Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση με αποτύπωμα ΕΤΑ στη Μαγιόρκα

Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Εκρηκτικό 24ωρο στην Ισπανία
Δύο νεκροί από βομβιστική επίθεση με αποτύπωμα ΕΤΑ στη Μαγιόρκα
aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1038248_b.jpg

Reuters​
Το σημείο της έκρηξηςΠάλμα ντε Μαγιόρκα
awww.in.gr_news_images__email.gif awww.in.gr_news_images__print.gif

Δύο Ισπανοί πολιτοφύλακες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε έξω από αστυνομικό τμήμα στη Μαγιόρκα. Πρόκειται για τη δεύτερη βομβιστική επίθεση το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Οι υποψίες στρέφονται κατά των Βάσκων αυτονομιστών.
Η η ισπανική αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνήγι για τους δράστες και διέκοψε μέχρι νεωτέρας όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια πλοίων από και προς τη Μαγιόρκα προκειμένου να μη μπορέσουν να διαφύγουν.
Εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής στη Μαδρίτη επιβεβαίωσε το θάνατο των δύο μελών του σώματος αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η έκρηξη κοντά στην παραλία Παλμανόβα, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιού Πάλμα ντε Μαγιόρκα.
Το πρακτορείο Europa Press μετέδωσε ότι πρόκειται για έκρηξη βόμβας και ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα κάτω από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα κτίριο της αστυνομίας, ένα ταχυδρομείο, ένα σταθμό της πυροσβεστικής και ένα ξενοδοχείο.
Η Μαγιόρκα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για χιλιάδες τουρίστες, ειδικά τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού.
Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, είχε σημειωθεί επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Μπούργος της βόρειας Ισπανίας. Από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκαν περισσότερα από 60 άτομα. Για την επίθεση εκείνη, όπως και για τη σημερινή, υπεύθυνη θεωρήθηκε η ένοπλη βασκική οργάνωση ΕΤΑ.
Η νέα επίθεση έρχεται δε μία ημέρα πριν από την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΕΤΑ, ενώ συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 18 ετών από δύο επιθέσεις στο νησί των Βαλεαρίδων, το 1991, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.
Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναμένεται να φθάσει στο νησί για τις θερινές του διακοπές το Σάββατο, ανακοινώθηκε προς το Γερμανικό Πρακτορείο από τα Ανάκτορα στη Μαδρίτη.
Οι πριγκίπισες Ελενα και Κριστίνα είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορεί να ήταν σήμερα στο νησί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom