Αργεντινή Βραζιλία Βραζιλία - Αργεντινή

Papaya

Member
Α ΟΚ! Τωρα που μπηκε και ο παραγοντας «παιδια κατω των 6» παω πασο γιατι νομιζα οτι ειστε ενηλικοι οποτε θα προτεινα κατι τρελά αεροπλανικά (μεταφορες εννοω 😂) με Καταρρακτες ή/και Ουρο Πρετο.
Θα το καναμε αλλα καταρρακτες εχω παει στο παρελθον απο Αργεντινη.
Ουρο Πρετο πρεπει να αξιζει πολυ, θα το αφησουμε για αλλη φορα.
Τα παιδια ειναι τσακαλια, αντεχουν και το ευχαριστιουνται, εχουμε κανει πολλα.
Πες μου πως σου φαινεται το υπαρχον. Σ ευχαριστω!

varioAthens

Member
Θα το καναμε αλλα καταρρακτες εχω παει στο παρελθον απο Αργεντινη.
Ουρο Πρετο πρεπει να αξιζει πολυ, θα το αφησουμε για αλλη φορα.
Τα παιδια ειναι τσακαλια, αντεχουν και το ευχαριστιουνται, εχουμε κανει πολλα.
Πες μου πως σου φαινεται το υπαρχον. Σ ευχαριστω!
Πριν 2 χρονια που πηγα Βραζιλια -εχω γραψει και σχετικη ιστορια που ισως σε βοηθησει- συνδυασα Καταρρακτες (που εφοσον εχεις παει σου αφηνουν ελευθερες 2-3 μερες), Ουρο Πρετο (για να παρουμε γευση βουνων), πηγαμε σε φυτεια καφε (για να δουμε ενδοχωρα) και μετα καταληξαμε Παρατυ, Ιλα Γκραντε και Ριο.
Θεωρω οτι τα μερη που εχεις διαλεξει ειναι μεν υπεροχα αλλα εστιασμενα μονο σε παραλιες, θα ηταν ωραιο το προγραμμα σου να ειχε περισσοτερη ποικιλομορφια τοπιων, αλλα ΟΚ γουστα ειναι αυτα!

Papaya

Member
Πριν 2 χρονια που πηγα Βραζιλια -εχω γραψει και σχετικη ιστορια που ισως σε βοηθησει- συνδυασα Καταρρακτες (που εφοσον εχεις παει σου αφηνουν ελευθερες 2-3 μερες), Ουρο Πρετο (για να παρουμε γευση βουνων), πηγαμε σε φυτεια καφε (για να δουμε ενδοχωρα) και μετα καταληξαμε Παρατυ, Ιλα Γκραντε και Ριο.
Θεωρω οτι τα μερη που εχεις διαλεξει ειναι μεν υπεροχα αλλα εστιασμενα μονο σε παραλιες, θα ηταν ωραιο το προγραμμα σου να ειχε περισσοτερη ποικιλομορφια τοπιων, αλλα ΟΚ γουστα ειναι αυτα!
Εχω διαβασει την ιστορια σου κι ενθουσιαστηκα με Ουρο Πρετο!
Ποσες μερες ειχατε παει;
Διαβασα οτι φυγατε εσπευσμενα απο Ιλα Γκραντε λογω υγρασιας.
Δουλευουμε σαν τρελοι το καλοκαιρι και αποζητουμε και Beach days.
Το Φλεβαρη ημασταν ενα μηνα στην Ασια με συχνες μετακινησεις και θελουμε λιγο πιο μεγαλα stays σε αυτο το ταξιδι.

Προσγειωνομαστε 4 Δεκεμβριου 6μιση το πρωι και φευγουμε στις 15 Late afternoon.
Μπορεις να μου πεις πώς θα το εκανες;
(ελπιδοφορο που θεωρεις οτι θα χορτασουμε και τους 3 προορισμους!)

varioAthens

Member
Εχω διαβασει την ιστορια σου κι ενθουσιαστηκα με Ουρο Πρετο!
Ποσες μερες ειχατε παει;
Διαβασα οτι φυγατε εσπευσμενα απο Ιλα Γκραντε λογω υγρασιας.
Δουλευουμε σαν τρελοι το καλοκαιρι και αποζητουμε και Beach days.
Το Φλεβαρη ημασταν ενα μηνα στην Ασια με συχνες μετακινησεις και θελουμε λιγο πιο μεγαλα stays σε αυτο το ταξιδι.

Προσγειωνομαστε 4 Δεκεμβριου 6μιση το πρωι και φευγουμε στις 15 Late afternoon.
Μπορεις να μου πεις πώς θα το εκανες;
(ελπιδοφορο που θεωρεις οτι θα χορτασουμε και τους 3 προορισμους!)
Ουρο Πρετο αφιερωσαμε 2,5 μερες.
Με το που θα εφτανα 4 Δεκεμβρη δεν θα εβγαινα καθολου απο το αεροδρομιο να σου πω την αληθεια, θα πηγαινα κατευθειαν με εσωτερικη πτηση Μπελο Οριζοντε και θα διανυκτερευα εκει. Την επομενη μερα θα πηγαινα Ουρο Πρετο (αρα 5/12 διανυκτερευση εκει), Παρατυ & Ιλα Γκραντε (6-7-8-9-10) και Ριο (11-12-13-14-μιση μερα 15).

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλημερα στην ομαδα!
Μια ερωτηση για τους γνωστες!

Το δρομολογιο μας ειναι ως εξης
Αφιξη Ριο - 4 Δεκεμβριου στις 06μιση το πρωι
Αναχωρηση απο Ριο στις 15 Δεκεμβριου στις 3μιση το μεσημερι

Ειναι 11 γεματες μερες που σκεφτομαι να τις μοιρασω:
1 διανυκτερευση Κοπα Καμπανα Rio
3 Paraty
4 Ilha Grande
3 Ipanema Rio

ΜΕ δεδομενο οτι δυστυχως οι μερες δεν ειναι πολλες, πιστευετε οτι αξιζει να το κρατησω το paraty η να το βγαλω τελειως για να απολαυσουμε Ilha grande και Rio? Στοχος και η ξεκουραση.

Σημειωση - γνωριζουμε οτι απο Paraty Προς Ilha grande μπορουμε να παμε με speedboat se μιαμιση ωρα και λεμε να κανουμε αυτο για να κερδισουμε χρονο.

Ευχαριστω!
Προσωπικά θα έβαζα ένα βράδυ στο Παρατυ, είναι μικροσκοπικό. Πανέμορφο το βράδυ και σούπερ φαγητό αλλά μέχρι εκεί. Αντί για Ouro Preto έχει πανέμορφα χωριά όλο το Minas Gerais

varioAthens

Member
Συμφωνω και επαυξάνω για Minas Gerais… Νομιζω ομως οτι ο φιλος θελει πιο πολυ παραλιες. Με αυτη την λογικη του προτεινα και 5 ολοκληρες μερες σε παραλιες.
Το Παρατυ εχει γραφικο κεντρο για βολτες, μερικες ωραιες παραλιες καθως και φυση για πεζοπορια. Το Ιλα Γκραντε εχει σαφως περισσοτερες και ομορφοτερες παραλιες -απο τις ομορφοτερες που εχω δει στη ζωη μου τολμω να πω- ωστοσο για καποιον με αλλεργια στην υγρασια -οπως εγω- μπορει να μην αντεξει πολυ.
Επομενως καλυτερα να επιλεξει ο ιδιος πώς θα τις χωρισει μεταξυ Παρατυ και Ιλα Γκραντε.

Papaya

Member
Προσωπικά θα έβαζα ένα βράδυ στο Παρατυ, είναι μικροσκοπικό. Πανέμορφο το βράδυ και σούπερ φαγητό αλλά μέχρι εκεί. Αντί για Ouro Preto έχει πανέμορφα χωριά όλο το Minas Gerais
Ευχαριστω! Το βραδυ θα το εβαζες Ριο ή Ilha? Σκεφτηκα μια γεματη μερα στο Παρατυ και μια ή στο Trindade ή σε κατι καταρρακτες που εχει απο πισω.
Δλδ αφιξη 5 δεκεμβριου μεσημερι , βολτες μπλα μπλα μπλα
6 Δεκεμβριου ολη μερα εκει
7 Δεκεμβριου Καποια ημερησια εκει γυρω
8 αναχωρηση για Ilha.
Θα βαρεθουμε λες; Δεν ειμαστε και οι τυποι που τρωνε ή ψωνιζουν με τις ωρες.

Papaya

Member
Τοσο ωραια ρε παιδια στο Mina Gerais? Εχω παει Πορτογαλια και σκεφτηκα οτι ε, παρομοια θα ειναι:lol::lol::lol:

Να πεταξουμε μεχρι εκει πανω για 2 βραδια και μαλιστα το ενα Belo?
Βρισκω πτησεις με 40 ευρω το ατομο με μια azul (πληρωνουμε και για 4)

Μας βλεπω να ξαναπηγαινουμε του χρονου με ενα καρο εσωτερικες πτησεις. Το ονειρο μας ειναι το Maranhenses αλλα αυτο δε βγαινει σιγουρα.

varioAthens

Member
Τοσο ωραια ρε παιδια στο Mina Gerais? :lol::lol:
Ε οσο να 'ναι οταν βρισκεσαι στα 1.000 μετρα υψομετρο περικυκλωμενος απο καταπρασινα βουνα, περπατας σε λιθοστρωτους δρομους και εχεις θεα τα καμπαναρια των αποικιοκρατικων εκκλησιων και τις κεραμοσκεπες των σπιτιων (πολυ εμβληματικη εικονα αυτη) ειναι κατι μοναδικο. Ειδικα το βραδυ με τα φωτακια η ολη ατμοσφαιρα ειναι μοναδικη.
Ομως, περαν της ατμοσφαιρας, του τοπιου και της αρχιτεκτονικης, το σημαντικοτερο ειναι οτι στο Minas Gerais νιωθεις την αυθεντικη Βραζιλια...

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.141
Μέλη
39.897
Νεότερο μέλος
dimigogr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα