Βέλγιο Ολλανδία Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
Το συγκεκριμένο δρομολόγιο το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές κι έχω να σου πω τα εξής: Θα σου πρότεινα να χωρίσεις τη διαμονή σε 2-2-2. Το Αμστερνταμ, σαν Αμστερνταμ το γυρνάς σε 2 μέρες και με τα μουσεία μέσα. Βάζω 2 μέρες στην Brugge γιατί εχοντάς την σαν βάση μπορείς να επισκεφτείς Γάνδη ή/και Αμβέρσα (45 και 105 χλμ) αντίστοιχα.

Οσον αφορά τη μετάβαση. Ο πιο ασφαλής και πιθανότατα γρηγορος τρόπος είναι το τρένο, είτε το απλό είτε το Thalys. Το οδήγημα στο Βέλγιο δεν αποτελεί πρόβλημα, εκτός από το Ring των Βρυξελλών και της Αμβέρσας που μπορούν άνετα να σου φάνε 1-3 ώρες, ανάλογα με την κίνηση. Την έχω πάθει και ξέρω τι σου λέω.

Το οδήγημα στην Ολλανδία είναι πολύ ευχάριστο από άποψη τοπίου αλλά : 1) Τα όρια ταχύτητας τηρούνται με ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ευλάβια. Οι κάμερες ΔΕ συγχωρούν. 2) Τα όρια ταχύτητας αλλάζουν κατά βούληση των υπευθύνων, ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί εκει που βλέπεις όριο τα 90 χλμ, να το κατεβασουν στα 50, οπότε αυτόματα ενεργοποιούνται οι κάμερες, και οι ουρές να γίνουν τεράστιες. 3) Παρκάρισμα. Όνειρο θερινής νυκτός, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Ελεύθερο, σπάνιο έως καθόλου, τα παρκόμετρα παρακολουθούνται ανελιπως και δεν συγχωρούν λάθη...

Εν κατακλείδι, αν αυτό είναι το πρώτο σας ταξίδι στο Βέλγιο/Ολλανδία και σκοπεύετε να επισκευτείτε ΜΟΝΟ αυτες τις τρεις πόλεις που ανεφερες, προτιμήστε το τρένο. Αν πάλι, θέλετε να γυρίσετε και λίγο τότε πάρτε αυτοκίνητο, αλλά προσοχή σε όσα σου είπα.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
anny και Flying Doc σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να με κατατοπίσετε!Δεν ενδιαφερόμαστε για εκδρομές στην Φλαμανδική ύπαιθρο αλλά από την άλλη μια βόλτα σε γραφικές πόλεις όπως το Μπριζ και η Γάνδη είναι δεδομένες. Από την τετράδα της παρέας που ταξιδεύουμε οι δύο έχουμε πάει Βρυξέλλες ξανά αλλά μόνο για μία ημέρα και μας έχει μείνει απωθημένο, ενώ οι άλλοι δύο έχουν πάει Άμστερνταμ για μια εβδομάδα αλλά θέλουν να πάνε ξανά σαν τρελοί!αυτό που ψάχνουμε στο ταξίδι μας είναι κυρίως να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας (κάθε χρόνο η συγκεκριμένη παρέα με προσθαφαιρέσεις κάνουμε οπωσδήποτε τουλάχιστον ένα ταξίδι εξωτερικού) και καθότι ανδροπαρέα θέλουμε να δούμε και τη νυχτερινή ζωή (μη φανταστείτε τρελά πράγματα, αλλά πριν τις μια με δύο δε θέλουμε να πάμε ξενοδοχείο)!Σκέφτομαι και με βάση όσα διάβασα από πάνω να μετατραπεί το πρόγραμμα σε:
άφιξη 08.15 το πρωί σε Βρυξέλλες και βουρ για Άμστερνταμ (μου φαίνεται θα προτιμήσουμε το τρένο). Θα μείνουμε εκεί 3 βράδια και επιστροφή σε Βέλγιο. Μια βραδιά θα μείνουμε Μπριζ ή Γάνδη (στη Γάνδη βρίσκουμε καλύτερα και οικονομικότερα ξενοδοχεία) και οι τελευταίες δυόμιση ημέρες είναι αφιερωμένες στις Βρυξέλλες!Σε κανένα ταξίδι που έχουμε κάνει δεν υπερβάλλουμε με μουσεία και αξιοθέατα και κυρίως προσπαθούμε να βιώσουμε τον παλμό της πόλης που επισκεπτόμαστε (από το φαγητό, τη νυχτερινή ζωή μέχρι και να χαλαρώσουμε σε ένα παγκάκι και να παρατηρούμε τον κόσμο).
Πώς σας φαίνεται το πρόγραμμα και αν ο προορισμός που διαλέξαμε μας καλύπτει με βάση όσα γράφω παραπάνω?
Επίσης μπορούμε να μετατρέψουμε το πρόγραμμα σε Άμστερνταμ 2 βράδια, Μπριζ 1 και Βρυξέλλες 3.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Τα ξενοδοχεία στη Μπριζ είναι φωτιά και λαύρα. Επιπλέον η Γάνδη που έδωσε την εντύπωση ότι έχει περισσότερες επιλογές σε διασκέδαση, σε σχέση με τη Μπριζ.
Το 3-1-2 μου φαίνεται οκ.
Πρόσφατα τελείωσα και εγώ την ιστορία μου για το ταξίδι στο Βέλγιο:
Χριστούγεννα στη Φλάνδρα
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Εφόσον είστε μόνο αντροπαρέα, μια χαρά είναι το πρόγραμμα όπως το σκέφτεστε.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.027
Likes
12.131
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δυομιση μερες Βρυξελλες μου φαινονται υπερβολικες για αντρες που πηγαινουν ταξιδι και τους ενδιαφερει η νυχτερινη ζωη. Μιση μερα εμεινα και επληξα αφανταστα (κι ενα αλλο βραδι εκανα ενα περασμα). Η πλεον ξενερωτη και ακαταλληλη για διασκεδαση πολη.
Για τις μεταφορες σας δειτε και τα λεωφορεια που ειναι πολυ οικονομικοτερα.
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Προσωπικα πιστευω οτι μια μερα(με το βραδυ μεσα) ειναι αρκετη για Βρυξελλες.Βαζω και το βραδυ διοτι καλο θα ητανε να δεις την κεντρικη πλατεια φωτισμενη,μια καισ το εξωτερικο οι πολεις περνουν αλλη 'νοτα' φωτισμενες,παντως γενικα ειναι βαρετη.Δεν ξερω αν θα γυρισεις μουσεια και αξιοθεατα,αν θελεις δες το δικο μας προγραμμα :
http://www.travelstories.gr/community/threads/Βέλγιο-Λουξεμβούργο-και-Άμστερνταμ.45955/
εμεις πηγαμε και Λουξεμβουργο και το λατρεψα(πιο φτηνο απο αμστερνταμ-45 ευρω- στα 27 ευρω πηγαινε ελα),αλλα μαλλον εσεις ζητατε διασκεδαση και μια ςπου εμεις πηγαμε αυθημερον δεν ξερω να σου πω.Παντως προσωπικα η Γανδη μου αρεσε λιγο περισσοτερο (μου ταιριαξε πιο πολυ) απο την Μπρυζ -η οποια ειναι πανεμορφη αλλα δεν μπορω τοσο κοσμοσυρροη.Καλα να περασετε
Υ.Γ.Νομιζω οτι οσες μερες και να εμενα στο Αμστερνταμ δεν θα το βαριομουν,ειναι ονειρο.
 

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
Υ.Γ. Νομιζω οτι οσες μερες και να εμενα στο Αμστερνταμ δεν θα το βαριομουν,ειναι ονειρο.
Διάβασα την ιστορία σου αλλά θα την ξαναδώ αναλυτικότερα εν καιρώ!Είναι πολύ ευχάριστη ενώ κάνατε κι ενδιαφέροντα πράγματα (Λουξεμβούργο, Βατερλό)!Ακριβώς όπως αναφέρεις παραπάνω έχουμε δύο κολλημένους (σε εισαγωγικά και με την καλή έννοια) με το Άμστερνταμ οπότε το τριήμερο εκεί μάλλον έκλεισε!Από την άλλη και το επεκτείνω αυτό προς όλους τους συμφορουμίτες που με συμβουλεύουν για όσο το δυνατό συντομότερη διαμονή στις Βρυξέλλες, δεν είναι υπερβολικό να επισκέπτεσαι μια πρωτεύουσα και να μένεις μια ημέρα μόνο?
Εν τω μεταξύ 45 ευρώ κοστίζει το πήγαινε-έλα στο Άμστερνταμ? Τότε συμφέρει το αυτοκίνητο, δε το συζητάω!Θα βρούμε ξενοδοχείο με πάρκινγκ και θα κάνουμε τις μετακινήσεις μας με ποδήλατα και τα μέσα συγκοινωνίας. Δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο να προσέξουμε στην οδήγηση έτσι (όπως για παράδειγμα στην Αυστρία η Βινιέτα)?
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Υπολόγισε ότι το κόστος του πάρκινγκ είτε εντός ξενοδοχείου, είτε σε συνεργαζόμενο πάρκινγκ, είτε στο δρόμο σε παρκόμετρο, κάτω από 35 ευρώ την ημέρα, δύσκολα θα βρεις.
 

chris or

Member
Μηνύματα
176
Likes
81
Επόμενο Ταξίδι
Όσλο
Ταξίδι-Όνειρο
Πεκίνο,Λαπώνια,Μάλτα
Εμεις μειναμε 7 βραδυα βρυξελλες,την γυρισαμε (στο συνολο) 1,5 μερα με ολα τα αξιοθεατα και με βολτες μεσα στη πολη καφεδες φαι κτλ...αλλα ητανε βαρετη ...σε συγκριση βεβαιως με αλλες πρωτευουσες,πχ αμστερνταμ βουδαπεστη,δεν λεει κατι σπουδαιο.για αμστερνταμ τις καθημερινες νομιζω ειναι πιο ακριβο το εισητηριο τρενου.αν θυμαμαι καλα.
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Υπολόγισε ότι το κόστος του πάρκινγκ είτε εντός ξενοδοχείου, είτε σε συνεργαζόμενο πάρκινγκ, είτε στο δρόμο σε παρκόμετρο, κάτω από 35 ευρώ την ημέρα, δύσκολα θα βρεις.
ειναι ακριβα αλλα εχει και πιο φτηνα απο 35 ευρω-http://www.p1.nl/-
Uw boeking
WaarP1 Parking Amsterdam Centre
Wanneerdinsdag, 19 november 2013
Hoeveel1 auto
Duur3 dagen (72 uur)
Kosten€ 60 incl. 21% BTW.
U kunt niet onbeperkt in- en uitrijden.
http://www.amsterdam.info/parking/
και σε ξενοδοχειο μου χρεωσε ακομα πιο φτηνα με καποιο που συνεργαζονται 15 ευρω την ημερα
 
Last edited:

MOSXRI

Member
Μηνύματα
395
Likes
96
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
πάντως το ένα ξενοδοχείο που έχουμε ήδη κλείσει στο Άμστερνταμ έχει πάρκινγκ με 15 ευρώ την ημέρα (ίσως επειδή έχει κακό location?) και το άλλο έχει 22. Επίσης υπάρχει και ξενοδοχείο με 8 ευρώ την ημέρα αλλά δεν το κλείσαμε γιατί δε μας κάλυπταν άλλα πράγματα!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Στο Αμστερνταμ, όσο λιγότερο κεντρικά (ή και βολικά) βρίσκεται το ξενοδοχείο, τόσο πιο φθηνό είναι το πάρκινγκ του.
Το αν σας βολεύει ο τρόπος και χρόνος μετακίνησης προς το κέντρο από αυτό ή παρόμοιο ξενοδοχείο, εσείς το ξέρετε και εσείς αποφασίζετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom