Ισπανία Διαμονη σε..Santiago de Compostela-Porto

AnnyAnny

Member
Μηνύματα
17
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα!!! :clap: Σας διαβάζω καιρό αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ! Ετοιμάζομαι για ταξίδι τον άλλο μήνα για Santiago De Compostela και Porto και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας για να βρω που να μείνω. Περιμενω προτασεις..
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
158
Ταξίδι-Όνειρο
Peru

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι μπάτζετ έχετε και τι είδους καταλύματα προτιμάτε; Τουλάχιστον για το Σαντιάγο που το γνωρίζω, έχει τεράστια γκάμα, από βασιλικό παλάτι με θέα τον ομορφότερο καθεδρικό του κόσμου, μέχρι ενοικιαζόμενο δωμάτιο σε κτίριο του 1840 με καπελιό, παραδοσιακή γαλιέγα νοικοκυρά και απίθανα κεφτεδάκια Γαλικίας να παραδίδονται στο κρεβάτι σας.
 

AnnyAnny

Member
Μηνύματα
17
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλημέρα! Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!!!

Rebequita, είδα το link που μου έστειλες και φαίνεται πολύ ωραίο το ξενοδοχείο,σε καλή τοποθεσία και με καλες κριτικές! Αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίμες, οπότε θα επικοινωνήσω μέσω mail να τους ρωτήσω!

Γιώργο,το μπάτζετ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (αν φανταστείς πως έψαξα πολύ με Ryanair τον πιο φθηνό τρόπο για να πάω σ'αυτά τα δύο μέρη), αλλά όσο έψαξα αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλο κ φθηνό! (μάλλον όλα δικά μου τα θέλω!) Οπότε σκέφτηκα αν μπορούσατε να μου προτείνετε κατι καλό και υποφερτό σε τιμή. Στο Σαντιάγο θα προτιμούσα ένα παραδοσιακό κατάλυμα και κεφτεδάκια φυσικα,αλλά δε θα ήθελα τουλάχιστον να ξεφεύγει πάνω απο 100ευρώ για μονόκλινο τις 2 νύχτες!
 

varis81

Member
Μηνύματα
345
Likes
79
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Αnny γιατι δεν πας σε hostel?Και κοιτωνες να μη γουσταρεις μπορεις να βρεις μονοκλινα με πχ 36 ευρω (4" εψαξα και βρηκα το Pazo de Agra,google it).
Aν δε συμβιβαζεσαι και με (γυναικειους) κοιτωνες τοτε βρισκεις απο 12 μεχρι και 23 ευρω τη μερα η κατι τετοιο,στο Santiago τουλαχιστον που κοιταξα.
Δοκιμασε το hostelworld[.]com για ενδεικτικες τιμες και μετα στειλε mail για κρατηση σε αυτο που θα επιλεξεις για να μη πληρωνεις και το site.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταρχήν θα σου έλεγα ό,τι κι αν κάνεις, να κλείσεις δωμάτιο μέσα στην παλιά πόλη. Τα περισσότερα σάιτς έχουν χάρτη και φαίνεται ξεκάθαρα τι είναι μέσα και τι όχι. Ακόμη και δυο στενά εκτός της πόλης να είσαι, η διαφορά είναι τεράστια.

Από εκεί και πέρα, τα 50? για μονόκλινο που θες να δώσεις είναι υπέρ αρκετά, αν και δεν ξέρω ποια εποχή θες να πας για να δω τιμές ακριβώς, με 50? θα βρεις πολύ πράγμα. Αν δεν είναι μάλιστα και καρα-σεζόν, θα σου έλεγα να μην κλείσεις τίποτε και να πας στο χύμα, είναι τόσο συμπαγής η παλιά πόλη που βρίσκεις κατάλυμα σε κάθε γωνία και πολύ φτηνά μάλιστα. Τα φτηνότερα από τα καταλύματα (τα λεγόμενα fondas) είναι καταλύματα που... λειτουργούν από το Μεσαίωνα, οι ιδιοκτήτες τους είναι κυρίες με... κεφτεδάκια και πολύ απλά δεν έχουν σύστημα κρατήσεων.

Εκί όπου μπορείς να βρεις πολλές επιλογές και τηλέφωνα ώστε να κάνεις κρατήσεις κοιτώντας το χάρτη (θυμίσου ότι για να είναι στην καρδιά της παλιάς πόλης πρέπει να είναι εντός της χρωματισμένης καφέ περιοχής στο χάρτη) είναι η εξαιρετική επίσημη σελίδα της πόλης: Santiago de Compostela - SantiagoTurismo.com

Για να μη λες πως δεν σου κάναμε συγκεκριμένη πρόταση, ένα κυριλέ, κεντρικό αλλά φτηνό μέρος στο οποίο έκλεινα πάντα τους δικούς μου όποτε έρχονταν για επίσκεψη, ήταν το Hostal Suso, το τηλέφωνο του οποίου μπορείς να βρεις στο σάιτ που ανέφερα. Είναι ξενοδοχείο, στον πιο κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, με μικρό εστιατοριάκι και ήταν κέντρο συνάντησης των αριστερών επί Φράνκο. Τα δωμάτια είναι όλα ανακαινισμένα, πιο κεντρικά δε γίνεται και είναι φιλικότατοι. Αν μας πεις ημερομηνίες, ευχαρίστως να τους πάρω μέσω skype να ρωτήσω τιμή, χαρά μου θα είναι να πιάσω και κουβέντα. Πριν 3-4 χρόνια τη low season είχε περίπου 45? το δίκλινο και 30? το μονόκλινο, αλλά μάλλον έχει ακριβύνει από τότε.

Τα φτηνότερα fondas βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι της παλιάς πόλης (για παλιά πόλη δεν κοιτάω καν), όπου περπατώντας (π.χ κοντά στο μοναστήρι San Martino Pinairo, φανταστική περιοχή) δε βλέπεις και τουρίστες, όλοι μένουν στους δυο τουριστικούς δρόμους από τη Ρούα Νόβα μέχρι τον καθεδρικό, αγνοώντας πόσο μεγάλη είναι η παλιά πόλη.

Για μια λίστα με φτηνούτσικα (αλλά όχι τα φτηνότερα! περπατώντας στην παλιά πόλη βρίσκεις πολύ αξιοπρεπή πράγματα με 20?) καταλύματα στην παλιά πόλη:
http://www.santiagoturismo.com/visitarsantiago/alojamientos/lista.asp Ορισμένα είναι παλιά μοναστήρια κλπ, αλλά πάλι θα σου πρότεινα να το κλείσεις επιτόπου, βλέποντάς τα, η διαφορά ατμόσφαιρας είναι φοβερή. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στο βόρειο κομμάτι της παλιάς πόλης και μέσα σε 30' θα έχεις επισκεφθεί 5-6 και διαλέγεις έυκολα.

Οι τιμές να μη σε φοβίζουν, για 32? μένεις στο αξιοπρεπέστατο και κεντρικότατο Pazo de Agra για παράδειγμα: Hostal Pazo de Agra, Santiago de Compostela - Reservas on-line
και ακόμη και απέναντι από τον καθεδρικό έχει hostales όπου ένα μονόκλινο με μπάνιο δεν ξεπερνά τα 30?, απλά τα φτηνότερα όπως σου είπα δεν θα τα βρεις στο ίντερνετ διότι...δεν ξέρουν τι είναι αυτό (και γι' αυτό γουστάρουμε Σαντιάγο).

Τέλος, δίπλα στο Hosta Suso που σου πρότεινα, βρίσκονται οι τουριστικές πληροφορίες, με φουτουριστικό γραφείο και άψογο σέβρις. Μπαίνεις, τους λες "ψάχνω κάτι με κεφτεδάκια ΜΕΣΑ στην παλιά πόλη" με 15-25? και σου εκτυπώνουν ένα χάρτη με όλα τα υποψήφια καταλύματα... που θα είναι καμιά κατοστή...

Δεν ξέρω πότε θες να πας, αλλά μάλλον θα είμαι εκεί τέλη Νοέμβρη (θα πεταχτώ από τη Σενεγάλη για να δω κάτι φίλους!), αν θες σου κλείνω εγώ από εκεί... Η φάση είναι ότι οι κρατήσεις γίνονται σε...τεφτέρια χωρίς προκαταβολές και μοντερνισμούς!

-------------------------------------------------------------------------------------
Μερικές προτάσεις ακόμη (ξύπνησα 6 το πρωί και δεν έχω τι να κάνω):

Παλιό μοναστήρι σε απίστευτη τοποθεσία, το μονόκλινο κάνει...17? αλλά μην περιμένεις ανέσεις. Από ατμ΄'οσφαιρα άλλο τίποτε.

55?, αλλά παλατάκι.

Άλλο παλατάκι, με 45?, ανάλογα με την ημερομηνία πάντως.


Έμεινα επί εβδομάδες σε αυτό, απίστευτη τοποθεσία, καλές τιμές (για τουρίστες είναι 35? το μονόκλινο, για long stays είναι ξεφτίλα, ντουμπλάρει ως φοιτητική εστία). Έχει διαφορετικά κτίρια, μακράν το καλύτερο είναι αυτό που βλέπει στην πλαταιίτσα, αλλά σε όποιο και να μείνεις η τοποθεσία είναι σούπερ.Όχι καλύτερο από το Suso πάντως.


Τοποθεσία στο λιγότερο τουριστικό κομμάτι της παλιάς πόλης, στο Σαν Μαρτίν Πινάιρο που λέγαμε... ΠΑΛΑΤΑΡΑ με 36? μονόκλινο. Άχαστο, παρ'το τώρα. Φτάνει, δε γράφω άλλα...
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Αχ, βρε Yorgo, με τόσα που μας έχεις γράψει για το Santiago, ψήνομαι κι εγώ για ένα ταξιδάκι προς τα κει:clap:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι εγώ μπορώ να σου... Τώρα το κλείνω.
 

vasso

Member
Μηνύματα
136
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβία
Βρε Γιώργο, δεν σε ρώτησα νωρίτερα που εψαχνα για Σαντιάγκο και δεν εβρισκα τίποτα για 11-14/8.Μπήκα εντελώς τυχαία σε ενα site (καμια δεκαριά μερες πριν φύγουμε) που ούτε θυμάμαι ποιο ήταν και βρήκα το
Hotel A Tafona Do Peregrino
Βρήκα οικογενειακή σουϊτα , γιατι εμεις θέλαμε 2 δίκλινα.(180 Ευρώ με πρωινό).Αλλά δεν είχα άλλη επιλογή.Δεν εβρισκα πουθενα αυτες τις ημερομηνίες.Και δεν ήθελα με τιποτα να αλλάξω το πρόγραμμα για το Σαντιάγκο.

Ήταν πολύ καλό τελικά το ξενοδοχείο, πολυ κοντά στο παλιό κέντρο και περάσαμε υπέροχα(όχι μονο εκει αλλά και σε όλη την βόρεια Ισπανία).
 

AnnyAnny

Member
Μηνύματα
17
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να'στε καλα για τον κόπο παιδια!!!

Κατ'αρχην,να διευκρινισω πως θα ειμαι εκει στις 14-16/9 μονη. Δεν θέλω κοιτώνα,ουτε κοινόχρηστο μπάνιο.. (μαλλον δεν εχώ εξοικιωθει τόσο με την ευρωπαική κουλτούρα!)
Απ'οτι ειδα, αυτες οι μερες θεωρούνται high season, οπότε ειναι λιγο πιο πανω οι τιμες.
Εψαξα και μονη (εβρισκα γυρω στα 90-120 ευρω), αλλα επειδη εχω ακομα χρονο, προτιμησα να σας συμβουλευτω! (και επραξα σωστα!)

Yorgo, ολα τα καταλυματα που μου εστειλες ηταν υπεροχα, αλλα σε καποια δε βρηκα μονοκλινο και οι τιμες στο δικλινο ηταν λιγο πιο ψηλες. (οπως στο pazo de arga) Αλλα αφου υπαρχουν και καλυτερες τιμες σε παραδοσιακα καταλυματα, μαλλον θα το απορριψω.
Επίσης, με εντυπωσιασε πολυ το Pension residencial Campanas de San και μου βγαινει 94 ευρω (μεσα στα ορια,οποτε στα υποψιν), αλλα απο το Hostal Suso δεν μπορεσα να βρω τιμη! (θα με ενδιεφεραι να μαθω!)

Οσο για την ιδεα του να κλεισω απο κοντα δωματιο,μ'αρεσε πολυ!!!!! Αλλα υπαρχει ενα προβληματακι.. εκτος απο Ελληνικα,μιλαω μονο Αγγλικα! Θα μπορεσω να συνεννοηθω με την κυριουλα με τα κεφτεδακια?


ΥΓ: Επειδη ειναι η πρωτη (δοκιμαστικη) φορα που παω μονη μου ταξιδι στο εξωτερικο, τυχον εξτρα πληροφοριες δεκτες!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΠΕρίμενε, να πάρω το Suso και θα σου πω... Αλλά ναι, μέχρι 30/9 είναι καραχάι σαιζόν.
 

AnnyAnny

Member
Μηνύματα
17
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Που να φανταστω.. εκρινα πως αφου βρηκα φθηνα αεροπορικα,αρχισε η low season..χιχι
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.456
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom