Κωνσταντινούπολη Γεύσεις στην Κωνσταντινούπολη: Beyoglu

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πληθώρα εστιατορίων βρίσκονται από αυτή τη μεριά του Κερατίου Κόλπου:

Στην λεωφόρο Ιστικλάλ καθώς κατηφορίζετε από το Τακσίμ προς τα κάτω θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι το Cisek Pasaji, Αγορά των Λουλουδιών δηλαδή. Πρόκειται για ένα κτίριο που ανήκε στον Χρηστάκη Ζωγράφο, μεγαλοτραπεζίτη της εποχής. (Ο κύριος αυτός είχε στην ιδιοκτησία του και στην Αθήνα όλη την περιοχή Ζωγράφου). Εν πάση περιπτώσει, έφυγαν και τα λουλουδάδικα και γέμισε ταβέρνες το κτίριο. Δίπλα από το Cisek Pasaji βρίσκεται το Nevizade Sokak γεμάτο μεζεδοπωλεία και ψαράδικα.

Διαλέξτε το Imroz, (Ίμβρος δηλαδή) Νevizade Sok 24 tel 0212 2122499073
Είναι το μόνο από τα ιστορικά μεϊχανέ (ταβέρνες) που παραμένει σε ελληνικά χέρια.

Otantik Istiklal Cad. Pera tel 0212 2938451 www.otantikay.com
Βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο του Πέρα. Στη βιτρίνα του ηλικιωμένες γυναίκες με τις παραδοσιακές τους φορεσιές ζυμώνουν και ψήνουν τα λαχματζούν και τους γκιοζλεμέδες. Εδώ μπορεί κανείς να δοκιμάσει την κουζίνα της υπαίθρου και να ξεφύγει από το κλασικό ιμάμ μπαϊλντί. Η διακόσμηση είναι λίγο κάπως αλλά δεν πειράζει.

Επόμενη περιοχή ενδιαφέρουσα γεμάτη εστιατόρια μπαράκια και καφέ βρίσκεται στο τέλος της Ιστικλάλ στην περιοχή του Tunel:

Refik, Sofyali Sok 10-12 Tunel tel 0212 2432 834
Ένα από τα πιο διάσημα μειχανέ της Πόλης. Άνοιξε το 1954. Προσφέρει έναν άριστο συνδυασμό μεζέδων και ρακής. Υπήρξε στέκι των αριστερών διανοουμένων της Πόλης. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια έξω στο σοκάκι.

Simdi, Asmanli Mescit 9 Tunel Tel: 0212 2525443
Απέναντι σχεδόν από το προηγούμενο. Καφέ-εστιατόριο όπου μπορείτε να παραγγείλετε μόνο γλυκό και καφέ, αλλά και το φαγητό του είναι πολύ καλό.

Lokal, Mueyyet Sokkak 9, Tunel tel 0212 245 5743
www.lokal-istanbul.com
Εδώ μπορεί να βρει κανείς πιάτα από διάφορες κουζίνες: από Ιταλική μέχρι Ινδική και από Ταυλανδέζικη και Βιετναμέζικη μέχρι Γιαπωνέζικη. Όλα αυτά τα εξωτικά τα βλέπει κανείς πώς παρασκευάζονται μια και υπάρχει open kitchen. Η διακόσμηση είναι επιζητούμενο κιτς.

Changa Seraselviler Caddesi 87/1 Taksim tel 0212 2491348
www.changa-istanbul.com
Στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο art nouveau με πολύ όμορφα ταβάνια. Η διακόσμησή του ξέφυγε τα καθιερωμένα και είναι μοντέρνα και μίνιμαλ. Η κουζίνα του είναι fusion και πολύ καλή. Το μπαρ του είναι εξίσου καλό και υπάρχει και αίθουσα που μπορείτε να κλείσετε για τις πριβέ εκδηλώσεις σας. Υπάρχει και το αδελφάκι του, το Muzedechanga, το οποίο άνοιξε στο μουσείο Sakip Sabanci Muzesi, Istinye Cad.22 tel: 0212 323 0901 και είναι επίσης εξαιρετικό.

Lokanta: Mesrutiyet Caddesi 149/1,Tepebasi tel: 0212 245 6070
Κάνει κόντρες με το Changa για το ποιο έχει το καλύτερο Fusion φαγητό στην Πόλη. Τα πιάτα του ξεκινούν από πίτσα και ζυμαρικά και καταλήγουν σε κρέας και ψάρι σερβιρισμένα με σάλτσες που κυμαίνονται από καυτερές ανατολίτικες σε κρεμώδης δυτικοευρωπαϊκές. Η διακόσμησή του θυμίζει brasserie και έχει και κάτι βιομηχανικό στο σχεδιασμό του. Τα σαββατοκύριακα το εστιατόριο λειτουργεί μέχρι τις πρωινές ώρες ως μπαρ και club.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.533
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom