Γιατί αυτή η αεροπορική εταιρεία ζυγίζει τους επιβάτες;

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
H Uzbekistan Airways, που έχει την έδρα της στην Τασκένδη, εξέδωσε πρόσφατα μια ανακοίνωση που έχει χαρακτηριστεί αμφιλεγόμενη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να βάζει στην ζυγαριά τους επιβάτες μαζί με τις χειραποσκευές τους, αμέσως μετά το check in. Στην σχετική ανακοίνωση η εταιρεία δεσμεύεται να μην αποκαλύψει το βάρος των επιβατών, αλλά υποστηρίζει ότι οι υπέρβαροι επιβάτες υπάρχει πιθανότητα να αποκλείονται από κάποιες πτήσεις, ειδικότερα, όταν τα αεροπλάνα είναι μικρά ή η πτήση έχει μεγάλη ζήτηση.

Ειδικές ζυγαριές έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια στα οποία η εταιρεία έχει πτήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ενώ οι επιβάτες θα διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες προτού ζυγιστούν, σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θεωρεί απαραίτητο να γνωρίζει το βάρος των επιβατών και των αποσκευών τους, ειδικότερα, όταν τα αεροσκάφη είναι μικρά.

«Η Uzbekistan Airways πραγματοποιεί την διαδικασία να ζυγίζει τους επιβάτες με τις χειραποσκευές τους, πριν από την πτήση, προκειμένου να γνωρίζει το βάρος τους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (International Air Transport Association), οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διενεργούν τακτικούς ελέγχους, όπως το ζύγισμα των επιβατών μαζί με τις χειραποσκευές τους, ώστε να τηρούνται οι κανονισμοί για την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων.

Το 2013, η Samoan Air έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που χρέωνε τους επιβάτες ανάλογα με το βάρος τους. Αυτό βοήθησε την εταιρεία να διαχειριστεί αποτελεσματικά το βάρος επί του αεροσκάφους και επέτρεψε τα σχέδια κοστολόγησης να γίνουν πιο ευέλικτα. Στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας οι υποψήφιοι επιβάτες συμπληρώνουν το βάρος τους και το βάρος των αποσκευών τους, ενώ δεν χρεώνονται, αν οι αποσκευές ξεπερνούν το καθορισμένο όριο βάρους.http://www.newmoney.gr/diethni/item/246570-i-aeroporiki-etaireia-pou-zigizei-tous-epibates
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.456
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom