Σλοβακία Τσεχική Δημοκρατία Δύο ζευγάρια και ο Λάζαρος με το φανάρι !

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway

56547277_1498951493570583_2612167614432018432_n.jpg


Το τελευταίο μου ταξίδι ήταν στην Μπρατισλάβα το καλοκαίρι του 2017. Η μοίρα το ήθελε να ξαναφορέσω το σακίδιο μου με προορισμό το ίδιο μέρος , την πρωτεύουσα της Σλοβακίας απλά αυτή τη φορά θα ήμουν με διαφορετική κοπέλα στο ίδιο μέρος , αλλά και με ένα διαφορετικό φιλικό ζευγάρι !! Πινελιά αλλά και ρισκαδόρικη επιλογή ήταν ο κολλητός μου , να έρθει σόλο και λέω ρισκαδόρικη γιατί εκτός ότι θα ήταν ανάμεσα σε δύο ζευγάρια , είναι αρκετά ιδιότροπος . Με μια λέξη είναι ξαδερφάκι του Σκρουτζ Μακ Ντακ πράγμα που άλλες φορές προκάλεσε γέλιο και άλλες προβληματισμό !! Το ταξίδι μας τα είχε όλα. Δύο μέρες σχεδόν Μπρατισλάβα ως προθάλαμο του βασικού μας ταξιδιού και 3 γεμάτες μέρες που τελικά δεν έφτασαν με τίποτα για να χορτάσουμε την πανέμορφη Δημοκρατία της Τσεχίας . Η Τσεχία ήταν η τελευταία χώρα που δεν είχα επισκεφτεί από την κεντρική Ευρώπη. Είναι μέσα στους τοπ προορισμούς μου μαζί με Άμστερνταμ , Μαδρίτη και Ρευκιαβικ . Από σπόντα καθαρά πέτυχα το φίλο μου τον Τάσο που δεν άργησε να ψηθεί μαζί με την κοπέλα του τη Μελίνα να με πάρουν τηλέφωνο και να με πουν με τη χαρακτηριστική του φωνή : Αδερφέ κλείστα !!! ( τα αεροπορικά) Ο Λάζαρος από την άλλη ακούγοντας ότι κλείσαμε για Τσεχία αναστέναξε καθώς ένα μεγάλο του όνειρο είναι να πιει την Primator μπύρα του σε μια τσέχικη pub. (ακόμα όνειρο το έχει :p ) Έτσι τον ενέταξα κι αυτόν στο ταξίδι.
Το team όσο περίεργα και αν μαζεύτηκε , ήταν έτοιμο να πετάξει πρωί πρώι από αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι Μίκρας κύριε πρωθυπουργέ , με προορισμό την Μπρατισλάβα . Η πρώτη βλακεία που με είχε αγχώσει έγινε λίγες μέρες πριν φύγουμε. Αρχικά δεν ξέρω κι εγώ πως είχα βάλει ως όνομα στο εισιτήριο μου Αλέξης και όχι Αλέξανδρος !!! Ωωχ. Επίσημο έγγραφο ρε ανόητε λες και είσαι πρωτάρης. Καπάκι στέλνει η Μελίνα και μου λέει : δεν πιστεύω να έβαλες και τα στοιχεία μου ( όχι έκλεισα αεροπορικά με ανωνυμία -.- ) γιατί το βαφτιστικό μου είναι Συμέλα και όχι Μελίνα αλλά και το επίθετο το έχει λαθος η ταυτότητά μου !!!!
- Και περίμενες ρε κοπέλα μου 4 μέρες πριν φύγουμε να μου το πεις ??
- Εεε νόμιζα στο τσεκ ιν γράφεις τα στοιχεία σου μόνο .

Έτσι λοιπόν από τη μία είχαμε εμένα με το καλλιτεχνικό μου xD από την άλλη τη Συμέλα/ Μελίνα η οποία τελικά έβγαλε νέο εισιτήριο με 50 ευρώ και καλά έκανε θεωρώ. Όσο για μένα με την ευχή του Θεού πήγα με θετική ενέργεια να περάσω τα σύνορα αν και πιο πολύ με άγχωνε η επιστροφή. Είχα τσεκάρει πάντως σε πιθανή στραβή , εισιτήρια λεωφορείου από Μπρατισλάβα για Βελιγράδι και από εκεί Θεσσαλονίκη !! Ξέχασα να σας αναφέρω. Ο Τάσος είναι φίλος μου και παλιός μου παίχτης ( ήμουν προπονητής του ) και εξαιτίας του είχα χάσει το αεροπλάνο στο Βερολίνο και περιπλανιόμασταν .Ψάξτε την ιστορία μου : Παπάδες θρησκεία τρομοκρατία στο Βερολίνο !! Αν χάναμε ξανά το αεροπλάνο ( κοντέψαμε στο γυρισμό από Σλοβακία :D ) θα έβγαζα ταινίες σαν το μόνος στο σπίτι που βγήκε το 1 το 2 το 3 έτσι κι εγώ θα έβγαζα το χάνοντας το αεροπλάνο το 1 , το 2 , το 3 xD !!!!

Πρωταπριλιά λοιπόν σαν ψέμα ότι ξανά έβγαινα εκτός Ελλάδος πέρασα εύκολα τον έλεγχο και πετάξαμε για το Letisko Stefanik Airport . Η μαγική 5άδα υπό τις οδηγίες μου και μόνο καθώς από ταξίδια δεν , από αγγλικά δεν , από προσανατολισμό δεν , ακολουθούσανε κατά γράμμα τις εντολές μου. Πήραμε το λεωφορείο και φτάσαμε στο σταθμό των τρένων με την ονομασία Hlavna Stanica. Από εκεί με το τραμ η τρόλεϊ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό πάνω στις ράγες , πήγαμε στη στάση Odbojarov χωρίς εισιτήριο πράγμα που άλλες φορές κάναμε σε όλο το ταξίδι άλλες μας έπιανε η νομιμότητα. Εκεί βρεθήκαμε έξω από το διαμέρισμα που θα μέναμε για ένα βράδυ πριν αναχωρήσουμε για την Πράγα. Η ελληνική βλαχιά η το ταμεραμέντο μας τελοσπάντων σαν λαός , έκανε μπαμ ανάμεσα σε ρομποτικές παγοκολόνες καθώς οι Σλοβάκοι μου φάνηκαν σαν ψεκασμένοι , υπνωτισμένοι ρε παιδί μου. Φυσικά όπως ανέφερα την βλαχιά μας αλλά και τη διαφορετική νοοτροπία μας από αυτούς , φάγαμε την πρώτη καλή κατσάδα !!!

Συνεχίζεται...

 

giorgtsi

Member
Μηνύματα
291
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York
View attachment 268029
. Αρχικά δεν ξέρω κι εγώ πως είχα βάλει ως όνομα στο εισιτήριο μου Αλέξης και όχι Αλέξανδρος !!! Ωωχ. Επίσημο έγγραφο ρε ανόητε λες και είσαι πρωτάρης. Καπάκι στέλνει η Μελίνα και μου λέει : δεν πιστεύω να έβαλες και τα στοιχεία μου ( όχι έκλεισα αεροπορικά με ανωνυμία -.- ) γιατί το βαφτιστικό μου είναι Συμέλα και όχι Μελίνα αλλά και το επίθετο το έχει λαθος η ταυτότητά μου !!!!
Έχει συμβεί και σε κάτι φίλους μου,συγκεκριμένα σε συνονόματό σου.Τον φωνάζουν Άλεξ και όταν έκλειναν τα εισιτήρια έγραψαν από συνήθεια "ALEX" αντί για "ALEXANDROS" και το κατάλαβαν μια μέρα πριν την πτήση που μπήκαν να κάνουν τσεκ ιν.Ευτυχώς το άλλαξε δωρεάν μια υπάλληλος στο αεροδρόμιο Μακεδονία.Γενικά σε τέτοια λάθη απροσεξίας που φαίνεται οτι πρόκειται για το ίδιο όνομα τα διορθώνουν στα ελληνικά αεροδρόμια,στο εξωτερικό όμως μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος θέμα.Μπορεί να συμβεί δυστυχώς σε όλους μας και θέλει προσοχή.Έχω υπάρξει και εγώ σε ταξίδι να "κρατάω το φανάρι" σε 2 ζευγαράκια βέβαια είχα παρέα και έναν άλλο φίλο μου που ήταν και αυτός σόλο αλλά η όλη κατάσταση μου χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου :haha: .Η Μπρατισλάβα και η Πράγα είναι 2 από τους προορισμούς που θα ήθελα να επισκεφθώ στο μέλλον οπότε περιμένω να διαβάσω την υπόλοιπη ιστορία!!!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Αφού δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο για το που είναι το διαμέρισμα ( ήταν ένα απλό σπίτι αλλά οι 5 μπούφοι ψάχναμε ταμπέλα ξενοδοχείου xD ) πάτησαν οι άλλοι σχεδόν όλα τα κουδούνια ! τότε βγήκε η ιδιοκτήτρια και μας έκραξε , λέγοντας μας ότι εκεί δεν φωνάζουν , δεν καπνίζουν στο δρόμο για να μη πάει ο καπνός στα μπαλκόνια ( δεν υπάρχουν μπαλκόνια εντωμεταξύ ) ότι πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι εκεί που θα μείνουμε γιατί έχει την ευθύνη και να μη τα πολυλογώ μας είπε ένα σωρό κανόνες και επιτέλους έφυγε. Η μέρα μας θα ήταν χαλαρή αφού αποφασίστηκε να μην πάμε σε κάτι από τα μνημεία ας πούμε δηλαδή μνημεία που έχει η πόλη , αλλά να κυκλοφορήσουμε γενικά χαλαρά και να χτυπήσουμε ένα καζινάκι το βράδυ μέχρι να ξημερώσει να φύγουμε για Πράγα που ήταν ο πόθος όλων μας. Την προηγούμενη φορά που ήρθα είχα κάνει μια πολύ ωραία βόλτα στο κάστρο και γενικά στο κέντρο αλλά δεν είχα πάει στο μνημείο Slavin ψηλά στην πόλη και στόχευα να πάω. Επίσης το φοβερό UFO η καφετέρια πάνω από τη γέφυρα ήταν must επίσκεψη γιατί και την προηγούμενη φορά πήγα μετά τις 9 και αυτό είχε κλείσει ! Εφόσον τα αφήσαμε για την τελευταία μας μέρα , ως μανιωδώς συλλέκτης κασκόλ ποδοσφαιρικών ομάδων η Σλόβαν Μπρατισλάβας και το νεόχτιστο γήπεδο Tehelne Pole είχαν την τιμητική τους . Το γήπεδο μάλιστα ήταν λίγο πιο κάτω από το σπίτι μας. Η πρώτη βόλτα μας ποδαράτη ήταν μέχρι ένα εμπορικό κέντρο. Φάγαμε αρκετή ώρα στις βιτρίνες και τα ρούχα για τις κυρίες , αλλά και στο φαγητό. Κάτι που μετάνιωσα έντονα αφού γύρισα , είναι που φάγαμε τόσα λεφτά σε McDonults και Burger King. Κάποια στιγμή που είδαμε να φεύγουν τα λεφτά αβέρτα ο Άλμπερτ μας έσωσε. Άλμπερτ ήταν ένα αντίστοιχο Τσέχικο Lidl. Αλλά μέχρι τότε είχαμε καεί ξεκινώντας από τη Μπρατισλάβα κιόλας να δίνουμε 5 και 6 ευρώ για ένα μεσημεριανό που δε σε γέμιζε κιόλας .
Εφόσον είχαμε αποφασίσει ότι δεν θα πηγαίναμε σε τίποτα από τις επιλογές μας ( Slavin , UFO , κάστρο ) έπρεπε να βρω το κασκόλ όπως κάνω σε κάθε εκδρομή ( θα σας δείξω και τη συλλογή μου σε φωτογραφία) πήγαμε στο καινούργιο γήπεδο που ακόμα καλά καλά δεν είχε τελειώσει και γιαυτό το λόγο η μπουτίκ δεν ήταν έτοιμη !! Αγχώθηκα μεν αλλά μου είπαν ότι λίγο πιο κάτω υπήρχε μαγαζί με προιόντα της ομάδας . Το γήπεδο ? Απόλαυση ! Στολίδι !!

Η δικιά μου παρούσα και με ευχαρίστηση κάτι που γουστάρω πολύ σε μια γυναίκα. Δεν απαιτώ να της αρέσει , απαιτώ να μην κράζει και να μην πρίζει ότι με ικανοποιεί στα γούστα μου. Η έστω να σέβεται !! Για να μη σας κουράζω , το βρήκα και το κασκόλ έπειτα από πολύ ψάξιμο . Κόντεψα να τρελαθώ με το gps. Αλλού έδειχνε αλλού ήταν. Είχαμε κουραστεί όλοι πολύ λες και ήρθαμε από Αυστραλία ξέρω γω και ξεραθήκαμε στον ύπνο . Το βραδάκι κατεβήκαμε στο κέντρο στο Banco Casino. Δεν είμαι ιδιαίτερα φαν είναι η αλήθεια αλλά τίμησα λίγο ρουλέτα ενώ οι άλλοι black jack. Και αφού χάσαμε ευτυχώς όχι πολλά όλοι γυρίσαμε ποδαράτο περπατώντας σε δροσιά έντονη θα έλεγα για 40 λεπτά περίπου με γυναικεία κλάψα και μουρμούρα στο κεφάλι .. Δεν υπήρχε όρεξη για βραδινό άραγμα και απλά ξαπλώσαμε όλοι για να ξημερώσει και να φύγουμε !! Ο Λαζ και ο Τάσος είναι στυλ ξυπνάω χαλαρά , πίνω καφεδάκι χαλαρά στρίβω τσιγαράκι χαλαρά !! Εγώ πάλι καίγομαι να τα έχω όλα στην τάξη για να μην έχω ιστορίες. Και ακριβώς όπως το περίμενα αργήσαμε να ετοιμαστούμε και το λεωφορείο μας έφευγε στις 10 παρά δέκα για Πράγα και ήταν 9 και 20 !! Ο χάρτης μας πήγε στο σημείο που ήξερα ότι περνάει λεωφορείο αλλά ο αριθμός του λεωφορείου που θέλαμε δεν περνούσε από εκεί !! Ταυτόχρονα ταξί πουθενά και ήμασταν και 5 άτομα. Μαλιστααα δεν αρχίσαμε καλά το ταξίδι !!! Ευτυχώς ρωτήσαμε και μας είπαν ότι το λεωφορείο περνούσε από την απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα σε ένα στενάκι διαγώνια . Σε δεκαπέντε λεπτά φεύγαμε και δεν προλαβαίναμε ποτέ.. Σαν από θαύμα η flix bus μου έστειλε μήνυμα να μου πει ότι ακυρώθηκε το δρομολόγιο μας και θα έφευγε το επόμενο μετά από δύο ώρες. Ακόμα και ο Θεός με λυπήθηκε να μην ξαναχάσω το μεταφορικό μου και τελικά αράξαμε στο σταθμό των λεωφορείων να παίζουμε ταμπού στο κινητό μέχρι που επιτέλους το λαχανί άτι εμφανίστηκε στην ώρα του με προορισμό τη μεθυστική Πράγα !!

Συνεχίζεται ..
 
Last edited:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για να διανύσουμε 328 χιλιόμετρα .
ζχωψχψδσωδ.png
Η διαδρομή δεν ήταν το καλύτερό μας καθώς βαρεθήκαμε. Θέλαμε να νοικιάσουμε αμάξι είναι η αλήθεια αλλά εδώ θέλω τα φώτα σας . Ισχύει ότι πρέπει εκτός από την τιμή να πληρώσεις και ένα κάρο λεφτά τα οποία θα πάρεις πίσω όταν επιστρέψεις το αμάξι ?? Ήταν υπερβολικά πολλά τα λεφτά αν καταλάβαμε σωστά σχεδόν ένα χιλιάρικο !! Δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και ας ήμασταν 5 άτομα . Έτσι λοιπόν Flix Bus και ας μας πιστόλιασε και ακύρωσε το δρομολόγιο μας. Κάναμε μια στάση σε ένα βενζινάδικο.
56608856_590285234808226_2037252741117509632_n.jpg
Περάσαμε τα σύνορα χωρίς καν να καταλάβουμε τίποτα ( τα παιδιά δηλαδή γιατί εγώ το είδα στο χάρτη) . Πιστεύαμε ότι η Τσέχικη κορόνα θα μας σώσει και θα είναι όλα φτηνά σε σχέση με το ευρώ , την Ελλάδα και τη Σλοβακία αλλά οι τιμές στο βενζινάδικο μας έπεισαν για το αντίθετο. Στη διαδρομή μου έκανε εντύπωση το Brno που έχω ακούσει ότι είναι τουριστικός προορισμός και μου έκανε εντύπωση που είχε αρκετές χρωματιστές πολυκατοικίες !!
bcb5c69ad47ea49d3cfd05ad2a555ead.jpg
Δεν μείναμε απλά κάναμε ένα μικρό πέρασμα.
Και επιτέλους η πραγματικά πανέμορφη Πράγα φάνηκε. Κατευθείαν τα παιδιά τρελάθηκαν. Είχαν ξενερώσει με τη Μπρατισλάβα αλλά τους είχα ξεκαθαρίσει ότι δε πρόκειται να απαγοητευτούν από την Τσεχία . Απίστευτη θέα , γέφυρες , κτίσματα , ναοί το κάστρο τι να λέμε !! Είχαμε ετοιμάσει πρόγραμμα που τελικά όπως ξανά είπα ήθελα ακόμα μια μέρα στην Πράγα γιατί δεν προλάβαμε να δούμε τα πάντα .
- Γέφυρα του Καρόλου , μπύρα πάρκο Λέτνα
- Αστρονομικό ρολόι
- Μετρονόμος , κάστρο της Πράγας και άλλα διάφορα γενικά που θα αποκαλύψουμε παρακάτω.

Είχαμε κλείσει ένα ξενοδοχείο 7 χιλιόμετρα από το κέντρο. Ξέρω ήταν πολλά , αλλά πρόκειται για διαμέρισμα μέσα σε βίλα !! Πισίνα , τζακούζι , κήπο με γκαζόν και πολύ όμορφη τοποθεσία και από τιμή ? 30 ευρώ το άτομο για 3 βράδια !!!! Είχε όλα τα καλά αλλά ήταν μακριά. Πήραμε το μετρό από τη στάση Namesti Republiky την κίτρινη γραμμή και κατεβήκαμε στη στάση Andel . Από εκεί και αφού άρχισε να νυχτώνει πήραμε το τραμ και σε καμιά δεκαριά στάσεις κατεβήκαμε στην προτελευταία στάση την Poliklinika Barrandov . Ολόκληρο ταξίδι στην κυριολεξία δε σας το συνιστώ το ξενοδοχείο ήταν λάθος μας μεγάλη απόσταση !!
praha-map.gif


Φτάσαμε στο δωμάτιο κατά τις 21:00 . Πεινούσαμε και δεν υπήρχε τίποτα εκεί κοντά και γενικά αλλά και ότι υπήρχε ήταν κλειστό! Αφήσαμε τις γυναίκες και πήγαμε να βρούμε τίποτα να φάμε. Έλα που μας έπιασε η τρέλα μας και πήραμε ξανά τραμ να κατέβουμε σχεδόν κέντρο να βρούμε φαγητό χωρίς να το πούμε στις άλλες , ενώ ήταν δέκα και βάλε το βράδυ και 12 σταματούσε η συγκοινωνία . Και εκεί που μέναμε ποδαράτο δεν πήγαινε . Δεν είχε καν κενό για περπάτημα μόνο ράγες και δρόμο περιφερειακό ! Ήταν και η πείνα αλλά η αλήθεια είναι πως είχα αρπαχτεί με τη Σταυρούλα και ήθελα να την μαλακώσω λίγο δείχνοντας ότι θα πήγαινα παντού για να της βρω κάτι να φάει και να μην έχει παράπονο :p <3 Και χωρίς εισιτήριο κλασικά. Κατεβήκαμε στη πρώτη στάση του μετρό που υπήρχε ( γιατί είπαμε δεν ήμασταν καν κοντά σε στάσεις του μετρό) την Smichovske nadrazi και θυμηθήκαμε τα νιάτα μας . Τι εννοώ θα μου πείτε νέα παιδιά . Εγώ έχω σταματήσει τη μπάλα εδώ και 3 χρόνια και είμαι προπονητής. Ο Λαζ ήταν πολύ αθλητικό παιδί αλλά εδώ και πολλά χρόνια είναι αφημένος με τσιγάρα ποτά και λοιπά . Και ο Τάσος παίζει μπάλα αλλά εδώ και ένα χρόνο είναι εκτός γιατί έχει χιαστό και καπνίζει δύο πακέτα τη μέρα !! Και επειδή η ώρα μας πίεζε ώστε να μην χάσουμε τα λεωφορεία της επιστροφής , το πήραμε με joking μέχρι τη στάση Andel !!! Ε δεν ήταν και λίγο ρε παιδιά τα πνευμόνια μας μέσα έχουν αράχνες.. Βρήκαμε ένα μίνι μάρκετ που είχε ένας Βιετναμέζος και μόλις έμαθε ότι ήμασταν Έλληνες μας έδειχνε το Metaxa το ποτό !! Γυρίσαμε με τη ψυχή στο στόμα μη βρούμε κανέναν να μας κόψει πρόστιμο , ταίσαμε τις γυναίκες που σταμάτησαν να μας κρατάν μούτρα ;) :p και ξαπλώσαμε να ξεκουραστούμε , αφού έφυγε ακόμα μια μεταβατική μέρα μέχρι επιτέλους την επόμενη που ξεκινούσε και επίσημα το μπόλικο περπάτημα και η αναζήτηση όλων των στόχων που είχαμε θέσει. Μέχρι τότε καληνύχτα από τα αστέρια της Πράγας και τα καταγάλανα νερά της πισίνας που είχα θέα από το μπαλκόνι μου !!

Συνεχίζεται..

56368722_386051482124920_9195431758470840320_n.jpg

56314646_310074509664740_8814808453869469696_n.jpg
 

Attachments

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Το πρωί μας βρήκε νωρίς στο πόδι. Είχαμε πολλά να κάνουμε. Θέλαμε να απολαύσουμε έναν κρύο καφέ ( για να πιεις εκεί κρύο καφέ πρέπει να σου κάνουν ζεστό και να βάλουν παγάκια) και είχα σταμπάρει το πάρκο Λέτνα που ήταν σαν αναψυκτήριο με τραπεζάκια κάτω από δέντρα και την Πράγα στο πιάτο με πολύ όμορφη θέα! Κατεβήκαμε στη στάση Hradcanska και περπατήσαμε αρκετά ώρα στο καταπράσινο πάρκο . Ζηλεύαμε που έχουν τόσα πολλά μέρη με πράσινο. Εμείς πραγματικά δεν έχω καταλάβει γιατί έχουμε χτίσει ο ένας πάνω στον άλλο. Παντού είχε κόσμο που έκανε πικνικ έπαιζε μπάλα πατίνια. Το μάτι μου πήρε το μετρονόμο. Ανεβήκαμε κάτι σκαλιά οι άνδρες γιατί οι κυρίες δεν ενθουσιάστηκαν από το μετρονόμο αλλά κακώς. Φτάνοντας κοντά έβλεπες ότι είχε κάτι περβάζια και μπροστά σου όλη η πόλη απέραντη. Να κάθεσαι να χαζεύεις και να μην τελειώνει το θέαμα. Καραβάκια διέσχιζαν τον ποταμό Vltava η αλλιώς Μολδάβα στα ελληνικά , οι κορυφές των φημισμένων ναών με τη χαρακτηριστική τους μυτερή άκρη , και πολλώ ειδών χτίσματα μου προκαλούσαν πρόβλημα από άποψη , το τι θα προλάβουμε να πρωτοδούμε!!
metronom.jpg
56775581_2424945117733556_2466833561882198016_n.jpg
56910211_2393714624006518_9002316478220861440_n.jpg

το τι βλακείες στα ελληνικά άκουσε η κοπελίτσα xD

Αν και δεν πίνω μπύρα ομολογώ ότι ζήλεψα τις μπύρες τους. Είναι φτηνές και τεράστιες σε μεγάλα ποτήρια . Παραλίγο να πάρω κιόλας αν και τη σιχαίνομαι. Κάποιοι πήραν άλλοι πήραμε καφέ. Δεν ξέρουν τι θα πει fredo. Και επίσης δεν στον κάνουν γλυκό απλά σου δίνουν ζάχαρη να βάλεις εσύ. Λίγο μας ένοιαζε αν απολαύσαμε τη γεύση καθώς τα παγκάκια η ατμόσφαιρα και η θέα φυσικά ήταν αρκετά για να περνάμε όμορφα σας συστήνω το μέρος ξεκάθαρα. Επόμενη στάση ήταν ο ζωολογικός κήπος. Μία ώρα περπάτημα από εκεί. Όπως φεύγαμε βλέπουμε μπροστά μας την καλύτερη μας επιλογή σε αυτό το ταξίδι. Ήταν κάτι που μας έκανε και τους 5 να μη μετανιώσουμε δευτερόλεπτο για την επιλογή μας. Τα πατίνια της lime φυσικά !! Είχε ακριβώς 5 μπροστά μας παρκαρισμένα. Στην Ελλάδα όλοι μας τα είχαμε κοροιδέψει και δεν είχαμε κάνει καθόλου. Εκεί όμως εύκολα δύσκολα τα καβαλήσαμε και φύγαμε. Με το gps να βοηθάει η οδήγηση τους αν και επικίνδυνη και μέχρι να το μάθεις αγχωτική , ήταν σε άσφαλτο χωρίς λακούβες ΥΠΕΡΟΧΗ !! Τι πεζοδρόμιο κακοτράχαλο διασχίσαμε , τι ράγες , τι διαβάσεις με κόσμο δεν καταλαβαίναμε τίποτα !!! Μπήκαμε σε ένα μεγάλο πάρκο με δρομάκια . Εκεί καταλάβαμε ότι δεν είχαμε υπολογίσει σωστά την τιμή του πατινιού . Ήθελε σχεδόν 6 ευρώ την ώρα αν θυμάμαι καλά !! ο Λαζ εγκεφαλικό . Επίσης κοιτάζοντας ξανά για τον ζωολογικό καταλάβαμε ότι ήταν κλειστός εκείνη τη μέρα !! Ε τι να κάνουμε ας κάνουμε μια τσάρκα ακόμα αν και δε θα χορτάσουμε ποτέ . Τελικά τα παρατήσαμε έξω από ένα λούνα παρκ . Φάγαμε δύο ωρίτσες εκεί και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο . Παρατηρώ ότι εδώ τα γράφω όλα λες και δεν κάναμε τίποτα αλλά ήταν τόσο μεγάλες οι αποστάσεις και όλα αυτά που κάναμε που έφευγε η μέρα νερό και η κούραση ήταν πολύ μεγάλη . Επιστρέψαμε στο δωμάτιο με δύο στόχους . Αρχικά να απολαύσουμε το τζακούζι και δεύτερον να ψωνίσουμε τίποτα από το μάρκετ για να μη πετάξουμε ξανά λεφτά. Πήραμε πολλά διαφορετικά τσέχικα λουκάνικα και πατάτες. Ο σφιχτός Λαζ πήρε μόνος του λουκάνικα νομίζοντας ότι θα του βγουν πιο οικονομικά από το να πάρει μαζί μας αλλά τελικά πλήρωσε πιο πολλά ! Επίσης πήραμε πατάτες με φλούδα και χωρίς φλούδα. Σε αυτές χωρίς φλούδα πρέπει να συμμετείχε από ευγένεια και μόνο δεν ήθελε xD !!! Το τζακούζι πάλι δεν λειτουργούσε καθόλου !! Δεν άνοιγε καν . Μάλιστα . Ήρθαμε μέχρι εδώ κυρίως γι`αυτό και δεν δουλεύει. Δε μπορούσαμε να χωνέψουμε και το λουκάνικο με τίποτα !! Είχαμε οργανωθεί όμορφα πάντως , πήραμε λάδι , αλάτι , φαί ποτά , μπύρες , η παρέα είχε δέσει και καλύτερα , όλα κυλούσαν πολύ καλά και το μόνο κακό ήταν ότι μας είχε μείνει μόνο μια μέρα για να κάνουμε τόσα πολλά και ακόμα καλά καλά δεν είχαμε κατέβει στο κέντρο !! Αλλά πιστεύω θα προλαβαίναμε να κάνουμε πολλά στην τελευταία μας μέρα σε αυτό το υπέροχο μέρος .. Συνεχίζεται..
56485666_2311945815524002_7995736908959318016_n.jpg
 
Last edited:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Το τελευταίο μας πρωί , ξεκινησε στον ομορφό κήπο του ξενοδοχείου με καφεδάκι .
IMG_20190404_091505_115.jpg

Ειχαμε πολλα πραγματα να δουμε. Ήμασταν ανόητοι γιατί ειχαμε αφήσει το κέντρο και πόσα πράγματα να δούμε και να κανουμε για το τελος κάτι που δεν έχω ξανά κάνει αλλά η Πράγα ήταν τόσο ομορφη που όπου και να πήγαινες αξιζε πραγματικα γιαυτογ δεν τρελαθηκαμε να πάμε στο κέντρο. Άλλες πολεις για παράδειγμα έχουν μόνο το κέντρο τους για να δείξουν κατι η Πραγα όμως οχι. Ως συλλέκτης κασκόλ ομάδων αλλά και γενικά ως άνθρωπος που θέλει να επισκεπτεται γήπεδα αποφασίσαμε να νοικιάσουμε ξανά τα πατίνια της lime και να παμε στο γήπεδο που είχα επιλέξει. Η Bohemians Πραγας είναι η τρίτη σε δύναμη ομάδα της πόλης. Πρόεδρο είναι ο Πανένκα για όσους γνωρίζουν αυτούς που εφηύρε το πέναλτι με λομπα. Οι οπαδοί της είναι αριστεροι έως και αναρχικοί η μη πολιτικοποιημένοι αλλά σίγουρα αντί φασίστες αντί ρατσιστες και γενικά η απάντηση στα φασιστικά οπαδικα κινήματα που συναντάς στην υπολοιπη χώρα και γενικά την κεντρική Ευρώπη και όχι μόνο. Είναι κατά του νεοπλουτισμου σε τέτοια επίπεδα που δεν έχουν καν φύλαξη η κάγκελα στο γήπεδο όπως όλα τα υπερσύγχρονα γήπεδα και μπορείς να μπεις απλά και ωραία ακόμα και μέσα στο χορτάρι! Επισης δεν διαθέτουν καν τουαλετες παρά μόνο κάτι χημικές αλλά και την ύπαιθρο !! Αυτές οι ιδιαιτερότητες μας έκαναν να θέλουμε να καβαλησουμε τα πατίνια και να βρεθούμε μετά από πολύ ωραία διαδρομή στο γήπεδο Dolicek. Ζήσαμε και το απόλυτο highlight με το Λάζαρο να μπαίνει και με τις δύο Ρόδες μέσα στις ράγες και να πηγαίνει σαν εκκρεμές για λίγα δευτερόλεπτα πανικοβλητος! Καπάκι δίπλα του να τον προσπερνάνε σε απόσταση αναπνοής αμάξια και από πίσω τα κοριτσια με το λάιμ να μην πιάνει καλά τα φρένα του και να υπάρχει κίνδυνος να πέσουν πάνω του ( ακόμα και το λάιμ οι γυναίκες περίεργα το οδηγατε ) . Αφού πήρα το κασκόλ και θαυμάσαμε το γήπεδο πήρανε το λεωφορείο διασχίζοντας το vysehrad .
IMG_20190404_170524_015.jpg


Κατεβήκαμε και με τα πόδια ψάχνοντας την υπαίθρια !! στάση του μετρό που θα μας πήγαινε επιτελους στο κέντρο αφού αλλάζαμε γραμμή πρώτα. Μας έγιναν δύο έλεγχοι στο μετρό και όχι μέσα σε βαγόνι ! Ευτυχώς είχαμε βγάλει 24ωρα εισιτήρια γιατί στην αρχή μπαίναμε χωρίς και θα την είχαμε πληρώσει ακριβά στην κυριολεξία. Ο Τάσος μας προσέφερε άφθονο γέλιο . Εκεί πέρα ( και ίσως παντού εκτός της Ελλάδας ) πρώτα βγαίνει ο κόσμος από το βαγόνι οποιουδήποτε μέσου και μετά μπαίνεις εσύ . Όχι σαν εμάς που μπουκαρουμε σαν ζώα .Έτσι λοιπόν όταν άνοιξε η πόρτα ενώ όλοι περίμεναν διακριτικά ο Τάσος Φάντης μπαστούνι καθόταν μπροστά ακριβώς στο πρόσωπο ενός Τσέχου που έβγαινε ο οποίος κάτι του είπε με ύφος στα τσέχικα ( σε στυλ κάνε στην άκρη ρε Βλάχο ) με τον Τάσο να του απαντάει δυνατά με εριστική φωνή ° πως είσαι έτσι ρε βλάκα !! Ομολογώ ότι έκλαψα να γελάω αλλά το θεωρω τρομερή αγένεια. Ο Τσέχος γύρισε του φώναξε κάτι και κατευθύνθηκε προς το βαγόνι μας με τη Μελίνα να του τραβάει το μανίκι και να του λέει μέσα από τα δόντια " μη τυχόν και απαντήσεις . Φαντάζομαι να είχε μπει μέσα θα το καναμε αναγκαστικά ροντέο !! Αφού αλλάξαμε γραμμή ο Τάσος τιμωρήθηκε έστω και ανώδυνα. Ήταν ανοιχτή η πόρτα και τρέχαμε να προλάβουμε να μπούμε . Αργήσαμε όμως και δεν ξέραμε αν έπρεπε να μπούμε η θα έκλεινε ?? Μπαίνουμε δεν μπαίνουμε ο Τάσος κάνει ένα άλμα και μέχρι να το σκεφτούμε κλείνει η πόρτα και μένει μέσα μόνος του !! Ξεκινάει το μέτρο και φεύγει !! Εμείς στα πατώματα καθώς αυτή η φάτσα τρόμου ήταν απίστευτη !! Δεν ξέρει γρι Αγγλικά όπως και να χει αυτά τα λεπτά που μένεις μόνος χωρίς γνώσεις αγγλικών αλλά και το που να πας είναι κάπως !!

Αφού τον μαζέψαμε φτάσαμε επιτέλους στη στάση Staromestska Και ναι ! Το κάστρο επιβλητικό στο βάθος και λαοθαλασσα τουριστών παντού . Θέλαμε επειγόντως έναν καφέ πριν δούμε το οτιδήποτε . Κάτσαμε σε ένα μαγαζάκι μικρό δίπλα ακριβώς στο ποτάμι και τη γέφυρα . Ήταν απόλαυση όλο το πακέτο εκτός του καφέ. Μας έφερε αφρό με λίγο καφέ ουσιαστικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Αλλά το φτιάξαμε εμείς με τη ζάχαρη που ζητήσαμε . Μπορεί να βουλιάξαμε και δύο ώρες εκεί.
IMG_20190404_141425_006.jpg

Όμως πλέον έπρεπε να μπούμε στο ενδότερα . Η γέφυρα του Καρόλου είχε την τιμητική της φυσικά .
Φωτογραφίες και κακό ! Ειδικά μπροστά στη γέφυρα δεν χωρούσες να περάσεις . Πήραμε τα απαραίτητα αναμνηστικά και αφού είδαμε πιθανόν ένα κάστορα μέσα στο ποτάμι αποφασίσαμε να φάμε κάτι τοπικό και φτηνό . Με 8 ευρώ ανά πιάτο παραγγείλαμε μια πάπια που είναι τοπικο φαγητό αν και δυστυχώς ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά που έδωσα καθώς ήταν απαίσια (οπως είπε ο Λαζ η πάπια μου μάλλον είχε καρκίνο γιατί ήταν μαύρη και αηδία ) ενώ η Σταυρούλα πήρε ένα Γκουλας νομίζω το λέγαν ψωμί γεμιστό με σούπα και κρέας ! Τα παιδιά πήραν κανελόνια και φιλέτο κοτόπουλο ενώ ο Λαζ αρνήθηκε να δώσει 8 ευρώ για φαι . Έπειτα φάγαμε με ανυπομονησία το τοπικό γλυκό Trdelnik που ήταν Υπέροχο !! 4 ευρώ νομίζω με λευκή σοκολατα. Α ξέρετε εδώ κανα μαγαζι που κάνει να μου το πείτε .
IMG_20190404_172558_306.jpg

Επιθυμία αρχικά ήταν να πάμε στο ice bar που βρίσκεται σε μια στοά στο Karlovy Lezne διάσημο μαγαζί της πόλης . Αφού φτάσαμε στον προθάλαμο ο Λαζ αρνήθηκε ξενερωμενος να δώσει 8 ευρώ νομίζω για είσοδο συν ότι πιεις ενώ και η Σταυρούλα ήθελε να πάρει κάτι ρούχα και δεν ήθελε να μπει ( μεταξύ μας ήθελε αλλά κάναμε και
λίγο το χατίρι του Λαζ . Το ζευγαράκι μπήκε καθώς ήταν μοναδική εμπειρία να πίνεις ποτό στους -8 με ειδική στολή ! Έτσι για πρώτη φορά χωριστηκαμε και διπλωματικά αποχωρήσαμε για το ξενοδοχείο εγώ ο Λαζ και η Σταυρούλα για ξεκούραση. Είχαμε πει πως θα κατεβαίναμε για βραδινή ξενάγηση και βόλτα ξανά. Άφησα και ένα σωρό οδηγίες στο ζευγάρι για το πώς θα γυρίσει. Ομολογώ ότι ήταν περίεργο το τελευταίο μας βράδυ και κυρίως η επόμενη τελευταία μέρα στη Μπρατισλάβα και θα καταλάβετε γιατί στο τελευταίο μου κομμάτι .. Συνεχίζεται..


IMG_20190404_125226_867.jpg
received_446942239383583.jpeg

received_636229523514181.jpeg
 
Last edited:

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο ενιωθα λες και διέσχισα τη Νέα Υόρκη. Είχε μαζευτεί μπόλικη κούραση και οι τόσες εναλλαγές του μετρό και του τραμ έμοιαζαν Γολγοθάς. Ειπαμε να κάνουμε επιτέλους τζακουζι για να το χαρούμε και λίγο αν το έφτιαξαν και να κατέβουμε για μπύρα ώστε να δούμε λίγο το κάστρο και γενικά την Πράγα by night. Έλα που το τζακουζι είχε αλλά σχέδια. Κατάφερε να δουλέψει αλλά το νερό έδειχνε 20 βαθμούς κελσίου. Πήγαινε μέχρι 40 αλλά η θερμοκρασία δεν ανέβαινε με τίποτα . Πατήσαμε ότι κουμπί είχε και δεν είχε ( 4 κουμπια) περιμεναμε πόση ώρα αυτό τίποτα !! Γύρισε και ο Τάσος με τη Μελίνα και η στάθμη είχε ανέβει μόλις ένα βαθμό . Σκεφτήκαμε την άκρως ελληνική λύση. Δίπλα είχε μια ντουζιέρα . Βάλαμε καυτο νερό αλλα δεν έφτανε μέχρι το τζακουζι. Έτσι σε βάρδιες και ομαδική προσπάθεια με σακούλες και κουβάδες βγάζαμε το κρύο και ρίχναμε μέσα καυτό . Πράγματι φτάσαμε τη θερμοκρασία 31 βαθμούς αλλά δεν αντέχαμε άλλο. Και εκεί καταλάβαμε ότι σπατάλησα με 2,5 ώρες και δεν το χαρήκαμε καθόλου. Η ώρα είχε πάει 23.00 !! Φεύγαμε δέκα το πρωί από την Πράγα με επιστροφή την Μπρατισλάβα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουμε για ύπνο και να αφήσουμε στα κρύα του λουτρού ( κυριολεκτικά ) τη βραδινή Πράγα , τη γέφυρα το κάστρο και ότι θέλαμε να περιεργαστουμε . Τότε κατάλαβα ότι ακόμα και 3 γεμάτες μέρες δεν φτάνουν γιαυτην την πόλη.

Το πρωί μας βρήκε με μια τσάντα στο χέρι να τρέχουμε στον σταθμό του μετρό ανάμεσα σε κόσμο και πολλά καταστήματα . Κατεβήκαμε εντωμεταξυ σε λάθος στάση αρχικά γιατί βγαίνοντας βλέπω μπροστά μου το εμπορικό το Palladium. Εχω το βλέμμα του πιτσιρίκου από το μόνος στο σπίτι όταν αντίκρισε τη Νέα Υόρκη και καταλάβαινε ότι κατι περίεργο παίχτηκε. Έτσι κι εγώ αναρωτιομουν αν είχα ξανα βρεθεί σε εκείνο το μέρος. Γρήγορα κατάλαβα ότι έκανα λάθος κι έτσι είκοσι λεπτά πριν φύγει το Flix Bus αποχαιρετήσαμε την πανέμορφη Βοημία επιστρέφοντας στην βροχερή και μουντή Μπρατισλάβα .
Αποφασίσαμε να το πάρουμε με τα πόδια ως άλλοι μάγοι που ακολουθούν το αστέρι . Αστέρι για μας ήταν η καφετέρια πάνω στη γέφυρα η αλλιώς το γνωστό U.F.O. Αφού φαγαμε κάτι ανεβήκαμε . 7.40 ευρώ η είσοδος . Και το ποτό σου έξτρα. Μάντεψτε . Ο Λάζαρος τρελάθηκε !! Τα έδωσε στην είσοδο με το χέρι να τρέμει . Το ασανσέρ νόμιζες σε απογειώνει . Λες τι φάση 40 ορόφους ανέβηκα ? Η θεα εντυπωσιακή . Ολη η Μπρατισλάβα στα πόδια σου. Το κάστρο το Σλαβιν στο βάθος , ο Δούναβης από κάτω εντυπωσιακό !! Υπήρξε μια συζήτηση με έντονες διαφωνίες. Κοινώς ο καθένας κατηγορήθηκε εκτός από τις γυναίκες . Ο Λαζ ότι μας επριξε με την τσιγκουνιά του , ο Τάσος ότι δεν ήξερε την τύφλα του ώστε να πάρει κάποια πρωτοβουλία και έφαγε και όλα τα λεφτά του νωρίς και εγώ ότι είχα ηγετικές τάσεις και τους πήγαινα όπου ήθελα εγώ και όχι το σύνολο . ( Δεν πειράζει από δω και πέρα ο καθένας στις επιλογές του γιατί η αχαριστία είναι κακό πράγμα ) . Παραγγείλαμε που λέτε όσο μιλούσαμε . Δύο λατε εγώ και το μπέιμπι ωραιοτατους , ένα Ρεντ Μπουλ η Μελίνα και τέλος για να γελάσει το χειλάκι μας ο Λαζ και ο Παρα ειπαν να πιούν λίγο αλκοόλ . Δυο μαύρα Τζόνι ! Κλάμα . Τους έφερε κυριολεκτικά μιάμισι γουλια ουίσκι !!! Εγώ να πεθαίνω στα γέλια αλλά ταυτόχρονα να κρατιέται γιατί ο σφιχτός έδωσε 13 ευρώ για το τίποτα στο δικό του μυαλό τελοσπαντων και ήταν έξω φρενών . Πήγαν στο παρατηρητήριο πάνω για τσιγάρο κι έμεινα εγώ με τη Μελίνα κάτι σωτηριο όπως αποδείχτηκε . Της λέω δώσε μου λίγο το εισιτήριο σου να δω κάτι ( ήταν η μόνη που το είχε σε χαρτί γιατί εμείς τα κάναμε ιντερνετικά ) . Όπως κοιτάω την ώρα που πετάμε βλέπω 21:05 . Πώς νομίζαμε όλοι μας ότι πετάμε 10 και 30 ??? Η πύλη έκλεινε 8 και 30 και η ώρα ήταν 7 και 15 !!! ΣΟΚ
Τρέχω πάνω τους κατεβάζω πληρώνουμε και φεύγουμε σαν τρελοί ! Λέμε θα πάρουμε ταξί . Μάντεψτε . Ταξί ??? Λέει ο Λαζ .
- όχι ρε μαλακά θα πετάξουμε άντε θα τα ακούσεις τώρα ( Τάσος )
- μαλακά Τάσο αν χάσω πάλι αεροπλάνο μαζί σου θα σε σκοτώσω ( εγώ )
- Έχει λεωφορείο για Βελιγράδι είπες Άλεξ ? ( Μελίνα )
- ρε πάτε καλά πιο Βελιγράδι τρέξτε ( Σταυρούλα )
- ε τι ταξί ρε μαλακές... ( Σφιχτός )

Βλέπω έναν με αλαρμ σταματημένο του λέω - αδερφέ φύγαμε αεροδρόμιο μη μας κάνεις νερά που είμαστε 5 χάνουμε το αεροπλάνο αν δεν βιαστεις ! Και ο Περουβιανός ( σαν Ίνκας ήταν Σλοβάκο σίγουρα δεν τον λες) ανοίγει την πίσω πόρτα και κατεβάζει έναν κύριο για να μπούμε εμείς !!!! Μας λέει επειδή είστε 5 θα σας πάρω 60 ευρώ !!! Δεν μας έπαιρνε η ώρα μας έβγαινε 12 ευρώ το άτομο . Ο άλλος ακόμα σκεφτόταν πως θα γλιτώσουμε τα 12 ευρώ δεν τον έκοβε ότι αν έμενε Μπρατισλάβα θα του βγαίνει ο κούκος αηδόνι !! Ο αληταρας ο Ίνκας κλείνει το gps και μας πάει όχι από την πόλη αλλά από περιφερειακό ο οποίος είχε και κίνηση. Εντωμεταξυ δε έχω ξαναδεί ταξίμετρο να τρέχει έτσι ! Πάτησε και ένα κουμπί για να ανέβει η τιμή ο γελοίος αλλά εγώ ως συνοδηγός ατάραχος λέω παιδιά και 1.000.000 να γράψει θα πάρει 60 και προφανώς είναι κλοπή. Έτσι φτάσαμε και μου δείχνει το ταξιμετρο που έγραφε 73. Του λέω ρε μάν παντελόνια δεν φοράς ? Εξήντα δεν είπαμε ρε κυρία ? ( Αλήθεια του τα έλεγα στο ελληνικά απο τα νεύρα μου ) Πήραμε βαλίτσες του δώσαμε τα 60 του λέω σε καλή μεριά καραγκιόζη και φύγαμε . No fair no fair φώναζε .
Φάγαμε που λέτε μια 30αρα σχεδόν ο καθένας στη Μπρατισλάβα που την είχαμε για σβήσιμο χαλαρό . Προφανώς το Σλαβιν δεν το είδα . Αυτή η ξενερα έμεινε . Δεν είδαμε πολύ ωραία πράγματα αλλά περάσαμε όμορφα και γεμάτα σε μια πρώτη απόπειρα ζευγαριών και φίλων !! Τέλος !!

Screenshot_20190406-162211~2.jpeg
 
Last edited:

eva93

New Member
Μηνύματα
3
Likes
3
Πολύ ωραία η ιστορία σου!!Καλά ταξίδια να έχετε! Το γλυκάκι που σου άρεσε νομίζω είναι η γνωστή "Καμινάδα" ή "Γλυκό του Δούναβη". Εγώ το είχα φάει στην Βουδαπέστη. Στην Αθήνα ξέρω έχει σε αρκετά σημεία (Ψυρρή)..Για Θεσσαλονίκη δεν ξέρω. Με ένα πρόχειρο Google Search βρήκα αυτό : Thess Kaminada Kurtos Kalacs - Δελφών 70, Θεσσαλονίκη
 
Μηνύματα
50
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα
κουραστηκα μονο που το διαβασα! πολυ ταλαιπωρια και παιδια και καθολου προγραμματισμο!
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
κουραστηκα μονο που το διαβασα! πολυ ταλαιπωρια και παιδια και καθολου προγραμματισμο!
Προγραμματισμό είχαμε Απλά αρχικά δε ξέραμε στη Σλοβακία τι ώρα σταματάνε τα αστικά και δεύτερον στο φινάλε δεν είδαμε σωστά την ώρα της πτήσης. Απροσεξία θες , ανευθυνότητα θες πάντως πρόγραμμα είχαμε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom