Γέμισε ο Κεραμεικός φιλιά!

Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Φιλιά από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα! Στην πλατεία Κεραμεικού στο Γκάζι στήθηκε από χθες το απόγευμα η έκθεση φωτογραφίας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θέμα το... «φιλί». Περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων (2 x 1,40), τις οποίες αφιλοκερδώς τράβηξε και επέλεξε ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιώργος Κατσάγγελος.
as.enet.gr_resources_2010_09_18_12_thumb_medium.jpg «Είναι μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα σεξουαλικά ζητήματα και τα προβλήματα αναπαραγωγής. Πρόκειται για φιλιά που καλύπτουν ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Φιλιά πατρικά ή μητρικά, φιλιά αδελφικά ή ερωτευμένων, αποτυπώνονται με ερευνητική διάθεση από τον φακό», ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Κέντρου, δρ Σταμάτης Παπαχαρίτου.
Η έκθεση, που φιλοξενείται από τον Δήμο Αθηναίων, παράλληλα θα εκτεθεί στους κεντρικούς πεζόδρομους του Περιστερίου και του Δήμου Αμαρουσίου ώς τις 8 Οκτωβρίου. Μετά, θα ταξιδέψει για να φιλοξενηθεί στο Ναύπλιο.
«Διαχρονικά, στον δυτικό κόσμο, το φιλί αποτελεί τρόπο έκφρασης συναισθημάτων, αιώνες προ Χριστού. Σε αυστηρές εποχές, το φιλί δινόταν κρυφά για να μη θίξει τιμή και υπόληψη. Στις μέρες μας, όμως, ανταλλάσσεται σε κοινή θέα, στον δρόμο ή ακόμα και διαδικτυακά. Είναι υπόσχεση, είναι απόδειξη πως θέλω να είσαι κοντά μου. Ολοι έχουμε προκύψει βιολογικά επειδή δύο άνθρωποι ενώσανε τα χείλη τους κι έτσι ήρθαν πιο κοντά. Και γι' αυτό επιλέχτηκε ως θέμα της έκθεσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία», εξηγεί ο κ. Παπαχαρίτου.

Το υπόλοιπο άρθρο :
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=205219
 
Last edited by a moderator:

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Έφυγα για Κεραμεικό.... Τώραααα!!!
 

gyristroula

Member
Μηνύματα
96
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβουργο
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Πολύ όμορφη και τρυφερή ιδέα.Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα φιλιά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom