Ακύρωση κράτησης και αποζημίωση

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απο δικιά μου εμπειρία πέρσι.Θα ταξιδευαμε εγώ η γυναίκα μου και η κουνιάδα μου. Μια βδομάδα πριν το ταξιδι μας προέκυψε σημαντικό προβλημα υγείας στη μητέρα τους. Πήρα και εγώ επισημα έγγραφα απο το νοσοκομείο καί άρχισα να το ψάχνω. Είχα κλείσει τα πάντα μόνος μου. Η Qatar μου επέστρεψε όλο το ποσό αν και η κράτηση είχε γίνει στις σουπερ περσινές προσφορές του Ιανουαρίου. Η Αegean στην αρχή μου έδωσε μόνο τους φόρους αλλα μετα μου επεστρεψε όλο το ποσό εκτός απο το ποσό που είχαμε δώσει για βαλίτσες. Η Thai δεν μου έδωσε τίποτα μετα απο 4-5 e-mail που ανταλάξαμε. Το ενα ξενοδοχείο μέσω booking (χωρίς δικαίωμα ακυρωσης) μου επεστρεψε όλο το ποσο. Το δευτερο ξενοδοχείο μέσω ελληνικου πρακτορείου (επίσης χωρίς δικαίωμα ακύρωσης) μου κράτησε 100 ευρω για κάθε δωμάτιο (απο σύνολο 350χ2 πήρα πισω 250χ2) τα οποία είπε τα κράτησε ο εκει operator. Όλα τα έγγραφα που μάξεψα τα έκανα επίσημη μετάφραση στα Αγγλικά.
Πίστευω πως αν το κυνηγήσει κάτι θα πάρει πίσω η φίλη σου.
 

lefterismega

Member
Μηνύματα
237
Likes
323
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
έτσι είναι ...
και εμένα το booking μου έχει επιστρέψει χρήματα χωρίς δικαίωμα ακύρωσης ...
επίσης και κάποια αεροπορική ... και χωρίς σοβαρό λόγο ...

Οι συμβάσεις είναι γνωστές και μη εξαιρετέες ... (λόγο πολύ γνωστές σε όλους μας.)
Όμως εδώ υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας που είναι ο ποιο σοβαρός από οποιαδήποτε σύμβαση ....
Αυτό ψάχνουμε να βρούμε ,,, πριν φτάσουμε στα νομικά

Το θέμα είναι ότι όλα έγιναν μέσω πρακτορείου όχι ατομικά ... οπότε ?

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Kάπου στο τέλος της σύμβασης που θα υπογράψατε για το ταξίδι λέει ότι υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθείτε σε μια επιτροπή φιλικής επίλυσης διαφορών του HATTA πριν τη δικαστική οδό.
 
Μηνύματα
10
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μάλτα
Ταξίδι-Όνειρο
Εδιμβούργο
Τελικά, τι έγινε με τα χρήματα; Το τρέξατε το θέμα, πήρε τίποτα πίσω; Γιατί μιλάμε για αρκετά λεφτά. Το είχα πάντα απορία τι μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις.
 

JimBeam

Member
Μηνύματα
50
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Highlands, Ισλανδία
Παντως προπερσι που ειχα κλεισει οικονομικα εισιτηρια με την Alitalia απο/προς Ναπολη, οταν εσπασε το ποδι της η γυναικα μου 15μερες πριν το ταξιδι τους πηρα τηλεφωνο και τους εξηγησα το περιστατικο και τελικα με αποζημιωσαν στο ακεραιο.
Δηλαδη και τους φορους. Μου ζητησαν μια γνωματευση αν θυμαμαι καλα. Τους την εστειλα με fax στα Ελληνικα. Μετα απο μερικες μερες τα χρηματα πιστωθηκαν στο λογαριασμο. Δε με ταλαιπωρησαν καθολου.
Σχετικα με το booking το θεωρω πιο ευκολο. 2-3 φορες που εχω αναγκαστει να ακυρωσω μια κρατηση με μη επιστρεψιμη χρεωση, μου τα επεστρεψαν. Δε χρειστηκε να επικοινωνησω με το booking. Επικοινωνησα απευθειας με τα ξενοδοχεια.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.746
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
στο συμβόλαιο ταξιδιωτικού πρακτορείου αναφέρετε ακριβώς πόσες μερες πριν μπορεις να ακυρώσεις το ταξιδι και τι ποσοστο του καταβληθεντος ποσου θα επιστραφει. Σε κανενα πρακτορείο απο αυτα που εχω χρησιμοποιησει δεν αναφέρετε επιστροφή χρημάτων στο 100% του καταβληθεντος ποσου....
 
Μηνύματα
10
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Μάλτα
Ταξίδι-Όνειρο
Εδιμβούργο
Ναι, όλο το ποσό σίγουρα δεν μπορεί να επιστραφεί και κυρίως 4 μέρες πριν το ταξίδι. Αλλά 950€ (το άτομο ή το πακέτο; ) δεν είναι και λίγα. Καλό θα ήταν κάποιο ποσό να δίνεται, πχ το 1/3, κυρίως όταν μιλάμε για τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. :/
 

katerel

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα,
Παρακολουθώ το travel stories καιρό τωρα, καθώς με βοήθησε να οργανώσω το ταξίδι μου στη Αμερική την ερχόμενη Παρασκευή 7/2
Δυστυχώς ένας λόγος υγείας της μητέρας μου Δεν θα μου επιτρέψει να ταξιδέψω,
έτσι προσπάθησα να επικοινωνήσω με το site που μεσολάβησε για να κλείσω τα εισιτήρια, το gotogate, το οποίο με ενημέρωσε ότι δεν δικαιουμε αλλαγή ημερομηνίας ούτε καν ακύρωση με ενδεχομένως μερική επιστροφή χρημάτων. Οπότε χάνω πλήρως το εισιτήριο.
Στην προσπάθεια μου να επικοινωνήσω με την αεροπορική εταιρεία που θα ταξίδευα, την turkish airlines, Δεν βρήκα καμία ανταπόκριση.
Έτσι θα ήθελα να ρωτησω αν κάποιο από τα μέλη Έχει παρόμοια εμπειρία.
Σημειωτέον, ταξιδιωτική ασφάλιση δεν έκανα όταν μου την έβγαζε με το εισιτήριο, και σκεφτόμουνα να κάνω αργότερα, τώρα προέκυψε το θέμα υγείας και δεν ξέρω αν έχει νόημα να την κάνω τώρα, με σκοπό να μου επιστραφεί κάποιο μέρος των χρημάτων από την ασφαλιστική έστω. Καμία ιδέα κανείς???
 

aspa

Member
Μηνύματα
580
Likes
1.562
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Καλησπέρα. Πήγαινε στα γραφεία της turkish airlines στον Άλιμο και πες τους το πρόβλημα.Το κάθε ναύλο όμως έχει τους δικούς του κανόνες. Ζήτα να σου επιστρέψουν τους φόρους.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Περαστικά στη μητέρα σου, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανό να μην πάρεις τίποτα. Όταν κάνεις κράτηση μέσω on-line πρακτορείων, οφείλεις να απευθύνεσαι σ' αυτούς, δε μπορείς να πάρεις χρήματα απευθείας από την αεροπορική. Με την επιφύλαξη λοιπόν να έχουν κάνει λάθος όταν σου είπαν ότι δε δικαιούσαι τίποτα, και να το αναγνωρίσουν, ισχύει ότι σου λένε από κει.

Αυτά να τα βλέπετε όσοι κλείνετε από τέτοια sites για 1-2 ευρώ πιο φτηνά.
 

bandit650

Member
Μηνύματα
623
Likes
2.850
αν δε βγαλεις ακρη και δε παρεις τιποτα πισω δοκιμασε να βαλεις αγγελια μηπως καποιος τα παρει. δε ξερω ποση ειναι η επιβαρυνση για τη αλλαγη ονοματος αλλα μπορει να αξιζει το κοπο
 

katerel

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα. Πήγαινε στα γραφεία της turkish airlines στον Άλιμο και πες τους το πρόβλημα.Το κάθε ναύλο όμως έχει τους δικούς του κανόνες. Ζήτα να σου επιστρέψουν τους φόρους.
Δυστυχώς, Δεν μένω Αθηνά για να μπορέσω να το κάνω αυτο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom