Ιθάκη Διακοπές στην Ιθάκη

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Μου έχει πει ο αδερφός μου, που συχνά πηγαίνει στην Άτοκο, ότι πολλές φορές τα περαστικά σκάφη τα ταΐζουν, ρίχνοντας τους φρούτα και λαχανικά που περισσεύουν από τις κουζίνες τους. Άρα μάλλον έχουν συνδέσει τα σκάφη με το φαγητό.

Eagle Fly

Member
Μου έχει πει ο αδερφός μου, που συχνά πηγαίνει στην Άτοκο, ότι πολλές φορές τα περαστικά σκάφη τα ταΐζουν, ρίχνοντας τους φρούτα και λαχανικά που περισσεύουν από τις κουζίνες τους. Άρα μάλλον έχουν συνδέσει τα σκάφη με το φαγητό.
Α κατάλαβα, ε ψάχνουν για φαγητο, αλλά δεν παυουν να είναι αγριογουρουνα, παντως πολυ όμορφο Video, που κολυμπούσε, μάλλον ήθελε παρεα, και φρουτακι :cool:

Παιδιά καλησπέρα,

Παίζει επαγγελματικό ταξίδι Ιθάκη και λέμε να πάμε μια μέρα νωρίτερα να δούμε και λίγο από το νησί. Θα μένουμε στο Βαθύ και ουσιαστικά θα έχουμε ελεύθερο ένα απόγεμυα/βράδυ και την επόμενη μέρα μέχρ περίπου τις 8 το βράδυ. Οι ερωτήσεις μου είναι

1) Πώς θα μας προτείνατε να περάσουμε αυτή τη 1.5 μέρα; Φαντάζομαι μπάνιο στο Γιδάκι να είναι προτεραιότητα;
2) Πιστεύετε ότι αξίζει να φέρουμε αμάξι στο νησι; Ξέρω ότι γενικά η Ιθάκη δεν έχει συγκοινωνίες αλλά με τόσο λίγο χρόνο που έχουμε, και αφού από το Βαθύ που θα μένουμε πας με καραβάκι στο Γιδάκι, μήπως δεν αξίζει το κόστος του εισιτηρίου;

Ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν, update

Τελικά το πρόγραμμα θα είναι πολύ πιο χαλαρό απ ότι νόμιζα και θα έχουμε 5 (!) ελεύθερες ώρες κάθε μέρα. Ως αποτέλεσμα αποφασίσαμε να πάρουμε μαζί το αμάξι. Λέω να κάνουμε τα εξής:
Μέρα 1η: άφιξη στις 5, βόλτα, ηλιοβασίλεμα, και δείπνο στο Βαθύ
Μέρα 2η (ελεύθερη μέχρι τις 7, όπου έχουμε την πρώτη υποχρέωση): Γιδάκι. Λέμε να κατεβούμε με το μονοπάτι και να κολυμπήσουμε.
Μέρα 3η: (κενό από τις 12 μέχρι τις 6. Πρέπει να είμαστε το Βαθύ πριν και μετά): Μπάνιο Φιλιατρο ή αν προλαβαίνουμε πιο μακριά, Άσπρος Γυαλός
Μέρα 4η (πάλι 12-6 κενό): Κιόνι κι ας ζοριστούμε λίγο με το χρόνο
Μέρα 5: επίσκεψη σε αρχαιλογοικούς χώρους με οργανωμένο πρόγραμμα
Μέρα 6η: επιστροφή

Φαίνεται ρεαλιστικό αυτό; Υπάρχει κάτι που δεν υπολογίζω ή ίσως κάποια άλλη παραλία ή περιοχή που θα άξιζε πιο πολύ και θα χώραγε στο πρόγραμμα;

Ευχαριστώ πολύ

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Λέω να κάνουμε τα εξής:
Θα έκανα το 3-4 μαζί αν έφτανα ως εκεί, καφέ και βόλτα στο Κιόνι και μπάνιο στον Άσπρο γιαλό που έτσι κι αλλιώς περνάτε από εκεί. Δε θα είναι για απόλαυση γιατι οι ώρες σας ειναι συγκεκριμένες. Αλλιώς θα άλλαζα το Γιδάκι που χωράει κατά τη γνώμη μου στο 12-5 και θα έδινα τις παραπάνω ώρες της δεύτερης μέρας σε Κιόνι-Φρίκες-Άσπρο γιαλό-ίσως και κάτι ακόμα, αναλόγως.
Φαίνεται ρεαλιστικό αυτό;
άλλη παραλία ή περιοχή που θα άξιζε πιο πολύ και θα χώραγε στο πρόγραμμα;
Ναι βέβαια, μια χαρά βγαίνει. Αξίζει επίσης ο Σχοίνος που θα περάσετε μιας και πάτε από το μονοπάτι στο Γιδάκι (ή τα διπλανά Μηνύματα) για μια βουτιά στην επιστροφή, και οι κοντινές στο Βαθύ Φιλιατρό & Σαρακήνικο. Από χωριά νομίζω ότι μια απογευματινή βόλτα στο Περαχώρι είναι επιβεβλημένη.
Με καλή θέληση, όλα τα προλαβαίνετε. :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.140
Μέλη
39.897
Νεότερο μέλος
dimigogr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα