Ουγγαρία Σλοβακία Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα (Δεκέμβριος 2016)

Pantheon

New Member
Μηνύματα
4
Likes
8
Ξεκινάω κι εγώ λοιπόν την πρώτη ιστορία μου για το ταξιδάκι μας που έγινε 04-10/12/2016 σε Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα (7 ημέρες - 6 διανυκτερεύσεις).
Τα αεροπορικά εισιτήρια (Ryanair) κλείστηκαν από τον Σεπτέμβρη και κόστισαν (για 2 άτομα):
Αθήνα - Βουδαπέστη: 60.67€ και Μπρατισλάβα - Αθήνα: 48.53€. Είχα διαβάσει εδώ στο forum, για μονοήμερη στην Μπρατισλάβα και από κει πήρα την ιδέα, αλλά προτίμησα να μην επιστρέψω στη Βουδαπέστη και να γυρίσω Αθήνα από Μπρατισλάβα. Έτσι, γλιτώσαμε και τα λεφτά του τρένου για την επιστροφή και τα αεροπορικά από Μπρατισλάβα για Αθήνα ήταν λίγο φτηνότερα.
Τα ξενοδοχεία, κλείστηκαν κι αυτά από τον Σεπτέμβρη, μέσω booking.
Στη Βουδαπέστη, αντίθετα από ό,τι προτείνεται γενικά, μείναμε στην πλευρά της Βούδας, πολύ κοντά σε σταθμό μετρό, στην Batthyany ter. Μείναμε εκεί, γιατί έψαχνα κάτι με μπαλκόνι, μιας και είμαστε και οι 2 καπνιστές και δυσκολεύτηκα αρκετά να βρω στην πλευρά της Πέστης κάτι που να είναι εντός του οικονομικού ορίου που είχαμε θέσει για την κάθε διανυκτέρευση (μέχρι 60€). Ο καλός μου ήθελε και θέα, οπότε ανέβηκε ο βαθμός δυσκολίας. Έτσι, μετά από ψάξιμο, κλείσαμε ένα διαμέρισμα στη Βούδα για 5 διανυκτερεύσεις (χωρίς πρωινό), το οποίο στοίχισε (μαζί με το δημοτικό φόρο που πληρώσαμε εκεί και την προμήθεια της τράπεζας για συναλλαγή εξωτερικού) περίπου 205€! Λέγεται "Piano castle hill apartments" και μας άρεσε πολύ!
Στην Μπρατισλάβα κλείσαμε για μία διανυκτέρευση να μείνουμε σε ποταμόπολοιο πάνω στο Δούναβη. Ήταν το "Botel Gracia" και η μία διανυκτέρευση με πρωινό κόστισε 57€.
Σειρά είχε το ψάξιμο και ο φίλος μας ο Google που ξέρει τα πάντα!
Αφού λοιπόν έψαξα διάφορα, διάβασα και τις 41 (τότε) ταξιδιωτικές σας ιστορίες για Βουδαπέστη και τις 11 για Μπρατισλάβα, έφτιαξα 2 οδηγούς, ένα για κάθε πόλη με όσα μας ενδιέφεραν να δούμε και να κάνουμε. Τους εκτύπωσα και τους είχα στην τσάντα μου παντού!
Στη συνέχεια, όλα αυτά περάστηκαν και σε εφαρμογή με χάρτη στο κινητό για να βλέπουμε όσα ήταν κοντινά, μαζεμένα (αξιοθέατα, ανταλλακτήρια, καφέ, φαγητό κλπ.). Πολύ χρηστικό και μας βοήθησε αρκετά.
Εκ των υστέρων βέβαια, κατάλαβα ότι είχα βάλει πάρα πολλά για να δούμε και, αφενός δεν άξιζαν όλα, αφετέρου ψοφήσαμε στο περπάτημα και τελικά κάποια έμειναν απ' έξω. Με είχαν πιάσει τα ψυχαναγκαστικά μου μάλλον και ό,τι διάβαζα, το έβαζα και στην εφαρμογή.
Τελευταία κίνηση ήταν να αλλάξω κάποια χρήματα στο αεροδρόμιο μερικές μέρες πριν το ταξίδι για τα πρώτα έξοδα, μιας και είχαμε αποφασίσει να πάρουμε κάρτες απεριορίστων διαδρομών για 7 μέρες από το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Σαν εργαζόμενη του Ελ. Βενιζέλος, δεν πληρώνω προμήθεια στα ανταλλακτήρια εντός του αεροδρομίου, οπότε με συνέφερε να αλλάξω εδώ λίγα χρήματα, παρά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Η ισοτιμία ήταν τραγική, αλλά τουλάχιστον γλίτωσα την προμήθεια.
Πανέτοιμοι λοιπόν, περιμέναμε να έρθει η μέρα της αναχώρησης! Στο επόμενο post, θα ξεκινήσω με την 1η μέρα. Αν θέλει κάποιος περισσότερες λεπτομέρειες για όσα έχω γράψει ως τώρα, είμαι στη διάθεσή σας!
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Στη συνέχεια, όλα αυτά περάστηκαν και σε εφαρμογή με χάρτη στο κινητό για να βλέπουμε όσα ήταν κοντινά, μαζεμένα (αξιοθέατα, ανταλλακτήρια, καφέ, φαγητό κλπ.). Πολύ χρηστικό και μας βοήθησε αρκετά.
H οποία εφαρμογή ποια ήταν;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom