Παρίσι Διασκέδαση στο Παρίσι: Όπερα, θέατρο αλλά και cabaret

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το Παρίσι υπήρξε πάντα πόλος έντονης νυχτερινής ζωής. Αν θέλετε να ζήσετε καταστάσεις “Moulin Rouge” μπορείτε να περάσετε μια από τις βραδιές σε ένα από τα παρακάτω cabaret γνωρίζοντας μεν ότι είναι απολύτως τουριστικά, δηλαδή ελάχιστοι παριζιάνοι τα επισκέπτονται, αλλά από την άλλη πάντα τέτοια ήταν η λειτουργία τους: η στόχευσή τους ήταν οι επισκέπτες της πόλης. Φυσικά και δεν είναι φθηνά, αλλά το θέαμά τους είναι πολύ προσεγμένο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Paradis Latin
28, Cardinal Lemoine 75005 Paris -
Paradis Latin Cabaret – Accueil

Le Lido
116 bis, ave des Champs Elysees
// LIDO // cabaret, dancing show, restaurant et d

Moulin Rouge
Place Blanche, 18th arrondissement
MOULIN ROUGE (Site Officiel) R

Crazy Horse
12, ave. George V
CRAZY HORSE PARIS

La nouvelle Eve
25, rue Pierre Fontaine, Montmartre
LA NOUVELLE EVE – PARIS

Bobino
4 rue de la Gaité, Montparnasse
CABARET BOBINO, diner spectacle / lounge club – BOBIN
Την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδι, μετά το show μετατρέπεται σε discotheque για όσους θέλουν να χορέψουν μέχρι πρωίας.

Το σκηνικό είναι κοινό: αγαλμάτινα σώματα, προσεγμένες χορογραφίες, υπέροχα κουστούμια (ή ευρηματική έλλειψη κουστουμιών σε επίμαχα σημεία), προσεγμένο γυμνό (φάτε μάτια ψάρια), στρας, πούλιες, φτερά και πούπουλα, ελαφρύς αισθησιασμός και πανάκριβη είσοδος, ποτό ή φαγητό. Πάντως τα πρώτα τραπέζια πίστα στα δικά μας τα μπουζούκια μπορεί να είναι και κατά πολύ ακριβότερα και στο Παρίσι δεν ευδοκιμούν οι λουλουδούδες. Το πρόγραμμα κρατά περίπου μιάμιση ώρα

Για θεατρόφιλους και μουσικόφιλους:
Το γαλλικό θέατρο υπήρξε διάσημο και επηρέασε πολλές θεατρικές σκηνές παγκοσμίως και μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, όσο τα γαλλικά υπήρξαν η lingua franca της Ευρώπης (και όχι μόνο). Όταν η πρωτοκαθεδρία τους υποχώρησε για χάρη των αγγλικών, αυτό δε σήμανε την αυτόματη πτώση της ποιότητας του γαλλικού θεάτρου, κάθε άλλο. Απλώς το κοινό που μπορεί πια να το απολαύσει ελαττώθηκε. Για χάρη αυτού του μικρού κοινού ας μου επιτραπεί να σημειώσω τους εξής θεσμούς:

La Comedie Francaise:
Le site de la Com
Το αντίστοιχο Εθνικό Θέατρο. Κλασικό ανέβασμα κλασικού ρεπερτορίου. Μολιέρος και Άγιος ο Θεός. Που και που ανεβάζουν και κλασικό ρεπερτόριο με πρωτοποριακό τρόπο και γίνεται πανικός. Υπάρχουν όμως πλέον και άλλες δύο αίθουσες για πιο πειραματικές προσεγγίσεις. Η κεντρική αίθουσα Richelieu είναι εντυπωσιακότατη αρχιτεκτονικά.

Théâtre du Chatelet

Théâtre du Châtelet
Εμβληματικό θέατρο του Παρισιού. Εδώ πρωτοπαρουσιάστηκαν τα Ρώσικα Μπαλέτα του Νταγκίλιεφ το 1909. Το 1917 σκηνογράφος και ενδυματολόγος των Μπαλέτων υπήρξε ο Πικάσο.
Συνεχίζοντας την παράδοσή του φέρνει και σήμερα παντός είδους μουσικά θεάματα. Και μοντέρνα και κλασικά, αλλά η γραφή είναι πάντα μοντέρνα. Τα ρεπερτόριο αλλάζει πολύ συχνά για αυτό θέλει και συχνή παρακολούθηση το site του. Για παράδειγμα 20 -25 Νοεμβρίου υπάρχει μια ροκ όπερα «Welcome to the Voice» με τον Sting και τον Elvis Costelo, η οποία όμως δυστυχώς ανεβαίνει για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Folies Bergeres
32, Rue Richer
Les Folies Berg
Ξακουστό καμπαρέ. Τώρα η αίθουσά του χρησιμοποιείται για διάφορες συναυλίες.

Salle Olympia

L’Olympia Bruno Coquatrix – Bienvenue – Welcome
Έτερη φημισμένη αίθουσα συναυλιών. Όλοι πέρασαν από εδώ:
Piaf, Dalida, Νάνα Μούσχουρη, Juliette Greco, Charles Aznavour, Jacques Brel

Μια βραδιά στην Όπερα:
Στην ουσία μιλάμε για δύο όπερες την Opera Garnier Opéra national de Paris – Visits – Palais Garnier – Presentation
Η οποία είναι η παλιά η οποία κτίστηκε το 19ο αιώνα επί Ναπολέοντα ΙΙΙ και η Opera Bastille η οποία εγκαινιάστηκε το 1989. Opéra national de Paris – Visites – Opera Garnier – Présentation
Η Opera Garnier παρουσιάζει μπαλέτο όπου αν είστε τυχεροί θα παρακολουθήσετε και κάποιο από τα etoile της να χορεύει και η Opera Bastille παρουσιάζονται μόνο όπερες.

Αλλά όμως μάλλον μιλούμε για τρεις όπερες διότι υπάρχει και η Opera Comique Opera Comique
η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε οπερέτες αλλά ανεβάζει και opera buffa καμιά φορά και όπερες με τραγική κατάληξη εφόσον φυσικά είναι γαλλικού ρεπερτορίου.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.061
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom