Αναφέρεσαι σε τωρινή περίοδο εσύ φαντάζομαι Ιουλίου-Αύγουστο. Έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφέρω ότι εγώ αυτά τα υπολογίζω για αρχές Ιουνίου και να περάσω όλα τα σύνορα πολύ πρωί.

Δεν έχω τικ τοκ. Για τη κίνηση στα σύνορα ενημερώνομαι απο σχετικά σαιτ που δείχνουν ώρες διέλευσης και απο ίδιες εμπειρίες μελών εδώ.
Κατέβασε το δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος ενημέρωσης για ένα μέρος για καιρό, κόσμο κλπ

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Αν δεν κάνω λάθος από 1/1/25 τα ΜΜΜ στο Βελιγράδι είναι δωρεάν.
Κι εγώ το διάβασα, αλλά δεν το 'χω επιβεβαιώσει.
Ακόμα καλύτερα αν είναι έτσι, αν και το εβδομαδιαίο εισιτήριο ήταν αρκετά φτηνό, έτσι κι αλλιώς (~5€).

Pilgrim

Member
Αν δεν κάνω λάθος από 1/1/25 τα ΜΜΜ στο Βελιγράδι είναι δωρεάν.
Aπο οτι βρήκα ισχύει οτι όντως είναι δωρεάν αλλά εκτος των γραμμών Ε1,Ε2,Ε6,Ε9 και Α1 (απο Αεροδρόμιο)

Γευγελή πάντως επιστροφή έχει πολλές ώρες καθυστέρηση, αν δεις κάθε μέρα στο τικ τοκ ανεβάζουν τεράστιες ουρές πολλά χλμ .
Κατέβασα στο κινητό μια εφαρμογή BorderWatcher που σου δίνουν πληροφορίες για το χρόνο διέλευσης ανα πέρασμα και κατεύθυνση απο πολίτες που περνάνε, αρκετά καλή :) Απο τα ημερήσια στατιστικά βλέπεις και τις καλύτερες θεωρητικά χρονικές ζώνες για να περάσεις.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Τα παιδιά δεν χρειάζονται διαβατήριο; Δεν το γνωρίζω, απλά ρωτώ.
Ναι έχεις δίκιο, το προσπέρασα γιατί αναφερε μόνο τις ταυτότητες.
Τα παιδιά από 12+ βγάζουν συνήθως ταυτότητα, οπότε εάν την έχουν ήδη, μπορούν να περάσουν με αυτή, αλλιώς διαβατήριο.

Pilgrim

Member
Ναι έχεις δίκιο, το προσπέρασα γιατί αναφερε μόνο τις ταυτότητες.
Τα παιδιά από 12+ βγάζουν συνήθως ταυτότητα, οπότε εάν την έχουν ήδη, μπορούν να περάσουν με αυτή, αλλιώς διαβατήριο.
Παράλειψη μου, τα παιδιά είναι 12+ οπότε μόνο με ταυτότητα δεν χρειάζεται διαβατήριο σωστά.

cosafiv

Member
ημουν Βελιγραδι πριν μια εβδομαδα,
εμενα στο Hotel REX,(μενω εκει πολυ συχνα, κοστος 60 ευρ το δικλινο) 1200 μετρ απο το κεντρο, διαθετει παρκινγκ, αλλα να κανεις κρατηση. απ'εξω κανουν σταση ολα τα λεωφορεια για κεντρο, που πανε δωρεαν, ειναι 2 στασεις το κεντρο, επισης στα 500 μετρα ειναι το waterfrontκαι το εμπορικο κεντρο Galleria, με καφε και φαγητο διπλα στο ποταμι
στα συνορα θα εχει πολυ κινηση, πανω απο μια ωρα μποτιλιαρισμα, εκτος αν περασετε ξημερωματα...
επειδη παω συχνα Βελιγραδι και το γνωριζω καλα , οτι θελεις ρωτα...

cosafiv

Member
Κι εγώ το διάβασα, αλλά δεν το 'χω επιβεβαιώσει.
Ακόμα καλύτερα αν είναι έτσι, αν και το εβδομαδιαίο εισιτήριο ήταν αρκετά φτηνό, έτσι κι αλλιώς (~5€).
ειναι σιγουρο, ημουν πριν μια εβδομαδα, ολα δωρεαν , εκτος αεροδρομιου Α1

cosafiv

Member
Καλησπέρα, ετοιμάζομαι για το 1ο οδικό οικογενειακό ταξίδι (5 ατομα) εκτός Ελλάδος για Βελιγράδι στις 14/8. Θα εκτιμούσα κάθε χρήσιμη πληροφορία για την διαδρομή (σύνορα, διόδια κόστος, στάσεις καθ'οδόν για ξεκούραση και ανεφοδιασμό). Εννοείται ψαχνω ηδη για κεντρικό ημικεντρικο ξενοδοχείο με parking. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις εντός πόλης θα γίνουν με λεωφορεία @cosafiv την βοήθεια σου παρακαλω !
Βινιετα για Σερβία και Σκόπια δεν υπάρχει έτσι ; Κάνω λάθος; Και γίνονται δεκτές στα τελωνειακά περάσματα οι ταυτότητες έτσι ; (Εξυπακούεται με τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες αλλά οι κλασικές ελληνικές, όχι οι νέες τύπου πιστωτικής κάρτας). Sorry αλλά έχω αγχωθει λίγο :)
τωρα ειδα οτι με καλεις...
σου εγραψα μερικα , οτι θελεις ρωτα...

cosafiv

Member
Καλησπέρα, ετοιμάζομαι για το 1ο οδικό οικογενειακό ταξίδι (5 ατομα) εκτός Ελλάδος για Βελιγράδι στις 14/8. Θα εκτιμούσα κάθε χρήσιμη πληροφορία για την διαδρομή (σύνορα, διόδια κόστος, στάσεις καθ'οδόν για ξεκούραση και ανεφοδιασμό). Εννοείται ψαχνω ηδη για κεντρικό ημικεντρικο ξενοδοχείο με parking. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις εντός πόλης θα γίνουν με λεωφορεία @cosafiv την βοήθεια σου παρακαλω !
Βινιετα για Σερβία και Σκόπια δεν υπάρχει έτσι ; Κάνω λάθος; Και γίνονται δεκτές στα τελωνειακά περάσματα οι ταυτότητες έτσι ; (Εξυπακούεται με τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες αλλά οι κλασικές ελληνικές, όχι οι νέες τύπου πιστωτικής κάρτας). Sorry αλλά έχω αγχωθει λίγο :)
σου στελνω ενα πινακα δικιας μου κατασκευης για λεωφορεια που χρησιμοποιω εκει...

Attachments

cosafiv

Member
σου στελνω ενα πινακα δικιας μου κατασκευης για λεωφορεια που χρησιμοποιω εκει...
επεξηγησεις...
Zemun, πολη απεναντι με Αυστριακο ρυθμο που αξιζει να πατε,
Ada, "παραλια"... στο ποταμι
Slavia,πλατεια κοντα στον αγιο Σαββα.
Kalenic, αγορα κοντα στο μουσειο Τεσλα, με ωραιο παραδοσιακο εστιατορειο , με το ιδιο ονομα
Docker brewery , μπυραρια σε ωραιο περιβαλον , το καινουριο στεκι του Βελιγραδιου, αξιζει
Lava nova, αγαπημενο καφε , με κηπο , διπλα στην πρεσβεια του Καναδα, με αυλη και παγωμενς μπυρες στον κηπο...
Zeleni, σημειο με αφετηριες ολων των λεωφορειων, με ομονυμη αγορα
ΕΚΟ2, ενα λεωφορειο που καταληγει στη Galleria και περνα απο τακαλυτερα σημεια στο κεντρο...
τραμ 9, και λεωφορ 9Α, κανουν τερμα στο μπλοκ 45, που εχει καφε ποταμοπλοια για αραγμα, ααγαπημενο Andrea mio, γκουκλαρισε το...
στην οδο Fracuska στο κεντρο, ειναι η Ελληνικη πρεσβεια, στον καθετο δρομο στην γωνια της πρεσβειας , ειναι πολλα και ωραια μαγαζια μπαρακια και φαγαδικα...

cosafiv

Member
επισης για ταυττητες , παλιες με λατινικους ισχυουν κανονικα, φτανει να μην εχουν περασει 15 χρονια απο την εκδοση

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.119
Μέλη
39.877
Νεότερο μέλος
Mistoklas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom