maltakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου λάχει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Δεν αναρωτήθηκες όμως επίσης πόσοι ξεπλένουν χρήμα στην πάμπλουτη Κύπρο,ποιοί νόμοι τους το επιτρέπουν και τι κατάλοιπα έχει το νησί από την Βρετανική κατοχή.
Γιατί είμαστε έτσι; Σκέψου την " παραδοσιακή" προχειρότητα, επιπολαιότητα και φυγοπονία του 'Ελληνα ( στη χώρα του βέβαια, γιατί έξω υπο το φόβο του μαστιγίου μετατρέπεται συνήθως σε Σταχάνοφ) μπολιασμένη με τόνους νεοελληνικής ψευτομαγκιάς, ασυδοσίας , αγάπης για εύκολο και άκοπο πλουτισμό και κυρίως της ατιμωρησίας που ιδίως μετά το 1981 έλαβε πρωτόγνωρες, τερατώδεις διαστάσεις και η απάντηση προκύπτει αβίαστα μόνη της.Τις τελευταίες 2 μέρες βρίσκομαι στην Κύπρο. Από την τελευταία φορά που ήρθα πριν ενάμιση μήνα, έχουν ξύσει την παλιά άσφαλτο στην γειτονιά μου, έχουν ρίξει καινούρια ασφαλτικά και έχουν περάσει και τις διαγραμμίσεις. Τα φρεάτια βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο ύψος με το οδόστρωμα. Σε περιοχές υπό κατασκευή, πάνω σε κάθε φρεάτιο βρίσκεται ένας κώνος για να μην χτυπήσεις το αμάξι σου. Οι ενώσεις των παλιών ασφαλτικών και των καινούριων είναι άρτιες. Σε έναν οδικό άξονα που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο εξάμηνο, έχουν τοποθετήσει από τώρα τις πινακίδες κατεύθυνσης. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω:
ΥΓ. και τελευταία ερώτηση: επειδή δεν ξέρω καλά κάτι διαδικτυακές ορολογίες, για πείτε μου, τώρα trollάρω;
- είμαστε πιο ηλίθιοι εμείς και δεν μπορούμε να διορθώσουμε ένα δρόμο με σωστό τρόπο; Χρειάζεται ιδιαίτερη πληροφόρηση για να μην πετάνε την άσφαλτο πάνω απ’ την λακκούβα αλλά να ξύνουν το τμήμα πρώτα;
- είναι τόσο πιο τίμιοι και σέβονται τόσο περισσότερο τον συνάνθρωπό τους και την δουλειά τους οι Κυπραίοι από εμάς;
- ναι είναι πιο πλούσια η Κύπρος. Μα και η Ελλάδα κάποτε δεν τα πήγαινε άσχημα αλλά ακόμα και τότε πολλά έργα υποδομής ήταν απαράδεκτα κατασκευασμένα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται και οι Κυπραίοι μόνο για την τσεπόνα τους;
- γιατί μου φαίνεται τόσο αυτονόητο που στην Κύπρο οι άνθρωποι δουλεύουν με τελικό σκοπό να παραδώσουν ένα άρτιο έργο και ταυτόχρονα μου φαίνεται εντελώς προβλέψιμο στην Ελλάδα οι άνθρωποι να μην δίνουν δεκάρα για το κοινό όφελος αλλά μόνο για την τσέπη τους;
- γιατί φοβάμαι ότι μετά από την όποια έκβαση του Μνημονίου, είτε γίνουμε Ουγκάντα είτε όχι, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως θεωρούμε όλοι αυτονόητο; Γιατί να το δεχόμαστε αυτό σαν μια de facto κατάσταση όταν δεν δεχόμαστε κάποιοι κάποιοι πχ την θρησκεία που θέλει να μας κρατάει σε μια de facto κατάσταση;
- αλήθεια ρε παιδιά, τι φταίει; Γιατί είμαστε έτσι; Τι μας οδήγησε σε τούτη την φαυλοκρατία; Τι κάναμε λάθος;
Μα και δω γίνονται αυτά εκτός απο τα κατάλοιπα που είναι Τουρκικής προέλευσης και δρόμους δεν μπορούμε να κάνουμε ....Δεν αναρωτήθηκες όμως επίσης πόσοι ξεπλένουν χρήμα στην πάμπλουτη Κύπρο,ποιοί νόμοι τους το επιτρέπουν και τι κατάλοιπα έχει το νησί από την Βρετανική κατοχή.

Προφανώς είναι πολύ ιδιαίτερη γειτονιά σου, γιατί πουθενά δεν είδα στη Κύπρο καμιά σπουδαία οργάνωση από το κράτος. Ο πλούτος εκεί είναι καθαρά υπόθεση ιδιωτική.Τις τελευταίες 2 μέρες βρίσκομαι στην Κύπρο. Από την τελευταία φορά που ήρθα πριν ενάμιση μήνα, έχουν ξύσει την παλιά άσφαλτο στην γειτονιά μου, έχουν ρίξει καινούρια ασφαλτικά και έχουν περάσει και τις διαγραμμίσεις. Τα φρεάτια βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο ύψος με το οδόστρωμα. Σε περιοχές υπό κατασκευή, πάνω σε κάθε φρεάτιο βρίσκεται ένας κώνος για να μην χτυπήσεις το αμάξι σου. Οι ενώσεις των παλιών ασφαλτικών και των καινούριων είναι άρτιες. Σε έναν οδικό άξονα που αναμένεται να ανοίξει το επόμενο εξάμηνο, έχουν τοποθετήσει από τώρα τις πινακίδες κατεύθυνσης. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω:
ΥΓ. και τελευταία ερώτηση: επειδή δεν ξέρω καλά κάτι διαδικτυακές ορολογίες, για πείτε μου, τώρα trollάρω;
- είμαστε πιο ηλίθιοι εμείς και δεν μπορούμε να διορθώσουμε ένα δρόμο με σωστό τρόπο; Χρειάζεται ιδιαίτερη πληροφόρηση για να μην πετάνε την άσφαλτο πάνω απ’ την λακκούβα αλλά να ξύνουν το τμήμα πρώτα;
- είναι τόσο πιο τίμιοι και σέβονται τόσο περισσότερο τον συνάνθρωπό τους και την δουλειά τους οι Κυπραίοι από εμάς;
- ναι είναι πιο πλούσια η Κύπρος. Μα και η Ελλάδα κάποτε δεν τα πήγαινε άσχημα αλλά ακόμα και τότε πολλά έργα υποδομής ήταν απαράδεκτα κατασκευασμένα. Γιατί δεν ενδιαφέρονται και οι Κυπραίοι μόνο για την τσεπόνα τους;
- γιατί μου φαίνεται τόσο αυτονόητο που στην Κύπρο οι άνθρωποι δουλεύουν με τελικό σκοπό να παραδώσουν ένα άρτιο έργο και ταυτόχρονα μου φαίνεται εντελώς προβλέψιμο στην Ελλάδα οι άνθρωποι να μην δίνουν δεκάρα για το κοινό όφελος αλλά μόνο για την τσέπη τους;
- γιατί φοβάμαι ότι μετά από την όποια έκβαση του Μνημονίου, είτε γίνουμε Ουγκάντα είτε όχι, θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε όπως θεωρούμε όλοι αυτονόητο; Γιατί να το δεχόμαστε αυτό σαν μια de facto κατάσταση όταν δεν δεχόμαστε κάποιοι κάποιοι πχ την θρησκεία που θέλει να μας κρατάει σε μια de facto κατάσταση;
- αλήθεια ρε παιδιά, τι φταίει; Γιατί είμαστε έτσι; Τι μας οδήγησε σε τούτη την φαυλοκρατία; Τι κάναμε λάθος;
Μα δεν με κατάλαβες.Μα και δω γίνονται αυτά εκτός απο τα κατάλοιπα που είναι Τουρκικής προέλευσης και δρόμους δεν μπορούμε να κάνουμε ....
Αρχοντα σοβαρά μιλάς? Για τι ποσότητες μιλάμε? Καθημερινά ή εβδομαδιαία? Για λέγε..... (όχι ότι η μπύρα της οικοδομής πίνετε, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει..)Θα ανοίξουμε σε λίγο τόπικ και για τις δωρεάν μπύρες που δίνουν στους υπαλλήλους της Άμστελ?
Λεπτομέρειες δε ξέρω! Και ευτυχώς δεν εργάζομαι εκεί, δε θα ήξερα τι να τις κάνωΑρχοντα σοβαρά μιλάς? Για τι ποσότητες μιλάμε? Καθημερινά ή εβδομαδιαία? Για λέγε..... (όχι ότι η μπύρα της οικοδομής πίνετε, αλλά ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει..)
Λεπτομέρειες δε ξέρω! Και ευτυχώς δεν εργάζομαι εκεί, δε θα ήξερα τι να τις κάνω![]()
(τώρα που ξέρω, είσαι απλά άτυχη)

Και σε ποιές ΔΕΚΟ υπάρχουν αυτοί οι υπερβολικά καλοπληρωμένοι;Είναι ένας από τα εκατομμύρια Ελλήνων που δεν "πολυσυμπαθούν" τους υπερβολικά καλοπληρωμένους αργόσχολους κάποιων ΔΕΚΟ.Απλά είναι τα πράγματα.
ΔΕΗ, ΟΠΑΠ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΠΕ ( στην ουσία ΔΕΚΟ είναι κι αυτά) και πολλές άλλες.Και σε ποιές ΔΕΚΟ υπάρχουν αυτοί οι υπερβολικά καλοπληρωμένοι;
Φιλτατε maltakia δεν εχω κανενα τετοιο ονειρο. Ο Αλαφουζος εχει τσουβαλια χρημα, Αντιθετα εγω ειμαι ενας απο τους πολλους κακοπληρωμενους εργαζομενους (και οχι απασχολουμενους οπως οι περισσοτεροι στο Δημοσιο) του ιδιωτικου τομεα που παθαινει σοκ οταν ακουει τα οσα οργια γινονται στο Δημοσιο εδω και πολλες δεκαετιες. Ο λογος ειναι οτι μ@#$%κες σαν και μενα πληρωνουμε τοσα χρονια καποιους μαγκες που το μονο προσον που ειχαν ηταν να ειναι κομματοσκυλα ωστε να διοριστουν και με την απραξια τους ως μονο σκοπο της ζωης τους εχουν να κανουν τη δικη μας ζωη δυσκολοτερη - απο "γρηγοροσημο" μεχρι γιατρους που κανουν κοπανα απο τα ραντεβου του ΙΚΑ κ.ο.κ.Ο Αλαφούζος χρησιμοποιεί πιο γλυκό λόγο από εσένα.Μην ανησυχείς πάντως και της κυβέρνησης και της Τρόϊκας αυτός είναι ο στόχος.Να καταργηθούν όλες οι συλλογικές συμβάσεις και με ανεργία στο 20-25% να προσλαμβάνουν σκλάβους με 500? το μήνα.
Αν θα επιτευχθεί ο στόχος έγκειται στο πόσοι,και πως κυρίως,θα αντιδράσουν.Εύχομαι να μην πραγματοποιηθεί το όνειρό σου πάντως.