Διετής φυλάκιση με αναστολή στον Ζακ Σιράκ

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.118
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η είδηση :

Το δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος για τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995.

Διετής ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ζακ Σιράκ που κρίθηκε ένοχος για διαφθορά

Procès des emplois fictifs de la Ville de Paris : M. Chirac condamné à deux ans de prison avec sursis

Σχολιασμός :
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας ένας πρώην προεδρος καταδικάζεται και μάλιστα για ένα καθαρά πολιτικό αδίκημα : Διαφθορά, για εικονική πρόσληψη υπαλλήλων ώστε το δημόσιο χρήμα να μεταφέρεται και να χρηματοδοτεί το πολιτικό κόμμα του οποίου ηγείτο. Δεν έχει σημασία το ύψος της ποινής, ούτε το γεγονός ότι ο γηραιός πρώην πολιτικός ηγέτης δεν θα πάει εν τέλει φυλακή. Αυτό που μετράει είναι το σοβαρό μήνυμα, που μεταφέρεται στον Γαλλικό λαό και στους πολιτικούς του. Ότι δηλαδή ακόμα και ένας πρώην πρόεδρος μπορεί να πάει φυλακή.
Δυό βδομάδες πρίν κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση για βιασμό και ήδη βρίσκεται στην φυλακή.

Και εδώ αρχίζει η δικιά μας θλίψη. Το ότι ζούμε σε μία τόσο διεφθαρμένη και αδιάφορη κοινωνία, που είναι ανίκανη να οδηγήσει στην φυλακή, έστω κάποιους για παραδειγματισμό από αυτούς που μας έχουν οδηγήσει στην πρώτη θέση της διαφθοράς στην Ευρώπη, μαζί με την Βουλγαρία. Το πιό θλιβερό όμως είναι ότι δεν φταίει μόνο το πολιτικό μας σύστημα, μιάς και αυτό δεν είναι παρά αντανάκλαση της ίδιας μας της κοινωνίας, του ίδιου μας του εαυτού. Και για τον λόγο αυτό δεν αρκεί να περιμένουμε την διόρθωση αυτής της κατάστασης από του άλλους, πολιτικούς και μή, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και την δική μας μικρότερη ή μεγαλύτερη προσωπική ευθύνη στο θέμα της διαφθοράς. Γιατί η διαφθορά έχει πάντα δύο πλευρές. Γιατί η ανοχή στα εκτεταμένα συμπτώματα διαφθοράς που συμβαίνουν γύρω μας είναι επικίνδυνη.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.799
Likes
18.656
Έτσι λειτουργούν οι αστικές δημοκρατίες, δε τη γλυτώνουν εσαεί οι ισχυροί, καμιά φορά λογοδοτούν κι όλας. Προσυπογράφω τη τελευταία παράγραφο για την μπανανία της Ευρώπης.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε στην Ελλαδα αν αρχισουν τετοιες δικες θα καταρρευσει το δικαστικο συστημα. Σχεδον ολοι οι πρωην και νυν Δημαρχοι εχουν υποπεσει σε αναλογα αδικηματα. Δεν μιλω για βουλευτες, υπουργους και πρωθυπουργους φυσικα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.168
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom