ευχαριστώ πάρα πολύ!Αυτή την διαδρομή Καλαμπάκα Άρτα Πρέβεζα από ποιον δρόμο θα την κανεις;
Εάν είναι η παλιά " Καταρα" είναι εφιαλτική διαδρομή με άπειρες στροφές!!
Αντιθέτως, το Ιωάννινα -Άρτα από την Ιόνια οδό είναι μια χαρα.
Έχεις μπλέξει πάρα πολλά μέρη και δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια περιοχή της Ελλάδας θέλει να εστιάσεις.
Εάν θέλεις να πας Μετέωρα που όντως είναι εκπληκτικά θα σου πρότεινα να γυρίσεις από Τρίκαλα και να βγεις μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και από εκεί να συνεχίσεις για Ιωάννινα και τα υπόλοιπα μέρη της Ηπείρου που θέλεις να δεις.
Τώρα κάτι Σύβοτα κλπ δεν θα τρελαθείς. Δεν έχουν κάτι γραφικό όπως η Πάργα.
Επίσης θα πρότεινα να πάρεις το αμάξι από το αεροδρόμιο και να φύγεις απευθείας και να μείνεις στο τέλος στην Θεσσαλονίκη για 3 νύχτες και να της αφιερώσεις 2 ολοκληρες μέρες για να πάρεις μια καλή γεύση από την πόλη. Έτσι θα γλυτώσεις την πρώτη διανυκτέρευση στην πόλη που έβαλες στην αρχή. Βέβαια θα έχει ζέστη στην πόλη αλλά δεν νομίζω να έχετε θέμα.
Εφόσον μείνετε σε ξενοδοχείο προς τα ανατολικά τότε μπορείτε να κάνετε και μια ημερήσια εκδρομή στην Χαλκιδική, να κάνετε μπάνιο κάτω στο 1ο πόδι σε κάποιο beach bar στο Πευκοχώρι και να γυρίσετε το απόγευμα να φάτε στην γραφική Άφυτο, να κανετε βόλτα στο χωριό και να γυρίσετε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Επειδή θα είναι καθημερινή π.χ. την Τετάρτη δεν θα έχετε θέμα με μποτιλιαρισμα στον δρόμο προς Πευκοχώρι.
Αυτό δεν θα στο πρότεινα από Παρασκευή έως Κυριακή....
Δεν ξέρω την παλιά καταρα που αναφέρεις, αλλα νομιζω ειναι απο Ιωαννινα που μας παιρνει ο χαρτης

Θελαμε να συνδιασουμε τα Μετεωρα και Αχερωντα. Ετσι μας προεκυψαν επισης: η Βεργινα, η Παργα και η Πρεβεζα..
Τωρα που το ειδα λιγο καλυτερα στον χαρτη και βλεποντας φωτογραφίες, ισως να διαλεξουμε καπου να μεινουμε ενδιάμεσα στην Παργα και στην Πρεβεζα, για να μην αλλαξουμε την διαμονη μας. Επίσης μου αρεσαν οι παραλιες της περιοχης ετσι νομιζω μπορει να μην χρειαζεται να σκεφτουμε και την Χαλκιδικη, μιας και δεν βολευει και πολυ σε αυτό το ταξίδι.
Για την πρώτη μερα, εβαλα Θεσσαλονίκη για να μην κουρασω τα παιδια πολυ. Γιατί μετά απο 1+2 ωρες ταξιδιου με αεροπλανο, δυσκολο θα είναι 3ωρη διαδρομη προς αλλου.