IrisAthens

Member
Τι να πω; Και εγώ είχα άγχος γιατί δεν είχα βγάλει διαβατήριο και διασχίσαμε με το αμάξι πολλές βαλκανικές χώρες! Μπορεί να ήμουν τυχερή.
Πάντως στη συγκεκριμένη χώρα μας έκανε εντύπωση η απουσία ελέγχου. Πέσαμε στη μέρα; Μετά, όμως παραλίγο να φάμε πρόστιμο για τα φώτα!

dimaki

New Member
Καλησπέρα !
Εμείς τώρα τον Ιούλιο με ταυτότητες του 2023 στα σύνορα δεν αντιμετωπισαμε πρόβλημα ούτε από αλβανια-μαυροβουνιο ...ούτε από μαυροβούνιο-αλβανία ..2 ενήλικες και ένα παιδί που έχει διαβατήριο και το λέω αυτό γιατί ενώ κυκλοφορουσαμε κανονικά και στα 2 πρώτα καταλύματα δεν είχαμε κάποιο θέμα. Στο τρίτο καταλύμα όμως που είχε πληρωθεί αυτόματα το ποσό εκτός από το φόρο...μασ είπανε ότι δεν σκαναρετε η ταυτότητα μασ και αν έχουμε διαβατήρια κλπ...και επειδή δεν μιλούσαν καλά αγγλικά (καθόλου βασικά) καταλήξαμε στο τουριστικό γραφείο όπου η υπάλληλος μασ είπε οτι δεν σκαναρατε και ότι θέλει barcode ...και τις εξηγουσαμε ότι με αυτές τις ταυτότητες περάσαμε τα σύνορα ..και μασ είπε οτι μάλλον επειδή σκαναραν το διαβατήριο τσ μικρης( 4 χρονων) και είδαν ότι υπάρχει στο σύστημα ,για αυτό δεν είχαμε θέμα 🤯 ...και όλο αυτό έγινε για το φόρο που έπρεπε να πάει στο ταχυδρομείο τελικα να το πληρώσει η ιδιοκτήτρια του καταλύματος...
Επίσης μετα καταλάβαμε γιατί δεν μασ δίναν και την τουριστική sim με την ταυτότητα μασ ..οπου μασ λέγανε και εκει οτι δν σκαναρετε😕
Όλη αυτήν η έκθεση
γιατί ναι μεν στα σύνορα δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα αλλά δν ξερω αν ήταν τυχαίο τελικα ή οχι...

kosaitis

Member
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την πρεσβεία του Μαυροβουνίου στην Αθήνα μου είπαν ότι μπορώ με ταυτότητα τελευταίας δεκαετίας.

Καλησπέρα σας! Μιας και έγινα πρόσφατα μέλος της όμορφης αυτής διαδικτυακής παρέας, δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω τα "φώτα" σας σχετικά με το πρώτο roadtrip που διοργανώνουμε ως οικογένεια.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου αγχωνόμαστε λιγάκι για τον προγραμματισμό γιατί μαζί μας θα έχουμε τα δύο παιδιά μας τα οποία είναι αρκετά μικρά ηλικιακά, τριών και ενός έτους, οπότε θέλουμε να φτιάξουμε ενα πρόγραμμα το οποίο δεν θα τα επιβαρύνει πολύ σε ότι αφορά τις αποστάσεις και τις ώρες οδήγησης.
Το roadtrip θα γίνει αρχές Οκτωβρίου.
Το αυτοκίνητο μας το οποίο θα μας συνοδέψει με το καλό σ' αυτό το ταξιδι είναι ενα Jeep Renegade1400 κυβικών, βενζίνη με την προβλεπόμενη μπαγκαζιέρα λόγω έλλειψης χώρου και πολλών πραγμάτων που γενικά κουβαλάμε 😅.
Παραθέτω το αρχικό πρόγραμμα στο οποίο έχουμε καταλήξει μέχρι αυτή τη στιγμή (σε ότι αφορά τη διάρκεια των διαδρομών είναι χοντρικά οι ώρες οδήγησης):

1η Ημέρα:
Αθήνα - Ηγουμενίτσα ( 4 ώρες και 45 λεπτά , 430 χλμ )
με διανυκτέρευση στην Ηγουμενίτσα, προτιμήθηκε από τα Ιωάννινα λόγω κόστους διανυκτέρευσης.

2η Ημέρα:
Ηγουμενίτσα - Μπεράτ ( 4 ώρες , 270χλμ)
με διανυκτέρευση στο Μπεράτ .

3η Ημέρα:
Μπεράτ - Κότορ ( 4 ώρες και 45 λεπτά , 298 χλμ)
Με διανυκτέρευση στο Prčanj

4η Ημέρα:
Περιήγηση σε Κότορ, Περάστ με διανυκτέρευση στο Prčanj

5η Ημέρα:
Κότορ - Ζάμπλιακ ( 2 ώρες και 33 λεπτά , 164 χλμ)
Περιήγηση στον εθνικό δρυμό με διανυκτέρευση στο Ζάμπλιακ

6η Ημέρα:
Ζάμπλιακ - Σεράγεβο ( 2 ώρες και 35 λεπτά , 163 χλμ)
με διανυκτέρευση στο Σεράγεβο

7η Ημέρα:
Περιήγηση στο Σεράγεβο με διανυκτέρευση

8η Ημέρα:
Σεράγεβο - Ποντγκόριτσα ( 4 ώρες και 15 λεπτά , 230 χλμ)
με διανυκτέρευση στην Ποντγκόριτσα

9η Ημέρα:
Ποντγκόριτσα - Αργυρόκαστρο ( 5 ώρες , 362 χλμ)
με διανυκτέρευση στο Αργυρόκαστρο

10η Ημέρα:
Αργυρόκαστρο - Πτολεμαΐδα ( 3 ώρες και 15 λεπτά , 250χλμ)
για να δούμε τους παππούδες μας😊

Αυτό είναι το γενικό πλάνο που έχουμε φτιάξει έπειτα από αρκετό διάβασμα σε ιστορίες και εμπειρίες που έχουν παρατεθεί εδώ και μου προτάθηκαν να διαβάσω.
Οποίος/οποία θα μπορούσε να κανει κάποια πρόταση για βελτιωτικές κινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ή για προτάσεις, αλλαγές σε ημέρες περισσότερες ή λιγότερες, τόπους διαμονής,tips, μέρη για να δούμε, μαγαζιά για φαγητό, διαμονή και γενικα οτιδήποτε άλλο θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας από τις εμπειρίες που έχει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!😁

katerina**

Member
Καλησπέρα σας! Μιας και έγινα πρόσφατα μέλος της όμορφης αυτής διαδικτυακής παρέας, δράττομαι της ευκαιρίας να ζητήσω τα "φώτα" σας σχετικά με το πρώτο roadtrip που διοργανώνουμε ως οικογένεια.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου αγχωνόμαστε λιγάκι για τον προγραμματισμό γιατί μαζί μας θα έχουμε τα δύο παιδιά μας τα οποία είναι αρκετά μικρά ηλικιακά, τριών και ενός έτους, οπότε θέλουμε να φτιάξουμε ενα πρόγραμμα το οποίο δεν θα τα επιβαρύνει πολύ σε ότι αφορά τις αποστάσεις και τις ώρες οδήγησης.
Το roadtrip θα γίνει αρχές Οκτωβρίου.
Το αυτοκίνητο μας το οποίο θα μας συνοδέψει με το καλό σ' αυτό το ταξιδι είναι ενα Jeep Renegade1400 κυβικών, βενζίνη με την προβλεπόμενη μπαγκαζιέρα λόγω έλλειψης χώρου και πολλών πραγμάτων που γενικά κουβαλάμε 😅.
Παραθέτω το αρχικό πρόγραμμα στο οποίο έχουμε καταλήξει μέχρι αυτή τη στιγμή (σε ότι αφορά τη διάρκεια των διαδρομών είναι χοντρικά οι ώρες οδήγησης):

1η Ημέρα:
Αθήνα - Ηγουμενίτσα ( 4 ώρες και 45 λεπτά , 430 χλμ )
με διανυκτέρευση στην Ηγουμενίτσα, προτιμήθηκε από τα Ιωάννινα λόγω κόστους διανυκτέρευσης.

2η Ημέρα:
Ηγουμενίτσα - Μπεράτ ( 4 ώρες , 270χλμ)
με διανυκτέρευση στο Μπεράτ .

3η Ημέρα:
Μπεράτ - Κότορ ( 4 ώρες και 45 λεπτά , 298 χλμ)
Με διανυκτέρευση στο Prčanj

4η Ημέρα:
Περιήγηση σε Κότορ, Περάστ με διανυκτέρευση στο Prčanj

5η Ημέρα:
Κότορ - Ζάμπλιακ ( 2 ώρες και 33 λεπτά , 164 χλμ)
Περιήγηση στον εθνικό δρυμό με διανυκτέρευση στο Ζάμπλιακ

6η Ημέρα:
Ζάμπλιακ - Σεράγεβο ( 2 ώρες και 35 λεπτά , 163 χλμ)
με διανυκτέρευση στο Σεράγεβο

7η Ημέρα:
Περιήγηση στο Σεράγεβο με διανυκτέρευση

8η Ημέρα:
Σεράγεβο - Ποντγκόριτσα ( 4 ώρες και 15 λεπτά , 230 χλμ)
με διανυκτέρευση στην Ποντγκόριτσα

9η Ημέρα:
Ποντγκόριτσα - Αργυρόκαστρο ( 5 ώρες , 362 χλμ)
με διανυκτέρευση στο Αργυρόκαστρο

10η Ημέρα:
Αργυρόκαστρο - Πτολεμαΐδα ( 3 ώρες και 15 λεπτά , 250χλμ)
για να δούμε τους παππούδες μας😊

Αυτό είναι το γενικό πλάνο που έχουμε φτιάξει έπειτα από αρκετό διάβασμα σε ιστορίες και εμπειρίες που έχουν παρατεθεί εδώ και μου προτάθηκαν να διαβάσω.
Οποίος/οποία θα μπορούσε να κανει κάποια πρόταση για βελτιωτικές κινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα ή για προτάσεις, αλλαγές σε ημέρες περισσότερες ή λιγότερες, τόπους διαμονής,tips, μέρη για να δούμε, μαγαζιά για φαγητό, διαμονή και γενικα οτιδήποτε άλλο θα ήθελε να μοιραστεί μαζί μας από τις εμπειρίες που έχει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!😁
Καλημέρα και καλή αρχή!

Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία από οδικά ταξίδια, έχω, όμως, εμπειρία από παιδιά 😁 Σχεδόν κάθε μέρα στο αυτοκίνητο...; έστω και για σύντομες διαδρομές... Και 7 αλλαγές καταλύματος σε 10 μέρες.; Ίσως σας/τα κουράσει... Μήπως να βλέπατε λιγότερα μέρη με περισσότερες διανυκτερεύσεις στο καθένα; Σε κάθε περίπτωση εσείς γνωρίζετε καλύτερα τα μικράκια σας, αν προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές και τους αρέσει το αυτοκίνητο, όλα καλά. Να περάσετε όμορφα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.079
Μέλη
39.826
Νεότερο μέλος
Χρονοταξιδιώτης

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα