Γνωστά και άγνωστα μουσεία της χώρας μας

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Το Μουσείο Μαρία Κάλλας μόλις άνοιξε τις πύλες του

Tο πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας είναι πλέον γεγονός. Μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, γραφειοκρατικά εμπόδια και αναβολές, το Μουσείο Μαρία Κάλλας άνοιξε σήμερα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες, σε μια δημοσιογραφική ξενάγηση.

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, φέτος η πόλη της Αθήνας τιμά τη σπουδαία καλλιτέχνιδα με ένα ξεχωριστό μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο 1.070 τ.μ. επί της οδού Μητροπόλεως 44.

Για το κοινό θα είναι ανοικτό από αύριο με δωρεάν είσοδο για τις τέσσερις πρώτες μέρες.

Περισσότερα: Το Μουσείο Μαρία Κάλλας μόλις άνοιξε τις πύλες του | LiFO

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Μία σημαντική διεθνή διάκριση, το βραβείο «European Museum of the Year Award» (EMYA 2024), απέσπασε το μουσείο Άλατος που λειτουργεί στο Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ανάδειξης του μουσείου της χρονιάς 2024, το European Museum Forum, που υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, απένειμε στο μουσείο Άλατος το βραβείο Portimão, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ομώνυμη πόλη της Πορτογαλίας.

Περισσότερα: Ευρωπαϊκό βραβείο στο Μουσείο Αλατος, ανάμεσα σε 50 μουσεία από 29 χώρες -Γιατί ξεχώρισε - iefimerida.gr

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Museum of Miniature

Έχει πάει κανείς σε αυτό;

Επίσης αν έχει κανείς άποψη για το Μουσείο Μαρία Κάλλας θα με ενδιέφερε να τη διαβάσω.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Museum of Miniature

Έχει πάει κανείς σε αυτό;

Επίσης αν έχει κανείς άποψη για το Μουσείο Μαρία Κάλλας θα με ενδιέφερε να τη διαβάσω.
Δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάνεις μουσείο, μάλλον μουσειακι. Οι άνθρωποι εξαιρετικά ευγενικοί, κάποιες λίγες θεματικές αίθουσες, διαθέτει και καφέ, αλλά μουσείο δεν είναι. Νομίζω όμως ότι προσπαθούν να το εμπλουτίσουν και να το καλητερευσουν. Το θέμα είναι εκτός από τις πληροφορίες, να βρίσκεις και την προσωπικότητα του καλλιτεχνη κάτι που ακόμα είναι φτωχό κατά τη γνώμη μου.
Όσον αφορά το μουσείο μινιατουρας δεν το ήξερα, μπράβο που το επισήμανες, θα πάω οπωσδηποτε

paefstra

Member
Δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάνεις μουσείο, μάλλον μουσειακι. Οι άνθρωποι εξαιρετικά ευγενικοί, κάποιες λίγες θεματικές αίθουσες, διαθέτει και καφέ, αλλά μουσείο δεν είναι. Νομίζω όμως ότι προσπαθούν να το εμπλουτίσουν και να το καλητερευσουν. Το θέμα είναι εκτός από τις πληροφορίες, να βρίσκεις και την προσωπικότητα του καλλιτεχνη κάτι που ακόμα είναι φτωχό κατά τη γνώμη μου.
Ο,τι ειχε και δεν ειχε η Καλλας πουληθηκε σε δημοπρασιες. Η Ελλαδα επαιξε κωμωδια ακομη και με τις σταχτες της. Πηγαν να τις ριξουν στο Αιγαιο και ο αερας φυσουσε αναποδα με αποτελεσμα να πεσουν πανω στους παρευρισκομενους.
Το οτι φτιαχτηκε μουσειο ειναι ψιλοκωμικο.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ο,τι ειχε και δεν ειχε η Καλλας πουληθηκε σε δημοπρασιες. Η Ελλαδα επαιξε κωμωδια ακομη και με τις σταχτες της. Πηγαν να τις ριξουν στο Αιγαιο και ο αερας φυσουσε αναποδα με αποτελεσμα να πεσουν πανω στους παρευρισκομενους.
Το οτι φτιαχτηκε μουσειο ειναι ψιλοκωμικο.
Ε λοιπόν, οταν το είχα διαβάσει, άφησα γραπτες οδηγίες στο γιο μου να προσέξει με τις στάχτες μου κατά που θα φυσαει ο άνεμος, όντως! ;) :xalara:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.145
Μέλη
39.898
Νεότερο μέλος
vanskg

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom