Ουγγαρία Βουδαπέστη αρχές Νοεμβρίου 2012

SILONAM

Member
Μηνύματα
16
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Σιγκαπούρη
Αγαπητοί φίλοι , στις αρχές του Νοέμβρη επισκεύτηκα για ένα σύντομο 3ήμερο την καταπληκτική αυτή Ουγγρική πόλη και σας μεταφέρω την εμπειρία μου . Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη (Ryanair) μεσημεράκι Παρασκευής με λίγη συννεφιά και την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς . Φτάσαμε γύρω στις 3 ώρα Βουδαπέστης με αρκετό κρύο και θερμοκρασία στους 7 βαθμούς! Η διαδικασία αποβίβασης περιλαμβάνει αρκετό ποδαρόδρομο (όπως και στην Πάφο) , αλλά αποζημιώνεσαι μπαίνοντας σε ένα σύγχρονο και ζεστό αεροδρόμιο.
Εκεί (δεν είχα ακόμα ανακαλύψει το site) παιδεύτηκα λίγο ,μαζί με την σύζυγό μου , για την επιλογή μεταφορικού μέσου ,αλλά επιλέξαμε την υπηρεσία shuutle bus , η οποία σε παραλαμβάνει με ενα μικρό λεοφωρειάκι των 12 θέσεων , στην είσοδο του αεροδρομίου , σε μεταφέρει στην πόρτα (door to door) του ξενοδοχείου σου και σε παραλαμβάνει πάλι απο εκεί. Αν και λόγο τσιμπημένο το κόστος , ήταν πολύ εξυπηρετικό και αγχολυτικό.
Επιβιβαστήκαμε λοιπόν στο bus και ξεκινήσαμε για την πόλη. Η διαδρομή ήταν ενδιαφέρουσα , περνώντας από τα προάστια της Βουδαπέστης με γραφικά σπίτια , με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική , αρκετό πράσινο αλλά και μεγάλα εμπορικά κέντρα , φτάσαμε στο κέντρο της πόλης και στο ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει. Μείναμε στο Marriot Apartments στην vaci utka και αποδείχθηκε καταπληκτική επιλογή . Καταπληκτικό δωμάτιο ,και το ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε βολικότερο σημείο.
Γρήγορο τσεκ ιν , εν ριπή οφθαλμού και αμέσως για βόλτα. Ξεκινήσαμε από την vaci utca , έναν πολυσύχναστο και κοσμοπολίτικο δρόμο με όμορφα μαγαζιά & ωραίες βιτρίνες . Περπατήσαμε σχεδόν όλη την vaci utca , η οποία κοντά στο ξενοδοχείο μας , καταλήγει σε μία τεράστια πλατεία , όπου κυριαρχεί ένα γυάλινο εμπορικό κέντρο , πολλά όμορφα καφέ και ένα ακόμα (από τα πάρα πολλά) αγαλματένιο θέμα στο κέντρο της πόλης . Περπατήσαμε στην παραλιακή παράλληλη της vaci , δίπλα στον Δούναβη , όπου παράλληλα με το ποτάμι κινούνται με πυκνά δρομολόγια γραμμές τραμ , διαφόρων χρωμμάτων.Οι Ούγγροι έχουν λατρεία στην ποδηλασία και στα κατοικίδια (ειδικά στα σκυλιά ) γεγονός που αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο σε αγάλματα που συναντάς στην παραλία της πόλης .
Για να μην σας ζαλίζω περισσότερο θα αναφέρω κωδικοποιημένα τα συμπεράσματα της εκδρομής :
Επισκεφτήκαμε :

  • Vaci Utca
  • Γέφυρες - Παραλία
  • Δούναβης - Νυχτερινή Κρουαζιέρα
  • Βούδα - Κάστρο
  • Πλατεία Ηρώων
  • Μια καταπληκτική Καθολική Εκκλησία
Εντυπώσεις:


  • Εκπληκτική Αρχιτεκτονική
  • Η Βούδα σε αφήνει άφωνο
  • Απίστευτο το Κάστρο & η θέα από εκεί
  • Η νυχτερινή κρουαζιέρα αξίζει με τα χίλια, απολαμβάνεις
    μοναδική θέα του κάστρου αλλά και του Κοινοβουλίου
  • CAFE CENTRAL! Δοκιμάστε τα γλυκά!
Τι θα θέλατε να βρείτε & στην χώρα σας!

  1. Καθαριότητα. Αν και ήταν ΣΚ όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι έλαμπαν κυριολεκτικά.
  2. Τάξη .Τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης δεν υπήρχαν διπλοπαρκαριμένα, κορναρίσματα κλπ.
  3. Πολιτισμός. Αξίζει Να πάτε τουαλέτα στα κάστρα και θα καταλάβετε τί εννοώ. Οποιαδήποτε σύγκριση μόνο θλίμη προκαλεί. Επίσης, εκπληκτικοί ποδηλατόδρομοι!
  4. Αρχιτεκτονική. Εντάξει δεν έχουν Ακρόπολη Αλλά έχουν πολλά άλλα....

Θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως , γιατί δεν πρόλαβα να δω κάποια πράγματα , όπως για παράδειγμα τα περίφημα λουτρά !
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.726
Likes
14.889
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μανώλη καλώς όρισες και σου εύχομαι να ξαναπάς στην πανέμορφη Βουδαπέστη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.910
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom