• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιούλιο - Οκτώβριο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Διπλή προβολή-παρουσίαση 1. Σουδάν 2. Χώρες του Καυκάσου

isabelle

Member
Μηνύματα
848
Likes
3.562
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019

Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη (πρώην ΤΥΠΕΤ), Αίθουσα "Νίκος Εγγονόπουλος", Υμηττου και Πλαταιών, Βριλήσσια


7:00 - 9:00 μ.μ.
ΠΡΟΒΟΛΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ

9:00 - 11:00 Μ.Μ.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ: ΓΕΩΡΓΙΑ - ΑΜΠΧΑΖΙΑ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ


1. ΣΟΥΔΑΝ


upload_2019-2-14_16-36-47.png


Αρχαία Νουβία, πυραμίδες, Μαύροι Φαραώ, κρίση του Νταρφούρ, «κράτος-αλήτης» κατά ΗΠΑ, τριακονταετής εμφύλιος, διχοτόμηση της χώρας, τι είναι εν τέλει το Σουδάν;

Μέσα από τις φωτογραφίες των Κώστα Ζυρίνη και Ισαβέλλας Μπερτράν, και την αφήγηση της τελευταίας, θα ταξιδέψουμε από την ακτή της Ερυθρας και το λιμάνι-φάντασμα του Σουάκιν ως το Χαρτούμ των δερβίσηδων της Παρασκευής. Κι από κει, κατά μήκος του Νείλου μέχρι τα βόρεια σύνορα με την Αίγυπτο, θα ανακαλύψουμε έρημους αρχαιολογικούς χώρους χιλιετιών, θα μπούμε σε βασιλικούς τάφους ως μοναδικοί επισκέπτες και θα περιπλανηθούμε στην απέριττη ομορφιά των νουβιακών χωριών, γνωρίζοντας από κοντά μια χώρα εξόχως αυθεντική, άδικα δυσφημισμένη και απόλυτα ασφαλής που κατοικείται από τον πιο ανοιχτόκαρδο και φιλόξενο λαό της υποσαχάριας Αφρικής.2. ΚΑΥΚΑΣΟΣ

Georgia_0154_1.JPG


Δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Γεωργία & Αρμενία), δυο αιματηροί πόλεμοι περίπου αγνοημένοι από την Δύση, που οδήγησαν στην δημιουργία δύο ντε φάκτο νέων κρατών (Αμπχαζία & Ναγκόρνο Καραμπάχ) που ωστόσο δεν αναγνωρίζονται σχεδόν από κανένα άλλο.

Μέσα από τις φωτογραφίες των Κώστα Ζυρίνη και Ισαβέλλας Μπερτράν, και την αφήγηση της τελευταίας, θα ταξιδέψουμε στο μωσαϊκό του Καυκάσου, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τους πολιτικούς του γρίφους. Σε μια πορεία που θα μας οδηγήσει από ιστορικές πόλεις σε ρημαγμένες, από τους πολέμους περιοχές, από πυργόσπιτα σε μοναστήρια, από ξεχασμένα χωριά σε βιομηχανικά απομεινάρια σοβιετικής κοπής, θα γνωρίσουμε την ιστορία τόπων και ανθρώπων, με σταθερό φόντο την απαράμιλλη άγρια γοητεία του Καυκάσου. 

taver

Member
Μηνύματα
10.106
Likes
14.123
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Δεν ξέρω για την ιδιωτική προβολή, αλλά στην αίθουσα στα Βριλήσσια δε μας βλέπω να χωράμε...
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.506
Μηνύματα
718.810
Μέλη
35.346
Νεότερο μέλος
Alexandros Stergi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom