Βέλγιο Γαλλία Ολλανδία Βρυξέλλες-Παρίσι ή Βρυξέλλες-Άμστερνταμ?

Μηνύματα
38
Likes
33
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Αρχικά να ευχηθώ καλό καλοκαίρι γεμάτο όμορφες στιγμές σε όλους :D

Λοιπόν παιδιά σε λίγο καιρό θα πάω με τον κολλητό μου Βρυξέλλες όπου θα μας φιλοξενήσει ένας άλλος φίλος μας που ζει μόνιμα εκεί..Θα μείνουμε 6-7 μέρες και σκεφτόμαστε να συνδυάσουμε τις Βρυξέλλες με 2-3 μέρες στο Παρίσι ή στο Άμστερνταμ αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε την τελική απόφαση...Από την μια σκέφτομαι ότι Άμστερνταμ είναι πιο κοντά στα γούστα μας και λόγο ηλικίας ( 21 ετών ) αλλά και από την άλλη το Παρίσι είναι Παρίσι..Όποιος θέλει ας αφήσει την γνώμη του :D ακόμα και για άλλο προορισμό που μπορεί να μην ξέρω
Σας ευχαριστώ πολύ :D
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.041
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
2-3 μέρες μόνο από Παρίσι δε θα προλάβετε να δείτε τίποτα. Πηγαίνετε Amsterdam καλύτερα. Προσωπικά πάντως δε θα έκανα ούτε αυτό, αλλά θα έμενα στο Βέλγιο. Έχει πολλά απίθανα μέρη...
 
Last edited:

ElinakiK

Member
Μηνύματα
165
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Συμφωνώ, Παρίσι δεν προλαβαίνεις ούτε μυρωδιά να πάρεις. Ανάμεσα στα δύο θα έλεγα Άμστερνταμ
Αλλά γενικά ίσως προτιμούσα Γάνδη ή/και Μπρυζ (ειδικά αν δεν έχετε ξαναπάει)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.320
Likes
17.432
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Η δική μου γνώμη είναι επίσης: όχι Παρίσι. To Παρίσι είναι άλλο ταξίδι.
Να γυρίσεις το Βέλγιο, το οποίο θα συμπληρώσω δεν έχει μόνο τη Μπρυζ και τη Γάνδη, αλλά και πολλές άλλες πανέμορφες πόλεις, τη μία καλύτερη από την άλλη. Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι άριστο και οι αποστάσεις μικρές, σε σημείο που μπορείς να κάνεις καθημερινά ημερήσιες εκδρομές χωρίς να αφήσεις το σπίτι που θα μένεις. Επίσης αν προπληρώσεις μέσω internet εγκαίρως τα εισιτήρια του τρένου και εκμεταλλευτείς και κάποιες ευκαιρίες που δίνουν οι Βέλγικοι σιδηρόδρομοι θα σου βγει και οικονομικά το θέμα.
Αμα τελειώσεις με το Βέλγιο, τότε ΅χτυπάς΅ και Ολλανδία. Επίσης και στην Ολλανδία δεν υπάρχει μόνο το Αμστερνταμ. Μπορείς να το συνδυάσεις και με Ουτρέχτη και με Χάγη και με Ντέλφτ. Highlight οι κήποι Keukenhof κοντά στο Lise.
Δεν σου φτάνουν 6 ημέρες για να δεις τις ομορφιές αυτών των δύο χωρών. Οχι γιατί είναι μεγάλες χώρες, αλλά απλά επειδή έχουν πολλές ομορφιές.
Ασε το Παρίσι για άλλη φορά.
 
Μηνύματα
38
Likes
33
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας παιδιά..Απ' ότι κατάλαβα δεν έχετε όλοι άδικο που μου λέτε να μείνω Βέλγιο όλες τις μέρες..Να κάνω τώρα μια άλλη ερώτηση..Με βάση τις Βρυξέλλες μπορώ με μονοήμερες να δω Γάνδη,Μπριζ,Αμβέρσα και Λιέγη ? και κάτι ακόμα,να προτιμήσω τρένο ή Flixbus?
 

tol_pap

Member
Μηνύματα
400
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Εννοείται τρένο. Ένα από τα καλύτερα δίκτυα ευρωπαϊκά και καλές τιμες. Λιέγη δεν υπάρχει λόγος να πας κανεις! Προτείνω: Μπριζ και οστανδη (θα δεις τη βόρεια θαλασσα), Γάνδη, Αμβέρσα, ναμουρ και ντιναντ και έξτρα λούβεν ή μεχελεν ή αρλ!
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Τρένο -αξιοπρεπέστατο και οικονομικότατο. Λιέγη όντως δε λέει τίποτα, ίσως μόνο τα Χριστούγεννα που στήνουν το "χωριό του Αη Βασίλη" και έχει μια άλλη ατμόσφαιρα. Μπρυζ δαγκωτό.
 
Μηνύματα
38
Likes
33
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Ρε παιδιά έχω θέμα..Έχω πάει εξωτερικό μόνο Κωνσταντινούπολη,Ρώμη,Βερολίνο και δεν έχω πάρει τρένο..Εκτός αυτού είμαστε κ από Ήπειρο με τα παιδιά και δεν έχουμε καμία επαφή με τρένα..Πρέπει να κλείσω πιο πριν τα εισιτήρια ? Και αν τα κλείσω θα ισχύουν οι τιμές ή θα υπάρχει έξτρα χρέωση ? Στην Ρώμη στο Τερμινι που είχα περάσει γινόταν ο κακός χαμός..Φοβάμαι μην αγχωθούμε και δεν βρούμε το βαγόνι μας κτλ..Γ αυτό σκέφτομαι flixbus
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.045
Likes
41.090
Τοτε το Βελγιο ειναι η ευκαιρια σας να παρετε το βαπτισμα του πυρος. Θα κλεισετε τα εισιτηρια απο την ιστοσελιδα των Βελγικων σιδηροδρομων, αν βαριεστε τις συνεννοησεις. Αν και για καποιον που δεν ξερει, μπορει να ειναι καλυτερα να μιλησει με υπαλληλο για να του πει την πλατφορμα.
Το εισιτηριο ισχυει για ολη μερα και δεν τρεχει τιποτα αν χασετε το τρενο, παιρνετε το επομενο που ερχεται πολυ συντομα. Βαγονι δε διαλεγεις, καθεσαι οπου βρεις.
 
Μηνύματα
38
Likes
33
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Η ιστοσελίδα είναι η belgianrail ? Και αν κλείσω εισιτήρια,απλά τα κάνω μια εκτύπωση όπως τα εισιτήρια για αεροδρόμιο πχ ?
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.045
Likes
41.090
Ναι ακριβως. Μην αφησετε και την Αμβερσα εξω, αξιζει κι αυτη, Ολοι λενε για Μπριζ και Γανδη, αλλα εφοσον εχετε μερες να τη βαλετε. Επισης αν παιζει ακομη η δωρεαν επιστροφη το σαββατοκυριακο, να κλεισετε τοτε Σαββατο και Κυριακη με επιστροφη τις εκδρομες για οικονομια (επιλογη weekend return στην ιστοσελιδα http://www.belgianrail.be/en/travel-tickets/tickets/weekend-ticket.aspx)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.045
Likes
41.090
Ακομη μπορειτε να βγαλετε ενα Go Pass 10 http://www.belgianrail.be/en/travel-tickets/passes-cards/go-pass-10.aspx επειδη ειστε κατω απο 26 ετων και με 52 ευρω (26ε ο καθενας) να εχετε και τα 2 ατομα απο 5 εισιτηρια σε ολο το Βελγιο, κατι που συμφερει παρα πολυ. Και δεν θα χρειαστει να βγαζετε καν εισιτηρια, απλα θα μπαινετε σε καποιο τρενο και θα δειχνετε την καρτα στον ελεγκτη.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.007
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom