Γαλλική Ριβιέρα ταξίδι του μέλιτος

dimitrissif

Member
Μηνύματα
14
Likes
10
Επανέρχομαι, καθώς έλειπα τις προηγούμενες μέρες και δεν ήταν βολικό το να γράφω εκτεταμένα στο κινητό.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν βολεύει οικονομικά, αν πρόκειται να το παραλάβετε σε μια χώρα και να το παραδώσετε σε άλλη. Δεν ξέρω γιατί, ακόμη κι αν πρόκειται για γειτονικές χώρες της ΕΕ. Έψαχνα τότε για Γαλλία και Ιταλία και πιο πρόσφατα για Γαλλία και Γερμανία και οι τιμές ανέβαιναν αυτόματα κανένα 400άρι.o_O

Αν τελικά θέλετε οπωσδήποτε αυτοκίνητο και στις 2 πλευρές των συνόρων, δοκιμάστε να το παραδώσετε στη Ventimiglia στην πλευρά της Ιταλίας και να νοικιάσετε άλλο στην Menton στην πλευρά της Γαλλίας. Από Ventimiglia προς Menton πας και με τα πόδια (που λέει ο λόγος).

Όσον αφορά τα τρένα, αν τελικά αποφασίσετε να μετακινηθείτε με αυτά... Τότε που είχαμε πάει, ακόμα και τα τρένα της Γαλλίας σταματούσαν στη Ventimiglia και έπαιρνες από εκεί τα τρένα της Ιταλίας. Δηλαδή τα τρένα της SNCF (Γαλλικά) δεν συνέχιζαν εντός της Ιταλίας, πέρα από την "παραμεθόριο" Ventimiglia. Που σημαίνει ότι έτσι και αλλιώς θα πρέπει να κατεβείτε στη Ventimiglia.

Τα τρένα, τουλάχιστον στη Γαλλική πλευρά, είναι τακτικά και κάνουν παντού στάσεις. Και οι αποστάσεις είναι μικρές. Αυτό που δυσκόλευε πολλούς επισκέπτες ήταν το μενού στα μηχανήματα εισιτηρίων, που ήταν αποκλειστικά στα Γαλλικά. Κι εγώ δεν θυμάμαι πόσους είχαμε βοηθήσει να βγάλουν εισιτήρια, καθώς δεν ήξεραν Γαλλικά (το αστείο ήταν ότι κι εγώ προσπαθούσα να βγάλω άκρη με τα λίγα Γαλλικά που θυμόμουν από το Γυμνάσιο :haha:).

Νίκαια και Μονακό αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Στις Κάννες και στην Αντίμπ τις βλέπετε και σε μισή μέρα την καθεμία. Στη Biot, κοντά στην Αντίμπ, υπάρχει και το Marineland, αν σας αρέσουν αυτά τα πάρκα (όπως και σε εμάς). :clap:

Στο Τορίνο είστε ΟΚ για 1-2 μέρες. Τα κύρια αξιοθέατα είναι το Αιγυπτιακό Μουσείο (ένα από τα καλύτερα εκτός Αιγύπτου) και το Μουσείο Αυτοκινήτων. Το Βασιλικό Ανάκτορο και ο Πύργος Antonelliana (που απεικονίζεται στο ιταλικό κέρμα των 2c) βρίσκονται στα βόρια της Via Roma, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.
Καλησπρα!!Σε ευχαριστούμε πολύ για την λεπτομερή απάντηση σου! Όντως θα κινηθούμε με τρένο στην ιταλική πλευρά και στη Γαλλία θα νοικιάσουμε αμάξι για να κινούμαστε κατά μήκος μέχρι και τη Μασσαλια που θα φύγουμε για Αθηνα! Έχουμε κλείσει ήδη ξενοδοχείο για 4 ημέρες στη Νικαια ( και θα κάνουμε εκδρομες στα πέριξ) και άλλες 3 μέρες στη Μασσαλια! Πιστεύω είμαστε κομπλέ με τις μέρες! Τώρα ο μόνος ενδοιασμος μας είναι αν αξίζει να μείνουμε ένα βράδυ σεν τροπε.. τι λες;
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Εγώ, τουλάχιστον με βάση τα γούστα μου, δεν θα έμενα στο Σεν Τροπέ. Όταν είχαμε πάει στην περιοχή ήμουν στο 50-50 να το επισκεπτόμασταν από τη Νίκαια, αλλά τελικά δεν πήγαμε. Αν σχεδίαζα πάλι τώρα το ταξίδι στην περιοχή, θα το άφηνα εξ αρχής εκτός. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του, κυρίως αν πήγαινα και στις Κάννες, θα μου έπεφτε πολύς. :rolleyes-80:

Πιο πιθανό, αν επέλεγα να σπάσω το ταξίδι Νίκαια - Μασσαλία, θα ήταν να έψαχνα κάτι μεταξύ Σεν Τροπέ και Τουλόν, κοντά στα νησιά Ιέρ. Με μια πρώτη ματιά, είτε στην ίδια την Hyeres (στην ηπειρωτική χώρα) είτε δευτερευόντως στο κοντινό Lavandou (για βαρκάδα σε κάποιο από τα νησιά). Και αυτά έχουν κόσμο, αλλά η περιοχή είναι πιο μεγάλη και δεν γίνεται του... Σεν Τροπέ. Όμως, καθώς δεν φτάσαμε ως εκεί, δεν μπορώ να προτείνω με σιγουριά.

Όλα αυτά, υποθέτοντας ότι η 1 διανυκτέρευση εκεί, είτε σας περισσεύει είτε μπορείτε να την αφαιρέσετε από τη Μασσαλία. Το να μειώσετε σε 3 τις μέρες στη Νίκαια δεν θα σας αφήσει να χαλαρώσετε κιόλας, δεδομένου ότι η 1 μέρα από αυτές μπορεί ανετότατα να φύγει ολόκληρη στο Μονακό. ;)
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Το Σεν Τροπέ ειναι για 3-4 ωρες .. το λιμανακι του το ναυτικό μουσειο και αντε καμια φωτό στο "αστυνομικό τμήμα" που πρωταγωνιστούσε ο αξέχαστος Λουί ντε Φινες .. Σιγουρα ενα απο τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη πιθανόν η προσέγγισή του να είναι δύσκολη .. πολλή μποτιλιάρισμα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom