Κροατία Μαυροβούνιο Ουγγαρία Δαλματικές ακτές-Βουδαπέστη οδικώς

Μηνύματα
28
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Ιβηρικής
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια και Κουβα

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Wow! Υπέροχες φωτογραφίες! Thank you!
 
Μηνύματα
28
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Ιβηρικής
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια και Κουβα
Βουδαπέστη

Η πρώτη γεύση που πήραμε από την Ουγγαρία ήταν μάλλον δυσάρεστη. Ο καιρός χάλασε απότομα και υπό καταρρακτώδη βροχή ψάχναμε για βενζινάδικο από όπου θα προμηθευόμασταν τη βινιέτα, κάτι σαν εισιτήριο δηλαδή για οδήγηση στους ούγγρικους αυτοκινητόδρομους. Αφού το βρήκαμε με δυσκολία, περιμέναμε υπό βροχή για 45’ περίπου σε ουρά για να την αγοράσουμε! Εδώ να σημειώσω ότι τα βενζινάδικα στην Κροατία και στην Ουγγαρία είναι self-service, κάτι που μπορεί να σε καθυστερήσει αφάνταστα σε εποχή αιχμής γιατί μέχρι να βάλεις μόνος σου τη βενζίνη (δεν είναι και κάτι δύσκολο, αλλά αν δεν ξέρεις θέλει προσοχή για να μη βάλεις κατά λάθος καμιά diesel!), να πας στο ταμείο να πληρώσεις και να φύγεις είναι χρονοβόρο.
Μετά από αυτές τις καθυστερήσεις μπήκαμε το βράδυ στη Βουδαπέστη. Το ξενοδοχείο το είχαμε κλείσει μέσω internet με γνώμονα να έχει ιδιωτικό πάρκινγκ και να είναι κοντά σε στάση του μετρό. Η μπαταρία του GPS ευτυχώς δεν μας πρόδωσε αυτή τη φορά και φτάσαμε στο ξενοδοχείο το οποίο ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν ήταν ένα μονοκόμματο δεκαόροφο οικοδόμημα της σοσιαλιστικής περιόδου, μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει πρωινό, παρότι στο site έγραφε ότι είχε, και μας ζήτησαν να τους πληρώσουμε όλη την τιμή επιτόπου! Εμείς φυσικά αρνηθήκαμε. Επιπλέον ανακαλύψαμε και τρίχες στο κρεβάτι… Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η σύντροφός μου να θέλει να φύγουμε (!!) την επόμενη μέρα. Η κούραση ήταν ωστόσο μεγάλη μετά από την πολύωρη οδήγηση και ο ύπνος ήρθε ακαριαία!
Την επόμενη μέρα θαρρείς και όλα άλλαξαν απότομα! Η βροχή σταμάτησε και αργότερα ξεπρόβαλλε λαμπρός ο αυγουστιάτικος ήλιος, χωρίς όμως να έχει ζέστη. Η βόλτα στο κατά μήκος του Δούναβη έκανε τη σύντροφό μου να κάνει στροφή 180 μοιρών και το πρόωρο ταξίδι του γυρισμού να αποφευχθεί! Ήταν Κυριακή και την συγκεκριμένη μέρα τα μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα στον Δούναβη έχουν brunch από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με 35 ευρώ το άτομο τρως και πίνεις από έναν ατελείωτο μπουφέ ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Το λουκούλειο αυτό γεύμα μας κράτησε για όλη την ημέρα! Η ούγγρικη κουζίνα άλλωστε δεν είναι και η πιο υγιεινή!
Τη Βουδαπέστη είναι μια πόλη επιβλητική, που ωστόσο 2 γεμάτες μέρες είναι αρκετές για να δεις τα κυριότερα αξιοθέατά της. Περίπατος κατά μήκος του Δούναβη και στη γέφυρα των αλυσίδων, οδός Vaci για καφέ στο Anna και φαγητό στο Fatal, ανάβαση στη Βούδα στο παλάτι των Αψβούργων και τον Πύργο των Ψαράδων από όπου φαίνεται η θέα όλης της Βουδαπέστης, επίσκεψη στην πλατεία των Ηρώων και το μεγάλο πάρκο που υπάρχει δίπλα της, καθώς και βόλτα στο νησί της Μαργαρίτας, που είναι από μόνο του ένα τεράστιο πάρκο. Αν κάποιος πάντως επισκεφτεί τη Βουδαπέστη, μην παραλείψει με τίποτα τη βόλτα με το καραβάκι στο Δούναβη. Όλα τα εντυπωσιακά οικοδομήματα της πόλης, με κορυφαίο αυτών το Κοινοβούλιο φαίνονται ακόμα πιο ωραία από το ποτάμι. Αν κάποιος θέλει να αποφύγει τα πολύ τουριστικά μέρη, μπορεί να πάει στους πεζόδρομους κοντά στην πλατεία Oktogon, όπου έχει πολύ ωραίες καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια..
Οι συγκοινωνίες της Βουδαπέστης είναι άρτιες και πολύ οργανωμένες. Μπορείς να πας άνετα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, καθώς μετρό, τραμ και λεωφορεία έχουν συχνές ανταποκρίσεις. Όσο για τα πάρκα, τι να πεις.. Απολαυστικοί περίπατοι!
Οι μέρες πέρασαν όπως πάντα γρήγορα όταν πρόκειται για ταξίδι και είχε φτάσει η ώρα του γυρισμού. Το ταξίδι Βουδαπέστη-Θεσσαλονίκη κράτησε 13 περίπου ώρες και ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο, αν εξαιρέσεις κάποια έργα στην εθνική οδό της Βόρειας Σερβίας. Μετά από αυτό το ταξίδι, το καλύτερο της ζωής μου μέχρι το επόμενο, έχω γίνει λάτρης των road-trips! Μου πήρε πολλές μέρες να προσαρμοστώ στην καθημερινότητα και αν και έχουν περάσει 3 μήνες από τότε το σκέφτομαι ακόμα..Ανυπομονώ για το επόμενο!


 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Λευτέρη! Λοιπόν, έχουμε το ίδιο πρόβλημα! Μετά το πρώτο road trip κολλήσαμε! Road trip holics! Να'στε καλά να ξαναπάτε και να μας το διηγηθείς!
 

XrisAround

Member
Μηνύματα
59
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
.....Κρήτη.....
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ
Πολύ ωραία περιγραφή και με αρκετές λεπτομέρειες ειδικά για τις Δαλματικές ακτές!
Το ψήνω κ γω σιγά σιγά το 2ο roadtrip μου! Το πρώτο απλά αξέχαστο, είναι να μην γλυκαθείς τελικά με δαύτα!
ααααα και πανέμορφες φωτογραφίες! φχαριστούμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.531
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom