Γιατί δεν ταξιδεύει ο κόσμος;

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.010
Τόσος κόσμος μπαίνει στο φόρουμ για να βρεί πχ πως να πάει απο το Chiampino στη Ρώμη, και το μόνο που κάνει είναι να θέτει την ερώτηση, ενώ η απάντηση είναι χιλιογραμμένη και εσένα σου φαίνεται παράξενο οτι ο Έλληνας βαριέται να ταξιδέψει; Ακόμα και να διαβάσει βαριέται!
Άλλη μια βεβιασμενη γενίκευση. Σε κάθε κοινότητα που υπαρχει (είτε φορουμ, όπως αυτό εδώ, είτε ομάδα στο Facebook) το ποσοστό μεταξύ μελών και συμμετεχόντων είναι πολύ μικρο, κάποιες φορές μικρότερο από 10%
Εδώ εμείς που συζητάμε ειμαστε αυτό το 10%.
Όλοι οι υπόλοιποι απλά διαβάζουν περιστασιακά.
Κάποιος που διαβαζει περιστασιακά δεν θα κοιτάξει ένα θέμα με 30-40 σελίδες για.να βρει μια απάντηση δύο γραμμών.
Πάντα έτσι είναι σε όλα τα φόρουμ και όχι μόνο τα ελληνικα. Πάντου θα δεις ερωτήσεις σε πράγματα που έχουν απαντηθεί λίγες σελίδες πριν.
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Νομίζω ότι σήμερα ταξιδεύουν πολλοί περισσότεροι από ότι παλιά, καθώς υπάρχουν Low cost εταιρείες, υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο internet και όλο και κάποιος γνωστό έχουμε που μας παρακινεί.

Παρόλα αυτά μερικοί (βασικοί κατά την γνώμη μου) παράγοντες που δεν ταξιδεύει ακόμη μεγάλο ποσοστό (εκτός Ελλάδας) είναι οι εξής:

- Προγραμματισμός, πόσοι μπορούν να προγραμματίσουν 6 μήνες μετά ότι θα λείψουν 1 εβδομάδα? (ή 4-5 ημέρες)
- Χρήματα, πολλοί θεωρούν ότι το Αθήνα - Νάξος έχει τεράστια διαφορά σε κόστος από το Αθήνα - Γενεύη. Μεγάλος μύθος, το γρήγορο πλοίο για Νάξο έχει κάπου 100€ το άτομο. Με Aegean αρχές - μέσα Δεκεμβρίου (που είναι και το "
L'Escalade, από τα διασημότερα event της Γενεύης) έχει 100€ aller retour εισιτήρια. Απλά τα ακτοπλοϊκά μπορείς 1-2 ημέρες πριν να τα κάνεις ανοιχτά, ενώ τα αεροπορικά bye bye (εδώ μπαίνει ο προγραμματισμός και οι αστάθμητοι παράγοντες).
- Φόβος για το καινούργιο, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο @Yorgos έχουν μια καθημερινότητα που δεν μπορούν να την αλλάξουν εύκολα , δεν έχουν διάθεση να φτιάξουν βαλίτσες , να χάσουν την βολή τους.
- Δεν θέλουν να κάνουν διακοπές περιήγησης , προτιμούν να κλείσουν ένα 4* , 5* με ημιδιατροφή ή all inclusive και να κάτσουν. Να την αράξουν σε μία παραλία (μεταξύ μας το έχω νοσταλγήσει λίγο με τόση δουλειά). Η Ελλάδα αν κάποιος θέλει να κάνει τέτοιου είδους διακοπές είναι ιδανική.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Αυτη η ερώτηση δεν ισχύει πια. Ο κόσμος ταξιδεύει οσο ποτε άλλοτε. Δεν μπορείτε ομως να εχετε την απαιτηση να το κανουν ολοι, όπως δεν μπορείτε να περιμένετε απο ολους να γυμνάζονται πχ
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.311
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στην Ελλάδα ταξιδεύουν και λίγο λιγότερο λόγω της ύπαρξης χωριού, εξοχικού κλπ συν τον καλό καιρό. Πριν δύο δεκαετίες η Ελλάδα ήταν στο τοπ-5 χωρών παγκοσμίως με δεύτερη κατοικία.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Τοτε θα ξερεις κ ποσες φορες εχουν αλλαξει οι τιμες, οι εταιρειες, οι γραμμες κ οι συνδυασμοι που μπορει να κανει καποιος.
Στο τέλος θα μου πείς οτι είναι και ολόκληρη πυρινική επιστήμη για να μεταβείς απο το Ciampino (για να καταλαβαίνουμε εμείς τα νέα μέλη) στη Ρώμη.

είτε φορουμ, όπως αυτό εδώ, είτε ομάδα στο Facebook
Μόνο που το φόρουμ αυτό εδώ και το fb είναι τελείως διαφορετικοί διαδικτυακοί χώροι! Και γενικώς υπάρχει μία τάση να συγχέονται αυτά τα δύο.

Κάποιος που διαβαζει περιστασιακά δεν θα κοιτάξει ένα θέμα με 30-40 σελίδες για.να βρει μια απάντηση δύο γραμμών.
Γιατί; Βαριέται; Αυτός ο κάποιος θέλει να βρεί τη πληροφορία, όχι εγώ και εσύ.

Πάντα έτσι είναι σε όλα τα φόρουμ και όχι μόνο τα ελληνικα. Πάντου θα δεις ερωτήσεις σε πράγματα που έχουν απαντηθεί λίγες σελίδες πριν.
Ας γεμίζουμε τότε τις σελίδες!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Πριν δύο δεκαετίες η Ελλάδα ήταν στο τοπ-5 χωρών παγκοσμίως με δεύτερη κατοικία.
Και θα ήταν ακόμα αν δεν υπήρχαν τα "ραβασάκια" της εφορίας!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο τέλος θα μου πείς οτι είναι και ολόκληρη πυρινική επιστήμη για να μεταβείς απο το Ciampino (για να καταλαβαίνουμε εμείς τα νέα μέλη) στη Ρώμη.
Αν σου ειναι τοσο απλο τοτε να απαντας συχνοτερα στο σχετικο θεμα αντι να κρινεις τι ειναι για τον καθενα.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
3.596
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
N. Υόρκη
Μετα απο χιλιαδες ερωτησεις πρωταρηδων που δεν ξερουν η δεν μπαινουν στον κοπο καν να χρησιμοποιησουν το google, καποιοι ανθρωποι δεν εχουν αλλη επιλογη περα απο το ταξιδιωτικο πρακτορειο. Η αυτονομη οργανωση απαιτει μια δεξιοτητα που δεν την εχουν ολοι. Απο πολλους ανθρωπους εχω ακουσει οτι προτιμουν να πληρωσουν τα διπλα σε ενα ταξιδιωτικο γραφειο απο το να κοιτανε σε 5 σελιδες πως θα βρουν ξενοδοχειο η εισιτηρια. Και δεν τους ενοχλει που το οργανωνει αλλος, αντιθετα νιωθουν ανακουφιση.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @paefstra.

Διαπιστώνω με χαρά ότι κόσμος σήμερα ταξιδεύει πολύ περισσότερο από ότι πριν 10 χρόνια για τους λόγους που προανέφεραν παραπάνω (πολλές low cost εταιρείες, εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω διαδικτύου, υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τις προηγούμενες γενιές, παρακίνηση μέσω των social media κλπ).
Θεωρώ όμως ότι ο κόσμος που σήμερα δεν ταξιδεύει όσο θα μπορούσε, δηλαδή όσο θα του επέτρεπε η οικονομική του κατάσταση, είναι κυρίως γιατί δεν έχει την δεξιότητα της αυτόνομης οργάνωσης ενός ταξιδιού.
Ξέρω ανθρώπους που ενώ έχουν οικονομική άνεση, είναι μορφωμένοι, μιλούν άριστα αγγλικά, δεν έχουν υποχρεώσεις (π.χ. μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους άρρωστους γονείς) δεν ταξιδεύουν όσο θα μπορούσαν γιατί τους φαίνεται απίστευτα δύσκολο να οργανώσουν μόνοι τους ένα ταξίδι. Έτσι, αρκούνται στην επιλογή ενός οργανωμένου ταξιδιού ετησίως με γκρουπ που σε κάποιες περιπτώσεις τους απογοητεύει γιατί νιώθουν ότι δεν αφιέρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο σε αυτά που θα ήθελαν να δουν.
Από την άλλη είναι πολύ ισχυρός παράγοντας η ιδιοσυγκρασία του καθενός και το τι τον ευχαριστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία διάθεση να εξερευνήσουν τον κόσμο και τους φαίνεται αδιανότητο να θέλει κάποιος να επισκεφτεί αυτά τα απίστευτα μέρη που έχετε επισκεφτεί πολλοί από εσάς!
Και τέλος υπάρχουν άνθρωποι που έζησαν στερημένα τη ζωή τους λόγω "κατοχικού συνδρόμου" και όχι λόγω κακής οικονομικής κατάστασης και τώρα που λαχταρούν να ταξιδέψουν δεν μπορούν να το κάνουν γιατί πλέον τους βαραίνει ο χρόνος και άλλου είδους υποχρεώσεις...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Σωστό για την δεξιοτητα της οργανωσης αλλά υπαρχουν και καποιοι που ενω μπορουν δεν τους αρέσει ή βαριουνται να οργανωσουν μόνοι τους ενα ταξίδι .
Και αν το κατέχουν καλά οι 2-3 πιθανοί συνταξιδιωτες περιμενουν τα πάντα απο αυτους . Και ακουνε παραπονα κατα τη διαρκεια του ταξιδιού αν κάτι δεν τους αρέσει .

Μου εχουν συμβει όλα τα παραπάνω !
Λογω επαγγελματος και χαρακτηρα εχω τη δεξιοτητα ,αλλά πλεον πολλές φορές βαριέμαι την όλη διαδικασία .
Βέβαια αυτό δεν με εμποδιζει να ταξιδευω όσο μπορώ περισσότερο .
Βρισκω λύσεις . Ορεξη και χρήματα να υπάρχουν , τα υπόλοιπα ειναι λεπτομέρειες .
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.961
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Με πολύ μεγάλη προσοχή διάβασα τα σχόλια των φίλων, ειδικότερα στις τελευταίες σελίδες όπου η συζήτηση δείχνει να έχει ανάψει για τα καλά.
Για μένα είναι λάθος εξ ορισμού η αρχική ερώτηση.
Προφανώς και υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει και δε μπορεί, για χίλιους δυο λόγους. Και πέρα από τους προσωπικούς, θέματα υγείας κ.τ.λ. υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που δε μπορεί, γιατί ζει - ή καλύτερα επιβιώνει- στην Ελλάδα του 2019 των 500€ μισθού και αυτού με καθυστέρηση μηνών και άμα είναι τυχερός.
Εννοείται πως είναι αυτός ο βασικότερος λόγος, ωστόσο η αρχική ερώτηση δεν απευθύνεται σε αυτό το κόσμο.
Με πολύ μεγάλη ευστοχία τα συνόψισε ο @Ntt στο σχόλιο του στη τελευταία σελίδα.
Υπάρχει κόσμος που μπορεί, αλλά επί της ουσίας δε θέλει.
Δε θέλει, γιατί δεν επιθυμεί να αλλάξει κάποια βασικά πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή του.
Επαναπαύεται σε όσα έχει μάθει. Και είναι κάτι που δεν ισχύει μόνο για τα ταξίδια, αλλά και για τη τεχνολογία πχ (ένας τομέας που το βλέπω σε καθημερινή βάση επί πολλά χρόνια). Πλέον αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.
Υπάρχει η ευκολία, υπάρχει η πληροφόρηση, υπάρχουν οι επιλογές, υπάρχουν οι πολύ χαμηλές τιμές, υπάρχουν όλα μα όλα σχεδόν διαθέσιμα αν κάποιος θέλει να οργανωθεί.
Αντ' αυτού βλέπουμε μια προχειρότητα, μια αδιαφορία, και στο τέλος μια πονηριά και μία μείξη ειρωνίας και κακίας (κι εδώ θα συμφωνήσω πολύ με τη @vikara )
Αρκετοί άνθρωποι που ξέρω επαναπαύονται, αδιαφορούν, περιμένουν το αποτέλεσμα έτοιμο και ουρανοκατέβατο, και δε χάνουν την ευκαιρία να σε «ειρωνευτούν» για τα πολλά λεφτά σου που τα επενδύεις σε ταξίδια. Και αυτή είναι μια συμπεριφορά που την έχουν συνολικά στη ζωή τους, όχι μόνο σ'αυτό το κομμάτι.
Δεν είναι έτσι μάγκες μου, το τι στερούμαι εγώ όντας επίσης χαμηλόμισθος στην Ελλάδα για να ταξιδεύω και να κάνω τα χόμπι μου, μόνο εγώ το ξέρω. Το τι διάβασμα και τι οργάνωση πέφτει δε το έχετε φανταστεί.

Για να κλείσω το κουραστικό ποστ, συνοψίζω ότι η ερώτηση απευθύνεται στο κόσμο που μπορεί και δε θέλει γιατί δε ξέρει και δε γουστάρει να μάθει. Όχι σ'αυτόν που έχει άλλες ανάγκες, ούτε σ' αυτόν που έχει άλλες προτεραιότητες.
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
δεν εχω καμμια εμπειρια απο αρνητικη αντιμετωπηση η κριτικη για τα ταξιδια που κανω.οι ανθρωποι μου αγαπουν να με βλεπουν να περναω καλα και αν υπαρχουν αλλοι που θα ηθελαν ισως να σχολιασουν κατι αρνητικα,γνωριζουν οτι δεν εχουν περιθωρια..δεν εχω ζητησει ποτε δανεικα η βοηθεια απο κανεναν.για τον ιδιο λογο,δεν γνωριζουν ουτε καν οι συνταξιδιωτες μου ποσα ακριβως μου στοιχισε ενα ταξιδι και ουτε τα παιδια μου με εχουν ρωτησει ποτε...ξερουν την απαντηση..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom