Γαλλία Ελβετία Ιταλία Γαλλοιταλικη Ριβιερα ή Λιμνες Ιταλιας και ολιγη Ελβετια?

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παιδια θελω να σας παραθεσω τα προγραμματα 2 οδικων εκδρομων με πρακτορειο ,οι οποιες θα πραγματοποιηθουν για 8 μερες στις αρχες Ιουλιου.
Α. Γαλλοιταλικη Ριβιερα=Καννες,Νικαια,Αντιμπ,Μονακο,Μοντε Καρλο,Μασσαλια,Εξ αν Προβανς,χωρια Προβηγκιας(Μουζεν,Γκουρντον,Τουρετ,Σαν Πολ ντε βανς),Εζ,Πορτο Φινο.

Β.Λιμνες Ιταλιας=λιμνη Γκαρντα,Σιρμιονε,Λιμνη Κομο, Μπελατζιο,Βαρενα,Μιλανο,Σαιν Μοριτζ,,Λουκερνη,Ασκονα,Λουγκανο,Στρεζα,Νησια Πεσκατορι και Μπελα.
Τα χρηματα ειναι παρομοια και το πρακτοριο το ιδιο..αρα βασικο κριτηριο ειναι η ομορφια των τοπιων και των περιοχων.
Ακουω γνωμες απο ατομα που εχουν παει και γνωριζουν τα μερη αυτα
Σας ευχαριστω.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.911
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Και οι δύο εκδρομές έχουν τις ομορφιές τους.
Εγώ θα προτιμούσα τη δεύτερη.
Πάντως ότι και να διαλέξεις "καλά να περάσεις".
 

damasta

Member
Μηνύματα
192
Likes
393
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
εχω αδυναμια στις οδικες εκδρομες ομολογω.και οι 2 είναι ενδιαφέρουσες.εαν η εκκίνηση είναι από Αθηνα οδικως και μεσω πλοιου Ανκονα ελεγξε λιγο την πρωτη διαμονη στην πρωτη εκδρομη.στην περιπτωση που είναι Γαλλια (π.χ.Νικαια) τα χιλ.ειναι πολλα,κουραστικα και μονοτονα σε καποια σημεια θα ελεγα.
 

kipi

Member
Μηνύματα
414
Likes
219
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
για ποιο πρακτορειο προκειται? με ενδιαφερουν και μενα αυτες οι εκδρομες
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
μια ψηφος στην 2η απο μενα!
 

anassot

Member
Μηνύματα
26
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
Καλιφόρνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Πέρυσι τέτοια εποχή επισκέφτηκα την βόρεια Ιταλία- Ελβετία και ξετρελάθηκα. Προτείνω τη δεύτερη, ειδικά αν στην Ελλάδα μένεις κοντά σε θάλασσα και τα καλοκαιρινά μπάνια δε θα σου λείψουν.
 

Vasilis37

Member
Μηνύματα
9
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ, ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
Ειναι 2 τελειως διαφορετικες περιπτωσεις.... Η μια κοσμοπολιτικη... η αλλη για ηρεμια... Αναλογως τι θες να κανεις για το Καλοκαιρι... Εγω εχω κανει σαν την πρωτη με αυτοκινητο και θα την κανω παλι αυτο το Καλοκαιρι... Κοστιζει αλλα δεν συγκρινεται...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
βλεπω ειναι μοιρασμενα τα πραγματα ..αλλα αυτο το κοσμοπολιτικο δε με συγκινει και τρελα ,να πω την αληθεια
 

Kostas78

Member
Μηνύματα
44
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Συνδύασα αρκετά από αυτά σε οδική εκδρομή 2 εβδομάδων (Πτήση μέχρι το Μιλάνο και ενοικίαση diesel αυτοκινήτου από εκεί).
Στην πρώτη σου επιλογή:

Στο Μονακό το οποίο θα περπατήσεις άνετα από ανατολή σε δύση, αλλά όχι προς το βορρά, τα πιο τουριστικά σημεία είναι το παλάτι και η περιοχή στο καζίνο, θα δεις άπειρα υπεραυτοκίνητα, πολύ τουρισμό, θα μπορέσεις να φας σε λογικές σχετικά τιμές, αν όμως δεν είσαι του κοσμοπολίτικου ίσως να μην σε εντυπωσιάσει. Δύσκολα θα βρεις σε άλλο μέρος του κόσμου τόση επίδειξη πλούτου.

Η Νίκαια είναι όμορφη και προσεγμένη, έχει μια φανταστική παραλία, μεγάλη σε μήκος και πλάτος, ανάμεσα στην παραλία και το δρόμο έχει μεγάλους πεζόδρομους, όπου μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο ή έστω να περπατήσετε ένα κομμάτι. Θα δεις την όμορφη παλιά πόλη ενώ θα επισκεφτείς και το πάρκο σε ύψωμα δίπλα στην παλιά πόλη όπου θα απολαύσεις την θέα προς την πόλη και τη θάλασσα.

Η Αντίμπ είναι μια μικρή παραθαλλάσια πόλη, με όμορφη παραλία και παλιά πόλη.Στην Marineland στην Αντίμπ μπορείτε να έρθετε σε επαφή με δελφίνια και φώκιες (όχι απλά να τα δείτε σε show). Η επαφή με δελφίνια είναι απλά μοναδική.

Στις Κάννες θα περπατήσεις στον παραλιακό δρόμο (Λα Κρουαζέτ) θα δεις την παλιά πόλη και μπορείς να επισκεφτείς το νησάκι Isla Margarita απέναντι.

H Μασσαλία είναι μεγάλη πόλη και έχει αρκετά να δείτε, να μην παραλείψετε όμως τον καθεδρικό της.

Τα Γαλλικά χωριά της Προβηγκίας και το Εζέ είναι πανέμορφα.

Αυτή η εκδρομή έχει πολλά να δεις σε λίγες ημέρες, οι αποστάσεις ανάμεσα στα μέρη είναι μικρές θα έχει όμως πολύ κίνηση και θα αισθανθείς ότι θα ήθελες να αφιερώσεις σε κάποια μέρη περισσότερο χρόνο. Είναι όμως πολύ κοσμοπολίτικη εκδρομή.

Η δεύτερη σου επιλογή:
To Μιλάνο είναι μια πόλη στην οποία θα περάσεις καλά. Έχει ένα φανταστικό καθεδρικό, θα επισκεφτείς την gallerie Vittorio Emanuelle, πίσω από την οποία είναι και η σκάλα του Μιλάνου. Θα δείτε το castello sforzesko, ενώ αξίζει να επισκεφτείτε την santa Maria della Grazie όπου υπάρχει ο μυστικός δείπνος του Ντα Βίντσι (πρέπει να έχετε κάνει κράτηση μέσω ίντερνετ πολύ καιρό πριν). Θα βρεις καλό ιταλικό φαγητό και ωραία παγωτά.

Η Λουκέρνη είναι μια κουκλίστικη μικρή πόλη, θα διασχίσετε την παλιά γέφυρα και θα δείτε τα πανέμορφα κτίρια με τις ιδιαίτερες προσόψεις στο κέντρο.

H Ασκόνα είναι μια όμορφη Ελβετική κωμόπολη στην λίμνη Ματζόρε.

Το Λουγκάνο είναι μια όμορφη πόλη πάνω στην ομώνυμη λίμνη. Θα την περπατήσεις εύκολα. Διαφέρει σε χρώμα από τις υπόλοιπες Ελβετικές πόλεις θυμίζοντας Ιταλία.
Μια καλή λύση για φαγητό στην Ελβετία είναι η αλυσίδα manor. Είναι πολυκαταστήματα που έχουν και εστιατόριο με απλό αλλά καλό φαγητό (Ψητά, μακαρονάδες, πίτσες, σαλάτες) σε πολύ καλές τιμές.

Οι Ιταλικές λίμνες είναι πολύ όμορφες με γραφικά, τουριστικά παραθαλάσσια χωριά και μικρές πόλεις. Θα έχουν όμως και αυτά αρκετή κίνηση τον Ιούλιο. Ενώ είναι και αυτά κοσμοπολίτικα.

Και οι δύο εκδρομές συνδυάζουν πολύ όμορφα μέρη. Σε όποια και να πας θα περάσεις καλά. Πρέπει να δεις περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πρόγραμμα και τις διαμονές. Όποιο και να επιλέξεις να περάσετε τέλεια και μην ξεχνάς "enjoy the moments before they become memories".
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Υπεροχες οι αναφορες σου και σε ευχαριστω ...δεν ξερω ...κλινω περισσοτερο προς την ιταλοελβετικη ομορφια ..μου ταιριαζει στο στυλ μου περισσοτερο...δυστυχως ομως αυτη η εκδρομη δεν εχει τοση συμμετοχη..οσο η Γαλλικη Ριβιερα και μπορει να μην πραγματοποιηθει απ ο,τι μαθαινω.....την ατυχια μου!!!!
 

Kostas78

Member
Μηνύματα
44
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορείς να κοιτάξεις για παρόμοια εκδρομή σε κάποιο άλλο γραφείο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom