Φίτζι Διαμονή στα Φίτζι

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
fiji11_0019.jpg

Τα ξενοδοχεία στα Φίτζι πληθαίνουν, αλλάζουν, αναβαθμίζονται, υποβαθμίζονται με τέτοια σφοδρότητα, όσο και ο άνεμος που φυσά στα νησιά.
Είναι δύσκολο να προτείνω κάποια ρεζόρτς, γιατί και οι τιμές αλλάζουν, αλλά και οι ίδιες οι μονάδες.
Υπάρχουν μονάδες από 50 φιτζιανά δολλάρια το δίκλινο, μέχρι όσο φαντάζεται ο νους του ανθρώπου.
Όσο όμως και να έχουν γίνει τα νησιά προορισμός για πλουσίους, δεν παύουν να προσφέρουν ευκαιρίες και στους μη έχοντες.

Η πιο αγαπημένη διαμονή στους μη πολυ-κατέχοντες είναι τα ενδιαφέροντα μπαγκαλόους με την χόρτινη ψηλή σκεπή, ή τα μικρά σπιτάκια, κοντά στη θάλασσα. Αυτά βρίσκονται πάντα μακριά από τις μεγάλες πόλεις κατά κύριο λόγο στα νησάκια και έχουν συνήθως λιτή επίπλωση.

Ας αναφερθούν κάποια, απλά για μια ιδέα είδους και τιμής:

Oarsman’s Bay Resort στα νησιά Yasawa.
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…bay/index.html. ΄Ενα deluxe bungalow για 3 άτομα κοστίζει 174 φιτζιανά δολλάρια

Bibi’s Hideaway στα νησιά Taveuni.
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…way/index.html ΄Ενα Cottage για 2 άτομα κοστίζει 65 φιτζιανά.

Funky Fish Resort στο νησί Malolo των νησιών Mamanuca.
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…ish/index.html το δίκλινο bungalow ξεκινά από 102 φιτζιανά και το τετράκλινο φτάνει στα 318

Aquarius Fiji στη Νάντι.
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…iji/index.html ,
10 λεπτά από το αεροδρόμιο με ταξί, το δίκλινο κοστίζει 95 φιτζιανά

Royal Hotel
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…tel/index.html στην ιστορική πρωτεούσα των Φίτζι, την Ovalau, στα νησιά Lomaiviti, ένα Cottage με θέα τη θάλασσα που κοιμίζει 3 άτομα, κοστίζει 90 φιτζιανά

Manta Ray Island Resort
http://www.fiji.pacific-resorts.com/…ort/index.html στο Nanuya Balavu Island των νησιών Yasawas, που έχει εκτός των άλλων και δεντρόσπιτα για δύο άτομα, στην τιμή των 118 φιτζιανών.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν κάμπινγκ, μπορούν να στήσουν τη σκηνή στους χώρους των μπαγκαλόους, για F$10, αλλά θα πρέπει να το σκεφθούν δυο φορές λόγω του καιρού. Το ελεύθερο κάμπινγκ δεν συνιστάται, έως απαγορεύεται. Επ΄ ουδενί θα στήσεις σκηνή, αν πρώτα δεν έχεις πάρει την άδεια από τον αρχηγό του τοπικού χωριού. Η άδεια θα δοθεί μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες και μόνον αν δεν θεωρήσουν ότι δεν προσβάλλονται από την παρουσία σου, λόγω του ότι δεν τηρείς τις παραδόσεις τους.

Φιλοξενία σε ένα χωριό των Φίτζι
Η διαμονή σε ένα φιτζιανό χωριό είναι μια εμπειρία αξέχαστη για όλη την υπόλοιπη ζωή σου. Η ζωή των κατοίκων ειναι δομημένη σε κοινότητες. Τα σπίτια – bures – είναι ένα μοναδικό δωμάτιο, που είναι φτιαγμένα από μπαμπού, με χόρτινη στέγη. Οι οικογένειες κοιμούνται, τρώνε και εργάζονται σε αυτό το δωμάτιο. Η κουζίνα είναι χωριστά από το κεντρικό κτίριο και είναι είναι ουσιαστικά ξυλόφουρνοι στο έδαφος.

Εάν ενδιαφέρεσαι να διανυκτερεύσεις σε ένα χωριό αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Να είσαι όμως προετοιμασμένος για ζωή χωρίς ζεστό νερό και ηλεκτρικό, μειωμένες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής. Μένοντας όμως στο χωριό μπορείς να δεις πραγματικά τη ζωή, τις συνήθειες και την κουλτούρα του.
Η κυβέρνηση προωθεί αυτές τις επισκέψεις στα χωριά, για να δουν οι ξένοι και να νοιώσουν την κουλτούρα της χώρας.

Η επίσκεψη πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από κάποιον αντιπρόσωπο του χωριού, για να μην προσβληθεί ο αρχηγός του χωριού. Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν ειδικό πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλει συνετό ντύσιμο, όχι καπέλα, όχι αλκοόλ.
Στο Navala Village στο Viti Levu, μπορείς να ζήσεις σκηνές από την ζωή των φιτζιανών, μέσα σε 2 ώρες οδήγηση από τη Νάντι. Επίσης στο χωριό Nakabuta στην Coral Coast και το Veseisei Village, βόρεια της Νάντι.

Τελετές Yaqona, περιλαμβάνονται σε κάθε επίσκεψη το χωριό.

Οι φιτζιανοί είναι πολύ φιλόξενοι, και συχνά καλούν επισκέπτες στα σπίτια τους. Θα πιουν Yaqona, θα σε ξεναγήσουν στο χωριό, θα χορέψουν για σένα, θα παίξουν μουσική και θα τραγουδίσουν.

Το έθιμο είναι να κρατάς ρίζες από Yaqona και να τις δίνεις ως δώρο στον αρχηγό. Τα χωριά που θα φιλοξενήσουν ξένους, περιμένουν περίπου F$50 το άτομο για κάθε νύχτα διαμονής. Είναι άκομψο και απαράδεκτο να τριγυρνάς στο χωριό και να περιμένεις να σε «φιλοξενήσουν» με τον τρόπο που έχεις συνηθίσει.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.980
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom