Ηνωμένο Βασίλειο Γνώμες για πρόγραμμα στο Λονδίνο

manina71

Member
Μηνύματα
35
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Berlin
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα και καλή ταξιδιάρικη χρονιά σε όλους! Θα ήθελα τη βοήθειά σας για το επερχόμενο ταξίδι μου στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα.
Εγώ έχω πάει αρκετές φορές στο πιο μακρινό παρελθόν, αλλά η ξαδέρφη μου που θα είμαστε μαζί πάει για πρώτη φορά. Μάλιστα θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της εκεί (είμαστε 50+ σε ηλικία παρεμπιπτόντως)
Πτήσεις Αθήνα-Χίθροου 15/2 άφιξη 10:15 το πρωί.
Αναχώρηση Χίθροου-Αθήνα 20/2 στις 16:35 το απόγευμα.
Σκέφτομαι τα εξής και θα ήθελα να μου προτείνετε/διορθώσετε.
Πέμπτη 15/2 άφιξη στο ξενοδοχείο (περιοχή Tower Bridge), ελπίζω για early check-in γύρω στισ 13:00-14:00. Βόλτα για φωτογραφίες στο Big Ben και μετά Buckingham palace για φωτογραφίες.
Μετά λεώ να πάμε Mayfair και να φάμε βραδινό στο Mercato Mayfair,
Παρασκευή 16/2 έχουμε εισητήρια στις 10:30 το πρωί να επισκεφτούμε το viewing platform του καινούργιου ουρανοξύστη Horizon 22. Μετά λέω είτε βόλτα στο hyde park, oxford street είτε να πάρουμε uber boat για Greenwhich και Cutty sark...Για βράδυ δεν έχω κανονίσει κάτι. Πραγματικά δύσκολη η επιλογή για εκείνη την ημέρα...
Σάββατο 17/2 γενέθλια ξαδέρφης. Σκέφτομαι να πάμε μέχρι το Notting Hill για το Portobello market, φαγητό το μεσημέρι κάπου εκεί. Το βράδυ 9.30 έχουμε κράτηση στο sky bar του sky garden για ποτό και εορτασμό γενεθλίων. Τι άλλο μπορώ να βάλω εκείνη την ημέρα;
Κυριακή 18/2 έχω κάνει κράτηση για Βρετανικό μουσείο στις 10 το πρωί. Μετά σκέφτομαι για βολτα στην αγορά του Camden. Δεν έχω κανονίσει κάτι άλλο για εκείνη την ημέρα, κάποια πρόταση;
Δευτέρα 19/2 θα παμε βόλτα (σκέφτομαι γύρω στις 9.30-10:00 το πρωί) στην Tate modern και μετά borough market για βόλτα και κάτι να φάμε. Το απόγευμα στις 19:00 έχουμε αγοράσει εισητήρια για θέατρο στο Aldwych theater. (musical Tina Turner). Τι άλλο μπορώ να βάλω εκείνη την ημέρα;
Δευτέρα 20/2 που είναι η μέρα της αναχώρησης σκέφτομαι ότι επειδή πρέπει να φεύγουμε γύρω στη μία για το αεροδρόμιο (πτήση 16:35), μήπως είτε πάμε στην Tower Bridge που μένουμε κοντά και την περπατήσουμε (θέλει εισητήριο) είτε να πάμε στο St Paul's cathedral. Ποια η γνώμη σας;
Θέλω αν μπορείτε να μου προτείνετε ποια μέρα μπορώ να βάλω λίγο shopping ή αν αξίζει να χώσω κάπου το madame Tussauds (έχω ξαναπάει βέβαια αλλά η ξαδερφη μου όχι).
Περιμένω προτάσεις/διορθώσεις/αλλαγές/παρατηρήσεις!
Ευχαριστώ πολύ!!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.726
Likes
15.094
Αφού σας αρέσουν οι αγορές κ πάτε Greenwhich βάλτε οπωσδήποτε την αγορά του Greenwhich στο πρόγραμμα.Πιο ψαγμένα κ ποιοτικά αντικείμενα(από ρούχα με οργανικό βαμβάκι κ δερμάτινες τσάντες yoshi, ως τρόφιμα βιολογικά από τοπικές φάρμες.Μην τη χάσετε.

Μακριά από oxford street κ μάρκες που έχουμε κ στην Ελλάδα.Τσάμπα χάσιμο χρόνου.Η Αγγλία έχει μάρκες που δεν έχει στην υπόλοιπη Ευρώπη(ή τις έχουν λίγες ακόμα χώρες,πάντως δεν έρχονται Ελλάδα).

Αν αντέχετε οικονομικά κάντε μια βόλτα από liberty κ Fortnum & Mason
 

manina71

Member
Μηνύματα
35
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Berlin
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σ´ευχαριστώ πολύ!!! Θα την επισκεφτούμε λοιπόν την αγορά του Greenwich! Μηπως γνωρίζεις ποιές μέρες λειτουργεί; Η καθημερινά;
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κατ αρχήν να πω ότι διάβασα όλα τα θέματα για Λονδίνο και θέλω γνώμες για το πρόγραμμα που έφτιαξα και κάποιες τελευταίες απορίες.
Ταξιδεύουμε την επόμενη εβδομάδα.
Θα μείνουμε 4 νύχτες στο Ibis London Blackfriars,η περιοχή λέγεται Southwark νομίζω.
Είναι η δεύτερη φορά στο Λονδίνο για μένα,οπότε έχω αφαιρέσει από τη must see list κάποια πράγματα που έχω ήδη δει και η πρώτη για την 19 χρονη κόρη, που επιμένει να δει Madam Tussaud's και London eye και αναγκαστικά θα τα υποστώ😁.
Θα ήθελα να πάμε λοιπόν:
Tower bridge (και εσωτερικά της)
London eye ή Sky garden
Covent Garden
China Town
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Hard rock cafe (αξιοθέατο της μικρής αυτό😁 )
Buckingham palace
Piccadilly Circus
Trafalgar Square
British Museum
Oxford Street
Δεν θέλω φορτωμένο πρόγραμμα αυτή τη φορά,την πρώτη είχα ξεπατωθει στο τρεξιμο,αλλά ήμουν και 11 χρόνια νεότερη....😁

Την πρώτη μέρα φτάνουμε ξενοδοχείο κατά τις 16.00.Απ όσα διάβασα τα μουσεία και λοιπά αξιοθέατα έχουν τελευταία είσοδο το αργότερο στις 17.00,οπότε αν βάλουμε και τις αναμονές δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε κανένα.Οποτε σκέφτηκα να πάμε κάπου που δεν θέλει είσοδο.Λεω να την πάω στο London eye που φαγώθηκε,όμως βλέπω ότι θα βρέχει οπότε δεν θα έχει θέα τι λέτε;Μετά να πάμε Covent Garden που είναι 15' με το μετρό και μετά με τα πόδια China Town.
Την επόμενη το πρωί ως μεσημέρι,Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,Hard rock cafe για καφέ και Buckingham palace.
Το απόγευμα έχουμε κλείσει εισιτήρια για μιούζικαλ.Μετα την παράσταση λέω να δούμε τα Piccadilly Circus και Trafalgar Square που είναι κοντά.
Την επόμενη μέρα λέω για Madame Tussaud's και μετά Oxford Street .
Αυτή η μέρα μου φαίνεται άδεια,αλλά δεν θέλω να τρέχουμε σαν τρελοί συνέχεια,αν έχετε κάτι να χώσω σ αυτή τη μέρα χωρίς να είναι στην άλλη άκρη, πείτε.
Την επόμενη Βρετανικό Μουσείο και Tower bridge και αν προλάβουμε και Πύργο Λονδίνου.
Το μεγάλο πονοκέφαλο τον παθαίνω με την τελευταία μέρα.Πρεπει να έχουμε φύγει από 🏨 στις δώδεκα το μεσημέρι,οπότε τι προλαβαίνουμε να δούμε εκείνο το πρωί;Το μόνο κοντινό και safe από άποψη χρόνου που μου έρχεται είναι St Paul's cathedral,αλλά και πάλι μήπως έχει ουρές και κάνουμε μια τρύπα στο νερό;
Έχετε κάτι να προτείνετε στην περιοχή;
Και μια τελευταία ερώτηση.
Θέλω πάρα πολύ να μπω στην Tower bridge αλλά έχουμε φοβία και οι δύο να περπατάμε σε γυάλινα πατώματα.Ειδα βίντεο και φωτός αλλά δεν καταλαβα αν έχεις άλλη εναλλακτικη από το να περπατήσεις πάνω στο plexiglass...Ξέρει κανείς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.031
Likes
1.592
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Και μια τελευταία ερώτηση.
Θέλω πάρα πολύ να μπω στην Tower bridge αλλά έχουμε φοβία και οι δύο να περπατάμε σε γυάλινα πατώματα.Ειδα βίντεο και φωτός αλλά δεν καταλαβα αν έχεις άλλη εναλλακτικη από το να περπατήσεις πάνω στο plexiglass...Ξέρει κανείς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ο φορέας της γέφυρας είναι μεταλλικός και η όψη από πέτρα είναι απλώς επένδυση. Ανεβαίνεις από το βόρειο πύργο στην κορυφή, παρακολουθείς μία ολιγόλεπτη προβολή και διασχίζεις τον εναέριο διάδρομο,
Δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά δεν είναι όλο το δάπεδο των διαδρόμων από πλεξιγκλάς - μόνο ένα μικρό τμήμα. Αλλά ακόμη και εκεί υπάρχει διάδρομος πλάτους 0,50m δεξιά και αριστερά του πλεξιγκλάς όπου μπορείς να περπατήσεις αν αισθάνεσαι υψοφοβία.
Κατεβαίνεις από το νότιο πύργο και πάς στο μηχανοστάσιο (engine rooms). Είναι επισκέψιμος και ο υπόγειος χώρος όπου κατεβαίνει το αντίβαρο. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάποιον που είναι μηχανικός ή μηχανολόγος ή απλώς του αρέσει η τεχνολογία και τα παλιά μηχανήματα.
Για ένα γρήγορο πέρασμα ανέβα, κατέβα, φωτογραφίες αρκεί ένα ημίωρο, αλλά αν θέλεις να τα εξετάσεις όλα ενδελεχώς θα σου πάρει τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.220
Likes
5.751
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Θα μένετε σε ωραίο σημείο στη south bank. Τις διαδρομές προς London Eye και προς Tower Bridge να τις κάνετε με τα πόδια παραποτάμια, ιδανικά απόγευμα. Επίσης Tate modern αν σας ενδιαφέρει η τέχνη. Και φαγητό στην Borough market. Όλα αυτά είναι στη γειτονιά σας.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.492
Likes
8.003
Πρωτο απογευμα θα εβαζα περπατημα απο Covent Garden μεχρι Piccadilly (μεσω Leicester) και προλαβαινετε και Chinatown γιατι ετσι θα παρει και η κορη σου μια πρωτη ιδεα/εικονα της πολης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.558
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom