξει μωρέ 100 μέτρα είναι θα το βρω εύκολα». Μερικά τέτοια εκατό μέτρα μας έφαγαν πολύτιμα εικοσάλεπτα! Στο Google Maps απλά πατώντας πάνω στη κάθε στάση μετρό θα σας βγάλει ποιες γραμμές περνάν από κει. Συμβουλευτείτε το.


5) Τα ΜΜΜ τόσο στη Βιέννη όσο και στη Βουδαπέστη δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Θεσσαλονίκης και φαντάζομαι και της Αθήνας. Το μετρό έρχεται ανά 5’ Maximum, τα Tram έχουν επίσης πολύ συχνές διαδρομές (ανά 10’ περίπου) όπως επίσης υπάρχουν και πολλά λεωφορεία τα οποία χρησιμοποιήσαμε μόνο από μια φορά σε κάθε πόλη.


Παραλείψεις Βουδαπέστης:

1) New York Café/Ζαχαροπλαστείο Gerbaud: Η γκέλα με την κάμερα μας στέρησε χρόνο στον οποίο θα τα επισκεπτόμασταν

2) Ευραϊκη Αγορά: Δε την βρήκαμε ενδιαφέρουσα

3) Πινακοθήκη: Δεν είναι μέσα στα γούστα μας καλώς ή κακώς

4) House of Terror: Σκιάζομαι και μόνο στην ιδέα

5) Τοπικά φαγητά: Προτιμήσαμε να αποφύγουμε τις σούπες τους για προσωπικούς λόγους

6) Telekom: Με πολύ λίγα λεφτά (5-10€) μπορείς να έχεις αρκετά Giga στο κινητό σου από τις τοπικές εταιρίες αγοράζοντας νέα κάρτα SIM. Είχα ψάξει τα πακέτα της αλλά δεν μπήκα στη διαδικασία να βρω κατάστημα. Τα Giga θα μας βοηθούσαν στη πλοήγηση αλλά και σε άλλες πληροφορίες


Παραλείψεις Βιέννης:

1) Ανάκτορα Schonbrun: Ήταν πράγματι αρκετά σημαντικά αλλά επειδή είναι λίγο εκτός κέντρου δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο. Επίσης δε θα ήταν τίποτα ανθισμένο απ΄τον περιβάλλοντα χώρο οπότε δε χάσαμε και τόσα πολλά! Θα έπρεπε να στερηθούμε μια δυο ώρες ύπνου οι οποίες όμως ήταν πολύτιμες.

2) Σπίτι Beethoven: Δυστυχώς δεν προλαβαίναμε γιατί δε μας βγήκαν χρονικά κάποιες μετακινήσεις.

3) Hoher Markt Clock: Δεν βόλευε να κανονίσουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να είμαστε στις 12 στο σημείο! Περάσαμε στη συνέχεια απ΄τη περιοχή αλλά το νόημα είναι στις 12.

4) Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης: Και αυτό δεν το προλάβαμε λόγω περιορισμένου χρόνου.

5) Ζωολογικός κήπος: Διάβασα πολύ καλά σχόλια για τον ζωολογικό της Βιέννης αλλά με τη λογική ότι «όπου και να τα δεις τα ζώα ίδια θα είναι, οπότε θα πας σε άλλο ταξίδι» προτίμησα να μη χάσω χρόνο στον ζωολογικό.

6) Όπερα: Δεν είχαμε χρόνο για περιήγηση/παράσταση, παρ΄όλα αυτά περάσαμε απ΄έξω για μια φωτογραφία.

7) Donauturm: Κάτι σαν τον πύργο του ΟΤΕ :p. Πρέπει να ήταν καλό απ΄όσο το είδα στο Internet όμως ήταν εκτός κέντρου και δεν είχαμε τον χρόνο.


Με μια λέξη περάσαμε τέλεια! Αν με ρωτάτε πόσος χρόνος χρειάζεται για να δεις τα σημαντικότερα σε Βιέννη/Βουδαπέστη θα σας πω πως όσος είχαμε ήταν αρκετός, όμως δεν ακολουθήσαμε 100% το πρόγραμμα μας και δεν ήμασταν 100% προετοιμασμένοι για τις μεταφορές με αποτέλεσμα να χάσουμε λίγο αλλά πολύτιμο χρόνο. Ήμασταν στο 90% και στα 2. Όχι κι άσχημα δηλαδή!


Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας!
 
Last edited:

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η Βιέννη και η Βουδαπέστη δεν είναι προορισμοί που μπορείς να δεις σε 2 ημέρες παρά μόνο να πάρεις μια μικρή γεύση τους.Κατάφερες και τα στρίμωξες όλα :) Έχω βρεθεί και εγώ στη θέση σου παλιότερα σε ταξίδι μου στη Βιέννη και είχα πάρει την απόφαση να επισκεφθώ την Μπρατισλάβα που μια μέρα είναι υπεραρκετή για να την δεις.Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε σωστή γιατί και την Βιέννη είδα σε 4 ημέρες και την Μπρατισλάβα και έτσι δεν χρειάζεται να πάω ξανά για να δω πράγματα που δεν είδα. Τα λουτρά στο εσωτερικό μυρίζουν έτσι λόγω της φύσης του νερού και όχι γιατί είναι βρώμικα και συνάλλαγμα επειδή είναι αρχικλέφτες στο αεροδρόμιο μπορείς να κάνεις από το κέντρο της πόλης και να βγάλεις την κάρτα απεριορίστων διαδρομών με την cash card σου από το γκισέ στο αεροδρόμιο. Το φιγκμουλερ είναι πάρα πολύ δυνατό και χαίρομαι που έστω και με τόσο λίγο χρόνο καταφέρατε να πάτε. Τελικά ποια πόλη σου άρεσε περισσότερο;;
 

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
Ευχαριστώ πολύ! Θεωρώ πάρα πολλές τις 4 μέρες που γράφεις για τη Βιέννη. Όπως μας είπε και η οικοδεσπότρια μας σε 2 μέρες τα έχεις δει τα σημαντικότερα. Γνώμες είναι αυτές όμως οι οποίες επηρεάζονται από τις προτεραιότητες του καθενός.

Στο αεροδρόμιο όντως είχε τεράστια διαφορά το συνάλλαγμα. Στη συνέχεια του ταξιδιού πλήρωνα σχεδόν πάντα με χρεωστική ή Mastercard. Όμως στο αεροδρόμιο μόλις είχαμε φτάσει και πάνω στο άγχος μου να βρω το desk της BKK γρήγορα ώστε να είμαι στην ώρα μου στο ραντεβού με τον οικοδεσπότη, δεν το σκέφτηκα και πολύ. Ο αρχικός σκοπός μου ήταν να κάνω λίγο συνάλλαγμα απ΄τη Τράπεζα της Ελλάδος πριν φύγουμε, έλα όμως που η μέρα που ξεκινούσαμε ήταν Καθαρά Δευτέρα; :D
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αν πας με την λογική ότι ζωολογικό κήπο, παλάτι,μουσείο φυσικής ιστορίας και πύργο ΟΤΕ έχει και στην Ελλάδα και δεν τα επισκεφθείς δεν είναι ούτε για μια μέρα χαχαχα
 

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
Ναι. Όπως παίρνεις βαλίτσες και περνάς το desk που κάνουν συνάλλαγμα, βγαίνεις σε έναν άλλο χώρο λίγο μπροστά και είναι στο δεξί σου χέρι.
 

panos444

Member
Μηνύματα
37
Likes
19
Εμείς πήγαμε πρώτα Βουδαπέστη γιατί βρήκαμε αρκετά φθηνά αεροπορικά μέσω Wizzair. Θεωρώ πως πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί που θα βρείτε φθηνότερα αεροπορικά και να φύγετε επίσης με το ίδιο κριτήριο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom