Πολωνία Γκντανσκ ή Πόζναν για 3 μέρες;

Travelgirl96

Member
Μηνύματα
76
Likes
90
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Βόρειο σέλας
Καλησπέρα,
Λόγω των χαμηλών τιμών της Ryanair για αυτά τα μέρη είναι ευκαιρία για ένα ταξιδάκι!
Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο για τέλος Μαΐου! Είναι κάποιος που τα έχει επισκεφτεί και έχει να μου προτείνει πιο από τα δύο ;

Ευχαριστωωωωω :):):)
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Το Ποζναν έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, έχει αρκετά να δεις αλλά θα σου έλεγα Γκντανσκ... Και αυτό γιατί έχει έντονη παρουσία του νερού που εμενα προσωπικά είναι κάτι που με τραβάει. Έχει πολλα κανάλια και επίσης, κοντά στο Γκντανσκ είναι το Σοποτ, όπου μπορείς να πας στην παραλία και να δεις την Βαλτική θάλασσα. Για εμενα έχει μια ιδιαιτερη μαγεία. Το Γκντανσκ έχει αρκετό ενδιαφέρον και σαν πόλη, με διαφορα μουσεια και μια εκκλησία από την οποία μπορείς να δεις την θέα από ψηλά. Κατά τ’αλλα, το Ποζναν έχει μια πολύ όμορφη λίμνη γύρω από την οποία μπορείς να περπατάς για ώρα, ένα γραφικό ιστορικό κέντρο με πολλά μαγαζάκια, τον καθεδρικό και μερικά μουσεια. Διαλέγεις και επιλέγεις αναλόγως τι θέλεις :)
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Κι εγώ θα συμφωνήσω για Gdansk, παρότι έχω περάσει πολύ πιο όμορφα στο Poznan. :) Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, αν είσαι φαν των μεσαιωνικών κάστρων μην παραλείψεις μια εξόρμηση στο Malbork.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Καλησπέρα,
Λόγω των χαμηλών τιμών της Ryanair για αυτά τα μέρη είναι ευκαιρία για ένα ταξιδάκι!
Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο για τέλος Μαΐου! Είναι κάποιος που τα έχει επισκεφτεί και έχει να μου προτείνει πιο από τα δύο ;

Ευχαριστωωωωω :):):)
Έχω επισκεφτεί και τις 2 πόλεις τον Αύγουστο και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις και από τις 2. Αν πήγαινες καλοκαίρι θα σου πρότεινα με διαφορά το Γκντάνσκ που γινόταν πραγματικά χαμός, πολύ τουρισμός, χορταστικές βόλτες σε ωραίες θερμοκρασίες, το βράδυ με μπουφανάκι, γενικά πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα να δεις. Από ότι μιλούσα πάντως με ντόπιους μου έκαναν παράπονα για τον τουρισμό και ισχυρίζονταν ότι αυτό που βλέπω διαρκεί 1,5 μήνα τον χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό δεν υπάρχουν οι υπαίθριες αγορές, πάγκοι στους δρόμους και γενικά αυτή η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Είχαμε πάει και στο Σόποτ που αναφέρθηκε παραπάνω και ήταν αρκετά όμορφο με μοναδικό αρνητικό στοιχείο την είσοδο που έπρεπε να πληρώσεις για να περπατήσεις στην ξύλινη αποβάθρα της παραλίας που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης.
Γενικά εάν σου αρέσουν οι πόλεις με θάλασσα να προτιμήσεις το Γκντάνσκ αλλά εγώ προτείνω για Μάιο το Πόζναν που έχει αρκετά αξιοθέατα να γεμίσεις το πρόγραμμα σου και να περάσεις όμορφα. Αν σου αρέσει η μπύρα μπορείς να κάνεις και ξενάγηση και να δοκιμάσεις στο εργοστάσιο που παράγεται η Lech που είναι εξαιρετική.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αν πήγαινες καλοκαίρι θα σου πρότεινα με διαφορά το Γκντάνσκ που γινόταν πραγματικά χαμός, πολύ τουρισμός, χορταστικές βόλτες σε ωραίες θερμοκρασίες, το βράδυ με μπουφανάκι, γενικά πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα να δεις. Από ότι μιλούσα πάντως με ντόπιους μου έκαναν παράπονα για τον τουρισμό και ισχυρίζονταν ότι αυτό που βλέπω διαρκεί 1,5 μήνα τον χρόνο και τον υπόλοιπο καιρό δεν υπάρχουν οι υπαίθριες αγορές, πάγκοι στους δρόμους και γενικά αυτή η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Είχαμε πάει και στο Σόποτ που αναφέρθηκε παραπάνω και ήταν αρκετά όμορφο με μοναδικό αρνητικό στοιχείο την είσοδο που έπρεπε να πληρώσεις για να περπατήσεις στην ξύλινη αποβάθρα της παραλίας που είναι και η μεγαλύτερη της Ευρώπης.
Είχα πάει στο Gdansk προ πενταετίας μέσα Απριλίου. Να σου πω την αλήθεια ο κόσμος ήταν αρκετός. Όχι ενοχλητικά πολύς, αλλά κάμποσος. Δε νομίζω να είναι κακή εποχή ο Μάιος, απεναντίας. Σχεδόν καλοκαίρι, απλά με λιγότερο μπούγιο από ό, τι τους επόμενους μήνες.

(Να προσθέσω ότι η αποβάθρα του Sopot δεν έχει είσοδο όλο το χρόνο, αλλά τη high season. Φέτος βλέπω θα είναι δωρεάν μέχρι 26/04.)
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Εγώ είχα πάει πέρσι τον Ιούνιο στο Γκντανσκ (στο Ποζναν είχα μείνει από Φεβρουάριο ως αρχές Ιουλίου.. :p ) αλλά είχε καλες θερμοκρασίες και ήλιο. Στην Πολωνία είναι περίεργος ο καιρός ακόμα και το καλοκαίρι, μπορεί το πρωί να έχει ζέστη και ήλιο και το βράδυ να πιασει καταιγίδα. Αλλά σε γενικες γραμμές, από τον Απρίλιο και μετά ο καιρός δεν είναι απαγορευτικός για καμία πολωνική πόλη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.335
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom