Βόλος-Σκιαθος 2023

Μηνύματα
959
Likes
5.226

Είπα να μην γράψω καν,έτσι κι αλλιώς κάτι το ιδιαίτερο δεν θα αποκομίσετε από την ιστορία μου.Αλλα,μέσα μου πνιγηκα με τα τελευταία της καθημερινότητας.Πιο πολύ τα γράφω για να τα διαβάσω ύστερα από χρόνια και να μου θυμίσουν και να μην ξεχαστούν πλημμύρες, καταστροφές και πόσο εκτιμούν κάποιοι την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.Ισως πρέπει αυτά να τα έγραφα στο τέλος,φτάσει το γεγονός πως είμαι ανάποδος από κατασκευής μου.

 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Ένα παροδικό πρόβλημα υγείας της συζύγου δεν μας άφησε φέτος να οργανώσουμε κάποιο νησί ή κάτι μακρινό.Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο προγραμματισμός ανατρέπεται και συμβιβαζεσαι με αποφαση της στιγμής.
Η πρόσκληση από πολύ φίλη της συζύγου στο Βόλο που διατηρεί εξοχικό ήρθε να μπαλωσει μια ανάγκη για ξεκούραση και εικόνες που είχαμε και οι δύο ανάγκη.Ετσι,02/08/2023, ξημερώματα αναχωρήσαμε.Απο την πόλη μας, στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, βαδίσαμε γοργά προς βόρεια.Ειχαμε ξανακάνει τη διαδρομή, Μάρτη του 2019,για τη Ζαγορά,οπότε είχαμε οικοιες εικόνες.Γυρω στις 2 φτάσαμε οπού μας καλοδέχτηκε η Γ. και η οικογένειά της,αλλάξαμε και κατευθείαν στη θάλασσα.Μας πρότεινε να πάμε στην Αφυσσο και να περάσουμε εκεί την ημέρα μας,πράγμα που το κάναμε.
IMG_20230802_172558.jpg

Περάσαμε όλη την ημέρα στη θάλασσα,πράγμα που είχαμε μεγάλη ανάγκη!Αργά το απόγευμα, σούρουπο,φάγαμε στην ίδια περιοχή και αργότερα πήραμε το δρόμο για το δωμάτιο,στο Βόλο.Δεν είχαμε κουράγιο για κάτι άλλο,μας βγήκε οοοολη η κούραση.Αφησαμε τη Γ.να βγάλει το πρόγραμμα για αύριο και δωσαμε ραντεβού για νωρίς το πρωί.
 
Last edited:
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Το ανοιχτό παράθυρο έφερε δροσιά,έως ψυχρά τις πρωινές ώρες.Στην πόλη μου είχαμε κυριολεκτικά σκάσει από την τόσο ζεστή του Ιούλη.Γυρω στις 9 εμφανίστηκε η παρέα,και αναλάμβανα οδηγός του οχήματος.Το πρόγραμμα σήμερα είχε Σκιάθο,αλλά όχι από την πεπατημένη οδό.Θα πηγαίναμε στον Κατηγιώργη,ένα παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου και από εκεί με καραβακι,στις Πράγματι, ύστερα από 1,30 ώρα μαγευτικής οδήγησης σε υπέροχη φύση, παραθαλάσσια μέρη και απαράμιλλης ομορφιάς κολπίσκους, φτάσαμε.Σε πολύ λίγη ώρα και αντί 20€, ήμασταν απέναντι,στην παραλία.
IMG_20230803_103807.jpg
IMG_20230803_104835.jpg
Ηταν πρωί και βρηκαμε εύκολα ξαπλώστρες,αντί 15€ το σετ.Η παραλία ήταν με χρυσή άμμο και η θάλασσα ήταν τέλεια!

IMG_20230803_131512.jpg

Κάτσαμε όλη την ημέρα και αργά το μεσημέρι πήραμε το δρόμο της επιστροφής,πάλι προς τον Κατηγιώργη,όπου και φάγαμε σε μια ταβέρνα.Μας είχε λείψει πολύ αυτή η ηρεμία και η επικοινωνία με την καλή μας τη φίλη,όπου την εκτιμούμε και οι δύο πολύ!
Επιστροφή από άλλο δρόμο,να δούμε και την Αργαλαστή και βραδάκι μπήκαμε στο Βόλο.Πετωντας μια ιδέα για ένα χαλαρό ποτό σε ένα μαγαζί που είχαμε σταμπαρει πριν καιρό,η απάντηση ήταν θετική.Ετσι κάναμε ακόμα ένα τικ στη λίστα μας,με τα ενδιαφέροντα μας.
Κι αυτή η μέρα έκλεισε, πλήρης εικόνων και καινούργιων εμπειριών!
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Η τελευταία μέρα ξημέρωσε και το πρόγραμμα έλεγε τπτ απολύτως.Ετσι κι αλλιώς θα γυρνούσαμε,οι διακοπές δεν κράτησαν φέτος για πολύ.Αφου αποχωρησαμε από το δωμάτιο, συναντηθήκαμε με τη Γ. και πήγαμε αρχικά σε πισίνα,xenia volos,για ένα τελευταίο μπανάκι.Αργοτερα, μεσημέρι πια,για τσίπουρα,στο λεπι,όπου μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.Εγω δεν ήπια καθόλου,μιας και οδηγός.Αφου αποχαιρετήσαμε,βάλαμε προορισμό προς νότια,στα λημέρια μας . Είχαμε ακούσει για μια ωραία ταβέρνα στον Καραβόμυλο,όπου κάναμε στάση και φάγαμε.Ειδαμε και έναν γνωστό μου αυτοκινιτιστη,όπου επιβαβαιωσε την ποιότητα της ταβέρνας.
Το βραδάκι φτάσαμε πίσω, ολοκληρώνοντας την καλοκαιρινή μας εξόρμηση.Δεν μπορούσαμε να πούμε καλό χειμώνα, αρχές Αυγούστου εξάλλου,πιο πολύ με τον ευσεβή πόθο για ακόμα μια εξόρμηση.
 
Μηνύματα
959
Likes
5.226
Αντί επιλόγου,ένα τεράστιο κρίμα για τα όσα έπαθαν οι άνθρωποι στη Θεσσαλία,όπου θα δυσκολεύουν να ορθοποδήσουν.Ποσο μικροί είμαστε μπροστά στη δύναμη της φύσης,ακόμα και τώρα που έχουμε δαμάσει αρκετά και έχουμε τεχνολογικα αλματα σε σχέση με τους προγόνους μας.Τα πολλά που θα έπρεπε να έχουν γίνει ήεγιναν μισα.Και το εξίσου λυπηρο με τον συμπατριώτη μας στο πλοίο.Το ποστ δεν είναι πολιτικό,ούτε θέλω να υπάρξουν λαβές για γκρίνιες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom