Παρίσι Γιατί να πάω στο Παρίσι;

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Λίγο πολύ τα πάντα έχουν ειπωθεί για το Παρίσι: Θεωρείται η πόλη του φωτός, τόσο γιατί υπήρξε το λίκνο του Διαφωτισμού, όσο και γιατί υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα που οι δρόμοι της φωτίστηκαν με γκάζι, πράγμα εξαιρετικά θεαματικό για την εποχή. Και φυσικά κάτι τέτοιο διευκόλυνε και τα νυχτοπερπατήματα.

Θεωρήθηκε η πόλη της ελευθερίας τόσο επειδή πολλές ιδέες βρήκαν τον κατάλληλο τόπο να αναπτυχθούν, όσο και γιατί κάποιοι, όχι μόνο ντόπιοι αλλά προερχόμενοι και απʼ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, βρήκαν πρόσφορο έδαφος να εκφράσουν τον καταπιεσμένο ερωτισμό τους. Υποδέχθηκε και ενσωμάτωσε ρεύματα τέχνης και επιστήμης πρωτοποριακά για την εποχή τους. Δε πα να συνέθεσε ο Chopin τις Πολωνέζες του, εμπνεόμενος από την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας του; Θεωρείται ασυζητητί Γάλλος. Δε πα να ήταν Sklodowska το πατρικό όνομα της Marie Curie και να είχε γεννηθεί στη Βαρσοβία, όπου έμεινε μέχρι τα είκοσι τέσσερα χρόνια της, θεωρείται από όλους μα όλους, Γαλλίδα γέννημα θρέμμα.

Στο Παρίσι γράφηκαν λογοτεχνικά έργα απαράμιλλης ομορφιάς, μέσα από τα οποία το πρωτογνωρίσαμε πριν καν διαγραφεί η υποψία της μελλοντικής επίσκεψης.

Γιατί να πάω:
-Για να επισκεφθώ πολύ ενδιαφέροντα μουσεία
-Για να κάνω βόλτα στο Σηκουάνα
-Για να ενημερωθώ για την καινούργια μόδα στις βιτρίνες των μαγαζιών και αν με παίρνει οικονομικά να αγοράσω και το κάτι τις μου
-Για να κάνω όμορφες βόλτες στους κήπους, στις πλατείες και στις γειτονιές του Παρισιού
-Για να πιω ένα ποτήρι κρασί στα παριζιάνικα Bistro
-Για να δοκιμάσω τη φημισμένη γαλλική κουζίνα.
-Για να κάνω βόλτα με bateau mouche στο Σηκουάνα. Άκρως τουριστικό μεν, αλλά πολύ όμορφο δε.

Γιατί να μην πάω:
-Γιατί είναι πανάκριβος προορισμός.
-Γιατί μιλούν αποκλειστικά γαλλικά σχεδόν παντού.
-Γιατί η γαλατική ευγένεια αποδεικνύεται συνήθως μύθος. Οι κάτοικοι είναι ευγενώς αγενείς ή αγενώς ευγενείς στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πέρα από τα ευφυολογήματα όμως είναι μια πόλη κουρασμένη και εκνευρισμένη από το αδιάκοπο τουριστικό ρεύμα.
-Γιατί δε μου αρέσουν οι δυτικοευρωπαϊκές πόλεις. Θέλω ανακατωσούρα, χάος, έλλειψη τάξης, καθαριότητας και οργάνωσης. Θέλω να βρεθώ λίγο πιο ανατολικά, βρε αδελφέ.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.065
Μέλη
38.911
Νεότερο μέλος
ell

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom