Ντουμπάι Δυο ξανθιές στο Ντουμπάι

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
3 ΜΕΡΑ
πρωϊνό ξύπνημα στις 8 κ έξω ήδη η ζέστη άρχισε να θολώνει την ατμόσφαιρα..ζέστη σε συνδυασμό με την άμμο..σήμερα η μέρα ήταν πιο χαλαρή αφού θα πηγαίναμε κ σε κάποιο θαλάσσιο πάρκο..αφιερώσαμε όλο το πρωινό μας στον τεχνητό φοίνικα .Πήραμε μέτρο ως την αρχή του φοίνικα κ από εκεί περπατήσαμε μέχρι το air train για να βγάλουμε εισιτήρια για το Ατλαντίς .το τρένο φεύγει κάθε 15λεπτα κ κοστίζει 30dh (7€)πηγαινελα..η διαδρομή πολύ όμορφη..βλέπεις σε κάθε κλαδί του φοίνικα που σχηματίζεται βίλες πάνω στην τεχνητή στεριά και η θάλασσα μπροστά τους .έχει πολλά ξενοδοχεία πολυτελείας η περιοχή..φτάσαμε στο Ατλαντίς όπου είχαμε εισιτήρια για το ενυδρείο κ το water park.το ενυδρείο είναι σχετικά μικρό ..υπάρχει επιλογή με επιπλέον κόστος να κατέβεις με μάσκα κ εξοπλισμό καταδυσης στο μεγαλο ενυδρείο με τους καρχαρίες κ τα σαλαχια..όπως κ η επιλογή να κολυμπήσει ς με δελφίνι οπου ήταν πολυ ακριβο..νομίζω 150€..ήπιαμε καφέ στο λόμπι του ξενοδοχείου με θέα τους καρχαρίες κ τα μεγάλα ψάρια του ενυδρείου..
 

BabyD

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Dubai
Τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα.. απαγορεύεται η διαμονή στο Άμπου Ντάμπι αν δεν είναι η Ελλάδα στην πράσινη λίστα..μόνο ταξί μπορείς να παρεις
Ευχαριστώ πολύ!! Ήθελα να αποφύγω το μεταμεσονύκτιο ταξίδι αλλά απ'ότι φαίνεται δεν θα το γλιτώσω αν με το καλό πάω τελικά...
Μια ακόμα ερώτηση το ταξι το έκλεισες απο Ελλάδα ή με το που έφατσες? Υπάρχει κάποιο site?
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
Ευχαριστώ πολύ!! Ήθελα να αποφύγω το μεταμεσονύκτιο ταξίδι αλλά απ'ότι φαίνεται δεν θα το γλιτώσω αν με το καλό πάω τελικά...
Μια ακόμα ερώτηση το ταξι το έκλεισες απο Ελλάδα ή με το που έφατσες? Υπάρχει κάποιο site?
Απευθείας εκεί..έξω από το αεροδρόμιο είχε ταξί ουρά. Έχε υπόψιν σου ότι τα κανονικά ταξί παίρνουν έως δύο άτομα λόγω κοβιντ .τα μεγάλα ταξί παίρνουν ως κ τέσσερα! Βλέπε τα επιδημιολογικά δεδομένα ώσπου να φύγεις αν η Ελλάδα έγινε πράσινη για το Αμπού Ντάμπι.
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
Στην συνέχεια κατευθυνθηκαμε στο water park..μπροστά τα νερά του Περσικού κόλπου κ πίσω το θαλάσσιο πάρκο. Πισίνες με ευτυχώς δροσερό νερό. . μπροστά στην παραλία οι ξαπλώστρες άδειες. Εγώ στην θάλασσα ήθελα να μπω.. πιάνω λοιπόν μια ξαπλώστρα κ μπαίνω να κολυμπήσω..τότε ακριβως κατάλαβα γιατί όλοι ήταν στις πισίνες. Το νερό καυτό όπως κ η θερμοκρασία έξω. Νόμιζα ήμουν σε ιαματικά λουτρά των 40c..έτσι κατέληξα κ εγώ με το πλήθος στις πισίνες..η ώρα έφτασε 5 κ επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο ..το απόγευμα σταματήσαμε στο Dubai Mall αφού είχαμε κλείσει τραπέζι για φαγητό στο zouzou.. πιάσαμε ένα τραπέζι έξω στον χώρο των συντριβανιων αφού κάθε 20 λεπτά το σοου ξεκινούσε. Το φαγητό εξαιρετικο.. λιβανέζικη κ τουρκική κουζινα.πηραμε κ κάτι αραβικά ντιπ με πιτουλες που ήταν όνειρο..τα συντριβάνια λικνιζονταν μπροστά μας κ ο Burj khalifa άλλαζε χρώματα κ παραστάσεις..βαρκούλες πήγαιναν κοντά στο συντριβάνι ώστε να δει ο κόσμος από κοντά το θέαμα..κάτσαμε μέχρι αργά κ γυρίσαμε στο χοτελ με τα πόδια..αύριο πάλι..
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
4 ΜΕΡΑ
πρωινο ξύπνημα αφού στις 8:30 θα μας έπαιρνε μπροστά από το χοτελ λεωφορείο με ξεναγό ώστε να πάμε στο εμιράτο της Σαρτζα..η διαδρομή περίπου ώρα νομίζω..πρώτη μας στάση σε ένα παραδοσιακό σουκ για ψώνια..μπορείτε να κάνετε ανελέητα παζάρια κ να πάρετε πολύ φτηνά σουβενίρ..επόμενη στάση το Μουσείο ισλαμικής τέχνης που είχε μεγάλο ενδιαφέρον..στην συνέχεια στάση στο μεγάλο τζαμί της Σαρτζα που όμως δεν είναι επισκέψιμο στο εσωτερικό του..γενικά τα τζάμια στο Ντουμπάι δεν είναι επισκέψιμα εκτός από το μεγάλο τζαμί στο Άμπου Ντάμπι..συνεχίσαμε με μια μεγάλη στάση στο μπλε σουκ της Σαρτζα το οποίο είχε πολλά μαγαζιά πώλησης χρυσού κ πολλές αντίκες..μπροστά από το σουκ η ρόδα της Σαρτζα κ ένα πάρκο .η εκδρομή ήταν 5 ωρη με ξενάγηση..επιστρέψαμε στο Ντουμπάι κ από εκεί πήγαμε στο μπουρ Ντουμπάι ώστε να δούμε τα σουκ χρυσο υ, μπαχαρικών,αρωμάτων ψαραγορά κτλ .τα μαγαζιά με τις χρυσές ολόσωμες φορεσιές προκαλούν εντύπωση καθώς κ τα αραβικά βαριά αρώματα σε μορφή λαδιού. .παγκοι με διάφορα μπαχαρικά κ ρούχα παραδοσιακά .μπήκαμε σε ένα τεράστιο μαγαζί με χειροποίητα πασουμακια ινδικής η πακιστανικής κατασκευή ς κ δεν ήξερα ποιο να πρωτοδιαλεξω. Εκεί μας έντυσαν με παραδοσιακές φορεσιές για να φωτογραφηθούμε..πήραμε ένα άμπρα κ περάσαμε στην ντειρα ώστε να περπατήσουμε την παραδοσιακή συνοικία της μπαστακια..παραδοσιακά σπίτια με λίγα μαγαζιά...καθησαμε για φαγητό εκεί αφού έφτασε απόγευμα .Επιστροφή ξενοδοχείο για μια βουτιά στην πισίνα .η ώρα που δύει ο ήλιος (19:00) είναι η καλύτερη για να επισκεφτεί κανείς την πισίνα κ να χαλαρώσει. Ώρα για βραδυνή βόλτα στ ην Dubai marina κ συγκεκριμένα στο jbr..η μαρίνα το βράδυ υπέροχη ,φωταγωγημενη ..εκεί απέναντι από το εμπορικό έχει ένα κτίριο με επτά ορόφους το pier7 όπου σε κάθε όροφο έχει ξεχωριστό μπαρ..ας πούμε στο πρώτο λάτιν μπαρ..στο δεύτερο γκουρμέ εστιατόριο,στον τρίτο ασιατικό εστιατόριο κτλ..κατεβήκαμε στο jbr για βόλτα μπροστά στην παραλία..καθησαμε στο yalseh Dubai για mocktails κ αργιλέ..μαξιλαρες με θέα απίστευτη κ ένα μίνι ανεμιστήρα να φυσάει..ο ιδρώτας έσταζε..μια το βράδυ λόγω κοβιντ τα μαγαζιά της μαρίνα κλείνουν .καθησαμε στην παραλία με χυμούς στο χέρι..βρεξαμε τα πόδια μας κ κάποιοι δίπλα μας έκαναν βραδινό μπάνιο..η θάλασσα έκαιγε κ το βράδυ..ταξί για επιστροφή στο κέντρο με κόστος 70dh..καλό σας βράδυ..αύριο πάλι..


 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
5 ΜΕΡΑ
σήμερα είχαμε κλείσει ξενάγηση με οδηγό σε όλα τα κύρια αξιοθέατα του Ντουμπάι..το κόστος για 4 άτομα ήταν νομίζω 350dh..ξεκινήσαμε με ένα μαύρο μεγάλο κλιματιζομενο τζιπακι από το χοτελ με πρώτο προορισμό το Dubai creeκ(μια τοποθεσία που διαμορφώνεται ακόμα κ σε λίγο θα φιλοξενεί ουρανοξύστη 1 χλμ)...περασαμε από bour Dubai κ τα όμορφα άμπρα που περιμένουν να σε κάνουν βόλτα .. συνεχίσαμε στο city area με στάση στο Dubai museum..υπέροχα αραβικά χάλια κ παραδοσιακά χάλια υφασμένα με χρυσές κλωστές..η ξενάγηση στο Μουσείο εξαιρετικη..συνεχίσαμε στην Jumeirah beach k Jumeirah mosque ..η περιοχή γεμάτη με κλινικές αισθητικών επεμβάσεων..κάθε πλαστικός χειρουργός είχε το δικό του κτίριο.. σταματήσαμε δίπλα στην ανοιχτή θάλασσα ..συνεχίσαμε στο Burj Al Arab για φωτογραφίες..μέσα δεν επιτρέπεται να μπεις..εκτός κ αν κλείσεις afternoon tea η γεύμα στο εστιατόριο..το φτηνότερο 135€ το άτομο .περάσαμε από madinat Jumeirah που ήταν από τις ομορφότερες περιοχές κ θα βγαίναμε απόψε το βράδυ.. προχωρήσαμε στην υποθαλάσσια κ βγήκαμε στο Ατλαντίς μπροστά.. Συνεχίσαμε μπροστά από το Burj khalifa κ σταματήσαμε στο zabeel palace .δεν είναι επισκέψιμο μέσα.. επιστροφη ξενοδοχείο κ από εκεί στο mall of the Emirates..στον επάνω όροφο έχει πολλά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα..φάγαμε μπέργκερ με ιδιαίτερες σως κ τηγανιτές γλυκοπατάτες.. το εστιατόριο λέγεται burger for friends κ το συνιστώ ανεπιφύλακτα..κόσμος έκανε πικ Νικ έξω από το mall ..εκεί κοντά έχει κ μια τεράστια έκταση για γκολφ..το βράδυ πήραμε ταξί για madinat Jumeirah..μπήκαμε στο σουκ μέσα κ στην συνέχεια βγήκαμε στα κανάλια που έβλεπες φωτισμένο το Burj Al Arab..υπέροχη τοποθεσία..κάτσαμε σε ένα κλαμπ που είχε κ κανονικό κοκτέιλ με αλκοόλ..dj έπαιζε μουσική ..στην περιοχή τα κλαμπ είναι ανοιχτά μέχρι τις 3:00..αργιλες καλής ποιότητας στα 100dh..η βραδιά έκλεισε υπέροχα..
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
592
Likes
2.090
Το απόγευμα της 5ης ημέρας κάναμε ξανά pcr για την επιστροφή μας στην Ελλάδα..δίπλα στο ξενοδοχείο είχε μια κλινική aster clinic έδινες δείγμα κ έπαιρνες το αποτέλεσμα την επόμενη τυπωμένο ..130dh(30€) η τιμή του pcr..παρόλο που είχαμε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Ελλάδα το pcr ήταν υποχρεωτικό για να περάσουμε τα σύνορα από Ντουμπάι σε Αμπού Ντάμπι..επίσης σημαντικό είναι ότι πρέπει να έχει κάνει pcr κ ο οδηγός ταξί..οπότε η όταν καλέσετε ταξί το λέτε ή η άλλη λύση είναι να πάρετε transfer με οδηγό από το χοτελ που κοστίζει 50dh παραπάνω (300dh) ..εμείς κάναμε το δεύτερο..την τελευταία μέρα την περάσαμε το πρωί για ψώνια κ το βράδυ στο Dubai marina..το ταξίδι έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις..ελπίζω να έδωσα μερικές χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν..σύντομα με νέα ιστορία από Νάπολη,Βενετία κ κοστιερα αμαλφιτανα..μέχρι τότε να περνάτε υπέροχα κ να ταξιδεύετε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.725
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom