Ουγγαρία Σλοβακία Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα: Mια απίστευτη εμπειρία με θέα τον Δούναβη

Μηνύματα
13
Likes
75
Καλησπέρα και πάλι σε όλα τα μέλη του Travelstories

Σε αυτήν την ιστορία θα μιλήσουμε για μια από τις ομορφότερες-γραφικές πόλεις στην ευρώπη -κατά με- την βουδαπέστη.Το μονο σίγουρο είναι και ανεξάρτητα από την προσωπική μου άποψη, ο,τι κάθε χρόνο ,όλο και περισσότερος τουρισμός κατακλύζει, την πρώτευσα της Ουγγαρίας, ζευγάρια η φίλοι,παρέες η οικογένειες γίνονται ένα με την πόλη και την απολαμβάνουν με θέα τον Δούναβη.

Το ταξίδι μας , πραγματοποιηθηκε μήνα Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 5 Αυγούστου μέχρι τις 9 του 2016. Μια Σημαντική λεπτομέρεια που οφείλω να σημειώσω ήταν ότι η επιστροφή μας θα γινόταν μέσω Μπρατισλάβας και όχι Βουδαπέστης ,το οποίο σημαίνει ότι σε 5 μέρες έχουμε να δούμε 2 πόλεις και 2 χώρες!


Το ξέρω ,ότι πολλοί από εσάς, μπορεί να θεωρήσετε ότι είναι λίγες οι 5 μέρες για 2 χώρες, αλλα εγώ πιστεύω ότι με ένα κατάλληλο πρόγραμμα πετυχαίνεις τα πάντα!τα πάντα λοιπόν θέλουν καλή οργάνωση ,γιατί διαφορετικά χάνεις και την ουσία της πόλης, εξάλλου στα ταξίδια μου,αυτο που χαίρομαι να κάνω και εγώ και όσοι ταξιδεύουν μαζί μου είναι να περπατάμε και να χανόμαστε στην μαγεία της .

Στα του ταξιδιού τώρα,το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις στην Βουδαπέστη σε κεντρικό ξενοδοχείο και δίπλα σε metro (Atlas city hotel) 1 διανυκτέρευση σε κεντρικότατο διαμέρισμα στην Μπρατισλάβα στις όχθες του Δούναβη ,τα αεροπορικά κόστισαν γύρω στα 70 και το λεωφορείο από Βουδαπέστη προς Μπρατισλάβα κόστισε 7 . Για τους τύπους το Συνολικό κόστος ήταν περίπου 340 τα 2 άτομα,δηλαδή στα 170 το άτομο,νομίζω καθόλου άσχημα εάν σκεφτεί κανείς ότι τα έκλεισα όλα αυτά 1 με 1,5 μήνα πριν .

Στις 5 Αυγούστου περίπου στις 5 μ.μ αναχωρήσαμε από το ελευθέριος Βενιζέλος ,ενώ προηγουμένως μετατρέψαμε και ορισμένα ευρώ σε φιορίνια προκειμένου να μπορέσουμε να κινηθούμε. Γύρω στις 7 το απόγευμα προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο τις Βουδαπέστης και από εκεί πήραμε το λεωφορείο 200 E (που είναι και η οικονομικότερη λύση με περίπου το εισιτήριο να κοστίζει 1 ευρώ)και το οποίο μας πήγε στο πλησιέστερο μετρο της γραμμής 3. Σχετικά με την μετακίνηση στο εσωτερικό της Πόλης αξίζει κανείς να βγάλει Ημερήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που κοστίζει στα 4,5-5 ευρώ,καθώς το μετρο είναι αρκετά βολικό ενώ και η χρήση του τραμ όπως και των λεωφορείων συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.
Καθώς φθάσαμε στο ξενοδοχείο και τακτοποιηθήκαμε ,μια πρώτη γνωριμία με την πόλη ήταν απαραίτητη. Εξερεύνηση λοιπόν στην πιο κοντινή πλατεία και φαγητό κάπως πρόχειρο, κλείνουν με συντομία αυτήν την πρώτη μέρα.
IMG_2102.JPG

Ημέρα δεύτερη

Ένα δυνατό ξεκίνημα δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν φας και
το κατάλληλο πρωινό ,επομένως (εκμεταλλευτικά προσωπικά εγώ) σχεδόν ότι είχε ο μπουφές του ξενοδοχείου και έτσι λίγο πριν τις 9 άρχισε η περιήγηση στην πόλη.
20160806_083510.jpg

Πρώτος σταθμός μας το επιβλητικό κουνοβούλιο της βουδαπέστης ,ένα πανέμορφο κτίριο το μεγαλύτερο κτίριο στην ουγγαρία με την κυρια προσοψη του να βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη,δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια ξενάγηση ,διότι δεν βόλευαν οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις στην αγγλική γλώσσα και έτσι απολαύσαμε το κτίριο εξωτερικά ,βγάλαμε τις φωτογραφίες μας και συνεχίσαμε προς την chain bridge.Η Αλυσιδωτή Γέφυρα είναι ένα απ΄τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Βουδαπέστης. καθώς ενώνει την Πέστη και τη Βούδα πάνω από το Δούναβη.
IMG_1955.JPG

<<Είναι ώρα νομίζω για να απολαύσουμε την Βουδαπέστη από ψιλά>>,αυτο της λέω και ευθύς αμέσως κατευθυνόμαστε προς το κάστρο της βούδας.Μια σημαντική λεπτομέρεια σε αυτό το σημείο, υπάρχει τελεφερίκ που μπορεί να σε ανεβάσει στο κάστρο,ωστόσο είναι ακριβό και αχρείαστο γιατί αριστερά της εισόδου περίπου 30 μέτρα πιο κάτω υπάρχει δωρεάν ανελκυστήρας που σε πηγαίνει μέχρι πάνω.
Εξωτερικά το κάστρο της βούδας εκτός του μουσείου και τις πινακοθήκης που φιλοξενεί στο εσωτερικό του, έχει μερικά <περιπτερα> για souvenir αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να απολαύσεις την θέα και να αφεθείς για μερικά λεπτά στην ομορφιά της πόλης.
Ο Πύργος των Ψαράδων θα αποτελέσει το τελευταίο αξιοθέατο για το μεσημέρι και είναι Πασίγνωστος για την καταπληκτική θέα της πόλης της Βουδαπέστης. Από την κορυφή του πυργίσκου μπορείτε να δείτε μέχρι το Νησί της Μαργαρίτας και να δείτε κτίρια όπως η Βασιλική του Αγ.Στέφανου, το Κοινοβούλιο,ενώ εκεί βρίσκεται και Εκκλησία του Ματθαίου.
20160806_142832.jpg

Ύστερα από μερικές ώρες στον δρόμο:haha: θεωρήσαμε ότι ήταν ώρα για ξεκούραση προκείμενου να συνεχίσουμε το το βράδυ την περιήγηση στην πόλη. Βραδινό φάγαμε σε ένα απίστευτο ιταλικό εστιατόριο με πολλή ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα ,ιδανική για ζευγάρια ;) okay italia,ονομαζόταν για όποιον θέλει να το ψάξει!.Καθώς λοιπόν,γεμίσαμε τις μπαταρίες μας,η βραδινή ξενάγηση στην πόλη μας έφερε πιο κοντά με την ίδια.Η ατμόσφαιρα πραγματικά είναι απερίγραπτη μπροστά στην θέα του Δούναβη και του φωταγωγημένου κοινοβουλίου και της γέφυρας .
Κάπως έτσι κλείνει και η δεύτερη μέρα και περνάμε στην τρίτη και τελευταία στην Βουδαπέστη ,ενώ παράλληλα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι για τα όσα είχαμε δει σε τοσο μικρό χρονικό διάστημα.

Την επομενη μέρα το πρόγραμμα ,έγγραφε :clap: ζωολογικός κήπος ,νησί της μαργαρίτας, και ανάβαση στην citadela.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.Η πρώτη επίσκεψη έγινε στον ζωολογικό κήπο με το μειωμένο εισιτήριο -καθώς ήμασταν φοιτητές- να κοστίζει 6,5 ενώ το κανονικό 9 περίπου. Πολύ ωραίος ζωολογικός όχι τόσο μεγάλος αλλά αξίζει να αφιερώσεις κάποιες ώρες(όχι πολλές).Στην συνέχεια, πήγαμε στο νησί της μαργαρίτας ,ένα νησάκι ήρεμο,μέσα στο πράσινο,κατάλληλο για πικνικ, για να διαβάσει κάποιος το βιβλίο του ,για να ξεφύγει από το άγχος. Στο νησάκι δεν υπήρχαν αυτοκίνητα ,μόνο ποδήλατα και ηλεκτρικά αυτοκινητάκια,όπου νοικιάσαμε και ένα ποδήλατο με περίπου 5 ευρω για 1 ώρα ,το οποίο μας επέτρεψε να το γυρίσουμε και να απολαύσουμε την φύση.
Τελευταίο αξιοθέατο η <ανάβαση> στο φρούριο τις citadela για τις τελευταίες πανοραμικές φωτογραφίες!
IMG_2216.JPG

Η επίσκεψη στην ρομαντική πόλη της Βουδαπέστης δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά ,από μια νυχτερινή κρουαζιέρα στον Δούναβη. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν και η καλύτερη στιγμή του ταξιδιού. Κατά την διάρκεια της 2 ωρών περίπου βόλτας ,υπήρχε ορχήστρα ,η οποία κυριολεκτικά σε ταξίδευε από μόνη της. Κάπως έτσι λοιπόν κλείνει προσωρινά το κεφάλαιο Βουδαπέστη γιατί το επόμενο πρωινό ταξιδεύαμε για Σλοβακία και Μπρατισλάβα .


Δείτε το βιντεακι μου από την Βουδαπέστη και εάν σας αρέσει ένα like και εγγραφή θα ήταν πολύτιμο για την συνέχεια.


Στην Μπρατισλάβα πήγαμε με το λεωφορείο της regiojet,πληρώσαμε μόνο 7 ευρώ και θα σας εξηγήσω γιατί λέω μόνο. Οι θέσεις ήταν υπερλούξ όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες ,υπήρχαν οθόνες μπροστά ,welcome coffee και <λεωφοροσυνοδος> ,η οποία κοιτούσε εάν έχεις βάλει ζώνη,σου


έδινε ακουστικά και καφέ η αναψυκτικό. 20160808_100244.jpg 20160808_085150.jpg

Φθάσαμε στην Μπρατισλάβα περίπου μέσα σε 4 ώρες ,τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο και κάναμε μια μεγάλη βόλτα στην πόλη ,είδαμε το ιστορικό της κέντρο και περπατήσαμε στα σοκάκια.Η αλήθεια είναι ότι η Μπρατισλάβα είναι μια πόλη 2 ημερών για να δει κάποιος,δεν έχει κάποιο φοβερό αξιοθέατο εκτός του ιστορικού κέντρου,της γέφυρας που ενώνει τις δυο όχθες που διασχίζει ο Δούναβης και ένα εμπορικό. Εν συντομία εκτός του ιστορικού κέντρου ,πήγαμε σε ένα εμπορικό,περπατήσαμε κατά μήκους του δούναβη και δοκιμάσαμε τοπική κουζίνα σε ένα εστιατόριο.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Μπρατισλάβα εάν και έχει ευρώ είναι σχετικά μια φθηνή πόλη,που βρίσκεται κοντά στην Βιέννη και γενικά δεν είναι κακό εάν κάποιος δεν θέλει να την επισκεφθεί ξεχωριστά ,να βρεθεί εκει ως ενδιάμεσο προορισμό μεταξύ Βιέννης ή Βουδαπέστης ,για να επιστρέψει Ελλάδα,καθώς η πτήση μας έγινε από εκεί.
20160808_181127.jpg IMG_2247.JPG
Εν τέλει στις 9 Αυγούστου ,την δεύτερη μέρα που ήμασταν Μπρατισλάβα αναχωρήσαμε για Αθήνα ,αφού είχαμε πραγματοποιήσει την τελευταία μας βόλτα ,πρώτα ,πάλι στο κέντρο για να αγοράσουμε Σουβενιρ αλλά και αφου ανεβήκαμε στο κάστρο της Μπρατισλάβας για να θαυμάσουμε την θέα
IMG_2308.JPG



Συνοπτικά ,ήταν ένα πανέμορφο ταξίδι και αποτέλεσε για εμάς μια εξαιρετική εμπειρία καθώς επισκεφθήκαμε 2 διαφορετικές χώρες σε 5 ημέρες και ουδέποτε κουραστήκαμε υπερβολικά .Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ό,τι το παν σε ένα ταξίδι βρίσκεται στο άτομο/άτομα που είναι μαζί σου ενώ επίσης ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα σίγουρα δεν θα σε αφήσει με παράπονα εάν και πάντα υπάρχουν εκπλήξεις και απρόοπτα.
 
Last edited:

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
537
Likes
2.746
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom