Γενικά Γυρος της αφρικης οδικως

gmavro75

Member
Μηνύματα
436
Likes
563
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Σκέφτεσαι τη Λατινική Αμερική (κεντρική και νότια); έχει ακριβά αεροπορικά εισητήρια οπότε ενδείκνυται για μακροχρόνιο ταξίδι... (άλλο να δώσεις 1300 για ταξίδι μιας εβδομάδας άλλο για ταξίδι ενός χρόνου), επίσης έχεις όλη τη γκάμα επιλογών στο budget σου από youth hostels μέχρι καλά ξενοδοχεία, από φαγητό στο δρόμο μέχρι καλά εστιατόρια από μετακίνηση με τοπική συγκοινωνία και με τρένα μέχρι με ιδωτικά αυτοκίνητα και οδηγούς, όλα σε καλές τιμές στις περισσότερες χώρες.
Από τοπία; Από Ειρινικό και Ατλαντικό μέχρι Άνδεις και από ερήμους μέχρι Αμαζόνιο και Παταγωνία. Πολιτισμοί Ινκας, Μάγια, Αζτζέκοι, αποικιοκρατία. Καλή βραδινή ζωή σε όλες τις γνωστές πόλεις. Τα παραπάνω δε τα βρίσκεις στην Αφρική.
Επίσης πρόκειται για σχετικά ασφαλή προορισμό, υπάρχουν υποδομές για ό,τι απρόβλεπτο προκύψει και θα γνωρίσεις πολύ-πολύ κόσμο από όλο το κόσμο...
Και έξι μήνες να πας (για να μη χάσεις όλη τη χρονιά), θα τα δεις όλα...

Αφρική, όπως γράφτηκε και πιο πάνω, είναι δύσκολος προορισμός για πρώτος και κατά τη γνώμη μου πρέπει να σε έχουν μάθει άλλα ταξίδια να "κοιτάς" για να δεις αυτά που έχει να σου δώσει.

Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι η Αφρική πρέπει να βγει από τα πλάνα σου... απλά δώσε της χρόνο. Ένας πολύ καλός τρόπος να την επισκεφτείς για πρώτη φορά (τα τελευταία μου δυο ταξίδια εκεί έτσι έγιναν) είναι μέσω αποστολής με ανθρωπιστικό χαρακτήρα (π.χ. Action Aid). Σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις με κοινότητες, να εργαστείς σε έργα υποδομών (π.χ. σχολεία, πηγάδια κτλ), για πολύ original εμπειρίες, αποκτάς φοβερή επαφή με τους ανθρώπους και τις εκεί κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα η οργάνωση γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν καλά τις περιοχές και καθαρίζουν για ό,τι απρόβλεπτο και διαδικαστικό μπορεί να τύχει. Αλλά αυτό δεν απαιτεί ένα χρόνο, συνήθως τέτοια ταξίδια διαρκούν μια-δυο εβδομάδες.
 

pmaria

Member
Μηνύματα
90
Likes
44
θα συμφωνησω με gmavro75. μια κοπελιτσα που ηξερα (γνωστος γνωστου κτλ) ετσι ειχε παει. δηλ με καποια αποστολη να βοηθησει να χτισουν σχολειο (νομιζω). ειναι και πιο ενδιαφερον για να ερθεις σε επαφη με τον ντοπιο κοσμο και πιο απροβληματιστο ως προς τις μετακινησεις σου και τις κακοτοπιες που μπορει να συναντησεις εκει μονος σου.
παντως πολυ αξιολογο που στην ηλικια αυτη σκεφτεσαι ενα τετοιο ταξιδι κι οχι μπεκρουλιασματα σε ελληνικα νησια μεχρι θανατου.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
 
Last edited:

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Ένας πολύ καλός τρόπος να την επισκεφτείς για πρώτη φορά (τα τελευταία μου δυο ταξίδια εκεί έτσι έγιναν) είναι μέσω αποστολής με ανθρωπιστικό χαρακτήρα (π.χ. Action Aid). Σου δίνεται η δυνατότητα να ζήσεις με κοινότητες, να εργαστείς σε έργα υποδομών (π.χ. σχολεία, πηγάδια κτλ), για πολύ original εμπειρίες, αποκτάς φοβερή επαφή με τους ανθρώπους και τις εκεί κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα η οργάνωση γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν καλά τις περιοχές και καθαρίζουν για ό,τι απρόβλεπτο και διαδικαστικό μπορεί να τύχει. Αλλά αυτό δεν απαιτεί ένα χρόνο, συνήθως τέτοια ταξίδια διαρκούν μια-δυο εβδομάδες.
Πολλά μπρράβο για την συμβολή σου σ'αυτό το εγχείρημα! Δώσε μας όμως περισσότερες πληροφορίες! Πες μας τις εμπειρίες σου!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.721
Likes
15.074
φιλε και εμενα θα μου αρεσε ενας τετοιος προορισμος και ειμειμαι 16.η φυλη νιζω ειναι επισκεχψιμη με 4χ4

16 και πολιτικός μηχανικός ε;Και γεννημένος το 1985. Είσαι και παιδί θαύμα μπράβο σου. Σπάνια βρίσκεις τέτοιες περιπτώσεις και με όρεξη για εξωτικά ταξίδια και ανησυχίες για το τι μπορεί να συμβεί εκεί.
 

Alexandros_T

Member
Μηνύματα
159
Likes
373
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Συμφωνω να ξεκινησεις με πιο ευκολες πίστες.
Αργοτερα μπορεις να ακολουθησεις το παραδειγμα καποιων τολμηρων που συναντησα οπως του Steven που κανει το γυρο της Αφρικης με ενα 125cc μηχανακι (μετα το 1ο ταξιδι του μαλαισια-Γερμανια). https://www.facebook.com/stevenslit...81945756116.1073741826.100005029352959&type=1
Ή τη φιλη του την Katarina απο τη Σλοβενια, 23 ετων, που κανει το γυρο της Αφρικης με ποδήλατο!!!!!
Ειδικη μνεια και στο Ελληνα (φιλος με το Steven πλεον κι αυτος) που κανει το γυρο του κοσμου με βέσπα
http://worldvespa.wordpress.com/around-the-world-2013/

ps. Hydronetta θεωρω οτι το Μάλι ειναι επικινδυνο μεν, αλλα προσπελασιμο για τους τολμηρους πλεον (πχ κατι τυπους που πανε για τουρισμο Αφγανισταν :). Το νότιο Μάλι ευκολα, ίσως και μεχρι Timbuktu. Το προβλημα ειναι πλεον ο Ebola στη δυτικη Αφρικη
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom