Βουλγαρία Βουλγαρία - Πρωτοχρονιά 2009

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
[FONT=Tahoma, sans-serif]Βουλγαρία – Πρωτοχρονιά 2009


[FONT=Tahoma, sans-serif]Κάτι το ότι δε θέλαμε να μείνουμε την περίοδο των εορτών μόνο στην Αθήνα, κάτι ότι τα οικονομικά μας ήταν περιορισμένα, αποφασίσαμε να πάμε στη Βουλγαρία για διακοπές. Εγώ, το έτερον ήμισυ και κάποιοι άλλοι φίλοι.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Αρχές Νοεμβρίου κλείσαμε τα αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean, όπου μάλιστα συνέβη το εξής: Εμείς τα κλείσαμε με 160 Ευρώ τελική τιμή και οι φίλοι μας με 200 Ευρώ, μάλλον προλάβαμε να καπαρώσουμε πρώτοι τα φθηνά εισιτήρια. Στη Σόφια πετάει η Ολυμπιακή, η Aegean και η Bulgaria Air.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Επειδή θα φθάναμε παραμονή Πρωτοχρονιάς και θέλαμε τις δύο πρώτες μέρες να πάμε Φιλιππούπολη, κλείσαμε [FONT=Tahoma, sans-serif]minibus [FONT=Tahoma, sans-serif]για 5 άτομα προς 89 Ευρώ μέσω του [FONT=Tahoma, sans-serif]site Car hire Bulgaria Motorcycle hire Europe motorbike rental Holiday tours [FONT=Tahoma, sans-serif]από το αεροδρόμιο της Σόφιας μέχρι το ξενοδοχείο μας στη Φιλιππούπολη. Το [FONT=Tahoma, sans-serif]minibus [FONT=Tahoma, sans-serif]έπαιρνε μέχρι 8 άτομα, άρα αν ήμασταν παραπάνω θα μας ερχόταν ακόμα φθηνότερα. Η προκαταβολή ήταν μόλις 14 Ευρώ και τα υπόλοιπα πληρωτέα από κοντά.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Πράγματι με την άφιξη μας στο αεροδρόμιο, μας περίμενε ο οδηγός με μία πινακίδα με το όνομα μου και όλα πήγαν άψογα αφού μας άφησε έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο.


[FONT=Tahoma, sans-serif]Διαμονή


[FONT=Tahoma, sans-serif]Για τη διαμονή μας τόσο σε Σόφια όσο και σε Φιλιππούπολη κλείσαμε μέσω του booking.com κάτι που συνηθίζω να κάνω τα τελευταία χρόνια όταν πάω ταξίδια στο εξωτερικό.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Φιλιππούπολη ουσιαστικά το ξενοδοχείο ήταν διαμερίσματα. Μείναμε σε ένα ωραιότατο και πεντακάθαρο δυάρι διαμέρισμα (Bright House Apartment hotel (ex Light House) in Plovdiv city, Bulgaria.). Το διαμέρισμα είναι ακριβώς όπως στις φωτογραφίες, με σαλονάκι, [FONT=Tahoma, sans-serif]TFT [FONT=Tahoma, sans-serif]τηλεόραση στο σαλόνι και στο υπνοδωμάτιομε δορυφορικά κανάλια, εντοιχισμένη κουζίνα με δύο μάτια, ψυγειάκι με [FONT=Tahoma, sans-serif]mini bar [FONT=Tahoma, sans-serif]μέσα και επειδή ήταν παραμονή πρωτοχρονιάς είχαμε δώρο μια σαμπάνια και επίσης ήταν στολισμένο με ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δένδρο. Η τιμή ήταν 55 Ευρώ τη βραδιά, και μέσα είχαμε φρούτα, και μπορούσαμε να φτιάξουμε καφέ και τσάι.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Σόφια μείναμε σε ένα απλό ξενοδοχείο τριών αστέρων, το [FONT=Tahoma, sans-serif]Hotel Central, HOTEL CENTRAL, [FONT=Tahoma, sans-serif]όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά είχε άνετα κρεβάτια, πρωινό μπουφέ και το καλό ήταν ότι βρισκόταν σε κεντρικό σημείο. Οι φίλοι μας έκλεισαν διαμέρισμα με 50 Ευρώ, ένα ωραιότατο διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα και η αλήθεια είναι ότι μετανοιώσαμε κι εμείς που δεν κάναμε το ίδιο.


[FONT=Tahoma, sans-serif]Αξιοθέατα


[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Βουλγαρία μείναμε 7 συνολικά μέρες, 2 και κάτι μέρες Φιλιππούπολη, και 4 Σόφια, την έβδομη φύγαμε.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Φιλιππούπολη αξίζει φυσικά να δείτε την παλαιά πόλη, με τον τεράστιο πεζόδρομο, τα αναπαλαιωμένα σπίτια και φυσικά το ρωμαϊκό θέατρο το οποίο αποτελεί το αξιοθέατο της πόλης. Μία βόλτα προς τη μεριά του Έβρου με τις γέφυρες να περνούν από πάνω του αξίζει. Ο ΄'Εβρος ([FONT=Tahoma, sans-serif]Maritsa [FONT=Tahoma, sans-serif]στα βουλγάρικα) διασχίζει και κόβει στα δύο την πόλη, όπως και τη Σόφια.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Σόφια μπορείτε να περπατήσετε και να επισκεφθείτε το ιστορικό κέντρο με τα πανέμορφα κτίρια, το θέατρο [FONT=Tahoma, sans-serif]Ivan Vazov, [FONT=Tahoma, sans-serif]το την προεδρία της δημοκρατίας, την τεράστια εκκλησία του [FONT=Tahoma, sans-serif]Alexander Nievski, [FONT=Tahoma, sans-serif]τη ρώσικη εκκλησία του Αγ. Νικολάου, και την εκκλησία της [FONT=Tahoma, sans-serif]Sveta Nedelya. [FONT=Tahoma, sans-serif]Γενικά οι Βούλγαροι έχουν πολλές εκκλησίες!
[FONT=Tahoma, sans-serif]Δυστυχώς την περίοδο των εορτών πολλά μουσεία ήταν κλειστά και έτσι επισκεφθήκαμε μόνο το μουσείο φυσικής ιστορίας, ένα αρκετά μεγάλο μουσείο στο οποίο θα δείτε εκθέματα από όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου και βαλσαμωμένα ζώα, ωραίο μουσείο αλλά αρκετά πεπαλαιωμένο ως προς τη δομή και τον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάμε, επειδή ήταν κλειστά, στο εθνογραφικό μουσείο, το οποίο είχα επισκεφθεί το 2004 όταν είχα ξαναπάει, στο αρχαιολογικό και την εκκλησία της [FONT=Tahoma, sans-serif]Boyana, [FONT=Tahoma, sans-serif]και στο πολυτεχνικό μουσείο το οποίο όπως διάβασα έχει εκθέματα που παρουσιάζουν την εξέλιξη της τεχνολογίας.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Σόφια πήγαμε και στο χιονοδρομικό κέντρο του [FONT=Tahoma, sans-serif]Vitosha. [FONT=Tahoma, sans-serif]Η θέα από το τελεφερίκ πανέμορφη (είκοσι περίπου λεπτά) και το χιόνι μπόλικο!
[FONT=Tahoma, sans-serif]

[FONT=Tahoma, sans-serif]Φαγητό


[FONT=Tahoma, sans-serif]Αν ήταν κάτι που ευχαριστηθήκαμε ήταν το φαϊ. Πολύ, παραδοσιακό, και φθηνό. Φθάσαμε Φιλιππούπολη παραμονή Πρωτοχρονιάς και έπρεπε να δούμε που θα περάσουμε τη βραδυά. Η ιδέα να πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο για ρεβεγιόν, όπως το [FONT=Tahoma, sans-serif]Trimontium Hotel [FONT=Tahoma, sans-serif]ή το [FONT=Tahoma, sans-serif]Novotel [FONT=Tahoma, sans-serif]της Φιλιππούπολης εγκαταλείφθηκε σύντομα τόσο λόγω κόστους, όσο και γιατί θέλαμε κάτι πιο παραδοσιακό.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Μέσω της σελίδας Dining in Plovdiv - restaurants, clubs, cafes ψάξαμε για ταβέρνες κι ένα μεσημέρι το πέρασα τηλεφωνόντας από Ελλάδα στη Βουλγαρία για να ρωτήσω πληροφορίες.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Με την ευκαιρία να σας πω ότι οι Βούλγαροι ΔΕ τα πάνε καλά με τα αγγλικά και όταν μιλάνε, το κάνουν με βουλγάρικη προφορά!! Τέλος πάντων έκλεισα προφορικά εδώ: Averi - restaurant, inn, tavern, Plovdiv, Midtown μία συμπαθητική παραδοσιακή ταβέρνα και μόλις φθάσαμε πήγαμε από κοντά να πληρώσουμε τα 25 Ευρώ που ήταν το μενού για την παραμονή. Δυστυχώς δεν είχε ζωντανή μουσική, αλλα ο [FONT=Tahoma, sans-serif]dj [FONT=Tahoma, sans-serif]έβαζε μίξη βουλγάρικων και ελληνικών τραγουδιών. Γενικά η ελληνική μουσική είναι δημοφιλής στη Βουλγαρία, αλλά ακούσαμε επίσης και όλες τις γνωστές ελληνικές επιτυχίες στα βουλγάρικα.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Όσο για το φαγητό, μας έφερναν συνέχεια φαγητά λες και είχαμε να φάμε από την κατοχή!!! Μόλις φθάσαμε ήδη υπήρχε σε καθέναν από εμάς μια ολόκληρη πιατέλα με ένα σωρό -γνωστά και άγνωστα- ορεκτικά! Νομίζαμε ότι ήταν το κυρίως πιάτο αλλά πλανηθήκαμε οικτρώς. Μόλις το φάγαμε, τσουπ, μας ήρθαν δυο φιλέτα ψαριού. Στη μέση μια πιατέλα με αλλαντικά και τυριά. Μόλις τα φάγαμε, μας τα πήραν και μας έφεραν ένα πιάτο με πουρέ και ψητό κρέας (τώρα πώς συνδυάζεται κρέας και ψάρι μαζί δεν ξέρω!). Στο μεταξύ πλησίαζε να αλλάξει ο χρόνος και μας έφεραν κάτι σαν τυρόπιττα που το τρώνε αντί για βασιλόπιττα. Ε, μαζί με τα κρασιά και τα αναψυκτικά είχαμε σκάσει και κάποια στιγμή πάμε να φύγουμε, φοράμε τα μπουφάν, μας αγριοκοιτάει ο σερβιτόρος και μας λέει “καθήστε γρήγορα κάτω δε φάγατε γλυκό!” και τσουπ μας φέρνει και γλυκό, κάτι σαν μπακλαβά. Ε, αφού ήταν να μας μαζέψουν με το φορείο είπαμε να φύγουμε σιγά σιγά μη μας κυνηγήσει κανείς να μας ταϊσει κάτι άλλο.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Την επόμενη μέρα μας είπαν να πάμε σε ένα βραζιλιάνικο, πήραμε ταξί, πήγαμε εκεί, συμπαθητικό μέρος μεν, καμία σχέση με Βραζιλία δε... Το μενού ήταν στα βουλγάρικα και στα τούρκικα! Και φυσικά τα πιάτα ήταν επίσης κυρίως ανατολίτικα. Υπήρχαν και κάτι μουσικοί που τραγουδούσαν από τραπέζι σε τραπέζι, ήρθαν και σε εμάς και μας τραγούδησαν ελληνικά τραγούδια.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Στη Σόφια δύο ταβέρνες άξιζαν αρκετά, παραδοσιακές και ωραίες: Η μία είναι το [FONT=Tahoma, sans-serif]Hadjidraganov's House (RESTAURANT HADJIDRAGANOV'S HOUSES - Sofia, Bulgaria - traditional bulgarian cuisine) [FONT=Tahoma, sans-serif]πολύ όμορφη, παραδοσική ταβέρνα σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι, στολισμένο με χωριάτικα βουλγάρικα αντικείμενα. Οι σερβιτόροι φορούν αντίστοιχες στολές! Ένα άλλο ωραίο εστιατόριο είναι το [FONT=Tahoma, sans-serif]Manastirska Magernitsa (.:: Restaurant MANASTIRSKA MAGERNITSA ::.) [FONT=Tahoma, sans-serif]το οποίο έχει έναν τεράστιο κατάλογο (στα αγγλικά!) με συνταγές από βουλγάρικα μοναστήρια. Σε όλα τα εστιατόρια οι σερβιτόροι είναι εξυπηρετικότατοι,πάνω από το τραπέζι. Μόλις τελειώσεις το φαγητό στο παίρνουν από μπροστά.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Προσοχή δε θεωρείται δεδομένο ότι μαζί με το φαγητό θα θέλετε νερό και ψωμί. Νερό δε φέρνουν και στις καφετέριες αν δε το ζητήσετε!
[FONT=Tahoma, sans-serif]Όταν θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα και γευστικό να πάτε στο [FONT=Tahoma, sans-serif]Happy Bar and Grill, [FONT=Tahoma, sans-serif]τόσο στη Σόφια όσο και στη Φιλιππούπολη. Είναι κάτι μεταξύ [FONT=Tahoma, sans-serif]Goodys [FONT=Tahoma, sans-serif]και [FONT=Tahoma, sans-serif]Friday's. [FONT=Tahoma, sans-serif]Έχει σερβιτόρους, είναι πάντοτε γεμάτο και μπορεί να περιμένετε λίγο μέχρι να σας βρουν τραπέζι, οι σερβιτόροι μιλούν αγγλικά και αν δουν ότι είστε ξένοι θα σας φέρουν το μενού στα αγγλικά. Φάγαμε πολλές φορές εκεί, έχει καλό και φθηνό φαγητό, μέσα είναι αμερικάνικου στυλ, αλλά μας άρεσε πολύ.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Και φυσικά στο δρόμο μπορείτε να πάρετε από κεμπάπ μέχρι κομμάτια πίτσας, οι Βούλγαροι τρώνε πολύ πίτσα.


[FONT=Tahoma, sans-serif]Μετακινήσεις


[FONT=Tahoma, sans-serif]Από Φιλιππούπολη για Σόφια πήραμε τρένο, παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία είναι μάλλον πιο καινούργια, αξιόπιστα και γρήγορα. Παρόλα αυτά είπαμε να το απολάυσουμε το ταξίδι. Για πρώτη θέση από Φιλιππούπολη στη Σόφια πληρώσαμε μόλις 4,50 Ευρώ! Γενικά οι μεταφορές είναι πολύ φθηνές με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Τα ταξί είναι επίσης φθηνά και μάλιστα δε χρεώνουν εξτρά ούτε για αποσκευές ούτε για κλήση ραδιοταξί. Το κόστος είναι περίπου 0,30 Ευρώ (0,59 [FONT=Tahoma, sans-serif]leva) [FONT=Tahoma, sans-serif]το χιλιόμετρο την ημέρα και 0,35 Ευρώ (0,70 [FONT=Tahoma, sans-serif]leva) [FONT=Tahoma, sans-serif]τη νύχτα. Η σημαία είναι 0,90 [FONT=Tahoma, sans-serif]leva. [FONT=Tahoma, sans-serif]Μπορείτε να ζητήσετε από τα εστιατόρια ή από το ξενοδοχείο να σας καλέσει ταξί, θα το κάνουν με χαρά. Προσοχή! Οι ταξιτζήδες, ειδικά στη Σόφια κλέβουν!! Αυτό σημαίνει είτε ότι δε θα βάλουν ταξίμετρο (που είναι παράνομο) είτε ότι περιέργως το ταξίμετρο θα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς! Την πατήσαμε κι εμείς. Οι φίλοι μας μια μέρα πήραν ταξί να πάνε στο διαμέρισμα τους, τους παίρνει ο ταξιτζής, συννενοήθηκαν κουτσά στραβά στα αγγλικά και άρχισε το ταξίμετρο να τρέχει γρήγορα. Ε, η κοπέλα άρχισε να λέει στα ελληνικά “Ο **@@ πάλι θα μας κλέψει, θα τσακωθούμε κλπ”..ξαφνικά βλέπει τον ταξιτζή να πατάει ένα κουμπάκι κάτω από την ταχήτητα, το ταξίμετρο ηρέμησε και ο ταξιτζής σε άπταιστα ελληνικά γυρνάει και τους λέει “Πού ακριβώς στην [FONT=Tahoma, sans-serif]Tsar Assen ([FONT=Tahoma, sans-serif]Σ.Σ το όνομα του δρόμου) θέλετε;”.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Οπότε προσοχή στους ταξιτζήδες!!!


[FONT=Tahoma, sans-serif]Ψώνια


[FONT=Tahoma, sans-serif]Αν εξαιρέσουμε το φαγητό και τις μετακινήσεις, μη φανταστείτε ότι η Βουλγαρία είναι πολύ φθηνή πλέον. Το κόστος ζωής έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Κι ενώ στη Σόφια τα εμπορικά κέντρα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, με το παλαιότερο το [FONT=Tahoma, sans-serif]Tzum [FONT=Tahoma, sans-serif]([FONT=Tahoma, sans-serif]www.[FONT=Tahoma, sans-serif]tzum[FONT=Tahoma, sans-serif].bg/[FONT=Tahoma, sans-serif]) [FONT=Tahoma, sans-serif]αλλά και πανέμορφα κέντρα όπως το [FONT=Tahoma, sans-serif]Mall of Sofia (Mall of Sofia), [FONT=Tahoma, sans-serif]με πολλά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, αίθουσες κινηματογράφων κλπ οι τιμές στις μάρκες είναι παρόμοιες με την Ελλάδα. Τα ρούχα και τα ηλεκτρονικά, δηλαδή δεν είναι φθηνά. Πιο φθηνά θα βρείτε στα μικρομάγαζα που υπάρχουν κάτω από το [FONT=Tahoma, sans-serif]NDK ([FONT=Tahoma, sans-serif]Εθνικό Κέντρο Πολιτισμού) αλλά αμφίβολης ποιότητας.
[FONT=Tahoma, sans-serif]Βέβαια αν θέλετε να δείτε και άλλα πράγματα μπορείτε να πάτε στην πανέμορφη κεντρική αγορά που είναι κλειστή με τρόφιμα, ποτά (Central Sofia Market Hall - Wikipedia, the free encyclopedia), αρκετά γραφική, καθαρή και ωραία.


[FONT=Tahoma, sans-serif]Καιρικές Συνθήκες


[FONT=Tahoma, sans-serif]Χιόνι, χιόνι, χιόνι και πάλι χιόνι!! Α, δεν ξέρω αν σας το είπα αλλά χιόνιζε!! Κυκλοφορούσαμε με ισοθερμικά ρούχα κάτω από τα κανονικά, σκούφους, γάντια, κασκόλ, μπουφάν και όλα τα συναφή. Η θερμοκρασία περίπου -5 βαθμούς στη Σόφια. Βέβαια επειδή οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι σε αυτά οι δρόμοι ήταν πάντα ανοιχτοί αφού κάθε λίγο και λιγάκι περνούσε αυτοκίνητο και πετούσε αλάτι! Σε εσωτερικούς χώρους, όμως, η θέρμανση ήταν πολύ καλή ενώ το πάπλωμα στο ξενοδοχείο ήταν πολύ χοντρό, σε σημείο που ίδρωνα το βράδυ από τη ζέστη. Στη Φιλιππούπολη ο καιρός ήταν καλύτερος.


[FONT=Tahoma, sans-serif]Hints – Tips –[FONT=Tahoma, sans-serif] Παραλειπόμενα



  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Οι Έλληνες είναι πανταχού παρόν. Είτε για σκι πήγαμε, είτε για ψώνια, είτε στο δρόμο παντού συναντούσαμε Έλληνες να μιλούν ελληνικά.
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Αισθητή η ελληνική παρουσία και σε επιχειρήσεις, τράπεζες κλπ μια και θα συναντήσετε όλες τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες εδώ (Πειραιώς, Εμπορική, [FONT=Tahoma, sans-serif]Eurobank [FONT=Tahoma, sans-serif]όπου στη Βουλγαρία ονομάζεται [FONT=Tahoma, sans-serif]Postbank [FONT=Tahoma, sans-serif]κλπ).
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Συνάλλαγμα μπορείτε να πάρετε από ξενοδοχεία, ανταλλακτήρια και τράπεζες, όλα αλλάζουν το Ευρώ σε τιμή περίπου 1,95 [FONT=Tahoma, sans-serif]leva [FONT=Tahoma, sans-serif]το 1 Ευρώ. Μην ανταλλάξετε συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο διότι η ισοτιμία είναι η χειρότερη που συνάντησα (1,65 [FONT=Tahoma, sans-serif]leva).
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Εντύπωση μου έκανε που σε όλες τις εκκλησίες είχαν μέσα και χριστουγεννιάτικο δένδρο, κάτι που εμείς δε συνηθίζουμε.
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Η Βουλγαρία φημίζεται για τα κρασιά της, τα οποία είναι καλά και φθηνά. Πάρτε ποικιλία [FONT=Tahoma, sans-serif]Mavrud, [FONT=Tahoma, sans-serif]δε θα τη συναντήσετε αλλού.
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Αν σας αρέσει η μπύρα δοκιμάστε τις τοπικές μπύρες [FONT=Tahoma, sans-serif]Kamenitsa [FONT=Tahoma, sans-serif]ή [FONT=Tahoma, sans-serif]Zagorska. [FONT=Tahoma, sans-serif]Τα σούπερ μάρκετ τις πουλάνε και σε μεγάλα πλαστικά μπουκάλια των 2 ή τριών λίτρων!!
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Γενικά θα βρείτε πολλά μικρομάγαζα που πωλούν οινοπνευματώδη κάθε είδους. Τα ποτά τοπικής παραγωγής, μπύρες, κρασιά, ρακί, και τοπικής παραγωγής ουίσκι και βότκες είναι φθηνά. Οι γνωστές διεθνείς μάρκες έχουν περίπου την ίδια τιμή με εδώ.
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Πρόβλημα με την ασφάλεια μας δε συναντήσαμε πουθενά! Στα κλαμπ όμως σε ψάχνουν για όπλα!
  • [FONT=Tahoma, sans-serif]Τα mini bar, τουλάχιστον στα ξενοδοχεία που μείναμε, ήταν φθηνά. Τα τσάκισα!!!
 

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
[FONT=Tahoma, sans-serif]
[FONT=Tahoma, sans-serif]Οι φίλοι μας έκλεισαν διαμέρισμα με 50 Ευρώ, ένα ωραιότατο διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και κουζίνα και η αλήθεια είναι ότι μετανοιώσαμε κι εμείς που δεν κάναμε το ίδιο.
Όταν μπορέσεις πες μας και το όνομα του διαμερίσματος στη Σόφια που έμειναν οι φίλοι σου να το έχουμε στα υπόψιν
 

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

madman

Banned
Μηνύματα
110
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Μου ήταν αδιάφορος ο προορισμός η Βουλγαρία αλλά παρότι το κείμενο του grtt δεν έχει χιούμορ{που το θέλω}ωστόσο το βρήκα χρηστικό και ενδιαφέρον.Και χάρης σε σένα φιλτάτε συνοδοιπόρε έβαλα στα σχέδια μου τη Βουλγαρία για το μέλλον.Σχετικά φτηνός και πιθανόν διασκεδαστκός προορισμός.

Συγχαρητήρια φιλτάτε για της πληροφορίες σου!:)
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Georgi Dimitrov Mausoleum - Wikipedia, the free encyclopedia

Εδώ όμως πήγατε? ε?

Ακόμα προσπαθούν να το καταστρέψουν αλλά αυτό εκεί...

Τι καλή δουλειά είχαν κάνει οι σύντροφοι!!
Το συγκεκριμενο μαυσωλειο το γκρεμισε το κομμα των ''φιλελευθερων δημοκρατων'' το 1992 με 93 και τον Γκεοργκι Ντιμιτροφ τον εθαψαν.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.209
Μηνύματα
883.796
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom