Γαλλία Γαλλία, Λωρραίνη, Νανσί

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σκεφτομαι στο επόμενο ταξίδι μου να κάνω μια στάση λίγων ωρών στην πόλη Nancy, συμπρωτεύουσα της Λωρραίνης, κατά τη (σιδηροδρομική) μετακίνησή μου από το Στρασβούργο για Λουξεμβούργο. Το Lonely Planet France τα λέει πολύ καλά, αλλά αυτή είναι η μοναδική πληροφόρηση που έχω για την πόλη και δεν ξέρω αν πρέπει να το εμπιστευτώ. Έχει πάει κανείς? Αξίζει τον κόπο για 4-5 ώρες, η να καθήσω περισσότερο στο Στρασβούργο (όπου θα έχω ήδη περάσει 1,5 μέρα?)
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Έχω περάσει από την περιοχή της Λωραίνης και ήταν τόσο όμορφα που έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον.
Θυμάμαι ότι είχε εκείνο το ατελείωτο πράσινο των κινηματογραφικών ταινιών.
Και φυσικά σε εστιατόριο της περιοχής έφαγα την ωραιότερη Κις Λορέν.
Βέβαια την πόλη Νανσί την ξέρω μόνο από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα οπότε δεν μπορώ να σου πω περισσότερα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.490
Likes
28.997
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικά πήγα για ένα σύντομο πέρασμα λίγων ωρών.
Μεγαλύτερο πρόβλημα η έλλειψη left luggage στο Σιδηροδρομικό σταθμό (και οπουδήποτε αλλού στην πόλη). Ευτυχώς μια καλή κυρία στο tourist information/gift shop του δημαρχείου δέκτηκε να κρατήσει για λίγες ώρες τη βαλιτσούλα μου. Γερμανίδα ήταν νομίζω, και μάλλον ήταν και ο μοναδικός άνθρωπος σε όλη την πόλη που μιλούσε Αγγλικά.
Η πόλη κυριαρχείται από μια πανέμορφη κεντρική πλατεία, και έχει έπίσης παλιά πόλη με σοκάκια (όπου γινόταν κάτι σαν παζάρι τη μέρα που πήγα), και πολλά Art Nouveau κτήρια.
Γενικά, στην πόλη λατρεύουν ένα πολωνό έκπτωτο βασιλιά Stanislas, που πήγε εκεί και έγεινε Δούκας της Λωρραίνης, και τους έφτιαξε πολλά και διάφορα σε όλη την πόλη, το 18ο αιώνα. Παίζει κι ένα φοβερό μουσείο που δυστυχώς δεν πρόλαβα να επισκευτώ:
Musee de l'Ecole de Nancy (ρεύμα της Art Nouveau).
Περισσότερα στην ταξιδιωτική ιστορία - όταν αξιωθώ να τη γράψω.
Α, επίσης, το Λουξεμβούργο αυτή την εποχή (με τα φθινοπωρινά χρώματα στα δέντρα και στα πάρκα), είναι μαγευτικό και ταυτόχρονα σχεδόν άδειο από τουρίστες. Ποιά Πράγα και μ....ίες! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.761
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom