Δημοτική Πινακοθήκη:Εξπρεσιονισμός με στάση στον Ντελακρουά

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ενα «Νεαρό ζευγάρι» από άγνωστο Φλαμανδό καλλιτέχνη του 15ου αιώνα σε υποδέχεται στην έκθεση της συλλογής Οικονόμου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Είναι το παλαιότερο έργο της, ένα αληθινό «κόσμημα ευαισθησίας και αισθαντικότητας», όπως το περιγράφει η επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια της Πινακοθήκης Νέλλη Κυριαζή.
as.enet.gr_resources_2011_02_26_3_thumb_medium.jpg
Το κυβιστικό «Ξαπλωμένο γλυπτό» του Αντρέ Λοτ§«Φθινοπωρινή καταιγίδα», υδατογραφία του Χένρι Μουρ

Λίγο πιο πέρα ένα άλλο έργο που ξαφνιάζει είναι του Λάζαρους βαν ντερ Μπορχτ «Ο Λωτ και οι κόρες του», από τις αρχές του 17ου αιώνα. Αιρετικό και βλάσφημο, αφηγείται την προσπάθεια των θυγατέρων του Λωτ να μεθύσουν τον πατέρα τους για να κάνουν παιδί μαζί του, προκειμένου να συνεχίσουν τη γενιά τους. Εργο ακριβοθώρητο, που σπάνια συναντά κανείς στα μουσεία της Δύσης.

Απαιτείται χρόνος αρκετός για να μπορέσει κανείς να αφομοιώσει την έκθεση. Θα δει 245 έργα και στα δύο άψογα ανακαινισμένα νεοκλασικά κτίρια της Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο. Αληθινή αποκάλυψη είναι η τελευταία αίθουσα με τα σχέδια των Πικάσο, Γκογκέν, Κίρχνερ, Κόλβιτζ, Ριβέρα, Καράδερς, Φρόιντ κ.ά. Τον Μάιο θα εκτεθούν τα υπόλοιπα 175, που θα ξεκινούν από το σουρεαλισμό και θα φτάνουν στους Νεοάγριους της δεκαετίας του '80.

info: Διάρκεια έως 24 Απριλίου. Συνοδεύεται από ογκώδη κατάλογο-λεύκωμα (50 ευρώ). Λεωνίδου και Μυλλέρου (Μεταξουργείου). Τρίτη έως Σάββατο 10-2 μ.μ. και 5-9 μ.μ., Κυριακή 10-2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

ολόκληρο το άρθρο http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=252227
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.965
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom