Γαμήλιο ταξίδι στην Γαλλική Ριβιέρα - Προβηγκία - Κυανή ακτή, με αυτοκίνητο.

dagasiap

New Member
Μηνύματα
1
Likes
10
Γεια χαρα σε ολους!
Μετα απο ενα θαυμασιο γαμηλιο ταξιδι στην Γαλλικη Ριβιερα θα επιχειρησω απο εδω να σας δωσω μερικες κατευθυνσεις, συμβουλες και εντυπωσεις για οσους επιχειρησουν να κανουν αυτο το ταξιδι μετα το γαμο τους.
Για να ειμαι οσο το δυνατον κατανοητος και λιγοτερος κουραστικος στην περιγραφη, θα ειμαι συντομος και λακωνικος και φυσικα οι αποψεις που εκφραζονται εδω απο μενα και την γυναικα μου ειναι υποκειμενικες και σιγουρα εναποκειται στην τελικη κριση σας.
Ευχαριστουμε ολους τους ταξιδιωτες που μεσα απο εδω και τις αλλες ιστοσελιδες βοηθησαν με τον δικο τους τροπο στην πραγματοποιηση αυτου του ταξιδιου.



Ειδος ταξιδιου: Γαμηλιο.
Διαρκεια: 7 ημερες. 08 Ιουλιου - 15 Ιουλιου 2014
Αναζητηση, οργανωση ταξιδιου: Ημων των ιδιων, με χρηση διαδυκτιου και γνωστου έντυπου τουριστικου οδηγου της αγορας.
Τοπος διαμονης: Villeneuve-Loubet στην παραλιακη ζωνη.
Ειδος καταλυματος: Στουντιο (Studio) Διαμερισμα 38 τετρ με κρεββατι, κουζινα, μπανιο, τηλεοραση, κλιματισμος κτλ. χωρις πρωινο φαγητο.
Τροπος μετακινησεων: Με αυτοκινητο και χρηση χαρτων GPS. (μικρο, βενζινοκινητο 1000 κεκ). Διαρκεια κρατησης 8 ημερες.
Τροπος πληρωμων και κρατησεων: Μετρητα και πιστωτικη καρτα.
Μερη επισκεψης: Νικαια, Εζ, Μονακο, Σεντ Πωλ ντε Βανς, Βανς,Τουρετ σουρ Λουπ, Γκουρντον, Γκρας, Καννες, Ζουαν Λε Πεν, Αντιπολη, Σαιντ Ραφαελ, Σαιντ Μαξιμ, Πορτ Γκριμοντ, Σαιντ Τροπε.
Εξοδα συνολικα: 2370 ΕΥΡΩ και αναλυτικα:
Αεροπορικα εισητηρια:
625 Ε
Διαμονη: 780 Ε
Ενοικιαση αυτοκινητου: 304 Ε
Εξοδα σταθμευσης, διοδια: 82 Ε
Κοστος βενζινης για 750 χλμ: 71 Ε.
Διασκεδαση και φαγητο: 507 Ε

Σχετικα με το γαμηλιο ταξιδι: Ενα γαμηλιο ταξιδι στην Γαλλικη Ριβιερα ειναι θαυμασιο και οι αναμνησεις μας παρα πολυ ευχαριστες. Συνισταται σε αυτους που εχουν την διαθεση να γνωρισουν την παραδοσιακη πλευρα της προβηγκιας με γνωριμια παραδοσιακων χωριων αλλα και πολυτελων περιοχων όπως είναι το Μονακο. Εχεις την δυνατοτητα να κανεις μπανιο στην θαλασσα (αν και η θαλασσα είναι πολύ κρυα), να πας για κλαμπινγκ, να δεις φυση και ειδικα τα πολλα τους λουλουδια, να κινηθεις τοσο στα ορεινα οσο και στην θαλασσα σε πολύ κοντινες αποστασεις, να δεις τα γραφικα τους χωρια οσο και τις παλιες πολεις (με τα αμετρητα μαγαζια με παραδοσιακα και όχι μονο προιοντα), και να ζησεις καπως σαν κροισος επισκεπτομενος τις πολυτελεις περιοχες του Μονακο και του Σαιντ Τροπεζ. Από Καζινο; Σε κάθε πολη και από ένα. Ο τουρισμος αρκετος, για αυτό προσοχη από τα ερωτευμενα ζευγαρια.
Διαρκεια παραμονης: 7 ημερες πιστευουμε είναι αρκετες και παντοτε εξαρταται από την οικομικη σας ανεση.
Αναζητηση, οργανωση ταξιδιου: Εγινε από εμας αλλα πιστευουμε πως και με οργανωμενη εκδρομη θα περασετε αρκετα καλα. Ρωτησαμε και ζευγαρια που ειχαν παει οργανωμενη και περασαν καλα απλα δεν ειχαν την ευελιξια που ειχαμε εμεις. Οι Γαλλοι σε αυτές τις περιοχες ομιλουν και τα Αγγλικα σε αντιθεση με οσα γραφονται εδώ και εκει στο διαδυκτιο. Απλα δειξτε και εσεις ότι προσπαθειτε να μιλησετε τα γαλλικα και να εισαστε ευγενικοι.
Ειδος καταλυματος: Προτιμησαμε το στουντιο και δικαιωθηκαμε από την επιλογη μας. Γλιτωσαμε τα υπερογκα ποσα των 150 και πλεον ευρω που μας ζητουσαν και τα τουριστικα πρακτορεια και γενικα από τις προσφορες των ξενοδοχειων γενικα σε διαφορους ιστοτοπους.Για φθηνοτερες επιλογες θα επρεπε να κινηθουμε προς τα μεσα της παραλιακης ζωνης. Αλλωστε αν ειστε από τα ζευγαρια που σας ευχαριστει να κανετε βολτες, να βλεπετε, να κανετε πραγματα με το εταιρον ημισυ και γενικα να θελετε να ¨πιειτε¨ την περιοχη που πατε την εκδρομη σας τοτε μην υπολογιζετε ένα ξενοδοχειο για το οποιο θα πηγαινετε μονο για έναν υπνο και ένα πρωινο. Πρωινο ηταν διαθεσιμο αλλα επειδη ηταν 8.5 Ε το ατομο (από τα φθηνοτερα) εφοδιαστηκαμε από το σουπερ μαρκετ καποια πραγματα και τρωγαμε το πρωινο της αρεσκειας μας. Μπορει να το φτιαχναμε μονοι μας αλλα γλυτωσαμε την ταλαιπωρια του να ντυνομαστε και να πηγαινουμε για πρωινο όπως γινεται σε όλα σχεδον τα ξενοδοχεια εως καποια συγκεκριμενη ωρα. Επισης τρωγαμε το πρωινο μας οποτε θελαμε ακομα και 11 η ωρα να σηκωνομασταν. Σε στουντιο εχεις μια κουζινα διαθεσιμη αλλα δεν την χρησιμοποιησαμε περα από το πρωινο. Τρωγαμε εξω δοκιμαζοντας την γαλλικη κουζινα. Προσοχη στην επιλογη ξενοδοχειου. Μερικοι χρεωνουν επιπλεον την πλυση των πετσετων του μπανιου σας!!! Θα δειτε και αλλα εάν ψαχτειτε λιγο….
Τροπος μετακινησεων: Προτιμησαμε το αυτοκινητο εφοσον δεν πηγαμε με οργανωμενη εκδρομη από πρακτορειο και μας αρεσε παρα πολύ γιατι ειμασταν πιο ευελικτοι. Δεν συνισταται σε ανθρωπους που κουραζονται από το αυτοκίνητο η θελουν να λιωνουν από το πρωι μεχρι το βραδυ σε μια παραλια. Εγω προσωπικα ως οδηγος ξεκουραζομουν με τις ομορφιες των διαδρομων ακομα και αν οδηγουσα για 3 ωρες. (Παραλιακη διαδρομη Νικαια-Σαιντ Τροπεζ). Τι πρεπει να προσεχετε:
  1. Να εχετε διπλωμα που το ονομα σας αναγραφετε με λατινικους χαρακτηρες αλλιως αυτοκινητο δεν παιρνετε. Για υπολοιπες πληροφοριες στα γραφεια ενοικιασεων αυτοκινητου.
  2. Να εχετε GPS ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ. Αν δεν εχετε σκεφτειτε το καλα γιατι ισως να παιδευτειτε πολυ χωρις αυτό. Εγω ακομα και με αυτό, στην πολυπλοκοτητα των δρομων της περιοχης και ιδιαιτερως του Μονακο μπερδευτηκα σιγουρα 5 εως 10 φορες. Η σημανση των δρομων παρα πολύ καλη αλλα το GPS θα σας οδηγησει γρηγορα εκει που θελετε σε λιγοτερο χρονο.
  3. Προτιμηστε μικρο αυτοκινητο. Θα σας γλιτωσει από χρηματα και θα σας διευκολυνει στη σταθμευση. Δεν υπαρχει περιπτωση να κινηθειτε πανω από 70 χλμ/ωρα στους δρομους ακομα και χωρις κινηση εκτος εθνικων οδων. Κινηση αυτοκινητων αυτή την περιοδο (παρολο που είναι τουριστικη) δεν ειχε. Κινηθηκαμε πιο ανετα σε σχεση με τα δεδομενα της Αθηνας εκτος ελαχιστων περιπτωσεων. Το βραδυ είναι η χαρα του οδηγου. Ελαχιστη κινηση στους δρομους. Η τροχαια απουσα. Η καμερες ταχυτητας παρουσες σε καποιους δρομους. Βενζινη στο 1.60 περιπου. Πιο φθηνη από την Ελλαδα.
  4. Η σταθμευση κοστιζει αναλογα την περιοχη. Πληρωσαμε από 1 ευρω εως 7 ευρω για καποιες ωρες στο μονακο. Βρισκεις και χωρους χωρις μηχανακια πληρωμης αλλα πρεπει να εισαι τυχερος.
  5. Εχετε προτεραιοτητα όταν κινηστε μεσα σε κυκλικο κομβο. (Το εχω ξαναπει: όταν και η Ελλαδα αποφασισει να αλλαξει την προτεραιοτητα των αυτοκινητων που κινουνται μεσα σε κυκλικο κομβο τοτε θα λυθουν πολλα προβληματα στην κινηση των οχηματων)
  6. Η πληρωμη των διοδιων γινεται με διαφορους τροπους. Ο πιο ευκολος είναι με νομισματα στον κερματοδεκτη.
Μερη επισκεψης: Οργανωσαμε την εκδρομη μας ως εξης:
  1. Μια μερα στα χωρια Saint Paul de Vence (το πανεμορφο γραφικο χωριο), Vence, Tourette Sur Loup (το κεντρο της Βιολετας), Gourdon (ακολουθειστε την γραφικη διαδρομη από το φαραγγι μεχρι το χωριο και δειτε από ψηλα την Κυανη ακτη), Grasse (το κεντρο των αρωματων. Επισκεφτειτε το διεθνες μουσειο αρωματων θα εντυπωσιαστειτε! Και εκει παρων ο Ελληνικος πολιτισμος! περαστικη βολτα από Cannes για βραδυ και επιστροφη.
  2. Μια μερα και μια νυχτα στην Νικαια. (Η 14η Ιουλιου βραδυ ηταν στην Νικαια, μερα της Βαστιλλης εθνικη εορτη των Γαλλων).
  3. Μια μερα και μια νυχτα στο Μονακο. Και στις δυο περιπτωσεις πηγαμε παραλιακα και απολαυσαμε τα τοπια και βραδυ και νυχτα.
  4. Μια μερα χρειαστηκαμε να κανουμε την διαδρομη παραλιακα προς SaintTropez περνωντας από το PortGrimaud (την μικρη Βενετια) και με μικρες στασεις στα ενδιαμεσα παραλιακα χωρια. Το βραδυ μπορειτε να βγειτε στο saint tropez (Βολτα στο λιμανι η για βραδυνη διασκεδαση στα μαγαζια, ενδεικτικα αναφερω (V.I.P ROOM, CAFÉ DE PARIS κ.α…) και σε μια ωρα να επιστρεψετε πισω. Εμεις ειμασταν 97 χλμ από το στουντιο.
  5. Μια ημερα στις Cannes, (επισκεψη στη λεωφορο Croisette, στο κτηριο του Φεστιβαλ Καννων και γιατι όχι, στο μεγαλυτερο κλαμπ της Κυανης Ακτης το Gotha Club!
  6. Μια ημερα στην Antibes (Αντιπολη, αποικια των Ελληνων) και στην περιφημη λεωφορο Μασενα με την γραφικη αγορα και JuanLePin για διασκεδαση και μονο!
Δεδομενου του ότι οι αποστασεις είναι μικρες μπορειτε να συνδιασετε εσεις το ποτε θα πατε και που. Τα παραπανω είναι δειγμα οσων καναμε και επισκευτηκαμε…

Διασκεδαση και φαγητο: Ειναι ακριβα... Υπολογιστε περιπου 30 το ατομο για φαγητο στα γαλλικα εστιατορια μετριας τιμης για ενα ορεκτικο το πολυ, ενα κυριως πιατο, επιδορπιο για καθε ατομο και μισο λιτρο κρασι χυμα σε καραφα. (το μπουκαλι το πληρωνετε ακριβοτερα). Μπορειτε να φατε φθηνοτερα σε αλλα ειδη εστιατοριων (υπαρχουν πολλα Ιταλικα) και φυσικα αν φατε στο χερι σαντουιτς, μπακετα η καποια αλλα ειδη που πωλουν στις μπουλανγκερι. (Αρτοπωλεια). Ποτο περιπου στα 15 ευρω το ατομο στα κλαμπ. Υπαρχουν και φθηνοτερα και ακριβοτερα. Υπαρχει εισοδος σε πολλα και ¨πορτα¨.

Ενημερωθειτε απο τις τοπικες τις καθε πολης ιστοσελιδες για το που θα πατε, τι θα κανετε, τις εκδηλωσεις που εχουν για τις ημερες που θα πατε και να ειστε σιγουροι πως το προγραμμα σας θα ειναι γεματο!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.843
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom