Βουκουρέστι (με μικρό παιδί)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Κατ'αρχήν η πρώτη συμβουλή κατά την μικρή μου εμπειρία των ταξιδιών με παιδιά, είναι να ανεβάζουμε τους βαθμούς δυσκολίας των ταξιδιών σιγά σιγά και μόνο όταν βλέπουμε ότι κατακτήσαμε το προηγούμενο "επίπεδο δυσκολίας". Όταν και όπου είναι αυτό εφικτό βέβαια και σε συνδυασμό με το τι θέλουν να δουν οι γονείς πάντα.

Έτσι το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσει κανείς με αεροπορικό ταξίδι 1-2 ωρών το πολύ, μετά να προχωρήσει στα πιο μακρινά και στη συνέχεια αν θελήσουν οι γονείς σε οδικούς προορισμούς που κουράζουν περισσότερο τα παιδιά και πρέπει να είναι σχεδιασμένα για τις αντοχές του συγκεκριμένου παιδιού. Αν - πάντα ιδανικά - υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν με ΙΧ, ακόμα καλύτερο γιατί οι συνθήκες ελέγχονται από τους γονείς και στη συνέχεια αν χρειαστεί σε μεγαλύτερες ηλικίες τα πολύωρα οδικά με λεωφορεία που εκτελούν διεθνή δρομολόγια.

Σε μας ήρθε η ώρα των οδικών και μάλιστα ξεκινώντας από πιο κοντινές εντός Ελλάδας, φτάσαμε να ταξιδεύουμε και στα Βαλκάνια!! Ήρθε η σειρά του Βουκουρεστίου.
Οδικώς από Θεσσαλονίκη - με το πρακτορείο "18-24" - το ταξίδι είναι νυχτερινό, το παιδί κοιμόταν σε όλη τη διαδρομή, τα σύνορα δεν σε απασχολούν καθόλου (ίσως και να έπρεπε βέβαια...) και δεν χρειάζεται να έχει κανείς κάτι ιδιαίτερο μαζί του παρά μια ζακέτα για να σκεπάσει το παιδί, πάνες αν φορούν και ίσως ένα υποσέντονο από τα σούπερ μάρκετ αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορεί να περάσει όλο το βράδυ χωρίς πάνες.
Υπήρχαν στάσεις στο δρόμο, αλλά σίγουρα όχι τόσες όσες θα χρειαζόταν ένα μικρό παιδί για να μη βραχεί αν είναι πολύ μικρό!!
Παρένθεση : Στα σύνορα αλλάξτε 5 ευρώ σε λέβα - υπάρχουν ανταλλακτήρια 24/7 ακριβώς στα σύνορα - γιατί σε πολλά καφέ/βενζινάδικα στο δρόμο μέχρι τα Ρουμανικά σύνορα που θα θελήσετε να πείτε ή να φάτε κάτι και θα κάνει στάση το λεωφορείο, δεν παίρνουν ευρώ.
Το ταξίδι κρατάει περίπου (με στάσεις, σύνορα) 10 ώρες και θα το συνιστούσα μόνο αν τα παιδάκια έχουν κάνει προηγουμένως κι άλλα πολύωρα οδικά και γνωρίζετε πως μπορεί. Βοηθάει βέβαια ότι είναι νυχτερινό!!

Για το Βουκουρέστι τώρα :
Μια απίστευτα όμορφη παιδική χαρά, με ενοικιαζόμενα ποδήλατα, τρενάκι για βόλτες, λιμνούλα, μικρό ενυδρείο και σούπερ ντούπερ πύργους αναρρίχησης είναι το πάρκο Herastrau, ακριβώς δίπλα στο μουσείο του χωριού. Αν έχει καλό καιρό είναι μια όαση παιχνιδιού. Πολλά παιδάκια, αλλά είναι μεγάλο πάρκο και δεν υπάρχει η αίσθηση του γεμάτου, μπορεί να λιαστεί κανείς στα παγκάκια τους σαν τη σαύρα χωρίς τύψεις ότι το παιδί του δεν έχει με τι να ασχοληθεί... καταπληκτικό.
http://www.herastrauparc.ro/

Αν έχετε και καρότσι, μια βόλτα στο village museum μπορεί να την αντέξει. Αν δεν έχετε καρότσι μαζί σας και ήδη περάσατε μερικές ώρες στο πάρκο, μπορεί να μην έχετε την πολυτέλεια να γυρίσετε όλο το μουσείο που βρίσκεται στο ίδιο πάρκο (με ξεχωριστή είσοδο όμως) και ίσως πρέπει να οργανωθείτε καλύτερα : Ή να ξεκινήσετε από το μουσείο ή να μάθετε όλες τις πληροφορίες που θέλετε από πριν και να είστε πιο επιλεκτικοί όταν βρεθείτε από κοντά! Η καλύτερη λύση είναι το καρότσι!
http://www.muzeul-satului.ro/vizita_virtuala.php

Το καλύτερο για παιδιά με διαφορά είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και φτάνει κανείς από το πάρκο herastrau με ένα λεωφορείο μόνο που μπορείτε να το πάρετε από την είσοδο του μουσείου του χωριού και να σας αφήσει στην πίσω πλευρά του μουσείου φυσικής ιστορίας! (το 205 σε 7 στάσεις σας πάει αμέσως)

Παρένθεση : Φυσικά μέσα στο μετρό δεν θα έχετε πρόβλημα να ακούσετε το όνομα της στάσης και να κατεβείτε εκεί που θέλετε, αλλά και μέσα στα αστικά λεωφορεία στο Βουκουρέστι έχουν φωτεινό πίνακα που γράφει την επόμενη στάση, οπότε αν γνωρίζετε μόνο το όνομα της στάσης που θέλετε να κατεβείτε, είναι αρκετό!
Στα τραμ όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και μπορείτε είτε να ρωτήσετε (διαλέξτε ένα νεαρό άτομο για να έχετε μεγαλύτερη τύχη να γνωρίζει αγγλικά), είτε να χρησιμοποιήσετε το street view από το google που υπάρχει για το Βουκουρέστι και να βρείτε χαρακτηριστικά σημεία λίγο πριν τη στάση σας!! Εμένα με βοήθησε πολύ.
Επίσης υπήρχε ημερήσιο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία και τραμ ενιαίο, αλλά όχι για μετρό. Εκεί ήθελε άλλο. Τέλος αν και το εισιτήριο έλεγε 24ωρο, δεν μετράει 24 ώρες από τότε που θα το ακυρώσεις πρώτη φορά, αλλά μέχρι να αλλάξει η ημερομηνία. Εμείς πχ. το ακυρώσαμε το μεσημέρι και την άλλη μέρα το πρωί μας έβγαζε ένδειξη ότι ήταν για τη χθεσινή ημερομηνία και έχει λήξει!

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι πολύ πολύ καλό!Ισόγειο και υπόγειο, με πολλά εκθέματα, με σκελετούς δεινοσαύρων μπαίνοντας και πολλά πολλά ζώα να αναγνωρίσει το μικρό σας. Να θυμάστε μόνο ότι πρέπει να πληρώσετε 10 lei έξτρα αν θέλετε να μπορείτε να φωτογραφίσετε μέσα στο μουσείο και το δηλώνετε μπαίνοντας για να σας δώσουν το αυτοκόλλητο!! Φωτεινοί πίνακες για πληροφορίες και στα αγγλικά, αλλά και μια ψεύτικη αλλά καλά στημένη σπηλιά για να αφήσετε το παιδί σας να μπει, να προχωρήσει, να στρίψει και να ανακαλύψει τα κρανία των προιστορικών ανθρώπων! Τόσο ρεαλιστική που έπιασα τον εαυτό μου να πατάει στις μύτες φοβούμενη μήπως ο ψεύτικος πάγος στο πάτωμα γλυστράει!!
http://www.antipa.ro/en/categories/94/pages

Το Πολεμικό Μουσείο http://www.mapn.ro/smg/muzeumilitar/
Για όσα παιδιά θέλουν και τους αρέσει. Το εσωτερικό του μουσείου έχει πάααρα πολλά εκθέματα σε πολλούς ορόφους που δεν ξέρω αν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών παιδιών, αλλά και πόσο θα έχετε το χρόνο να δείτε κι εσείς την ιστορία της χώρας μέσα από τα εκθέματα.
Δυστυχώς λόγω των πολλών ορόφων δεν μπορείτε να κανονίσετε κι εσείς την επίσκεψη μετά από μια κουραστική για το παιδί σας δραστηριότητα κι αφού έχει κοιμηθεί στο καρότσι.
Το καρότσι - δυστυχώς - θα αναγκαστείτε να το αφήσετε στη γκαρνταρόμπα στο υπόγειο, γιατί δεν θα το παλέψετε αλλιώς με τα σκαλιά.

Συγκλονιστικότερα εκθέματα - προσωπική γνώμη - αυτά που απλώνουν μπροστά σας τα γεγονότα του 1989, με τον Τσαουσέσκου και τις σημαίες με τις τρύπες στη μέση.... ίσως και λόγω χρονικής εγγύτητας. Να έχετε κατά νου, ότι θα πρέπει να απαντήσετε πολλά γιατί!!

Για τα παιδιά το καλύτερο κομμάτι βρίσκεται στην αυλή και στο πρόσθετο υπόστεγο της αυλής - για το οποίο δεν χρειάζεστε επιπλέον εισητήριο και βρίσκονται όλα τα τεράστια πολεμικά οχήματα.... ραντάρ, πύραυλοι, αεροπλάνα, ακόμα και καμουφλαρισμένα φορτηγά. Υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μέρος σε μια προσομοίωση στρατιωτικής παρέλασης, εσείς ή το παιδάκι σας, αλλά όλες οι εντολές δίνονται στα ρουμανικά!! Κανείς δεν θα σας κάνει παρατήρηση βέβαια από τους ηθοποιούς που προσποιούνται τους σοβαρούς στρατιωτικούς και τους αυστηρούς επικεφαλής της μίνι παρέλασης, αλλά σίγουρα δεν θα έχει την ίδια πλάκα!
Το καλύτερο καλύτερο όμως είναι η κάψουλα του πρώτου (και μοναδικού) ρουμάνου κοσμοναύτη μαζί με τη στολή και τη φωτογραφία του, με την οποία επέστρεψε στη Γη, όπως και όλο το αλεξίπτωτό του ανοιγμένο!!
Μια καλή ευκαιρία να δει μια - έστω και σοβιετικής κατασκευής - διαστημική κάψουλα από κοντά!!
Μέσα στο μουσείο θα σας ζητήσουν 50 lei επιπλέον για να μπορέσετε να τραβήξετε φωτογραφίες....πολύ χονδρικά 10 ευρώ επιπλέον...., περισσότερα κι από τα 3 εισιτήρια συνολικά που πληρώσαμε για να μπούμε.... αλλά στην αυλή οι φωτογραφίες είναι δωρεάν!
Νομίζω ότι γενικά η περιήγηση στην αυλή μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το μουσείο και δωρεάν γιατί δεν υπάρχει διαχωριστικό από την εξώπορτα και κανείς μπορεί να αφήσει το μουσείο βγαίνοντας από την εξώπορτα και να περιηγηθεί όσο θέλει στην αυλή χωρίς κανένας να του πει κάτι πριν βγει οριστικά από το χώρο του μουσείου!
 
Last edited:

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Ζωολογικός κήπος :
Μετά το σοκ του ζωολογικού κήπου στο Βελιγράδι, που προσπαθούσα να εξηγήσω πόσο μακριά είναι ο κήπος από αυτό που λέμε "προσομοίωση φυσικού περιβάλλοντος", γιατί φυσικό περιβάλλον δεν θα είναι ποτέ για όλα αυτά τα ζώα κανένας ζωολογικός, ο κήπος στο Βουκουρέστι είναι όαση!
Το λεωφορείο από το κέντρο του Βουκουρεστίου κάνει καμιά ωρίτσα για να φτάσει στο ζωολογικό (βρείτε το Νο 301 από κάποια στάση στο κέντρο της πόλης ή με ταξί περίπου 17-20 lei πάλι από το κέντρο) κι όλο το περιβάλλον θυμίζει εξοχή!
Πολλά ζωάκια, μεγάλα κλουβιά, άπλα και πολλά σκεπαστά υπόστεγα με ψαράκια και πουλιά!!
Πολλά παιδιά, χαλαρή ατμόσφαιρα.... άλλωστε όσοι ήταν εκεί, έκαναν βόλτα, γιατί να μην είναι χαλαρά;;;
Ο μικρός μου προσπαθούσε να επικοινωνήσει με όλα τα ζώα μιμούμενος ότι φωνή ζώου ήξερε και δεν ήξερε, βρήκε κι άλλα παιδάκια που το έκαναν, φωνάζαν όλα μαζί ήχους από το ζωικό βασίλειο, πιο διεθνείς γλώσσες επικοινωνίας από τα αγγλικά όσο να πεις....
Ένας ζωολογικός κήπος που δεν με έπιασε κατάθλιψη..... όσο μπορεί να το πει κανείς αυτό!!

Cismigiu Gardens :
Πάρκο (με παιδιά είστε θα περάσετε από όσα γίνεται!!) με πάπιες, χήνες, γεφυράκια, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με λίγη καλή διάθεση και με τα πόδια από το πολεμικό μουσείο! Το καλύτερο κομμάτι του οι βάρκες στη λιμνούλα που νοικιάζονται για βόλτες!!

AFI Palace Cotroceni :
Όχι για ψώνια (αμαρτία τόσο Βουκουρέστι να διαλέξεις τα εμπορικά κέντρα), τίποτα να δεις αλλά πολλά να κάνεις με άσχημο καιρό : Παγοδρόμιο, παιδότοποι, ηλεκτρικές βάρκες σε λιμνούλες, τρενάκι που σε κάνει βόλτες και cinnabon (7000 θερμίδες ανά πηρουνιά)!!.... Ότι πρέπει για βροχερές μέρες !!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Ημερήσια εκδρομή στο Sinaia - Bran - Brasov :
Τόσο δρόμο κάνατε από την Ελλάδα, μη σας τρομάξει μια ημερήσια εκδρομή ακόμα.
Κάντε την, είναι πολύ όμορφη, ειδικά με καλό καιρό! Είναι μια βόλτα στην εξοχή!!
Όσον αφορά στον γνωστό πύργο του Bran (... του Δράκουλα...) θα χρειαστείτε να βρείτε εσείς ιστορίες αν θέλετε να έχει έστω και λίγη ατμόσφαιρα scooby Doo, γιατί ο πύργος είναι πανέμορφος αλλά είναι απλώς ένας όμορφος πύρφος στην εξοχή!!
Αφήστε το μικρός σας να ξετρυπώνει "μυστικές" εισόδους και πόρτες και περάστε μέσα από τον μοναδικό στενό διάδρομο του κάστρου - παρατηρητηρίου με τα απότομα σκαλιά μήπως και αποκτήσει η επίσκεψη λίγο σασπένς!!
Με ωραίο καιρό είναι ότι καλύτερο!!
Όσον αφορά στο παλάτι Πέλες, έχει πολύ περισσότερα να δει κανείς (ήταν και κανονικό παλάτι βέβαια) αρκεί να μην υπάρχει πολύς κόσμος. Ωραία και η ατμόσφαιρα έξω από το παλάτι, γραφικά.... μην αφήσετε χρόνο μόνο για το παλάτι, αλλά αν γίνεται και για βολτίτσα στη γύρω περιοχή!

Το άδικο σ'αυτή την εκδρομή είναι η μεγάλη δυσκολία επίσκεψης του κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι! Η ξενάγηση διαρκεί κανένα δίωρο - πληροφορήθηκα - με πολύ περπάτημα, πολλά σκαλιά και πολλές πληροφορίες που θα ήθελα πολύ να μάθω αλλά όχι το 5χρονο!!
Αν και υπήρχε ραντεβού για να μπούμε χωρίς να περιμένουμε, δεν το τολμήσαμε.
Η γνωριμία μας έμεινε στο εξωτερικό του και είναι από τις στιγμές που επιλέγεις αν θέλεις να κάνεις το συγκεκριμένο ταξίδι με παιδί ή όχι. Συνειδητά λοιπόν, το αφήσαμε!
Αν είναι λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία και το αντέξει, εσείς κάντε το.... δεν μπορώ να έχω γνώμη για να σας πω περισσότερα!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Τέλος, είχα βρει μετά από αναζήτηση αυτό το νοσοκομείο για την περίπτωση που χρειαζόμουν κάτι επείγον από παιδιατρικό νοσοκομείο, αλλά δεν το χρειάστηκα και δεν ξέρω να σας πω το επίπεδο των υπηρεσιών.... απλώς είχα καταλήξει ότι αν χρειαστούμε κάτι, θα πηγαίναμε εδώ :
http://www.mscurie.ro/meniu_content.php
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Πραγματάκια που θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας και να απασχολούν τον μικρό σας όσες ώρες ταξιδεύετε ή θελήσετε να καθήσετε κάπου (βλέπε Lipscani - παλιά πόλη στο Βουκουρέστι, που κακά τα ψέμματα δεν έχει κάτι για παιδιά εκτός από τον κόσμο που μπορούν να χαζέψουν οπότε και κάπως πρέπει να τα απασχολήσετε..)
Το καλύτερο απ'όλα είναι τα αυτοκόλλητα!
Καλά τα παραμύθια, αλλά τα αυτοκόλλητα δεν συγκρίνονται!! Υπάρχουν βιβλιαράκια με 100, 200, 500, 1000 αυτοκόλλητα που το μόνο που κάνει είναι να βρει που πρέπει να τα κολλήσει! Απασχόληση για αεροπλάνα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, καφέ, δεν λερώνει και από κάποια στιγμή και μετά δεν θα σας δίνει σημασία...

Μετά ακολουθούν οι χρωμοσελίδες με καμιά 10 μαρκαδόρους που μπορείτε να έχετε μαζί σας όπου πάτε!
Χωρούν παντού και περνούν κι από τα μηχανήματα των αεροδρομίων αν σκοπεύετε να τους πάρετε σε αεροπορικό ταξίδι. Το μόνο κακό σε οδικό ταξίδι είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε κανέναν κάτω από κανένα κάθισμα γιατί κυλούν! Μπορεί να τους χώσει δίπλα του στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου αν ταξιδεύει με ΙΧ, ή να τους κρατάτε εσείς στο χέρι σας αν ταξιδεύετε μαζί με λεωφορείο!!

Επόμενη διασκέδαση ταξιδιού ή προσπάθεια των γονιών να καθήσουν κάπου και να χαζεύουν, είναι το μπαλόνι, με κλωστή στην άκρη! Τρελό κέφι μπορεί να βγει με ένα μπαλόνι μόνο, που έχετε δέσει μια μεγάλη κλωστή ή καμιά χάρτινη κορδέλα στην άκρη. Αν είναι αρκετά μεγάλη δέστε την ακόμα και στην καρέκλα στο καφέ και αφήστε το να το πετάει!! Δέστε το και στο χέρι του αν είναι πολύ μικρό το παιδάκι... Επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε μια φατσούλα στο μπαλόνι με μεγάλο στόμα, που αλλάζει όσο φουσκώνει ή ξεφουσκώνει το μπαλόνι και προσθέτει στη διασκέδαση!
Ένα σακουλάκι ξεφούσκωτα μπαλόνια μπαίνουν και στο φιδιού την τρύπα, δεν πιάνουν τον παραμικρό χώρο και δεν κοστίζουν!

Σακουλάκια με μικρά παιχνίδια έκπληξη που θα έχετε στην τσάντα σας και θα αποτελούν ένα είδος επιβράβευσης! Υπάρχουν με 1 ή 2 ευρώ σε σούπερ μάρκετ ή βιβλιοπωλεία σχεδόν για όλα τα γούστα (αυτοκινητάκια, παζλάκια, φωτισμένες σβούρες...) και μπορείτε να έχετε μερικά στη βαλίτσα σας και ένα στην τσάντα σας, τα οποία δεν θα έχει δει από πριν!! Ένα μισάωρο θα σας το δώσουν!!

Κάτι άλλο που το κουβαλάς παντού μαζί σου είναι οι ιστορίες! Οι προφορικές, αυτές που θα πείτε εσείς και πιθανόν να βγουν από το μυαλό σας εκείνη τη στιγμή! Όπως και όλα τα προφορικά παιχνίδια αλλά το παιδάκι σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4-5 ετών για να μπορεί να συμμετέχει : Από το να λέτε λέξεις από "Κα".... μέχρι το να βλέπετε έναν περαστικό και να λέτε τι πάει να κάνει τώρα αυτός (προυποθέτει ότι δεν δείχνετε και δεν λέτε "διεθνείς" λέξεις όταν είστε κοντά τους. Την πάτησα η ίδια σταματημένη σε ένα φανάρι στην Ελβετία και δείχνοντας με το βλέμμα τον διπλανό μου λέω δυνατά κι ελληνικά "Μα δεν ίδιος ο Σέρλοκ Χολμς;;;"..... Φυσικά με κοίταξε με την καμπαρντίνα του, το μπερέ του και την πίπα του....)

Κάτι άλλο που βοηθάει πολύ είναι ο μεγεθυντικός φακός! Μπορεί να κοιτάξει όλα τα φαγητά σε ένα εστιατόριο και να ξεχαστεί για αρκετή ώρα, γιατί δεν είναι μια στατική διασκέδαση.... μπορεί να αλλάξει την παράσταση που κοιτά όσες φορές θέλει! Έχω δει και κυάλια για παιδιά, αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζουν και πιστεύω ότι δεν θα διασκεδάσουν τόσο, όσο με το μεγεθυντικό φακό!

Σε μια βόλτα με το μικρό σας επίσης βοηθά να αναλάβει κάποιες "υποχρεώσεις" κι εκείνο, όπως το να δώσει τα χρήματα στο σερβιτόρο, να αγοράσει τα εισιτήρια του τρένου, να μοιράσει τα μαχαιροπήρουνα στο τραπέζι, να διαλέξει το τραπέζι που θα καθίσετε, ακόμα και να σηκώσει μαζί σας το χέρι αν θέλετε να σταματήσετε ένα ταξί ή να χτυπήσει εκείνος το εισιτήριο στο μετρό. Αν τα κάνετε να αισθάνονται υπεύθυνα, έχουν καλύτερη συμπεριφορά και είναι πιο ήσυχα!

Ψωνίστε μαζί τους και στο σούπερ μάρκετ που θα πάτε θέλετε δεν θέλετε για νερά, γάλατα, κτλ κι αφήστε το να διαλέξει εκείνο μια από τις καινούριες ετικέτες στα μπουκάλια του γάλακτος ή νερού που θα του δείξετε.... έτσι κι αλλιώς κι εσείς τυχαία θα παίρνατε κάποια!!

Τέλος, κάτι για τα πολύωρα οδικά ταξίδια με λεωφορείο : Μέσα στην τσάντα με τα νερά, στα σνακ, στα παιχνιδάκια του, έχω και ένα άδειο μπουκαλάκι νερού. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις σε ποιά κατάσταση επείγοντος κατουρήματος θα βρεθείτε και αν μπορεί να σταματήσει το λεωφορείο στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου μεγάλης ταχύτητας. Έχω κι αγοράκι βέβαια και με διευκολύνει όσο να πείτε αυτό, αλλά κατέβηκα τα σκαλοπάτι στην τουαλέτα του λεωφορείου η οποία δεν είχε φως καθόλου και δεν ξέρω σε τι κατάσταση καθαριότητας ήταν, οπότε προτίμησα να το βάλω να κάνει την ανάγκη του στο μπουκαλάκι, που βίδωσα μετά και ξεφορτώθηκα όταν κατεβήκαμε!
Δεν μου χρειάστηκε παρά μόνο μία φορά, αλλά τότε με έσωσε, γιατί η τουαλέτα του λεωφορείου ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσε να σταματήσει τόσο άμεσα όσο είχαμε εμείς ανάγκη! Τις υπόλοιπες φορές απλώς το κουβαλώ μαζί μου, μήπως και....
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.854
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ καλογραμμένη ιστορία με πολλές πολύ χρήσιμες συμβουλές.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Φίλη μου περιττό να πω ότι με έκανες να δω το Βουκουρέστι με άλλα μάτια! Πολύ χρήσιμα όλα αυτά για όλες τις μαμάδες!
 

taxidakia

Member
Μηνύματα
285
Likes
51
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Ευχαριστούμε πολύ! Πολύ χρήσιμες οι πρακτικές πληροφορίες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.738
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom