Βόλτα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης!

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ομως η βιντεοπροβολη αφορα μονο τον Παρθενωνα των κλασικων χρονων, τα εκθεματα του οποιου βλεπουμε στον δευτερο οροφο, ενω τα εκθεματα του πρωτου οροφου αφορουν ολη την Ακροπολη και κυριως αυτη των αρχαικων χρονων, αλλα παντως δεν περιλαμβανουν εκθεματα απο τον Παρθενωνα των κλασικων χρονων. Αρα καλυτερα να παρακολουθησει κανεις την βιντεοπροβολη πριν την επισκεψη του στις μετωπες, τις ζωφορους και τα αετωματα του Παρθενωνα που βρισκονται στον δευτερο οροφο.
Θεωρω ελλειψη που δεν ειχαν ενα πιο εκτεταμενο φιλμακι που να αφορα σε ολη την Ακροπολη-και κυριως αυτη των αρχαικων χρονων- και οχι μονο στον Παρθενωνα.
Όπως πάντα, "right to the point" Έρση! :)
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Επειδή η επανάληψη είναι αρχή της μαθήσεως,πραγματοποίησα και μια 2η επίσκεψη στο εν λόγω μουσείο...νομίζω πως ήταν λάθος επιλογή η Κυριακή,αυτή την φορά,γιατί γινόταν
χαμός από κόσμο,κάτι σαν λαικό προσκύνημα,που δεν σε άφηνε ούτε καν να δεις τα εκθέματα,πόσο μάλλον να τα ευχαριστηθείς:roll:...
1η επίσκεψη ημέρα Σάββατο
2η επίσκεψη ημέρα Κυριακή
3η επίσκεψη ημέρα??????:rolleyes:
 

amsterdam

Member
Μηνύματα
814
Likes
280
3η επίσκεψη ημέρα??????:rolleyes:
Φιλενάδα εγώ το επισκέπτηκα Τρίτη πρωί και δεν είχε πολύ κόσμο!!Ήταν ιδανικά.Απογοητεύτηκα βέβαια λιγάκι από τον ''αναρχο'' τρόπο που κινούνται εντός του μουσείου οι επισκέπτες του.:(
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Φιλενάδα εγώ το επισκέπτηκα Τρίτη πρωί και δεν είχε πολύ κόσμο!!Ήταν ιδανικά.Απογοητεύτηκα βέβαια λιγάκι από τον ''αναρχο'' τρόπο που κινούνται εντός του μουσείου οι επισκέπτες του.:(

Καλώς ήρθες!!!!περιμένουμε εντυπώσεις και αν θες και ιστορία για την Πράγα...;)
Στο θέμα μας τώρα του μουσείου,ναι καθημερινή θα είναι μάλλον "πριβέ" η επίσκεψη,
αλλά εμείς οι "εκτός των τειχών" δύσκολο να έρθουμε εκεί τέτοια μέρα...
ίσως στις χριστουγεννιάτικες διακοπές:rolleyes:
ναι αυτό για τον άναρχο τρόπο το παρατήρησα και εγώ..
 

japetus

Member
Μηνύματα
579
Likes
1.071
Να πω για όσους ενδιαφέρονται, και ιδίως για όσους έχουν ήδη πάει στο μουσείο αλλά θέλουν να συνοδέψουν φίλους τους, πώς η είσοδος στον Β' όροφο όπου βρίσκεται το πωλητήριο και το αναψυκτήριο-εστιατόριο είναι δωρεάν!
Απλά στην είσοδο ζητάτε μηδενικό εισιτήριο για τον β' όροφο όπου και ανεβαίνετε κατευθείαν με το ασανσερ. Ετσι μπορειτε να απολαυσετε ενα καφεδακι στον εξωστη με θέα την ακρόπολη χωρις να πληρώσετε την είσοδο για το μουσείο.. Δωρεάν είναι φυσικά και η είσοδος για το πωλητήριο που βρίσκεται στο ισόγειο του μουσείο όπως και στον περιβάλλοντα χώρο.
Βεβαια, (γκουχ, γκουχ), απο τη στιγμη που βρεθείς στο εστιατόριο ή στο πωλητήριο, κανείς δεν προκειται να σε ελεγξει αν μετα φερεις μια βολτα το μουσειο...
 

Johnpro

Member
Μηνύματα
130
Likes
22
ωραια η περιγραφη σου αλλα γλυκαναλατη η δικια μου εντυπωση για το μουσειο .
δεν λεω καλο αλλα ποιο ωραιο ητανε το παλιο γιατι δεν ητανε τοσο μιμουαπτου , τα χαιδευες εβγαζες φωτο και το κυριοτερο οτι τα μισα + ητανε στην ακροπολη , γιατι στην ακροπολη εχουνε αφησει μονο κολονες και καρυατιδες , μεγαλη μεριδα απο τις μετοπες τις μεταφερανε εντος , οκ οκ για να αντεξουνε απο τα ντουμανια αλλα και τις καφετεριες που τις βαζεις ? μουσειο ειναι η μπουρναζι ??? και γιατι να πληρωσω 5 ευρω εισοδο ? δωρεαν για τους ελληνες και μαλιστα ολες τις μερες . Δυστηχως αλλα ολα για το χρημα εγιναν και γινονται. ;)
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Να πω κι εγω την γνωμη μου για το Νεο Μουσειο της Ακροπολης μιας και το επισκεφτηκα μολις σημερα.
Γενικα μου αρεσε το κτηριο, η θεση του απεναντι απο την Ακροπολη αλλα και η αντιθεση του με τον περιβαλλοντα χωρο (απο τους οροφους του μπορεις να δεις διαφορα κομματια της Αθηνας που γιατι να το κρυψουμε αλλωστε, ειναι η πραγματικοτητα της συγχρονης πολης).
Παμε τωρα προς τα μεσα. Οπου στο εδαφος υπηρχε γυαλινο πατωμα ηταν πραγματικα εντυπωσιακο να βλεπεις τα αρχαια απο κατω. Η εισοδος με τον ελεγχο και τα εισιτηρια δεν μου φανηκε και πολυ μεγαλος χωρος. Τεταρτη πρωι χωρις πολλες ουρες και παλι εμοιαζε να υπαρχει συνωστισμος.
Υπηρχε ενα φυλλαδιο/χαρτης του μουσειου αλλα αυτο που θεωρω απαραδεκτο ειναι οτι δεν υπαρχει audio guide (κατι που υπαρχει σε ολα τα μουσεια) κι ετσι ειναι αδυνατον να ενημερωθει αν καποιος θελει να μαθει περισσοτερα για τα εκθεματα. Επισης ενα αλλο πραγμα που δεν καταλαβα και που δεν μου εκανε και την καλυτερη εντυπωση ειναι γιατι απο την μια πλευρα του 1ου οροφου τα εκθεματα ειναι απο διαφορετικες εποχες και περιοχες. Θελω να πω βρισκονται διπλα διπλα γλυπτα του 300 π.χ και αλλα απο εποχες μ.χ. ή αγαλματα ρωμαικα. Εγω που δεν θεωρω οτι γνωριζω πολλα πραγματα απο αρχαια ιστορια μπερδευομαι που δεν υπαρχει ενας διαχωρισμος και θεωρω οτι θα επρεπε να υπαρχει μια ιδεα εκθεσης ειτε χρονολογικα, ειτε με αλλο τροπο. Απο την αλλη τα γλυπτα της περιοδου πριν τον 5ο αιωνα μου αφησαν τις καλυτερες εντυπωσεις και ειναι πολυ ωραια να μπορεις να περπατας αναμεσα τους...
Φυσικα για μενα το ωραιοτερο που υπαρχει στο μουσειο ειναι οι Καρυατιδες, πανεμορφες και παντα θαυμαστες! Ειναι νομιζω το ατου του μουσειου.
Μου αρεσε παρα πολυ και η προβολη του βιντεο στον δευτερο οροφο και θεωρω οτι πρεπει καποιος να σταθει εκει πριν επισκεφτει τα εκθεματα αυτου του οροφου. Τα οποια η αληθεια ειναι οτι ειναι εντυπωσιακα αλλα λιγα... Τα περισσοτερα οπως ξερουμε βρισκονται αλλου και ετσι εχουν αντικατασταθει απο κοπιες αλλα δε νομιζω να το εξηγει πουθενα ολο αυτο. Εμεις ρωτησαμε για να μας εξηγησουν οτι οι κοπιες ειναι που λειπουν σε αλλα μουσεια -σε καποιες απο τις οποιες απο κατω γραφει ενα Β.Μ δηλ. Βρετανικο Μουσειο κτλ- και οσα μερη ειναι τελειως κενα ειναι που δεν εχουν βρεθει. Αναρωτιεμαι γιατι να μην ειναι αυτο πιο ξεκαθαρο για τον επισκεπτη.
Τελος να πω οτι το καφε στην ταρατσα του δευτερου οροφου ειναι πολυ ομορφο με ενδιαφεροντα πιατα και εξαιρετικες τιμες. Ενα ακομα καλο ειναι αυτο που ανεφερε και καποιος πιο πανω, οτι μπορεις αν θες να μπεις για να επισκεφτεις μονο το καφε.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Νέα Νίκη κατά Περσών

Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
Κρεμασμένοι από το εσωτερικό μπαλκονάκι του Μουσείου της Ακρόπολης πολλοί επισκέπτες περίμεναν χθες το μεσημέρι υπομονετικά τα αποκαλυπτήρια της Νίκης του Καλλιμάχου, του πολέμαρχου που με την ψήφο του αποφασίστηκε να γίνει η μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ.
as.enet.gr_resources_2010_10_23_22_thumb_medium.jpg
Το άρτιο πρόπλασμα της Νίκης του Καλλιμάχου

Το μνημείο, ύψους 4,68 μ., που στήθηκε πριν από 25 αιώνες στην Ακρόπολη μετά τη νικηφόρα έκβαση της σύγκρουσης των Αθηναίων με τους Πέρσες, επέστρεψε χθες στη «γειτονιά» των αρχαϊκών γλυπτών, όπως ήταν και στην αρχαιότητα.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για το Μουσείο της Ακρόπολης, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί πρώτη φορά ύστερα από 2.500 χρόνια ξαναστήνεται από τα αρχαία θραύσματά της η Νίκη του Καλλιμάχου», είπε ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, που ήταν ντυμένο με ένα λευκό ύφασμα.

η συνέχεια του άρθρου Νέα Νίκη κατά Περσών | Τέχνες | Ελευθεροτυπία
 

maragiorgos

Member
Μηνύματα
198
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Σε ποια σταση κατεβαινεις για το μουσειο?:roll:
 

grbodvinik

Member
Μηνύματα
8
Likes
21
Καλησπέρα και από μένα. Έχοντας επισκεφτεί αρκετές φορές το Ν. Μουσείο της Ακρόπολης, ας πούμε μερικά βασικά για τους νέους επισκέπτες.
Θα φτάσετε με την κόκκινη γραμμή στη στάση Ακρόπολη. Μετά την έξοδο είναι το πολύ 5 λεπτά περπάτημα.
Η είσοδος είναι επί της Δ. Αρεοπαγίτου.
Ωράριο λειτουργίας :
Χειμερινή Περίοδος (1 Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου)
Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Παρασκευή 9:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.
Σάββατο/Κυριακή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. )

Θερινή Περίοδος (1 Απριλίου - 31 Οκτωβρίου)
Δευτέρα 8:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.
Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.
Παρασκευή 8:00 π.μ. - 10:00 μ.μ.
Σάββατο/Κυριακή 8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Εισιτήριο : 5 ευρώ

Βέβαια φοιτητές , άνεργοι, άνω των 65 ετών (για το τελευταίο με επιφύλαξη) δικαιούνται δωρεάν
Υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο 3 ευρώ.
Στο site τους τα λέει αναλυτικά.
http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/ores-leitoyrgias-kai-eisitiria

Συμβουλή: Μην πάτε ποτέ μέρες δωρεάν εισόδου πχ 25η Μαρτίου. Έχει απλά πάρα πολύ κόσμο και θα ταλαιπωρηθείτε.

Στην είσοδο θα περάσετε έλεγχο, όπως περνάνε στο αεροδρόμιο και σε άλλα μεγάλα μουσεία παγκοσμίως.

Για τα εκθέματα του μουσείου: Δεν θα αναλωθώ καθόλου σε ιστορία κτλ (γιατί δεν είμαι ο καθ'ύλην αρμόδιος). Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί όσο θέλει και να εμβαθύνει στο θέμα μόνος του. Επισυνάπτω και ένα pdf από το site του μουσείου
http://www.theacropolismuseum.gr/sites/default/files/xenagisi_sto_moyseio_tis_akropolis.pdf

Φωτογραφίες δεν θα μπορέσετε να βγάλετε εύκολα γιατί οι security κάνουν διαρκώς παρατηρήσεις οπότε να είστε προετοιμασμένοι για αυτό.
Στις Καρυάτιδες σας επιτρέπουν να βγάλετε video και φωτογραφίες (το επισυνάπτω πιο κάτω), όπως και στον τελευταίο όροφο που βρίσκονται τα αετώματα.
Θα σας κάνει τρομερή εντύπωση πόσο groupάκια από το εξωτερικό το επισκέπτονται ( όχι μόνο το καλοκαίρι)
Λίγο πριν το τέλος της επίσκεψης θα πρέπει να κάτσετε να πιείτε έναν καφέ στο εστιατόριο του μουσείου με την καταπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Επίσης εάν κάποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί ΜΟΝΟ το εστιατόριο χωρίς κόστος. Αυτό θα το κανονίσει στην είσοδο.

 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.728
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom