Βέλγιο Γαλλία Ολλανδία Γαλλία - Βέλγιο - Ολλανδία!!!

Traveller1980

Member
Μηνύματα
27
Likes
164
Γεια και πάλι σε όλους!
΄Εχοντας μόλις επιστρέψει από το φετινό μου καλοκαίρι ταξίδι, είμαι έτοιμη να το μοιραστώ μαζί σας.
Φέτος θέλαμε να επισκεφτούμε την Disneyland στο Παρίσι και συνδυάσαμε και λίγο Βέλγιο και Ολλανδία στην πορεία.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Αναχωρούμε από Λάρνακα για Παρίσι. Στο αεροδρόμιο του Παρισιού μας περιμένει το λεωφορείο της Disneyland που θα μας πάρει στο ξενοδοχείο μας. Ονομάζεται Magic Shuttle Bus. Το ξενοδοχείο που μέναμε για 2 βράδια ήταν το Explorer Hotel. ΄Ενα 50 λεπτο διαδρομή και φτάνουμε στο ξενοδοχείο από το αεροδρόμιο. Τα εισητήρια του λεωφορείου τα αγοράσαμε online. Μας στοίχισαν για 4 άτομα γύρω στα 100 ευρώ. Το ξενοδοχείο πολύ ωραίο, καθαρό, με πισινα εσωτερική για τα παιδιά.. μια χαρά. Τιμή? 190 ευρώ το βράδυ για τετράκλινο δωμάτιο. Καθημερινά περνάει το λεωφορείο κάθε 30 λεπτά απο το ξενοδοχείο και σε πάει στη Disneyland από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. ΄Ετσι και μεις την επόμενη μέρα το πρωί πήραμε το λεωφορείο και φτάσαμε στη Disneyland. Ωραία δε λέω...αλλά μου άρεσε πιο πολύ το Europa Park (Γερμανίας) και το Efteling(Ολλανδίας). Γούστα είναι αυτά. ΄Είναι πολύ πιο μεγάλο και συνάμα κουραστικό. Πιο πολύ παιδικό...λίγα roller coasters. Παρόλα αυτά περάσαμε όμορφα. :)
Αφού περάσαμε 2 μέρες στη Disneyland, την τρίτη μέρα πήραμε το τρένο για Παρίσι. Στο σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχει χώρος που μπορείς να αφήσεις τις αποσκευές σου σε ντουλάπι κλειδωμένες και να έρθεις μετά να τις πάρεις. ΄Ετσι κάναμε. Τις αφήσαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό και πήραμε το τουριστικό λεωφορείο που πέρναγε εκείνη την ώρα έξω απο το σταθμό για να δούμε το Παρίσι. Μας πήγε στον πύργο του Eiffel , στο Λούβρο, στην Μονμάρτη, Αψίδα του Θριάμβου....και μπορούσες να κατέβεις όπου ήθελες. Μετά παίρνεις ξανά το λεωφορέιο που περνάει κάθε λίγη ώρα και πας σε άλλο μέρος. Καθ' ότι το βράδυ θα πηγαίναμε Βρυξέλλες με το τρένο , η διακίνηση μας με το λεωφορείο μας έκανε πολύ χαρούμενους αφού μπορέσαμε να δούμε τα βασικά τελοσπάντων αξιοθέατα του Παρισιού.
Φτάνουμε Βρυξέλλες αργά το βράδυ. Το πρωί μας βρίσκει ξεκούραστους και έτοιμους να δούμε τις Βρυξέλλες. Πήγαμε στην πλατεία Grand Place όπου εκεί υπήρχε ένα χαλί από λουλούδια. Χρειάζονται λιγότερο από τέσσερις ώρες, 120 εθελοντές και 1 εκατομμύρια λουλούδια για αυτό το εκπληκτικό θέαμα που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια ,τρεις μόνο μέρες του Αυγούστου.
Παντού μαγαζιά με σοκολάτες, βάφλες και πατάτες τηγανητές με μαγιονέζα. Είδαμε και το μπρούντζινο άγαλμα το Manneken pis που είναι ένα από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των Βρυξελλών. Είναι ένα αγοράκι που κατουραει και είναι το σημείο κατατεθέν των Βρυξελλών. Την στοά Galeries Royals St Hubert αξίζει να την επισκεφτείτε επίσης! Αργά το απόγευμα θα αναχωρούσαμε με το τρένο για Μπρυζ και έτσι πήγαμε στο τελευταίο μέρος που θα επισκεπτόμασταν στις Βρυξέλλες στο μουσειο Atomium και το Mini Europe που ειναι μινιατούρες διαφόρων σημείων - μνημείων χωρών της Ευρώπης.
Αναχώρηση για Μπρυζ με το τρένο. Τι να πω για την Μπρυζ???? ΄Ενα όνειρο! Πραγματικά είναι πανέμορφη, παραμυθένια!!! Κάναμε βαρκάδα, περιπλανηθήκαμε δίπλα απο τα ρομαντικά κανάλια, πήγαμε στην πανέμορφη λίμνη της αγάπης την λεγόμενη Minewater ..... παντού σοκολάτες...καφέ...εστιατόρια με υπέροχο φαγητό. Με λίγο λόγια Μπρυζ = όνειρο!
Την επόμενη μέρα ξεκινάμε με το τρένο και πάλι για τον τελευταίο μας προορισμό. Ολλανδία! Δύο ώρες περίπου το ταξίδι. Φτάσαμε ΄Αμστερνταμ και από κει πήραμε το λεωφορείο για Volendam. Εκεί μέναμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο για 6 βράδια. Ονομαζόταν Van der Valk!! Δίπλα απο λίμνη, περιτριγυρισμένο από απέραντα λιβαδια, αγελάδες που βοσκούσαν, υπέροχο περιβάλλον, εξυπηρέτηση , καθαρό, ωραίο φαγητό. Τα είχε όλα. Για ένα τετράκλινο δωμάτιο ( δύο δωμάτια που ενώνονταν) για έξι βράδια περίπου 1100 ευρώ.
Την πρώτη μέρα πήγαμε με το λεωφορείο στο Volendam εκεί που είναι μαζεμένα τα καφέ, εστιατόρια κ.λ.π Μου άρεσε πάρα πολύ! Μαγαζιά με παραδοσιακές στολές στα οποία μπορείς ντυμένος με την παραδοσιακή στολή να βγάλεις φωτογραφια, σπιτάκια ξύλινα σε αποχρώσεις πράσινου και άσπρου. Από κει πήραμε καράβι και πήγαμε μισή ώρα διαδρομής στο Marken ένα παραδοσιακό ψαροχώρι. Επιστροφή στο Volendam και επόμενο μέρος για εξερεύνηση το Zaanse Schans , ένα γραφικό αγροτικό τοπίο με ανεμόμυλους και μικρά μουσεία τυριού και σοκολάτας. Ακολουθεί το Edam. Πολύ πιο ήσυχο από το Volendam το οποίο μας άρεσε πιο πολύ!
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στο ΄Αμστερνταμ! Πήγαμε με το λεωφορείο από το ξενοδοχείο μας. ΄Εχει συγκεκριμένες ώρες που περνάει και σε παίρνει ΄Αμστερνταμ. Χαθήκαμε στα αμέτρητα μαγαζιά... στα αμέτρητα κανάλια... η περιοχή Jordan όμορφη, πιο ήσυχη. Πλατεία Dam, μουσείο Madam Tussauds, μουσείο Rijksmuseum, βαρκάδα στα κανάλια με ξεναγό, βόλτα στο Flower market ... μια γεμάτη μέρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Η αλήθεια πολύ περπάτημα θέλει το ΄Αμστερνταμ.
Η τρίτη μέρα στην Ολλανδία μας βρίσκει στο υπέροχο Efteling! ΄Ενα θεματικό πάρκο με roller coasters, παιχνίδια, παραμυθένιο πραγματικά. Μας άρεσε πιο πολύ απο το Disneyland. Πολύ πιο μικρό και πολύ πιο ωραιο. Ιδιαίτερα το δάσος με τα παραμύθια με μάγεψε! Νοικιάσαμε αυτοκίνητο (μαζι με την international μην ξεχάσετε την αυθεντική άδεια οδήγησης της χώρας σας) αλλιώς δεν σας νοικιάζουν αυτοκίνητο. Η διαδρομή απο το ξενοδοχείο μας διήρκησε περίπου 1.30 ώρα. Το gps απαραίτητο.
΄Εμειναν δύο μέρες πριν φύγουμε για την πατρίδα.
Την προτελευταία την περάσαμε στο κουκλίστικο χωριουδάκι Giethoorn. ΄Ενα χωριό όπου οι κάτοικοι διακινούνται με βάρκες ή με τα πόδια χωρίς αυτοκίνητο. Και εκεί νοικιάσαμε βάρκα και χαθήκαμε στις ομορφιές του κουκλίστικου αυτού χωριού! Και πάλι μας πήρε 1.30 ώρα για να φτάσουμε με το αυτοκίνητο απο το ξενοδοχείο μας. Πριν πάμε στο ξενοδοχείο μας επισκεφτήκαμε και ένα άλλο πολύ ωραίο μέρος! Λεγόταν De Orchideen hoeve. Παραδεισένιο μέρος, πολύ ωραίο για μικρούς και μεγάλους. Τροπικοί κήποι, με διάφορα φυτά και λουλούδια, πεταλούδες, τρεχούμενα νερά, παπαγαλάκια που έρχονται στο χέρι σου για να τα ταίσεις, τεράστια ψάρια τα οποία ταίζεις επίσης, καφετέρια πνιγμένη στα λουλούδια.......
Λοιπόν... τελευταία μέρα στην Ολλανδία. Είμασταν μεταξύ Ουτρέχτης και Χάαρλεμ. Τελικά επιλέξαμε το Χάαρλεμ και το Αλκμάαρ γιατί ήταν πιο μικρές πόλεις και πιο κοντινές. Δεν το μετανιώσαμε. Πολύ όμορφες πόλεις με ωραίες πλατείες και ωραία μαγαζιά!
Το ταξίδι κάπου εδώ τελειώνει..... Ραντεβού στο επόμενο. Φιλιά!
 

Attachments

Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Επειδη ετοιμαζω ενα ταξιδι προς τα κει, ειχατε εκπτωσεις η δωρεαν μετακινηση με τα τρενα για τα παιδια στο Βελγιο και την Ολλανδια; Ή οικογενειακα εισιτηρια;
 

Traveller1980

Member
Μηνύματα
27
Likes
164
Ναι. Για την κόρη μου που είναι κάτω των έντεκα σε Βέλγιο και Ολλανδία ήταν δωρεάν στο τρένο και λεωφορείο.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
987
Likes
2.074
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
ζιά με σοκολάτες, βάφλες και πατάτες τηγανητές με μαγιονέζα. Είδαμε και το μπρούντζινο άγαλμα το Manneken pis που είναι ένα από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των Βρυξελλών. Είναι ένα αγοράκι που κατουραει και είναι το σημείο κατατεθέν των Βρυξελλών.
Στο "Αστερίξ και οι Βέλγοι" δίνεται επιτέλους η απάντηση σ΄αυτό το καυτό ερώτημα: γιατί άραγε κατουράει τόσο πολύ αυτό το αγοράκι? Ε, είναι γιατί πίνει μπύρα κρυφά από τους γονείς του και τρέχει μετά συνέχεια στα λιβάδια να ξαλαφρώσει!!! ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom