Ελλάδα Βόρεια Εύβοια Ιούλιος 2016

Μηνύματα
3
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη
Είχε έρθει ο Ιούνης και οι ζέστες είχαν έρθει για τα καλά...
Διάθεση για διακοπές (όπως πάντα...) έντονη, αλλά λεφτά... πουυυ;
Τέλος πάντων, μετά από τη διεκπεραίωση κάποιων υποχρεώσεων, και με αφορμή ένα κοινωνικό γεγονός, αποφασίσαμε να πορευτούμε προς την Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Λιχάδας. Ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Φθιώτιδας.
Τρεις μέρες βέβαια, όχι για πολύ... αλλά τουλάχιστον θα κάναμε κάποιες βουτιές που τις είχαμε πολύ ανάγκη και επιτέλους λίγο ξεκούραση...
 
Μηνύματα
3
Likes
9
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη
Ημέρα πρώτη, Παρασκευή 1η Ιούλη.

Αναχωρούμε γύρω στις 10 και μισή από την Αθήνα με προορισμό το λιμάνι της Αρκίτσας. Γύρω στις μία πάρα τέταρτο φθάνουμε αισίως στο λιμάνι (ο θεός να το κάνει δηλαδή... μια προβλήτα όλη και όλη...). Βγάζουμε εισιτήρια και αναμένουμε για το δρομολόγιο των μία ακριβώς (3.70€ το άτομο, 17.70€ το αυτοκίνητο). Μπαίνουμε στο πλοίο και 2 παρά πέντε φθάνουμε στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού. Όμως δεν έχουμε φθάσει ακόμη στον προορισμό μας. Μας περιμένει ένα μισάωρο ακόμη έχοντας συνέχεια στο αριστερό μας χέρι τα γαλαζοπράσινα νερά του βόρειου Ευβοϊκού. Το τοπίο μοναδικό, μέσα στο πράσινο. Πολύ δύσκολο να πιστέψεις ότι μόλις πριν τρεις ώρες έβραζες στην πρωτεύουσα.
Φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας, το Κτήμα Μιμόζα. Βρίσκεται στον Κάβο Λιχάδας σε ένα μικρό ύψωμα πάνω από την θάλασσα. Άκρως θετικό το τελευταίο όπως αποδείχτηκε και αργότερα, καθώς όχι μόνο είχαμε υπέροχη θέα σε ολόκληρο τον κόλπο και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά παράλληλα η παραλία βρισκόταν σε walking distance...
Το ξενοδοχείο- ενοικιαζόμενα δωμάτια εξαιρετικά. Πεντακάθαρα, με υπέροχη θέα, δροσιά, κλιματισμό και με ιδιοκτήτριες δύο νέες κοπέλες για τις οποίες έχω μόνο τα καλύτερα λόγια να πω... γλυκύτατες, κοινωνικές, γελαστές και με χιούμορ.
Να προσθέσω σε αυτό το σημείο , ότι το συγκρότημα περιλάμβανε επίσης άνετο πάρκινγκ δίπλα στα δωμάτια, μπάρμπεκιου, πισίνα και πολλούς κήπους με λαχανικά και φρούτα.
Τέλος πάντων, μετά από τακτοποιήση και ξεκούραση, οδεύουμε άμεσα προς την παραλία. Τα λόγια κυριολεκτικά περιττά. Γαναζοπράσινα δροσερά νερά, χαλικάκι και θέα προς τα Λιχαδονήσια.
Αφού καθήσαμε γύρω στις 3 ώρες στην παραλία, επιστρέφουμε στο δωμάτιο με ραντεβού το βράδυ στο ίδιο σημείο, αυτή την φορά στην ταβέρνα του Στάθη δίπλα για φαΐ και κιθαροκαταστάσεις. Όπως καταλαβαίνετε, η βραδιά προμηνυόταν μεγάληηη...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom