Πορτογαλία Διαμονή στη Λισαβόνα

panharala

New Member
Στο πρώτο έχω μείνει τον Ιούνη του 23 ένα βράδυ βέβαια μόνο στο δρόμο για Αζόρες. Πεντακάθαρο κι ευγενέστατο προσωπικό, δωμάτια λίγο μικρά και σκοτεινά, αλλά φαντάζομαι θα έχει κι άλλα ανάλογα με την τιμή. Τότε έδιναν κι ένα βάουτσερ για καφέ από το μπαρ και εκπτωτικό κουπόνι για δωρεάν ποτό σε μια κοντινή tasca που δε θυμάμαι πώς λεγόταν, αλλά ήταν πολύ καλή και αρκετά οικονομική. Εμάς μας είχαν οργανώσει κι ένα αρκετά οικονομικό τράνσφερ για το αεροδρόμιο λόγω πολύ πρωινής πτήσης και το πρωινό σε lunch box αξιοπρεπέστατο, φαντάζομαι αν προλαβαίναμε τον μπουφέ θα ήταν ακόμα καλύτερο. Περιοχή μια χαρά, μη φανταστείς στο επίκεντρο τον εξελίξεων, αλλά ήσυχη με το πλεονέκτημα της κοντινής πρόσβασης στο μετρό με λίγες στάσεις για το κέντρο, αλλά και κοντά με τα πόδια στην πλατεία Πομπάλ, από όπου φεύγουν τα λεωφορεία για Μπελέμ.

Αυτό στο Πόρτο δεν το ξέρω, αλλά είναι στη σωστή πλευρά (δηλ. Πόρτο κι όχι Γκάια απέναντι) και μέσα στο ιστορικό κέντρο. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για πολύ μικρότερες τάξεις μεγέθους σε σχέση με τη Λισαβόνα, οπότε όπου και να είσαι στην παλιά πόλη οι διαφορές είναι μικρές. Βλέπω έχει και μετρό κοντά το οποίο για μη μόνιμο κάτοικο το θεωρώ άχρηστο πλην αεροδρομίου. Μια φορά μόνο μπήκα στο λεωφορείο κι αυτό για να πάω να κοζάρω Ατλαντικό στο κοντινό Ματοζίνιος.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Κολλάω εδώ την ερώτησή μου:
Ποιά είναι η καλύτερη περιοχή για διαμονή 5 ημερών στη Λισαβώνα;

cookerman23

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια
Γειά και από μένα. Θα ταξιδέψουμε και μεις για πρώτη φορά Λισαβόνα για 5 ημέρες τον Οκτώβριο και θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τη διαμονή.. Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια αλλά έχω μπερδευτεί λίγο ως προς την περιοχή που θα μείνουμε. Θα θέλαμε κέντρο(εννοώ περπάτημα 10 με 15 λεπτά σε κεντρικα σημεια) με μετρό σε κοντινή απόσταση και όχι ανηφόρες,κατηφόρες. Επίσης θα θέλαμε να αποφύγουμε περιοχή με περίεργο κόσμο το βράδυ. Διάβασα σε σχόλια από κάποια ξενοδοχεία για ναρκωμανης κλπ.. Ελπίζω έγινα κατανοητός και ευχαριστώ για την οποία βοήθεια..
Πάντως όσο έψαξα μου φάνηκαν αρκετά τσιμπημένες οι τιμες

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Γειά και από μένα. Θα ταξιδέψουμε και μεις για πρώτη φορά Λισαβόνα για 5 ημέρες τον Οκτώβριο και θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τη διαμονή.. Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια αλλά έχω μπερδευτεί λίγο ως προς την περιοχή που θα μείνουμε. Θα θέλαμε κέντρο(εννοώ περπάτημα 10 με 15 λεπτά σε κεντρικα σημεια) με μετρό σε κοντινή απόσταση και όχι ανηφόρες,κατηφόρες. Επίσης θα θέλαμε να αποφύγουμε περιοχή με περίεργο κόσμο το βράδυ. Διάβασα σε σχόλια από κάποια ξενοδοχεία για ναρκωμανης κλπ.. Ελπίζω έγινα κατανοητός και ευχαριστώ για την οποία βοήθεια..
Από πληροφορίες φίλης που πήγε πρόσφατα:
- "Avenida da Libertate είναι κεντρικός δρόμος τεράστιος και ανάμεσα έχει μεγάλο πεζόδρομο με περίπτερα που έχουν street food" εκέι μου είπε είναι καλά για διαμονή.
- "Έχει πολλές ανηφόρες και κατηφόρες και παίρνεις τα παραδοσιακά τραμ που κάνουν μια τεράστια ανηφόρα και σε πάνε μετά γυρίζεις το μέρος και επανέρχεσαι μα τα πόδια"

Extra muros

Member
Η Λισαβόνα έχει μεγάλη τουριστικη άνοδο ειδικα μετά την πανδημία κ ακριβαίνει συνεχως, ίσως αργησατε κ λίγο με τις διαμονες. Ανηφόρες κ κατηφόρες είναι μες στο πρόγραμμα, αλλιώς θ δεις πολύ λίγα πράγματα από την πόλη. Με τις προϋποθέσεις που βάζεις μόνο η Baixa σε καλύπτει, λογικά βέβαια κ οι τιμές θα τσιμπάνε παραπάνω. Εξαρτημένους έχει αρκετούς, νταραβερια γινονται αρκετα στα στενακια της Αλφαμα πχ, αλλά τίποτε το πρωτοφανές για ευρωπαικη πρωτεύουσα, Αθήνα θα ελεγα μου φαίνονται περισσότεροι. Το οτι σε κυνηγαν να σου πουλησουν ναρκωτικα στη Λισαβονα ημουν νια κ γερασα ν το ακούω, προσωπικα δε μου ετυχε ποτέ, δεν αμφισβητω βέβαια οτι οντως γίνεται, εχει συμβει κ σε γνωστους. Γενικά πάντως δεν έχω νιώσει ποτέ ανασφαλής στην πόλη κ έχω κατά καιρούς μείνει κ σε θεωρητικά υποβαθμισμενες γειτονιές, κ η στατιστική με επιβεβαιωνει, η Πορτογαλία σταθερά φιγουράρει στις λίστες με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Προσοχή βέβαια πάντα σε πορτοφολακηδες κλπ, αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα πολυσύχναστα κ ση τουριστικά μέρη.

cookerman23

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλικη Πολυνησια
Η Λισαβόνα έχει μεγάλη τουριστικη άνοδο ειδικα μετά την πανδημία κ ακριβαίνει συνεχως, ίσως αργησατε κ λίγο με τις διαμονες. Ανηφόρες κ κατηφόρες είναι μες στο πρόγραμμα, αλλιώς θ δεις πολύ λίγα πράγματα από την πόλη. Με τις προϋποθέσεις που βάζεις μόνο η Baixa σε καλύπτει, λογικά βέβαια κ οι τιμές θα τσιμπάνε παραπάνω. Εξαρτημένους έχει αρκετούς, νταραβερια γινονται αρκετα στα στενακια της Αλφαμα πχ, αλλά τίποτε το πρωτοφανές για ευρωπαικη πρωτεύουσα, Αθήνα θα ελεγα μου φαίνονται περισσότεροι. Το οτι σε κυνηγαν να σου πουλησουν ναρκωτικα στη Λισαβονα ημουν νια κ γερασα ν το ακούω, προσωπικα δε μου ετυχε ποτέ, δεν αμφισβητω βέβαια οτι οντως γίνεται, εχει συμβει κ σε γνωστους. Γενικά πάντως δεν έχω νιώσει ποτέ ανασφαλής στην πόλη κ έχω κατά καιρούς μείνει κ σε θεωρητικά υποβαθμισμενες γειτονιές, κ η στατιστική με επιβεβαιωνει, η Πορτογαλία σταθερά φιγουράρει στις λίστες με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Προσοχή βέβαια πάντα σε πορτοφολακηδες κλπ, αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα πολυσύχναστα κ ση τουριστικά μέρη.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον δε το έθεσα σωστά.. Το κατάλυμα που θέλουμε να μείνουμε δε θα ήθελα να είναι σε μη προσβάσιμο σημείο(πολύ αναφορικά κλπ) .. Να είναι σε κεντρικό σημείο και να έχει σχετικά κοντά μετρό.
Περπατάμε πολύ δεν έχουμε θέμα γενικά.
τωρα όσο αφορά την περιοχή όπως είπα και πιο πάνω και χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία διάβασα σε κάποια σχόλια από ξενοδοχεία ότι η γύρω περιοχη ήταν λίγο περίεργη.. Και όταν συνοδεύεις κοπέλα λογικό είναι να θέλω να το αποφύγω

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.151
Μέλη
39.901
Νεότερο μέλος
Melenios665

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom