Διακοπές Νοτια Κρήτη, αλλα που ακριβώς???

StKar

Member
@MOSXRI ...και στη Μονή Τοπλού έχει εισιτήριο ....εκεί το χουν λίγο πιο μαζεμένο ...δλδ εισιτήριο πληρώνουν οι ξένοι και η εξήγηση της Κυρίας στην πόρτα ήταν γιατί υπάρχει μουσείο. Anyway είναι θέμα άποψης...προσωπικά πιστεύω για συγκεκριμένους λόγους, ότι στα μοναστήρια δεν πρέπει να υπάρχει εισιτήριο (αυτό όμως είναι off topic).
Στο θέμα του εισιτηρίου για τα διάφορα μέρη, όπως είναι ο Μπάλος και όλα αυτά που ανέφερες. Δεν θέλω να περάσω τσάμπα και να μου κλαίγεται η οργάνωση...ενισχύω οικονομικά διάφορες οργανώσεις. Το θέμα είναι στο όλο concept. Οπότε, αν η θέση μου είναι δεν θα σου πληρώσω εισιτήριο αλλά θα σε ενισχύσω οικονομικά ...τότε ναι θα πάω στη πηγή αλλά δεν θα πιω νερό και δεν βαριέσαι για την βενζίνη..βόλτα κάνουμε (αλλά και αυτό είναι όμως προσωπική άποψη και επίσης off topic).
Εξάλλου και το Ελαφονήσι είναι ενταγμένο στο Natura 2000 (διόρθωσε με αν κάνω λάθος...που δεν κάνω) ...αλλά εκεί δεν τίθεται θέμα εισιτήριου για ευνόητους λόγους ;)
Θάλασσα χαρήκαμε σε άλλες παραλίες εξίσου πολύ όμορφες, αν και δεν ήταν το μπάνιο το θέμα μας...μένω σε νησί (τουριστικό)...και δεν μου λείπει η θάλασσα.
Το ξέρω ότι δεν δίνονται άδειες οικοδομικές σε αυτά τα μέρη ...και όχι δεν θέλω μπιτσόμπαρα...αλλά δεν θέλω και αυτής της αισθητικής παραπήγματα (με εξαίρεσης της ξύλινης καντίνας στη Πρέβελη που ήταν πολύ συμπαθητική) με τιμές στο Θεό. Θα μπορούσαν να έχουν προδιαγραφές για κάτι πιο φιλικό και συμβατό προς το περιβάλλον (και αυτό προσωπική άποψη και εντελώς off topic).
Όταν πάνε κάποιοι διακοπές (που μπορεί να μην ξαναπάνε σε αυτό το μέρος)....ε..θα πάνε να δουν τα highlights του νησιού εφόσον είναι στη διαδρομή τους .....όχι?
Εν πάση περιπτώσει εμάς μας άρεσε απίστευτα η Κρήτη, είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε, στεναχωρηθήκαμε που δεν είχαμε και άλλο χρόνο να γυρίσουμε το νησί....αλλά καλό είναι να λέμε και τα αρνητικά μας δεν συμφωνείς ? :lol:

MOSXRI

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
@MOSXRI ...και στη Μονή Τοπλού έχει εισιτήριο ....εκεί το χουν λίγο πιο μαζεμένο ...δλδ εισιτήριο πληρώνουν οι ξένοι και η εξήγηση της Κυρίας στην πόρτα ήταν γιατί υπάρχει μουσείο.
Φέτος που πήγα 10 μέρες Λασίθι πήγαμε Μονή Τοπλού και δεν πληρώσαμε εισιτήριο. Την κυρία στην είσοδο την είδα που αναφέρεις πάντως. Φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει εισιτήριο σε μοναστήρια.

@MOSXRI
Στο θέμα του εισιτηρίου για τα διάφορα μέρη, όπως είναι ο Μπάλος και όλα αυτά που ανέφερες. Δεν θέλω να περάσω τσάμπα και να μου κλαίγεται η οργάνωση...ενισχύω οικονομικά διάφορες οργανώσεις. Το θέμα είναι στο όλο concept. Οπότε, αν η θέση μου είναι δεν θα σου πληρώσω εισιτήριο αλλά θα σε ενισχύσω οικονομικά ...τότε ναι θα πάω στη πηγή αλλά δεν θα πιω νερό και δεν βαριέσαι για την βενζίνη..βόλτα κάνουμε (αλλά και αυτό είναι όμως προσωπική άποψη και επίσης off topic).
Εδώ είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα και ο λόγος είναι γιατί πρέπει να πληρώνω για να δω τις ομορφιές του τόπου μου;

@MOSXRI .
Όταν πάνε κάποιοι διακοπές (που μπορεί να μην ξαναπάνε σε αυτό το μέρος)....ε..θα πάνε να δουν τα highlights του νησιού εφόσον είναι στη διαδρομή τους .....όχι?
Εν πάση περιπτώσει εμάς μας άρεσε απίστευτα η Κρήτη, είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε, στεναχωρηθήκαμε που δεν είχαμε και άλλο χρόνο να γυρίσουμε το νησί....αλλά καλό είναι να λέμε και τα αρνητικά μας δεν συμφωνείς ? :lol:
Συμφωνώ απόλυτα σε ότι σχολιάζεις και ως προς τα highlights (απλά διαφωνώ ως προς το περιεχόμενο των όσων ορίζουμε highlights για την Κρήτη ) και ως προς τα αρνητικά της Κρήτης (τα οποία σαφώς και υπάρχουν) και είναι καλό να τα αναφέρουμε μπας και υπάρξει κάποια βελτίωση κάποτε.

StKar

Member
Να σου πω την αλήθεια τα highlights για μας στην Κρήτη ήταν όλες οι περιοχές με χωματόδρομο που πήγαμε με την μηχανή. Λατρέψαμε Αστερούσια ...λατρέψαμε φαράγγια..., λατρέψαμε Λευκά Όρη,.....λατρέψαμε διαδρομές με πάρα πολύ καλούς δρόμους (όπως ήταν μετά τα Σφακιά για Ανώπολη)..και πολλά άλλα.
Οι περιοχές που ανέφερα ήταν στο δρόμο μας και για αυτό πήγαμε.
Δεν είναι θέμα να πληρώνω εισιτήριο για να δω τις ομορφιές του τόπου μου (δεν συμφωνώ σε αυτό) ....αλλά πρέπει να ενισχύω εθελοντικά τις οργανώσεις, έτσι ώστε να έχουν τους πόρους να διαφυλάττουν τις ομορφιές του τόπου μου. :lol:
Τα αρνητικά υπάρχουν παντού trust me....μη σου πω τα αρνητικά του δικού μου νησιού..αχαχαχαχ

MOSXRI

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
Καλά αρνητικά υπάρχουν οπουδήποτε είτε μιλάμε για Ελλάδα είτε για εξωτερικό. Από την άλλη είναι καλό να εστιάζουμε σε αυτά ώστε αν είναι δυνατό να τα βελτιώνουμε.
Όσο για την οικονομική ενίσχυση των οργανώσεων συμφωνώ απόλυτα αρκεί τα λεφτά αυτά να μην καταλήγουν σε κάποια τσέπη καλοθελητή.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Και ειλικρινά αν μου έλεγε κάποιος τουρίστας να του βγάλω πρόγραμμα για παραλίες δεν θα του έβαζα σε καμία περίπτωση όλες τις γνωστές.
Θα μπορούσες να μας προτείνεις ενδεικτικά κάποιες παραλίες στην ανατολική Κρήτη;
Θα είμαστε εκεί 19 με 26 Σεπτέμβρη. Διαμονή Ηράκλειο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Θα μπορούσες να μας προτείνεις ενδεικτικά κάποιες παραλίες στην ανατολική Κρήτη;
Θα είμαστε εκεί 19 με 26 Σεπτέμβρη. Διαμονή Ηράκλειο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η παραλία Ιστρον 20χιλ από τον Αγιο Νικόλαο, η Χιώνα, ο Μακρύς Γιαλός, μια εκδρομή στο νησάκι Χρυσή ή Γαϊδουρονήση,οργανωμένες και καθαρές παραλίες υπάρχουν στη διαδρομή Ελούντα -Πλάκα...στη καλλίτερη εποχή έρχεσαι

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Η παραλία Ιστρον 20χιλ από τον Αγιο Νικόλαο, η Χιώνα, ο Μακρύς Γιαλός, μια εκδρομή στο νησάκι Χρυσή ή Γαϊδουρονήση,οργανωμένες και καθαρές παραλίες υπάρχουν στη διαδρομή Ελούντα -Πλάκα...στη καλλίτερη εποχή έρχεσαι
Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Kingmouf

Member
Συμφωνώ...αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία δυστυχώς
Πάντως εγώ το βρίσκω λάθος να περιμένουμε από κάποια εθελοντική οργάνωση ή καλοθελητή ή οποιοδήποτε άλλο να αναλάβει το ρόλο της προστασίας ενός τόπου. Δυστυχώς αυτό θα έπρεπε να είναι θεσμική ευθύνη και θα έπρεπε να απαιτούμε να υπάρχει σα μίνιμουμ προαπαιτούμενο - όχι να το σχολιάσουμε θετικά αν υπάρχει. Όντας από τη Κρήτη δυστυχώς στα 35 μου χρόνια, έχω δει τη μια μετά την άλλη τις παραλίες (και όχι μόνο) να καταστρέφονται και κάθε χρόνο μικραίνει και η λίστα με τα μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε. Στο βόρειο κομμάτι είναι πραγματικά ελάχιστες οι παραλίες που μπορείς να πας (Χανιά). Στο νότιο τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα λόγω μόνο πιο δύσκολης πρόσβασης. Ε μόλις γίνει ένα μπαμ στο trip advisor ή το facebook για καμιά παραλία, τη σβήνουμε από το χάρτη.

Ο τόπος σίγουρα βασίζεται στο τουρισμό για να επιβιώσει. Δυστυχώς όμως είμαστε πάρα πολύ κοντά στη καμπή που από θετικός, ο τουρισμός θα αρχίσει να γίνεται αρνητικός. Γιατί αν στη πιο γνωστή παραλία της Ευρώπης πας όπως γράφεις και... τη πιεις τη πορτοκαλάδα... ε μάλλον δε θα ξαναπάς ούτε σε αυτή τη παραλία ούτε σε κάποια άλλη. Και μάλλον θα έχει γίνει και ανεπανόρθωτη ζημιά στο μέρος.

Anyway, ας μην μεμψιμοιρούμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας (ειδικά όσοι είμαστε στα λεγόμενα τουριστικά μέρη).

Επί του απολογισμού σου θα σταθώ κυρίως στα αρνητικά. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα οικιστικά και ιδιαίτερα τα εκτρώματα τύπου rooms for rent. Όπως επίσης και τα εισητήρια στα μοναστήρια. Στο Ελαφονήσι, απλά δε πας εν μέσω τουριστικής περιόδου και ιδιαίτερα ΠΣΚ. Πάντως αν είσαι εδώ τους off-μήνες που όμως έχει αρχίσει να έχει σχετικά ζέστη (π.χ. τέλη Απριλίου μέχρι το πολύ μέσα Μαϊου και από τώρα μέχρι και όσο κρατήσει ο καλός καιρός τον Οκτώβριο) το μέρος είναι φανταστικό. Αυτό τώρα είναι εύκολο αν είσαι από εδώ και έχεις αυτήν την επιλογή, καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για κάποιο επισκέπτη. Πάντως σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν δύο-τρεις σχετικές εναλλακτικές που μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό. Πρώτον να αποφύγεις ΠΣΚ, δεύτερον αν πας να μη μείνεις στη κεντρική παραλία (ακριβώς κάτω από το πάρκινγκ) αλλά να προχωρήσεις δίπλα στο νησάκι και να περάσεις από τη πίσω του μεριά και τρίτον να πας αντί για το Ελαφονήσι, στο Κεδρόδασος που είναι δίπλα (πιο δύσκολη πρόσβαση, μη οργανωμένη παραλία - για μένα πιο όμορφη), απίστευτο μέρος για κάμπινγκ - αν και δυστυχώς αυτά που έγραφα πριν για trip advisor έχουν παίξει και εδώ το ρόλο τους και ορισμένα ιδιαίτερα ΣΚ του Ιουλίου και Αυγούστου μπορεί να είναι και εδώ μπίμπα το μέρος. Μόλις πηγα για μπάνιο (20 Σεπτεμβρίου) και είχε πολύ κόσμο (εδώ το πολύς βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την έννοια πολύς όπως είναι στο Ελαφονήσι).

Αντίστοιχα για Πρέβελη και εγώ νομίζω όπως σου έγραψε και ο MOSXRI ότι η παραλία εκεί είναι μετριότατη. Αυτό όμως που πραγματικά αξίζει είναι να μπεις μέσα στο φαράγγι και να αρχίσεις να ανεβαίνεις το ποταμό προς τα πάνω. Θα κάνεις μπάνιο στο ποτάμι και στα καταρρακτάκια που σχηματίζονται, ενώ αν είσαι λίγο παραπάνω κομάντο, το Κουρταλιώτικο φαράγγι είναι πάρα πολύ ωραίο. Στις παραλίες στο νότιο Ρέθυμνο που σου ανέφερε ο MOSXRI εγώ θα πρόσθετα και τη Τριόπετρα και τις Λίγκρες.

Από Λευκά Όρη τί έκανες;

stskandalakis

New Member
Μια καλή πρόταση είναι η παραλία του βουιδόματου και οι τρελις εκκλησιές στο νότιο Ηράκλειο . Το Απογευματάκι ανέβα στον διπλανλο οικισμο στους παρανύμφους και μείνε στο ξύλινο σπιτάκι που υπάρχει εκεί σε ένα κτήμα με μηλιές. Η πλήρης χαλάρωση !

StKar

Member
Καλημέρες! Πω πω βλέπω το τελευταίο μου ποστ Ιούλιος του 2015 ...και δεν το πιστεύω ότι πέρασε τόσος χρόνος...:shock:
Να σας πω ότι έκτοτε ξαναπήγαμε το επόμενο καλοκαίρι Κρήτη πάλι με την μηχανή και ω ναι!! ετοιμαζόμαστε να ξαναπάμε φέτος τέλος Απριλίου με αρχές Μαίου, απλά τώρα θα είναι το ταξίδι επικεντρωμένο σε συγκεκριμένες περιοχές....πχ έχουμε βάλει στο μάτι τα Αστερούσια, όπου σχεδιάζουμε να γυρίσουμε όλους τους χωματόδρομους :haha:....αν και βλέπω κάτι γκρεμίδια σε αρκετούς από αυτούς και έχω λίγο αγχωθεί.
Πέρυσι κάναμε μια διανυκτέρευση στο καταφύγιο Καλλέργη ...εντάξει ο δρόμος ήταν λίγο χάλια ....πέσαμε με την μηχανή σε μια στροφή :haha:...και μετά εγώ συνέχισα με τα πόδια. Έκανα και γυμναστικούλα ντάλα μεσημέρι 2 η ώρα αλλά τα κατάφερα! :xalara:
Κάναμε 2 διανυκτερεύσεις στο Φοίνικα στα Σφακιά...πολύ κατηφοριά χωματόδρομος :haha:. Η περιοχή μετά τα Σφακιά προς Ανώπολη και μετά προς Φοίνικα μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Επίσης πέρυσι (Μάιο μήνα πήγαμε).....το Ελαφονήσι δεν είχε καμία σχέση με το καλοκαιρινό Ελαφονήσι.

Kingmouf

Member
Αν είσαστε του περπατήματος τα πράγματα αλλάζουν αρκετά. Αφού σας άρεσε το Σφακιά προς Ανώπολη, τότε σκέψου τα ακόλουθα:

1. από Σφακιά αρχίζεις να ανηφορίζεις με κατεύθυνση Ανώπολη. Μετά από λίγο σε μια στροφή πάνω θα δεις πινακίδα που λέει προς Γλυκά Νερά. Αφήνεις τη μηχανή και κατεβαίνεις μονοπάτι με τα πόδια (περίπου 30 λεπτά). Φανταστικό μέρος, μπορείς να κατασκηνώσεις κιόλας.
2. Παίρνεις τη μηχανή συνεχίζεις προς Ανώπολη, περνάς την Ανώπολη και κατευθύνεσαι προς Αράδαινα, Αι Γιάννη. Υπάρχει δρόμος από εκεί που μπορεί να σε κατεβάσει προς Λιβανιανά και Λύκο. Επίσης πολύ ωραία.
3. Αν είσαι πιο πολύ του περπατήματος, στη γέφυρα της Αράδαινας ξεκινάει το ομώνυμο φαράγγι. Πανέμορφο, μικρές δυσκολίες, διάρκεια 2,5-3 ώρες περπάτημα και σε βγάζει στα Μάρμαρα που είναι πολύ ωραία παραλία να αράξεις.
4. Μπορείς να συνεχίσεις με τη μηχανή από Αράδαινα προς Άη Γιάννη (ρώτα εκεί λίγο τους ντόπιους) και να βγεις Σελούδα. Από εκεί παίρνεις ένα σχεδον κατακόρυφο μονοπάτι (έτσι φαίνεται τουλάχιστον από πάνω) και βγαίνεις Άγιο Παύλο που είναι φανταστικά. Μία ώρα (ίσως λίγο παραπάνω) περπάτημα.
5. Αν τώρα είσαι του βουνού, από Ανώπολη ανηφορίζεις και ακολουθείς χωματόδρομο προς Πάχνες. Ο δρόμος είναι κακός υπόψη - υπολόγισε σε πολλά σημεία από ένα υψόμετρο και μετά ότι είναι σαν αυτό που αντιμετώπισες για Καλλέργη. Το θέμα όμως είναι ότι σε βγάζει μέσα στην Ορεινή Έρημο που είναι ένα σεληνιακό τοπίο στα Λευκά Όρη και σταματάει σε ύψος 1950 περίπου μέτρα. Από εκεί υπάρχει μονοπάτι (θα χρειαστείς περίπου 1 - 1,5 ώρα θαρρώ) που σε βγάζει στις Πάχνες που είναι η ψηλότερη κορυφή των Λευκών Ορέων. Είναι φανταστικά απλά.

Αν οτιδήποτε από αυτά σου φαίνεται ενδιαφέρον, μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.065
Μέλη
39.818
Νεότερο μέλος
shahrukhkhan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom