Ελλάδα Διήμερο στην παραμυθένια Ξάνθη...!

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Πριν δύο εβδομάδες επισκέφθηκα την πανέμορφη Ξάνθη. Έμεινα δύο μέρες, Παρασκευή και Σάββατο, και πραγματικά πέρασα υπέροχα. Πρώτη φορά στην Ξάνθη και ανακάλυψα ότι είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας..! Γραφικά στενά, σοκάκια, όμορφα πολύχρωμα σπίτια και εξαιρετικό φαγητό! Αρχικά ξεκινήσαμε από Χαλκιδική γύρω στις 8 η ώρα και γύρω στις 12 περίπου, αφού κάναμε μια στάση στην Καβάλα, φτάσαμε στα Τέμπη Νέστου. Ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου από το χωριό Τοξότες και τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο, χωμένο μέσα στο δάσος βρήκαμε την αρχή του μονοπατιού δίπλα στις υπέροχες παραλίες που σχηματίζει ο ποταμός.
Το τοπίο είναι εκπληκτικό, στην αρχή του μονοπατιού υπάρχουν κιόσκια που μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ποδηλασία, ορειβασία, κανό ή καγιάκ. Εμείς επιλέξαμε απλά να περπατήσουμε. Ακολουθώντας το μονοπάτι μείναμε με το στόμα ανοιχτό από το μεγαλείο της φύσης. Όλα ήταν τόσο πολύχρωμα και όμορφα ενώ το ποτάμι συμπλήρωνε εξαιρετικά τη θέα. Βγάζοντας αμέτρητες φωτογραφίες συνεχίσαμε το μονοπάτι και φτάσαμε σε ένα ψηλό σημείο σαν λόφο με ένα κιόσκι και ένα παγκάκι. Έπειτα γυρίσαμε πίσω και πήραμε το δρόμο για Ξάνθη.

Τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο Δημόκριτος το οποίο ήταν μέτριο αλλά σχετικά οικονομικό και το σημαντικότερο μόλις δυο βήματα από την κεντρική πλατεία με το ρολόι. Κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί και βγάλαμε φωτογραφίες στην πλατεία η οποία έσφυζε από ζωή..! Φοιτητές, μαθητές, μικρά παιδάκια που έτρεχαν παντού και μουσουλμάνοι συνέθεταν το σκηνικό. Καθώς πεινούσαμε ανηφορίσαμε το δρόμο για την Παλιά Πόλη, στην είσοδο της οποίας βρήκαμε και πάλι αμέτρητο φοιτητόκοσμο στις γεμάτες καφετέριες.
Εμείς πήραμε το δρόμο αριστερά, Χασιρτζόγλου και αποφασίσαμε να φάμε στο εστιατόριο Παλαιά Πόλις (Παλαιά Πόλις - εστιατοριο ταβερνα - ξανθη ). Η απόφαση μας δικαίωσε πανηγυρικά!! :clap: Ο χώρος ήταν πολύ ζεστός και το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό. Τα πιάτα ήταν όλα εξαίσια και ευχαρίστησαν και με το παραπάνω τον ουρανίσκο μας. Παραγγείλαμε γιαουρτλού κεμπάπ, κοτόπουλο με μουστάρδα και μπέικον, μπιφτέκι γεμιστό, δύο ακόμη πιάτα με περίεργο όνομα (αλλά εξαιρετικά) , γαρίδες σαγανάκι και καλαμαράκια για αυτούς που νήστευαν. Ακόμη μια απλή σαλάτα, μια σαλάτα ροδιού (με ρόδι, σπανάκι, μέλι, σύκα...άλλο πράγμα να σας το λέω και άλλο να την τρώτε! :bleh:), ποικιλία από κεφτέδες, τυρί με μέλι και αναψυκτικά και πληρώσαμε 82 ευρώ οχτώ άτομα αφού πρώτα μας κέρασαν και ένα γλυκάκι!!
Μετά, σκασμένοι πλέον από το φαγητό κάναμε μια βόλτα στα παραμυθένια στενά σοκάκια της Ξάνθης και τελικά χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε στο αμφιθέατρο της Ξάνθης απ'όπου είχαμε όλη την πόλη στα πόδια μας! Θαυμάσαμε τη θέα, βγήκαμε φωτογραφίες και σιγά σιγά αρχίσαμε να κατεβαίνουμε αφού είχε πάει ήδη 6 και μισή η ώρα. Τελικά, περάσαμε να πάρουμε ένα παγωτό από την Κεντρική Πλατεία και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε.
Γύρω στις εννιά κάναμε μια βόλτα στη βραδινή Ξάνθη και πήγαμε στο εστιατόριο Μυροβόλος, στο δρόμο δεξιά μετά την πλατεία με τις καφετέριες. Δυστυχώς το μαγαζί ήταν πολύ μέτριο...Τα φαγητά δεν μας άρεσαν και ο χώρος όχι και τόσο περιποιημένος...αλλά είχε καλή μουσική, live!Γενικά πάντως δεν θα το πρότεινα! Τέλος πάντων εμείς καλά περάσαμε, μέχρι τις 2 και μισή μείναμε και μετά βόλτα πάλι στην νυχτερινή Ξάνθη και επιστροφή στο ξενοδοχείο αφού ξεπατωθήκαμε από το περπάτημα...
 

Attachments

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
...πολυ καλη η αφηγηση σου..περιμενω την συνεχεια:D!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.416
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom