Γυναίκες που ταξιδεύουν

Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
@fenia42 , @underwater & @Sassenach77 υπέροχες και οι τρείς σας! Το δικό μου πρώτο μοναχικό ταξίδι στο εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε αφού είχα παντρευτεί, αν και είχα ταξιδέψει στο παρελθόν μόνη, αλλά πάντα έχοντας την παρέα μου να με περιμένει στην χώρα που επισκεπτόμουν. Βίωσα πολλές ακραίες αντιδράσεις από τον περίγυρο μου, "καλά τώρα το θυμήθηκες να ταξιδέψεις μόνη σου", "αυτά ας τα έκανες πριν παντρευτείς", "δεν κρατιέται έτσι ένα σπιτικό", "ακόμα δεν τακτοποιήθηκες και πας να γκομενίσεις" κτλ, και σε συνδυασμό με τα προσωπικά μου άγχη, φοβίες και άλλα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζα εκείνη την περίοδο, ενώ είχα ορίσει το διάστημα που θα πραγματοποιούσα το ταξίδι μου, δεν μου πήγαινε το χέρι να κλείσω τα αεροπορικά. Αυτό το ταξίδι δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη στήριξη του συντρόφου και της μητέρας μου, οι πιο απίθανοι πραγματικά υποστηρικτές που μου είπαν πολύ απλά:
"Καλά δεν το περίμενα από εσένα να μασήσεις, τόσο καιρό το λες, τι έχεις πάθει;" - Σύντροφος
"Παιδάκι μου άσε τις μ***κίες, φτιάξε την τσάντα σου και πήγαινε στην ευχή του Θεού." - Μάνα
Το προηγούμενο βράδυ από την ημερομηνία που είχα ορίσει να φύγω, από το άγχος μου (παντελώς αδικαιολόγητο και στο βαθμό παράνοιας) στην προσπάθεια μου να κλείσω τα αεροπορικά εισιτήρια τα έκανα μαντάρα, η κράτηση μου ακυρώθηκε επιτόπου και πέρασα όλο μου το βράδυ κλαίγοντας ανάμεσα στους φόβους μου, τα θέλω μου και τις αδυναμίες μου...Βασικά εδώ μάλλον πρέπει να σημειώσω ότι περνούσα μια μορφή κατάθλιψης... Το επόμενο πρωινό σηκώθηκα, ετοίμασα καφέ, έφτιαξα την τσάντα μου, πήγα στο κοντινότερο πρακτορείο - καθώς ακόμα δεν ήμουν σε θέση να χειριστώ ένα online πρόγραμμα κρατήσεων - και έκλεισα τα αεροπορικά με αναχώρηση για το ίδιο απόγευμα (πόνεσε στην τιμή αλλά τι να κάνουμε). Επέστρεψα σπίτι, και με ανανεωμένο το ηθικό έκανα κράτηση για ένα κρεβάτι στον κοιτώνα ενός χόστελ. Ο σύντροφος με πήγε στο αεροδρόμιο, υπήρχε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα μας καθώς με αποχαιρέτησε, λέγοντας μου ότι είναι περήφανος για εμένα. Με το που πέρασα τον έλεγχο, εντελώς ξαφνικά ένα τεράστιο βάρος έφυγε από πάνω μου, λες και όλους μου τους φόβους και τα άγχη τα άφησα πίσω μου. Στο καπνιστήριο έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάω μόνη μου, με ένα χαμόγελο που έφτανε μέχρι τα αυτιά. Πήγα στο μπάνιο και έβγαλα μαι φώτο από αυτό το χαμόγελο, ούτε καν με το κινητό (γιατί δεν είχα κινητό για σέλφι), αλλά με την φωτογραφική, γιατί δεν ήθελα να το ξεχάσω, αυτό το συναίσθημα δύναμης που ξαφνικά με κυρίευσε. Το ταξίδι αυτό για εμένα ήταν το πιο πολύτιμο μάθημα, μια υπενθύμιση του πως να στηρίζομαι στα πόδια μου, έκανα πολλούς φίλους, ανακάλυψα νέες διαστάσεις στην γυναικεία αλληλεγγύη ανάμεσα σε σολο ταξιδιώτισσες, γέλασα με την ψυχή μου, τσακώθηκα και μετά τα βρήκα με τον εαυτό μου, και γύρισα χωρίς ούτε μια στάλα από το συναίσθημα της κατάθλιψης που με βασάνιζε...
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.149
Likes
20.458
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
γιατί δεν ήθελα να το ξεχάσω, αυτό το συναίσθημα δύναμης που ξαφνικά με κυρίευσε.
Αυτό το συναίσθημα δεν ξεχνιέται με τίποτα!!! Εγώ το φυλάω σαν κόρη οφθαλμού, χωρίς καμία φωτογραφία...;)
Τότε ήταν που ξεκίνησα πάλι να ταξιδεύω, μετά απο αποχή 6 χρόνων.....
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.432
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το ξέρω κι εγώ καλά αυτό το χαμόγελο . Το είχα πρώτο αντικρίσει σε μια καφετέρια στο Ελσινκι πριν έξι χρόνια. Με συνόδεψε στα υπόλοιπα -αρκετά - μοναχικά ταξίδια που ακολούθησαν. Το αντίκρισα πολλές φορές στον καθρέφτη ή στη φωτογραφία (σελφι) στο Κιργισταν. Κι όταν δε μπορούσα να το αντικρίσω, το μάντευα στο πετάρισμα της καρδιάς ή στις αντανακλάσεις άλλων χαμογελων γύρω μου.
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Γυρισα απο ενα ταξιδι ενα μηνα στο παρισι.Πηγα κι ηρθα μονη,οδικως ως συνηθως.Στο μισο ειχα παρεα εκει.Το υπολοιπο μονη.Πηγα σε τοσα μερη,ειδα τοσα πραγματα..μονη.Ταξιδευω μονη σχεδον απο επιλογη.Θεωρω το ταξιδι πολυτιμο και δεν θελω να μου το χαλασει τιποτα.Με τα χρονια αντεχω λιγοτερα,και συμβιβαζομαι πιο δυσκολα.Περνω λοιπον τα ρισκα μου και οσο πιο ελαφριες αποσκευες και κυνηγαω τα ονειρα και τα θελω μου.Οσο αντεχει το σωμα και η τσεπη μου,αυτη θα ειναι η ζωη μου πια!Αρχιζοντας απο τωρα..ηδη στα σκαρια νοτια ιταλια για τελη σεπτεμβρη.Χαιρομαι εσας που εχετε χρονια μπροστα σας να γνωρισετε τον κοσμο!ευχομαι υγεια και οικονομικη ανεση.ας ειναι αυτο το χαμογελο της ατοφιας χαρας να ανθιζει συχνα!μου εχει συμβει να κλαψω οταν πια το ονειρο εγινε αληθεια,εκει,μπροστα μου..για οσες δεν με ξερουν,ειμαι γιαγια,72 χρονων,ζω μονη,αγαπω τον κοσμο,τους ανθρωπους μου,τη μουσικη,τη ζωγραφικη και φυσικα τα ταξιδια!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
το κανεις επειδη ειμαι γρια..χαχα!εμενα ομως μ ευχαριστει και σ ευχαριστω!
 

Marlen123

Member
Μηνύματα
107
Likes
175
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πρίν 10 χρόνια περίπου, είχα πάει στις Σπέτσες, solo travelling, για 5 μέρες.
Σε μία απο τις νυχτερινές μου βόλτες, λοιπόν, αποφάσισα να φάω πρώτα και μετά να πιώ τα ποτά μου κάπου ήσυχα, γιατί το προηγούμενο βράδυ το κεφάλι μου είχε γίνει "καζάνι" απο τις δυνατές μουσικές :confused:
"Στρώνομαι" σε ένα ωραίο φαγάδικο, παραγγέλνω και μέχρι να έρθει η παραγγελία μου ανοίγω το βιβλίο που είχα μαζί μου για παρέα. Εκείνη την στιγμή ένιωσα οτι κάποιος με κοιτούσε...σηκώνω το κεφάλι και βλέπω το μισό μαγαζί να με κοιτάει! Μάλλον πρώτη φορά θα έβλεπαν γυναίκα να περιμένει να φάει και να διαβάζει :haha: Το "σόου" όμως δεν τελειώνει εκεί....
Αφού έφαγα, μη δίνοντας σημασία στα γύρω βλέμματα, αποφασίζω να συνεχίσω τη βραδιά μου σε ένα μαγαζί κοντά στο λιμάνι. Βρίσκω να κάτσω σε ένα τραπέζι με θέα το λιμανάκι και παραγγέλνω. Στο λίγο πιο δίπλα τραπέζι υπήρχε μία νεαροπαρέα (υπολόγισα μεταξύ 18 και 23 ετών ) τεσσάρων ατόμων. Στα μέσα του πρώτου ποτού, σηκωνεται ένας νεαρός απο τη παρέα και έρχεται προς το μέρος μου:
- Καλησπέρα!
- Καλησπέρα!
- Θα μπορούσα να πάρω τη μία καρέκλα;
Στο τραπέζι που καθόμουν υπήρχαν άλλες δύο καρέκλες, εκτός απο αυτή που καθόμουν εγώ.
- Ναι, μπορείς να τη πάρεις.
- Ευχαριστώ πολύ!
- Παρακαλώ!
Περνάει η ώρα, έχω παραγγείλει και άλλο ποτό και εκεί που είμαι πλήρως αποροφημένη στο βιβλίο:
- Συγνώμη, μήπως θα μπορούσα να πάρω και την άλλη καρέκλα;
Ήταν ο ίδιος νεαρός που είχε έρθει πρίν λίγη ώρα και είχε πάρει την πρώτη καρέκλα.
Κοιτώ, λοιπόν, γύρω μου και βλέπω οτι η παρέα τους είχε μεγαλώσει. Σε άλλα δύο κοντινά τραπέζια κάθονταν ένα ζευγάρι και άλλη μία παρέα των δύο ατόμων, και λίγο πιο πέρα άλλες δύο μικρές παρέες. Υπήρχαν κενά τραπέζια, με κενές καρέκλες, λίγα βήματα πιο πέρα, αλλά ο νεαρός ήθελε να πάρει τη δική μου καρέκλα!
- Αυτήν την καρέκλα; Του λέω με ένα ύφος χαμογελαστό και δείχνω τη κενή καρέκλα που βρισκόταν απέναντι μου στο τραπέζι μου.
- Ναι, αυτήν. Μπορώ;
- Τι να σου πώ, πάρτην! Του λέω γελώντας
Την παίρνει λοιπόν, την πάει στο τραπέζι της παρέας του, κάθετε "η νέα άφιξη" στο τραπέζι τους και μένω εγώ στο τραπέζι μου, να χαμογελάω και να κοιτώ τις τόσες κενές καρέκλες που υπήρχαν εκεί κοντά.
Σηκώνεται τότε ο κύριος που καθόταν με τα της συζύγου του, λίγο πιο δίπλα ( περίπου στα 50 με 55 ετών τον έκανα ), πάει σε ένα κενό τραπέζι, παίρνει μία καρέκλα και την φέρνει στο τραπέζι μου, τοποθετώντας την απέναντι απο εμένα και μου λέει:
- Μία κυρία δεν πρέπει να κάθεται ποτέ σε ένα τραπέζι, χωρίς θέση για συντροφιά.
Τον κοιτώ, μετά κοιτώ τη κυρία που συνόδευε, η οποία με κοιτούσε και χαμογελούσε, και μετά τον νεαρό που μου πήρε τη τελευταία καρέκλα του τραπεζιού που καθόμουν...Του χαμογελώ και του απαντώ:
- Σας ευχαριστώ πολύ για την ευγένεια σας, η κυρία που συνοδεύετε είναι πολύ τυχερή!
- Σε κοιτάμε που κάθεσαι παρέα με το βιβλίο σου και σε θαυμάζουμε! Δεν το κάνουν πολλοί αυτό....
Μου χαμογέλασε και με χαιρέτησε φεύγοντας προς το τραπέζι του :)

Όταν σκέφτομαι αυτό το περιστατικό, πολλές φορές αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν στη θέση μου καθόταν ένας άντρας....Πιστεύω οτι το περιστατικό θα ήταν διαφορετικό ή δεν θα λάμβανε χώρα ποτέ!.
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας!

Το να ταξιδεύεις μόνος σου είναι ένα μεγάλο "σχολείο"! Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα.....Πολλές φορές όμως (για να μην πώ τις περισσότερες) άλλα βιώματα έχει μία γυναίκα που ταξιδεύει μόνη και άλλα ένας άντρας, για πολλούς και διάφορους λόγους...
Γειά σου Sassenach!Οπως πάντα, με σημασία αυτά που γράφεις!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.432
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
το κανεις επειδη ειμαι γρια..χαχα!εμενα ομως μ ευχαριστει και σ ευχαριστω!
Επειδή παραδίδεις μαθήματα αγάπης για τη ζωή σε μια εποχή που μας έχει κατακλείσει μια θανατερή μιζέρια.
 

marathes

Member
Μηνύματα
54
Likes
86
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ
Γλυκιά μου coco , απλά RESPECT! Και όχι για την ηλικία σου, αλλα γιατί είσαι αλέγκρα!!! Μάθημα ζωής για όλους μας! Σου εύχομαι και στα 100 όταν φτάσεις, να γιολάρεις με το ίδιο πάθος!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ωστοσο,εδω μιλαμε για γυναικες που ταξιδευουν μονες,κι οχι για την πολυταραχη ζωη μου.Θελω μονο να ευχαριστησω για τα ομορφα λογια και να υποσχεθω μια ιστορια για το παρισι σε δευτερη και τριτη αναγνωση και μερκες γαλλικες ομορφιες.Να ειμαστε καλα ,να ειμαστε καλοι με τους αλλους και με μας,να αγαπαμε..και να ταξιδευουμε,οσο πιο πολυ,πιο μακρυα μπορουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.789
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom