Ιρλανδία Β. Ιρλανδία- Belfast

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

(maltakias, borealis, εσάς περιμένω όπως καταλάβατε.. κάπου πήρε το μάτι μου ότι είστε διαβασμένοι επί του θέματος.:D)
Ποτέ δεν δήλωσα ειδήμων της Ιρλανδίας.Είπα απλώς μην χάσεις την πλήρη εμπειρία του Bushmills,το έχω ψάξει κι έχω και γνωστούς που έχουν πάει κι ήταν μοναδικό.Αρκεί να έχεις έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον για τη θεματική του,μην είσαι εντελώς εκτός κλίματος.Που απ'ότι έχω καταλάβει μάλλον το αντίθετο ισχύει.
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Δε μπορώ να σε βοηθήσω με τα μέρη εκτός Μπέλφαστ, αλλά αν προλαβαίνετε στο Μπέλφαστ κάντε μία ξενάγηση με τα μαύρα ταξί. Αν πετύχετε σε καλό οδηγό, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο, και δεν είναι και πολύ ακριβό.
Για υλικό, δείτε και το πολυβραβευμένο Hunger
 

SPROM

Member
Μηνύματα
774
Likes
177
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Λοιπόν, έχω διαβάσει το βιβλίο του Farrell και είναι κατά 70% καλό.
Απαιτεί, όμως, να έχεις πολύ καλή ιδέα γύρω από την ιστορία για να παρακολουθήσεις.
Πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσεις από τα pocket history που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ο' Brien που συστήνονται και από τις δύο κοινότητες, χωρίς όμως να είναι ανώδυνα.
Στα ελληνικά, μπορείς να βρεις τον 'Απελευθερωτικό Αγώνα στην Ιρλανδία' του Κρις Χαρμαν από την Ανδρομέδα. Ωστόσο, καθώς είναι κομμάτι αριστερής βιβλιοθήκης του '80(πολλά πράγματα ήταν συγκεχυμένα ακόμα), χρειάζεται φιλτράρισμα για να κρατήσεις το ζουμί. Είναι, ας πούμε, η εκδοχή της παλιάς αριστεράς.
Υπάρχουν και άλλα, αν έχεις χρόνο να εμβαθύνεις.

Στον κινηματογράφο, υπάρχει πληθώρα καλών ταινιών. Σου προτείνω τον Νηλ Τζόρνταν, φυσικά. Να επιμείνεις στο Breakfast on Pluto(που είναι ένα διαμάντι) και το Παιχνίδι των Λυγμών(The crying game). Το Εις το όνομα του πατρός είναι σημαντική ταινία για αυτό το κομμάτι της ιστορίας, ενώ στο youtube μπορείς να βρεις ολόκληρα ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει πρόσφατα ή και παλαιότερα για τις Ταραχές(έτσι μεταφράζονται τα Troubles στην ελληνική γλώσσα).

Στη μουσική, υπάρχει μια σειρά που έχει συγκεντρωθεί σε εργασίες. Εδώ, είναι η εργασία μιας κοπέλας που έχει συγκεντρώσει κάποια τραγούδια.
CAIN: Music: List of 'Troubles'-Related Songs, by Katrin Pietzonka (2008)

Τέλος, για τους πολίτες του Falls Rd. έχει ζωτική σημασία η ποίηση του Bobby Sands, όπως ξαναέγραψαν νομίζω.

Να περάσεις τέλεια! Και να πας οπωσδήποτε στο Ντέρυ για να μας στείλεις ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις τοιχογραφίες!


*Συμπληρώνω και μία ταινία που είναι και ένα καλό θρίλερ και έχει τον τίλο Fifty dead men walking. Είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Martin McGartland. Αυτή να τη δεις όχι τόσο για τα ιστορικα στοιχεία(λίγα μπορεις να αντλήσεις) όσο για την προσωπική ματιά ενός πρωταγωνιστή και τα έκτροπα που γίνονταν εκεί, όπως και σε άλλες οργανώσεις. Μην ξεκινήσεις, όμως, από αυτή, γιατί θα σχηματίσεις λάθος άποψη για τον IRA.

Έχω την εντύπωση ότι αυτές τις οργανώσεις πρέπει πρώτα να τις χτίζουμε μέσα μας και ύστερα να τις αποικοδομούμε.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Dory, φτύσε τη Λίζ και βρες τρόπο να πας οπωσδήποτε στο Donegal και την περιοχή (ει δυνατόν και με διαν/ση στο Killybegs). Πάρε το καταμαράν, χάζεψε τ' απίστευτα βράχια και τις κρυφές παραλίες, πήγαινε για απογευματινό ψάρεμα κολιού, ψήστε τα και κάν'τε χαβαλέ με τους ψαράδες. Κι αργότερα, σε καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα, στη μέση του πουθενά, πάμπ-εμπορικό-ταχ/μείο-εστιατόριο (τα-πάντα-όλα, δηλαδή), irish stew με τους ντόπιους, τούρνα και ράλλυ θανάτου για την επιστροφή. Η καλύτερη μέρα στην Ιρλανδία. :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.234
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom